Операция на миома!Молба за съвети

• 317 597
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, преди два дни , при преглед ми откриха миома, която трябва да се оперира. Моля за помощ  и съвет. Не е необходимо да казвам, че много ме е страх, не зная и добри имена , на които да се доверя. чета за най- различни методи на премахване, а при мен казаха, че ще е с коремна операция. И след такава операция има ли някакви последствия - напълняване, топли вълни, умора..
Възстановяването в първите дни как протича?
Моля  за извинение, ако звуча глупаво, но умирам от страх..

# 421
Последствията от коремната операция ще са, че няма да имаш миома  Mr. Green
Колко е голяма миомата иначе и от къде си? Спокойно имаме и много добри лекари и всичко ще бъде наред  Hug

# 422
При мен последставията са бременност Laughing.  Имам ги и трите симптома ...напълняване, топли вълни и умора Mr. Green. Не се притяснявай, всичко ще е наред.

# 423
Здравейте, момичета, преди седмица и на мен ми откриха миома интрамурална, субсерозна на задната стена на матката 4 см. Ходих при доктор Анатолий Кръстев, който ме втрещи като ми каза, че трябва коремна операция, а не лапароскопия, тъй като не съм раждала, коремната била по-сигурна, че матката ще зарасне добре. Ще поискам и второ мнение, все още не съм решила при кого да отида обаче. Между временно научих за един билкар от Шумен, дядо Филчо, който лекува миоми с мед и билки. Въпросът ми е някой чувал ли е за този човек, имате ли познати на които е помагал?

# 424
Здравейте, момичета, преди седмица и на мен ми откриха миома интрамурална, субсерозна на задната стена на матката 4 см. Ходих при доктор Анатолий Кръстев, който ме втрещи като ми каза, че трябва коремна операция, а не лапароскопия, тъй като не съм раждала, коремната била по-сигурна, че матката ще зарасне добре. Ще поискам и второ мнение, все още не съм решила при кого да отида обаче. Между временно научих за един билкар от Шумен, дядо Филчо, който лекува миоми с мед и билки. Въпросът ми е някой чувал ли е за този човек, имате ли познати на които е помагал?
Не разчитай на билкари  Peace Аз не съм чула на някой да му се е "стопила" миомата от билки.

# 425
  • София
И не се давай на коремна, намери кой може да я оперира лапароскопски, наскоро имахме случай на руптура на матката при бременност след коремни операции на миома. Моята миома беше като твоята и я оперираха коремно, за което много съжалявам, при коремните намеси се получават сраствания...

# 426
Не всяка миома може да се оперира лапароскопски. На задната стена на матката си е за коремна операция. Ще мине и ще замине. Трябва да не вдигаш тежко и да се пазиш.

# 427
  • София
И аз така мислех преди 5 години, сега след операцията като не мога да забременея по неясни причини, почвам да се ядосвам на себе си, че повярвах на първото лекарско мнение, Преди да е проверила може или не може, при няколко експерта, да не се мята през глава.

# 428
  • планетата Земя
наскоро имахме случай на руптура на матката при бременност след коремни операции на миома.

ОТ руптура не са ли застрашени всички,на които са им отваряли маточната кухина.Става след секца,миоми.Като достъпа,коремен или лапораскопски,е без значение
За многото консултации,които трябва да се направят преди да се пристъпи към операция,абсолютно е така.Аз ходих при 4 ма и никой не се нае лапароскопски.

Шарки,мислиш,че проблемът е операцията на миомата,която са ти правили ли?

caramelia,миомата ти не е голяма засега.Аз бих пробвала с билки.Наблюдавай я дали расте.Ако се решиш на операция,екипът на Горчев,ако е възможно,ще те прави лапароскопски.Има и други екипи,които биха те работили лапароскопски

# 429
  • София
Милена, след като след 6 опита, от които 3 с донорски яйцеклетки (това само защото аз съм си решила, че моята възраст има значение за качеството на яйцеклетките, не че имам някакви данни за ЯИР, Инхибин и АМХ са ми ОК, редовен цикъл), при матката с вид като "по учебник" (да цитирам АРТ лекар на първи преглед), при перфектни имплантационни показатели при биопсия - и да не става...какво друго ми остава да мисля? Спермограмата на мъж ми е ОК, беше астенозооспермия, докарахме я до нормоспермия с витамини и добавки.

След операцията на миома левият ми яйчник залепна за матката при това отгоре й, ако не кажа на лекар къде да го търси, решава, че имам само един яйчник  (как преди това 25 години си беше на мястото???), лявата тръба е със съмнителна проходимост...моето допускане е, че там има страствания, които не се знае какви мизерии правят...сега какво, да правя лапароскопия, белким видя какво сме омазали? То аз се предадох де, преди 10 месеца, повече инвитро опити няма да правя, до тук бях.

# 430
  • планетата Земя
Шарки,това със залепналия яйчник е съмнително наистина.При всяко отваряне има риск от поразии.Сраствания се получават повече при коремни операции.Аз имам едно секцио 2009 г.2012 г ме отвориха пак за миомата като направиха оглед и на репродуктивните ми органи.Всичко е било наред.Но сега вече след второто коремно отваряне,не знам как е.
А при теб,като правиш инвитро,нали се изключват яйчниците и тръбите.Разчита се само на матката,за да се имплантира добре яйцеклетката.

# 431
  • София
Тръбите "се изключват" само и единствено ако са клампирани, а моите не са...

.

# 432
  • планетата Земя
Тръбите "се изключват" само и единствено ако са клампирани, а моите не са...
Да,разбрах,че не са.Но нали при инвитрото оплодената яйцеклетка се поставя в маточната кухина и не се ползват тръбите.Или бъркам?  newsm78

# 433
  • София
Тръбите не се "използват" в смисъл, че през тях не минава ембрион, обаче всякакви течности от тръбите - в смисъл токсични - вследствие стари инфекции или някакви задръжни процеси, са в състояние да убият поставения в матката ембрион. Точно затова се прави задължително цветна снимка преди всякакъв род стимулация, включително с клостилбегит - за да се провери проходимост на тръбите. Моята цветна снимка в Надежда я прави Шефкетова, като не можа да овладее контрастната течност, изливаше й се обратно през шийката, та се наложи по тревога на вика на помощ Персенска...как ме боля само аз си знам...уж всичко било ОК, ама аз снимката не съм я видяла, нито някой ми я е тълкувал. За сметка на това си гледах видеото от хистерото в Атина, и там се вижда как течност не тече свободно към левия яйчник...затова си мисля, че тръбата е усукана покрай срастванията и кой знае какви гадости има в нея...

# 434
  • планетата Земя
Шарки,да,сега разбрах.
А,за снимката при Шефкетова е трябвало да им вдигнеш скандал и лев да не даваш за нея.

При диагностично лапаро ще се видят как са нещат при теб,ти си знаеш.Пожелавам ти здраве,а защо не и една голяма изненада  Hug

Общи условия

Активация на акаунт