АГ-Русе /тема 1/

• 57 912
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
За ОВ трябва да се запишеш предварително, мац. Ние бяхме 8 мацки и безмалко да не не пусне главната на Родилно.

# 616
Някой може ли да ми каже,дали е вярно,че щяли да ми крещят много ,ако съм отидела да раждам с лак на ноктите??
Каква е тази отживелица? Днес една позната ми вижда маникюра и ми казва,оо тоя лак да го изтриеш,защото ако знаеш на какво ще те направят в родилното,чак у вас ще ги чуят като зяпат....и аз ей така гледам  #Crazy  Какво ги бърка моя лак за нокти,не ми е ясно?? Толкова ли нямат апаратура да следят дали ще умирам,а точно ноктите ще гледат?!

# 617
Докато раждаш с каква апаратура да те следят? Единствено тоновете на бебето.Явно е най-лесно и бързо по ноктите. Hug

# 618
Разбира се, че ще отидеш без лак.Когато насищането с кислород в кръвта не е достатъчно и има симптоми на цианоза, първо и най лесно се гледат ноктите на ръцете.А за апаратура...трябва да ти вземат кръв и да ти направят газов анализ на кръвта.Успех!

# 619
Ако всичко е нормално, няма да ти гледат ноктите, но ако нещо се обърка...аз лично не бих отишла да раждам с лак, просто заради себе си. Нима искаш да подложиш на риск себе си и детето си? Когато влизаш в операция е бъкано с апаратура, но отново следва да си без лак, за да се наблюдават ноктите. По същата причина след като родиш стоиш известно време с абокат на ръката, за да не се налага да ти търсят вена по спешност, а ако лежиш в болница  почти през цялото време си с абокат, дори и да са ти спрели вливанията венозно.

# 620
elvitto , прави са момичетата!  Peace
Така по-лесно следят състоянието на организма.  Peace
Преди планови операции анестезиолозите дори предупреждават да не си с лак на ноктите, като влизаш в болницата.  Crossing Arms
Важното е с бебето и с теб всичко да е наред при престоя ви в АГ-то.  Praynig
Ще го преживееш някак да не си лакирана за няколко дена.  Crossing Arms

# 621
О,аз не държа да съм с лак! Това ще е най-малкото което ме интересува тогава и си го бях изтрила наистина в очакване на раждането.Но за 8-ми март реших да се лакирам и просто не го бях изтрила след като съм го правила предния ден и тая позната като ме почна,все едно ще ме бие че имам лак.А никой никога не и е казвал подобно нещо и аз като видях,че за 8-ми няма да стана мама и реших да с епоглезя.
Естествено,че ми е най-важен живота на детето и хич не държа да имам красиви цветя по ноктите докато раждам  Laughing Просто исках да се запозная с изискванията,за да не стане така да отида  неподготвена и да се чудя какво да правя.
Благодаря,че така бързо ми отговорихте.На това се и надявах,защото тук има мами които вече са раждали,а аз като не съм идея си нямам какво да правя и очаквам.
Приятен ден!

# 622
elvitto , радвам се, че подходи към ситуацията с разбиране.  Peace
Безпроблемна  бременост до края и леко  раждане!   Heart Eyes

# 623
Здравейте! Аз родих на 19ти февруари, момче, нормално раждане Simple Smile
Влизах два пъти да раждам, първия път беше фалшива тревога, втория път ми изтекоха водите и на другия ден ми предизвикаха раждането с таблетка и така родих. Искам да изкажа огромната си благодарност на доктор Йорданова! През целия ден беше с мен до края на раждането! Успокояваше ме и беше супер внимателна от поставянето на таблетката до зашиването ми, защото ме срязаха лекичко. д-р Йорданова ме предупреди, че ще родя бързо, но може да бъде по-болезнено от което много се притесних, тя през цялото време ме успокояваше, че на 4тири сантиметра разкритие ще ми сложат упойка и ще извикат д-р Христова, но наистина родих много бързо за 40мин от 2 см разкритие до самото раждане на бебо, изобщо нямаше време за упойки и щуротии (за което много се радвам) Болката беше поносима Simple Smile
Също така по време на престоя ми там и двата пъти ме преглеждаха почти всички доктори и почти всички са много добри - д-р Рудницки (изключителен специалист, много внимателен и обяснява всичко), д-р Иванова (млада и надъхана докторка, също много внимателна), д-р Христова (при нея си водех бременността, също без забележки). Само за д-р Атанасов и д-р Зарзаланов не мога да кажа хубави неща, много груби при прегледите и изобщо не те броят за стока, гледат те и айде чао без никакви обяснения ...
От неонатологията също нямам оплаквания, каквото съм попитала винаги ми обясняваха, показаха ми как да кърмя, как да къпя бебето докато падне пъпчето. Имаше и някой по намръщени, но като им се усмихнеш и те искат не искат ми обясняват Simple Smile
И така извинявам се за дългия пост, но за някой може да е важно! Леко и безпроблемно раждане на всички бъдещи мами и не се страхувайте, не е толкова страшно, всичко е до нагласа!

# 624
Chibi,естествено че ще подходя с разбиран нали затова питам,защото знам че имате опит,а аз като съм млада и неопитна само слухове съм чувала.На отворени врати не се престраших да отида,за да знам какво точно се иска от мен,защото много ме е страх от лекари и болници,нямам им никакво доверие!
Tikvichka.като ти прочетох поста се успокоих някак си,защото най се страхувам от това дали ще издържа на болката....Искам да не крещя и стена,а да си я понеса мъжки,ама като не знам колко силна е как да се подготвя психически? настроила съм се за зверска болка,каквато не съм изпитвала,но и за това че ще я изтърпя.От месец и половина пия и Арника ,нали казват,че помага за леко раждане и възстановяване пък ще видим.Искам само да мине вече,че нямам търпение да си видя бебето.Simple Smile
Като се наспя отивам на консултация,надявам се да е последна вече и другата седмица да съм родила! Grinning

# 625
tikvichka88 честита рожба!Да ти е жив и здрав малкият мъж и много да ви радва!

# 626
Благодаря  Hug

# 627
tikvichka88 честита рожба!Да ти е жив и здрав малкият мъж и много да ви радва!
И от мен! Heart Eyes  bouquet

# 628
tikvichka88, да ти е живо и здраво бебчето, да расте здраво и много радости да ви носи.

elvitto, не се шашкай, мила - две съм родила естествено, а някои и повече. Всичко минава и заминава и остава спомен за първото проплакване и среща с новото човече в живота ти. Важното е да си спокойна и да слушаш какво ти казват лекарите и акушерките, за да не навредиш на теб или бебето. Късмет и леко раждане.

# 629
Благодаря за подкрепата!
От снощи имам контракции,свива ми се корема и става много твърд с едно усещане за дърпане.Бяхме в майка ми и тя каза,че явно момента наближава (имам сестра на 6 г и спомена й е пресен) ,така се зарадвах,че за един миг,нито се страхувах,нито мислех какво ме очаква.Днес като се събудих,нищо ми нямаше,но към обяд започнаха едни леки като менструални болки и пак същото стягане и напрежение.
 Колко време преди раждането сте имали такива усещания,ако сте имали? Четох че при някой мами става много бързо и нямат такива контракции и някакви признаци преди раждането.
Лека вечер от мен!

Общи условия

Активация на акаунт