Лидл ::13::

  • 97 497
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 4 712
Въпрос на нагласа е, като ходим в Гърция, знам че от 7-8 евракита започват читавите сирена и не се вглеждам, но тук ми идва скъпо.

# 676
  • Мнения: 43
Ето такъв е нашия гофретник, марка SilverCrest. (за 35 лв)

Вероятно времето за изпичане зависи и от тестото, не само от гофретника.

На нашия му се откачи черната закопчалка отпред - просто падна. Иначе гофретите си станаха като тея от снимката, но ги пекох доста дълго. Моето тесто е с малко яйца и с кисело мляко. Може би ако се правят гофрети с много яйца и по-малко брашно, ще се опекат по-бързо.

# 677
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
не е същият ,който го има в нашия Лидл  Thinking Доколкото видях,плочите са му като цвете...ох дано се включи и краси  Praynig

# 678
  • Мнения: 55
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_14969.htm

Помня, че всички бяха доволни от миксера с купата. Този дали е същия, че имам нужда от нов?
Мнения?  Embarassed

# 679
# 680
  • Мнения: 40
ммм включвам се - ама от къде да започна newsm78
моя гофретник е ето този: http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_12938.htm и обърнете внимание е 1200вата/и аз не бях обърнала но се чудех защо моя пече бързо а вашите не/
този който беше сега е ето този: http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_14791.htm - той е 1000 вата, т.е. разлика 200вата, което не е никак малко по отношение на мощността, а може би и тестото има значение незнам.
Аз много исках да си взема и като този втория, но мъжо ме отряза - "Утре ако пуснат на звездички и него ли ще тичаш да купиш?" - ми каза. Като този втория се продават готови пакетирани гофрети в Лидл - сладки са на вкус, 1,70 лв. май бяха 12бр. - децата много ги ядат. Аз на вкус правя същите но не и на форма, ама както и да е, не си го купих този втория.
Ето сега и две рецепти, които според мен стават най-добре и винаги само тях си правя/ пробвала съм най различни по принцип/
Солени гофрети - или по скоро неутрални, защото стават да се хапват и със сладко и със солено:
400 мл. прясно мляко
4 яйца
400 гр. брашно
60 гр. масло - да е размекнато - а не разстопено/ аз съм слагала и олио когато нямам масло, но маслото си е масло/
щипка сол
щипка захар
Бъркам с миксера - горе долу да стане като боза на гъстота - може по преценка да се сложи повече брашно за гъстота или повече мляко ако ви се струва доста гъсто - аз го правя на око. Излизат около 12-14бр.
Отначало като ги вадиш от гофретника са хрупкави, но като почнеш да ги нареждаш една върху друга в чинията поомекват и могат да се навият дори като палачинка.
Сладки гофрети - могат да се хапват с нищо или с нещо сладко/ на вкус като правоъгълните в Лидл/:
 

200 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
3 яйца
120 гр. захар
125 гр. масло - отново меко а не разстопено
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА БАКПУЛВЕР/ не повече - че да не почнат да се надуват и изтичат хи хи /
щипка сол
1 с.л. лимонов сок/ може и оцет ако нямате лимон - изпробвала съм/
На консистенция става по-гъсто от боза - нещо като смес за кекс, може би една идея по-рядко от кекса.
Тук има условие - трите белтъка предварително се разбиват с малко захар да станат на сняг и се изсипват в др.купа. После разбиваме др.продукти - жълтъците, захарта, лим.сок, маслото, млякото, брашното+бакпулвера. Накрая към готовата смес добавяме разбитите на сняг белтъци и объркваме хубаво САМО ЛЪЖИЦА /без миксер/.
Дано съм обяснила хубаво Peace
И понеже незнам как да кача снимки  Embarassed, дано така стане. Ако не - някой сигурно ще иска да ми обясни  bouquet
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=414238288593380&set=a … ype=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=414238481926694&set=a … ype=1&theater


# 681
  • Мнения: 18 807
Благодаря за изчерпателния пост   bouquet

Вчера минахме тънко в Лидл  Wink, кашкавалът Мизия е страхотен за паниране, препоръчвам го.
Багетите бяха на промоция по 0,99, взехме за щерката като остане без ядене за обяд милата.
Дребната много хареса книжките с точките, тя много обича такива занимавки

# 682
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
viessmanka ,да,точно този е  Wink
krasi1980 значи да разбирам,че си доволна,нали така? Довечера ще си го взема,аз....няма кво да чакам...твоят е същия ,който е в момента,щом казваш че си доволна,не подлагам на съмнение думите ти. Peace
и да те попитам за рецептите,които си пуснала....стават ли хрупкави????

# 683
  • Мнения: 43
Правоъгълните гофрети стават поне два пъти по-дебели от другите. Като прибавим и по-ниската мощност, става ясно защо толкова бавно се пекоха моите гофрети.

# 684
  • София
  • Мнения: 405
Влизам да похваля една испанска шунка (хамон) http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-C655A2F3-C98DA9C1/lidl_bg/hs … amp;nostore=true0 страхотна е ,100 гр. са 3.79 лв.

# 685
  • Мнения: 40
viessmanka ,да,точно този е  Wink
krasi1980 значи да разбирам,че си доволна,нали така? Довечера ще си го взема,аз....няма кво да чакам...твоят е същия ,който е в момента,щом казваш че си доволна,не подлагам на съмнение думите ти. Peace
и да те попитам за рецептите,които си пуснала....стават ли хрупкави????

danidji - аз лично съм доволна от този който си купих. Хрупкави са само веднага след като ги извадиш - говора за първата рецепта -Следминути почват да умекват. . Втората няма как да е хрупкава - става мекичка, пухкава.
laurel - и аз мисля така - по-ниската мощност и по дебелите гофрети = повече време за печене Peace

да попитам - някоя от вас успя ли да види двете снимки на гофретите

# 686
  • Мнения: 18 807
да попитам - някоя от вас успя ли да види двете снимки на гофретите

Не, и по- добре де, щях да ги сънувам сигурно  Mr. Green

# 687
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
и аз не видях снимки.... Peace

# 688
  • Балчи-Варна
  • Мнения: 419
ColdF,аз имам миксера,много съм доволна.

# 689
  • Мнения: 1 979
ColdF, този си купуваха момичетата и имаше добри отзиви.

http://www.lidl.bg/static_content/lidl_bg/images/BG/BG_53198_01_b.jpg

Общи условия

Активация на акаунт