Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 54 393
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Момичета, ако някой се интересува, излезли са резултатите от състезанието по български език, организирано от сдружение "Любословие":

http://www.lyuboslovie.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/%D1%80 … %82%D0%B8#content

Моето зайче има 27 от 30 т и малко ме е яд, защото можеше да изкара максимума, но... Случва се същото като с КСМ - задачите много лесни, бърза да ги реши и не проверява преди да излиза, защото нищо не го е затруднило, пък то от бързане и блеене пак се допускат грешки. Ох, оплаках се  Joy.

# 331
  • Пловдив
А къде можем да видим самите задачи от това състезание?

27 т. от 30 възможни си е доста добър резултат. Браво!

П. п - разгледах линка и намерих теста. Ще го разгледаме с малката.

# 332
И моят не чете гладко. Особено по-сложните думи и тези със струпани съгласни. А и като сложи ударението другаде, почва да се чуди какво значи  Mr. Green

и моят тъй. Особено това с ударението е много смешно, не се сеща да го смени, за да открие познатата всъщност дума.
обаче не му се четеее... хем постоянно ни вижда с баща му нещо да четем, и не му се чете на бг. А на английски става все по-добър  Rolling Eyes вече сам си чете инструкциите като трябва да сглоби нещо.

http://www.math10.com/testove/2-klas-sabirane-i-izvajdane-do-100.html  оттук реши и първите три теста със събиране и изваждане до 100 за 2 клас, което ме радва. С изваждането е по-зле, разбира се.

много благодаря отново за всички линкове, които пускате - от голяма полза са ми!

# 333
  • София
Manzhelka, мерси за линка и браво на резултата!

Аз търся детски кръстословици или други материали за подготовка за състезанието по български на началните учители.

Дъщиря ми е болна от няколко дни и се учим в къщи, днес са взели задачите с преминаване, много ударно, всякакви задачи и 9+2 и 7+5 и изваждане всичко в един урок. И това им беше от материалите, по които са работили в клас. Добре, че и бях обяснявала предварително как се разлагат числата за събирането. Но целият ми аванс по обучението се стопи Simple Smile

Ние днес имахме 2 печеливши кода от Милка. Голямо щастие, след като в изминалият 1 месец имахме поне 25 неуспешни. Не знам кога ще ни ги донесат, но поне я карам да чисти, да се подготвя за куриера.

Немирница, много са интересни вашите драма и говор занимания. Не съм чувала тук за такива. Но има няколко интересни други места за лятото. Едното е "Къщата център за малки изследователи", това място е ново и ми е направило впечатление. Дали някой има отзиви.

# 334
  • София
Таня, бързо да оздравява Дара! Hug
Ние днес купихме книжки за Празника на буквите, ето тези:
http://www.detelina.bg/product/1864/33-izbrani-balgarski-narodni-prikazki.html
Дъщеря ми ще играе баба Яга и има много реплики. Научи ги без проблем.
Росито, и вие чета сте болнички, бързо да оздравява детето!

# 335
Manzhelka браво на Ники!
 Мерси за линка,ще го побвам Косьо.
Валенцето   Имаме я книжката и в момента я чете. Утре ще му поръчам още 2 ,подобни с кратки текстове ,че като види по дълъг текст от 1 страница и лошо му става. Ама такива кратки по 3 може да прочете и не се сеща ,че излиза повече. Joy

# 336
Ние сем от гладко-четящите. Похвали я госпожата, че чете супер добре и пише ужасно грозно. Имат да учат вече всеки ден стихотворения наизуст и от понеделник започнаха с читанката.

# 337
  • Пловдив
Нашият празник на буквите е утре. Купих й днес подарък изненада - една книжка, разказите на Елин Пелин, видях, че са кратки. Ще я натискам да чете, че да свиква. Утре ще й я дам. Ще имат и подарък от там за всяко дете - книжка. Отделно баба й е купила и тя книжка - "Патиланци", та ще има с какво да се занимава поне месец, стига да иска   Laughing

Утре преди празника ще купя и цветята за госпожите. Само дано малката да слуша, че смятам и нея да водя. На първия учебен ден говореше с госпожата и искаше да ходи на чина при кака си, да видим утре как ще е.

# 338
  • Варна
Ох, момичета, какво ви браво - то от 600 явили се деца, около 300 имат пълния брой точки. Днес като се върнах от работа исках уж първо да го похваля, и подарък му бях купила, но после му дръпнах една лекция за отговорността, усърдието и разсеяността и настана един рев... сега ми е супер гадно. Исках просто да разбере, че трябва да се отнася отговорно към това, което прави и това, че го прави не за точки, а заради отговорността, която е поел (класната му го записа) и заради знанията, които трябва да научи. Нещо съм се изнервила тотално, имам доста работа на работа и  когато виждам, че той прави нещо само, за да отбие номера, направо се побърквам - в случая, тази вечер продължението беше че не му се пишеше домашното по английски. Вие как се справяте с мотивацията в такива случаи?

Иначе с четенето сме ок, правили са тест в училище - днес получих бележка, че е прочел 60 думи за минута. Е, далече сме от резултата на щерката на Лулу, ама той все пак е момче и му е простено  Joy. Той много обича книжките, всяка вечер четем, но ако може аз да чета, а не той - най-добре. Не мога да налучкам къде е проблема и с тази мотивация. Интересно му е тематиката (сам си избира книгите), не е мързелив по принцип, но ... ако има повече време за игра с леготата, най-добре.

Таничка, пожелавам бързо оздравяване на дъщеричката ти!

# 339
  • София
Снощи два часа родителска среща.  ooooh! Първо час с госпожата от занималнята, после час с класната. Много инициативна госпожа си имаме в занималнята, кипи от идеи и енергия. Сега ще правят работилница за красоти, след това две седмици ще продават на ротационен принцип в класната стая на родителите си, а каузата е да си купят топки за игра на двора. Води им занимания по програмата junior achievement ( http://bulgaria.ja-ye.org/pls/apex31mb/f?p=17000:1001:799758768120598 ), това не знам как стана, понеже уж трябваше да е платено, а никакви пари не ни събират. Може би нещо пилотно е тръгнало, но звучи адски интересно, децата работят на групи, излъчват лидери. Ще ги водят в банка, за да им разкажат и покажат банкови операции, сметки и т.нат. Иначе ще ни събират пак една торба пари, за помагала (сетиха се кога), за книжки за подарък, за материали като листи и лепила.
Почти не говориха за децата персонално, само ако някой попита лично. Аз естествено питах - получих отговор "ужасно е умна и се справя прекрасно с учебния процес"  Heart Eyes. Разказах, за нашите тук "лични драми" за нормите за четене и се хвана за главата класната й. Каза, че никога не е следила норми и за нея е важно да разбират и осмислят това, което четат, а не колко думи прочита.  Joy Мисля, че ме помисли за луда даже, а другите родители ме гледаха доста странно, като казах, че съм си тествала детето сама. Добре, че им спестих информацията, че сама съм се тествала.  Mr. Green Изобщо нещо много заспали родители, то половината бяха и баби...никаква инициатива за нииищо.  Confused
Тържеството ще е на 28 чак, до тогава ще трябва някаква маска и дегизировка на таралеж да мислим и правим.

# 340
  • София
Добре, че им спестих информацията, че сама съм се тествала.  Mr. Green Изобщо нещо много заспали родители, то половината бяха и баби...никаква инициатива за нииищо.  Confused
Е, Клеми, то на фона на твоята енергичност, предполагам всички изглеждат заспали. Wink
Както сама отбеляза, и това понякога идва в повече...
Никой не се е напъвал да си тества детето за четене, а, камо ли, себе си. Но виж, ти имаш енергия и за това. Така, че... Wink
Аз понякога съм също много енергична и... напротив, възхищавам се на хората, които умеят да запазят спокойствие. Действа ми отрезвяващо, някак си. Погледни го от този ъгъл. Peace

За нашият празник на буквите, който ще е утре, събрахме парички за албум на децата и подарък-книжка за всяко дете. Предполагам еднакви.
Снощи правихме проект. На един картон лепихме материали за Петко и Любен Каравелов. Много се вълнуваше да лепи и подрежда по неин вкус върху картона. Нямаме стихчета и такива подобни.  Wink

# 341
  • Варна
Manzhelka, и аз правя като теб, и аз нямам ключ към мотивацията. Но мисля, че всъщност всичко е в нас, ние самите трябва да изменим начина, по който гледаме на нещата и децата ще ни последват. Принципно, те са презадоволени и нямат стимул за търсене; времето им е заето с кръжоци, занимания... и пак скучаят; аз получавам най-добри резултати, когато детето направи нещо само и се усети "пораснал", че може да се справи сам. Но често е по-лесно да го свърша аз, по-бързо става..., а и той е свикнал и се противи в началото Simple Smile Но после е доволен, трябва аз да вложа време и търпение Simple Smile

# 342
  • София
kopche ,напротив, тук в темата доста момичета си тестваха децата.  Laughing
Не мисля, че блестя с особена енергичност, ако не сте вие да ме мотивирате нямаше да знам въобще, че има тестове, норми, състезания. Нямаше и сборник по математика да купя даже. Дори не съм я водила никъде, освен на състезанието по рисуване.  Laughing

# 343
Какво е това животно мотивация? Rolling Eyes
Няма такава при нас.
Иска да ходи на ВМС, но нито чете книжки за да упражнява четенето, нито решава задачи.Трябва аз да кажа и да настоявам.
Чудя се ,дали да не го оставя и да го пратя на състезанието така.И като оплеска всичко, може и да му дойде акъла и мотивацията. Crossing Arms

# 344
 Ние караме неравномерно... Ту диктовка без грешка ,ту с доста грешки...За ВМС ,въобще за съзтезанията, синът ми /СМГ / има следното мнение: ,,Отначало ,когато състезанието се провежда за пръв път,авторите на задачите не знаят какво търсят ,в каква група се целят. После разглеждат резултатите и се наместват спрямо тях "  Онези ,демоничните" Laughing зайчета са от второто ВМС. Той ги реши като Manzhelka и ,да ,мота се пет-шест минути. Laughing

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 10:30 от nivea_blanka

Общи условия

Активация на акаунт