Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 54 387
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • В светлината на слънцето
Май ние сме от най-слабите тук - на 7 години и 3 месеца - 132 см и 22.5 кг. Simple Smile Яде като за три, обаче нищо не й се лепи! Супер кльощава е, но какво да се прави... Simple Smile

Щото не съм премерила още Теди.  Mr. Green Ако има 22 кила ще черпя. Тайничко съм оптимист, че напоследък яде като разпрана (не че й личи). Ще я проверя довечера като се прибера. Mr. Green
Супер за изследването.  Peace Знам какво е да се притесняваш и тънеш в разни неясни догадки. ooooh! Важното е, че резултатът е отрицателен.

Лъки, надявам се да й хареса, защото тя обожава балет и това е била винаги голямата й мечта - да танцува класически балет. И оперната инициатива утре идва направо като подарък за рождения й ден, който също е утре. Нашият подарък в крайна сметка решихме да е нещо, което изобщо не очаква - карта за школата на Маша Илиева плюс балетно трико с пачка за тренировките. Определено ще бъде голяма изненада за нея. Grinning

# 376
  • България
преди няколко часа се върнахме от преглед
личната каза че нищо и няма,а кашлицата е все така честа и влажна ooooh!вече се чудя какво да и давам
личната много не одобрява хомеопатията,но каза че няма нужда от аб
за сега нищо не и изписа,дори каза да тръгва на училище..но мисля да поизчакам до понеделник
 момичета ако имате изпитана бабина рецепта за влажна кашлица-споделяите Praynig

# 377
Чай от джинджифил с мед и лимон.Много помага при кашлица.
Накълцваш на ситно корен джинджифил, заливаш с вяла вода , да постои и после като чай.
Но може да люти и да не иска да го пие. Много е полезно обаче .

# 378
От мен - чай от босилек (подсладен с мед/ захар).
Издълбана черна ряпа, напълнена с мед, престоява и се пие сока.
Ако вече достатъчно време е пила сироп за влажна кашлица - спри го.

# 379
  • Страната на чудесата
Роси, аз не бих подтискала влажна кашлица, по-скоро е опасно. Чай от босилек е с отхрачващ ефект, чай от бъз-също. Друго, което помага в случай на натрупани секрети, е дюля-компот или чай. Но е възможно кашлицата да не е от дроба, а от гърлото, ако има още секрети в нослето. Обичайно след боледуване има една изчистваща кашлица, която не трябва да се подтиска, така се изчистват бронхите и трахеята.

# 380
7г  и 6м- 128см и 22кг, много слаб ooooh!

# 381
  • София
От мен - чай от босилек (подсладен с мед/ захар).
Издълбана черна ряпа, напълнена с мед, престоява и се пие сока.
Ако вече достатъчно време е пила сироп за влажна кашлица - спри го.
Ряпата и босилека имаха добър ефект при моите деца при такава кашлица!
 Моето момиче днес ми направи сериозен проблем. За първи път на диктовка в училище не се е справила добре, макар че според мен си е идеално- две грешки на една страница. Обаче за сефте класната не е написала Браво под диктовката. И тя изпадна в криза вкъщи, скъса си тетрадката, в която у дома правим диктовки, плака, тръшка се. Колко говорим с баща и, колко усилия полагаме да бъде спокойна, да приема нещата както трябва, да се научи, че не може винаги нещата да са перфектни, че е нормално да се допускат грешки....тя разбира всичко и се съгласява, докато не стане нещо като днес. Не знам вече, в чудо съм се видяла. Всички около мен казват, че детето ми е много старателно и това е чудесно, обаче не е точно така. Искам спокойно дете, па макар и с някоя и друга грешка в тетрадката.
Накрая след ревовете и тръшканията заяви, че иска да повтаря първи клас, защото явно не била готова за втори. Confused

# 382
  • София
За мерките моята дъщеря е 128 см. и 25 кг. на 7  и половина години. Аз все следя да не е под норма, ето тук има един файл по Наредбата на МЗ - http://calories.bg/adp/Group7-10years.pdf

Според нас като тегло си е съвсем добре, в класа й има много по-едри момичета. Добре, че ходи на балет и там повечето деца са с нейните размери, та не се комплексирам. Друго ми напарви впечатление, дъщеря ми много малко е яла в детски градини и аз съм гледала различни порциони, за да не е недохранена. И от това, което съм видяла, тя яде наполовина, а като килограми е в норма.

Сетих се ето от тук съм гледала за деца 3-6 години - http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/Preporyki_3-6_g.pdf

Сега погледнах за деца 7-19 години - http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki_17-19.pdf и примерното меню, яде наполовина. Ще трябва да определя ИТМ, за да видя как е като килограми.

А нашето боледуване продължава с антибиотик. Днес ходихме на лекар и чуха хрипове. Интересно ми е дали бронхит може да се излекува без антибиотик. През ноември беше пак болна, според мен подобно, но не я заведох на лекар / бях информирала по тел. с какво се борим/ и за 2 седмици й мина. Може би и сега ще и мине и без антибиотик, но не мога да рискувам.

Валенце, много интересно за Мими. Мисля, че с времето ще го преодолее. Ако поговориш с психолог, може да ти даде подходящи съвети. Аз измислям приказки на дъщеря ми като видя някакъв проблем и й помагат.
Може да пробваш и ти приказка за това, че едно дете допускало грешки, но направило друга добра постъпка и че не е най-важно безгрешки. Предлолагам същите неща, които й говорите с баща й, но измисли приказка и й ги разкажи все едно е за друго дете.

# 383
  • София
Танче, точно такива неща и говорим с татко и, но не във вид на приказка. Дори преди време помолих и госпожата да говори с нея. Тя беше много изненадана от поведението на Мими, защото в училище е много спокойно дете, мило, дори срамежливо. Ти всъщност я познаваш, имаш наблюдения някакви, наистина не е постоянно някакво нервно и свръхвъзбудимо дете.
Много говорим, наистина.
Лятото така или иначе ще ходи със сестра си в нейното учебно заведение, където знаеш има психолог, дотогава ще действаме ние. Наистина полагаме много усилия, но засега няма ефект. Тя осъзнава, че не е правилно, но на моменти не се владее. Днес след случката гузна си отиде в стаята и след минути ми донесе рисунка със сърца, под които е написала Мамо, обичам те и извинявай! Heart Eyes

# 384
8г-125см-22кг доста слабичък,но се успокоих,че не е единствен.

# 385
преди няколко часа се върнахме от преглед
личната каза че нищо и няма,а кашлицата е все така честа и влажна ooooh!вече се чудя какво да и давам
личната много не одобрява хомеопатията,но каза че няма нужда от аб
за сега нищо не и изписа,дори каза да тръгва на училище..но мисля да поизчакам до понеделник
 момичета ако имате изпитана бабина рецепта за влажна кашлица-споделяите Praynig

Никола много често има такава влажна кашлица и на нас много ни помагат инхалациите.

# 386
  • Sofia
Сетих се ето от тук съм гледала за деца 3-6 години - http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/Preporyki_3-6_g.pdf

Сега погледнах за деца 7-19 години - http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki_17-19.pdf и примерното меню, яде наполовина. Ще трябва да определя ИТМ, за да видя как е като килограми.
Еха, много хубави препоръки, стига да можеше да се приложат на моето дете.  Laughing Хич не е по яденето. Около 122-125 см и 19-20 кг е, на слизане от буса чантата я повлича обикновено...  Crazy
В последните дни я примамих с печени картофи и домашно кисело мляко (поотделно Wink), иначе дори от любимите й уж неща хапва по 4-5 лъжички.

# 387
  • Пловдив
Лулумба, да ти е жива и здрава ТЕДИ!!!
Честит рожден ден на сладката и чаровна Теди!
Да расте все така лъчезарна и щастлива! Умна и красива!
Да е гордост за мама и тати и модел за подражание на Саши  Wink
Весел празник!!!

# 388
  • София
Напоследък наблюдавам следният феномен при моята дъщеря.
Много красиво писане с грешки или грозно и бързо писане-но ... правилно. ooooh!
Това, явно, е още едно потвърждение на максимата, че две хубавини на едно място е трудно да има. Thinking
Вчера намирам в тетрадката по БЕЛ голямо заглавие в средата на реда: ОБУЩЕНИЕ Joy hahaha
А бе, викам, Лора, какво е това ОБущение, да не е ОБОБЩЕНИЕ Thinking. А, не -госпожата така ни го каза. ooooh!
Въобще-пише, както на нея и се причува. Както го чуе така си го пише.
Помня, че някъде бях чела за този феномен при децата, че бъркат най-много, когато преписват текстове, защото си правят т. нар. слухови диктовки и ако тя си го чува: обУщение, така и ще си го напише. Факт! Тетрадките и с преписи на текстове само го доказват това. Пълно е с глупави грешки! ooooh!

Празника за буквите са им го преместили за днес. Оказа се, че имала все пак да учи стихче. 3 куплета. Забравила да ми каже, ама го била научила в училище. ooooh!

# 389
  • Пловдив
Илиан, е  с вирус много висока Т два дни, но днес е добре.
Тържеството за буквите е на 21.03.
Вашите дечица са много фини за протокола 38кг, 140см височина. Направо голям мъж. Прави ми впечатление, че има доста момченца с неговите размери. Иначе четенето ние добро, смятането, когато мисли също, но голям проблем ние правописа. Изпускаме букви или пишем доста смешни думички. Тренировките също вървят добре. Доста се ядоса, като пропусна тренировка, заради вируса, ама няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт