Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 226

• 44 490
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Сега, като гледам пак епизодите от началото, а пък и преведените от 2 сезон, улавям леко повърхностния и наивен на места сценарий и съответно диалог. Обаче това не пречи на основното, а то е ясно кое е. В това основното са постигнали, ако не съвършенството, нещо много, много близо до него. Затова заслужават адмирации авторите на филма и актьорите. А за новите сериали какво да кажа? Нямам и време, и нерви да ги гледам, а и нагласа някак си. Да не говорим, че и сравнението с Незабравима е неизбежно. Дали някой някой ден ще може да обясни този феномен. Сигурно е перфектно изиграната любовна история, но понякога си мисля, че не е само това. Мен филмът ме връща към детството ми, към онзи край, не много далеч от Турция, в който преди 90 години са се заселили дедите ми, идвайки от Беломорска Тракия и носейки със себе си част от този бит, на който сега сме свидетели. Не ме разбирайте погрешно - те си бяха българи до мозъка на костите си, но битът, обичаите няма как да не са били повлияни от толкова много векове съвместно съжителство в рамките на Османската империя. Сега си давам сметка, че не особено богатият речниковт запас на баба ми беше пълен с турски думи, които хващам понякога по сериалите. И това е част от детството, от корените, но това е друга и дълга тема.

# 137
# 138
  • София
Здравейте, мили ми Незабравими!   bouquet
Ей ме на на линия след справедливата забележка на Председателя!  Embarassed

Бганио, уникален стих в твой стил, тоест високо ниво!  smile3501 newsm10 smile3501

Мдаа, прочетох ви и споделям почти напълно изложеното от вас.  smile3521 Апропо, прави ми впечатление, че тук май отдавна постигнахме консенсус поне по отношение, с какво аджиба ни обедини Незабравима. Не, че особено през втория сезон нямахме сериозни забележки и към сценария и към режисурата. Да, филмът не е шедьовър в това отношение и всички сме наясно с това. Аз лично бях на път поне няколко пъти да се откажа, НО магията и харизмата на нашите гълъбчета и вашата компания ме задържаха до края. Нямам представа дали авторите на филма си дадоха ясна сметка какво точно им доизбута филма, но видно от липсата на други проекти на любимците ни май не са. Жалко! Crossing Arms

Що се отнася до Езел - там е обратното. Сценария и режисурата са отлични. Дори обичайното разваляне на вторите сезони там не се отразило много. Помните ли колко се ядосвахме, че второстепенните персонажи в нашия филм са недовършени и претупани? В Езел е обратното - там всеки персонаж е многопластов, характерен, завършен и във филма му е отредено подобаващото място.
НО магията между основната любовна двойка я няма. Поне мен не ме хвана за гърлото нито една тяхна любовна сцена, поглед или прегръдка. За да съм справедлива трябва да кажа, че в Езел не и това е водещата сюжетна линия - тоест не е просто любовна история, а и главната героиня не е нашето мило създание - Еда, точно обратното. Явно това е предопределило и избора на актриса, която всъщност е манекенка с перфектно тяло, но студено и остро изражение - Джансу Дере. Виж за актьора в главната роля нямам забележки Кенан с едно сложно име - умопомрачителен хубавец, топ модел на Турция и първия турчин станал топ модел на света. Между другото Вени - той прави уникална игра, сам се дублира - има супер тембър. За филма печели два пъти награда за най-добър актьор в Турция. Иначе е завършил математика!  hahaha hahaha hahaha

... и сравнението

# 139
  • София
BoBoYana (+ 2 Скрит/и) и 1 Гост преглежда(т) тази тема.  newsm12
Пак няма никой  Tired и никой не иска да си говори с мене  smile3518

Добре тогава... да пусна малко от любимите ми снимки на наш Хубавелко.... Hug

от серията със скъсаните дънчици....

...и от диетата с чушките, орехчетата и квото беше там  hahaha hahaha hahaha

# 140
  • Русе
Бобооооо,  Joy Joy Joy ! Така сериозно започна, а края с чушките и орехите направо ме смля! newsm62

# 141
  • София
Бобооооо,  Joy Joy Joy ! Така сериозно започна, а края с чушките и орехите направо ме смля! newsm62

Вени,  Hug

Ами той от диети се смали, та чак изчезна!  hahaha hahaha hahaha
Тука е много сладка Йозлемчето!  Heart Eyes И то, горкото ни се вижда, нито чува! Ей, затриха ни се гълъбетата...тц,тц,тц!  ooooh!

# 142
# 143
# 144
  • София
Аууу, Вени! Извади тежката артилерия!

Ще участвам с една сънувана целувка за компенсация

# 145
  • Русе
Аааа, Бобо, това съвсем не е "тежката артилерия"! hahaha hahaha hahaha
Само предястие...ама какво,а?! newsm47  Ами, като нямам снимки на Харун в банята, и това ми стига! smile3521

# 146
# 147
  • Русе

И това предстои...!

# 148
# 149

Общи условия

Активация на акаунт