Литературен клуб - XI

• 56 135
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
„Драскам” в повечето литературни теми и изобщо не ми пречи броят им. Бях във възторг, когато ги открих преди година, защото десетки години почти не съм имала с кого да обсъждам книги – от времето, когато го правех с любимия ми учител по БЕЛ – 5-6 клас...
Тук гледам да се включвам, когато имам да споделя нещо по-специално за конкретен автор или вид литература или се обсъжда харесана от мен книга, но често има и общи приказки, наистина...

Peace PeaceИ аз така, подкрепям всяка дума.

И аз. Странно е, колко много хора се включват в тези теми и колко малко "литературоманиаци" има около мен. Simple SmileА на мен ми се иска да говоря, да споделям, да ми препоръчват... Wink

# 391

Tsugumi, аз мисля, че темата не се дублира. И аз помня времето, когато още даже нямаше подфорум Лит. клуб, а само темата.
Но просто, според, мен не е нужно всеки път да се прави супар задълбочен анализ на това, което се чете. Понякога просто споделяме. Мн. пъти така, като съм се чудела какво да захвана да чета, съм избирала заглавия от тук споделени.
Обичам тази тема и обичам да ви чета, момичета.
fam, честно казано, не ме интересува, колко теми има отворени за литература. Нямам време да следя всички, а още повече да пиша и в тях.
В тази тема пиша най-редовно, защото нейната идея ми допада, а и имам носталгия и аз към "онова време", дори и с периодично повтарящите се комплименти за "сияйните слънца": книга, която поне веднъж се споменава в тази тема. Не знам дори да не й сложим подзаглавие в този дух. И репликата ми не цели полемики, моля ви!

svet65, "Момичето, което играеше Го" е една от най-скъпите и любимите ми книги изобщо. Тя предизвика и интереса ми към китайската авторка. Силен и майсторски написан роман (въпреки повтарящия се похват за водене на разказа от две лица). Четейки след нея "Вратата на Небесния мир" трябва обаче да призная, че авторката рискува да обявят, че се изчерпва и че няма нужда да подценява все пак европейския читател. Остана ми само още една от нея, но сигурно ще изчака.

Днес прочетох една книга за тайните на Марс.

Относно сайтовете за доставка, аз съм много доволна от два, но не знам, доколко е удачно да ги споменавам тук. Попаднах на тях случайно, особено след като се измъчих с какви ли не други доставчици. Единият ме удовлетворява с това, че изпраща с "Еконт" без да се плаща доставката, а цената е корична (много удобно да не зависиш от куриери), някои книги ги намират по заявка на клиента. Отговарят до 7 работни дни, но го правят по-рано: това е и срокът за изпращане (спазват го и те уведомяват, каквто да очакваш).
Другият сайт е с куриер, за който не се плаща и книгите са с по-ниска от коричната цена. Отговарят почти веднага и доставката е до два дни. Много експедитивни и коректни.

# 392
  • Пловдив / София

Относно сайтовете за доставка, аз съм много доволна от два, но не знам, доколко е удачно да ги споменавам тук. Попаднах на тях случайно, особено след като се измъчих с какви ли не други доставчици. Единият ме удовлетворява с това, че изпраща с "Еконт" без да се плаща доставката, а цената е корична (много удобно да не зависиш от куриери), някои книги ги намират по заявка на клиента. Отговарят до 7 работни дни, но го правят по-рано: това е и срокът за изпращане (спазват го и те уведомяват, каквто да очакваш).
Другият сайт е с куриер, за който не се плаща и книгите са с по-ниска от коричната цена. Отговарят почти веднага и доставката е до два дни. Много експедитивни и коректни.

Първият сайт май е и моят, който ползвам.
Вторият можеш ли да го кажеш. Ако се притесняваш от реклама, може и на лични да ми пишеш.

# 393
  • Пловдив
Аз също се интересувам и от двата сайта. Мисля, че доста е писано за доставки и сайтове и не се приема като реклама. Ако не тук, ще помоля на лични  Hug

# 394
  • Ямбол

Ако може и на мен на лични  Praynig

# 395
svet65, "Момичето, което играеше Го" е една от най-скъпите и любимите ми книги изобщо. Тя предизвика и интереса ми към китайската авторка. Силен и майсторски написан роман (въпреки повтарящия се похват за водене на разказа от две лица). Четейки след нея "Вратата на Небесния мир" трябва обаче да призная, че авторката рискува да обявят, че се изчерпва и че няма нужда да подценява все пак европейския читател. Остана ми само още една от нея, но сигурно ще изчака.
Аз именно похвата за водене на разказа от две лица много харесвам, дори и от повече лица в други романи. Но явно останалото не оцених достатъчно. По това време все се въртях около Китай, Япония, изобщо Азия. А напоследък нямам този интерес, може би тогава съм попрекалила...  Не искам да обобщавам за настоящите ми интереси, но сякаш повече към Европа/Русия клонят...

# 396
Е  Confused кажете тук.

Аз съм  поръчвала само от Санома и съм леко недоволна.
Според сайта им трябваше да ми се обадят за потвърждение на поръчката. В пощата си също получих такъв мейл. Никой не се обади. Ако знам нечий адрес мога да изпратя десетина книги пък получателя да обяснява че нищо не  е поръчвал.
Пуснах поръчка в събота, дойде във вторник.
Два лева беше доставката, но книгите бяха малко под коричната цена.

# 397
http://booktraffic.bg/ Безплатна и бърза доставка и намаления.

http://www.knigi.bim.bg/ Тук ми намериха една книга, която беше изчерпана навсякъде и я получих с "Еконт" на коричната й цена.

svet65, разбирам, но все пак - един и същи похват едва ли не във всяка книга, създава съмнения  Rolling Eyes
И моите интереси се променят, въпреки че китайска и японска литература винаги съм обичала да чета. Напоследък четох много за руски автори - струва ми се, че бях писала вече в темата, че изчетох всичко, което намерих за Есенин, включително руски сайтове с платени електронни книги (след като изчетох и безплатните).
Интересът ми към европейски автори, разбира се, остава, но откривам за себе си, че имам нужда от нови стимули.
Мураками не издава толкова често, а и се чете бързо. След трите части на 1Q84 кога ли отново ще прочетем нещо ново от него... купувам често и от Амазон, но сякаш не откривам за себе си нови събития...

# 398
поръчвала съм само от един сайт (вече 3-4 години от него): http://www.bgbook.dir.bg/
Имат отстъпки, излиза безплатна доставката, че и "отгоре" остава, нонай-важното е, че са точни и внимателни, кефят ме и ако не намеря някоя книга чрез тях, не ползвам други, а бягам в книжарницата.
Гледам "нищите" теми. Аз да питам има ли тема за книги, получили награда, чета в момента сега една такава - "Стая", Ема Донахю - и ми се стори интересно да пусна една, ако няма.

# 399
Здравейте Simple Smile Мнения за книгата на Борис Пастернак — Доктор Живаго? Миналата година я бях започнала, но ми се стори тежка и се отказах.

# 400
  • Варна
Kнигата е великолепна. Чете се лесно, но тематика й наистина е тежка.

# 401
  • София
Здравейте Simple Smile Мнения за книгата на Борис Пастернак — Доктор Живаго? Миналата година я бях започнала, но ми се стори тежка и се отказах.

Аз подходих със същите очаквания, но усещането беше точно обратното. Споделям напълно мнението на Приятно ми е- Богиня, че се чете леко. Прекрасна книга! Peace

# 402
Благодаря ви много! Ще я започна тези дни и ще дам после отзиви. Simple Smile

# 403
  • Видин
Това ми звучи много интересно и с нетърпение чакам да излезе  Grinning

http://hermesbooks.com/detail.php?pID=1442&pcatID=22

# 404
amanita, тази и на мен ще ми е по вкуса  Simple Smile
Тъкмо за морето  Flutter  Благодаря, че сподели  Hug

Общи условия

Активация на акаунт