Литературен клуб - XI

• 56 118
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Извинявай, fam, дори не се замислих, дали имаш предразсъдъци, но така звучи, да (говорех по принцип, имайки предвид и моите, което изключва дори намерение за назидателност).   bouquet

Аз не прочетох откъса - само началото, но мисля, че минах тази част вече. Всъщност, в книгата няма чак толкова еротика - поне според мен (но пък издателите криворазбрано са помислили, че по този начин биха продали повече), колкото акцент на отношенията (макар и повърхностен) на двамата и преглеждайки следващите две части, е гарантиран американският "хепи енд" (въпреки че авторката е англичанка Wink).
Филмът със сигурност ще бъде филмиран (спрягат се много имена) и аз, със сигурност, ще го гледам  Wink
Едно видео (моят фаворит е друг):
http://www.youtube.com/watch?v=C706KUh32D4
---
И за да сменя темата, като че остана незабелязан фактът, че на български език бе издаден Нобеловият лауреат Гао Синдзян с книгата "Планината душа".

http://www.rivapublishers.com/index.php?page=books&book_id=606

Ох, тук в рецензията също пише 'страстен секс' Wink
Не я продават във всички книжарници и сравнително трудно се сдобих с нея, но горещо я препоръчвам  Peace

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 10:21 от Tsugumi

# 421
Някой знае ли, защо в текста изписват определени думи с италик, например изречение и една дума в него написана така? Сякаш не съм го срещала в книги по-стари издания, а само в новите.
Ужасно ме дразни, авторите ли така ги пишат....?

# 422
Отделих си "География на блаженството" да си я купя за морето.
Сега си препрочитам "По-щастлив от Бог" на Уолш... за 3-ти път. Връщам се към нея през няколко месеца и няма шанс да ми омръзне.

Добри са коментарите в нета за горната книжка, ето и една интересничка статия:
http://e-vestnik.bg/7943/ot-kakvo-zavisi-shtastieto/

# 423
Браво. Статията много ми хареса. Аз отдавна чета подобна литература, защото се интересувам от природата на щастието. LaughingЕ, не съм я открила още, но мога да препоръчам още една интересна книжка- експеримент по темата:
, също голямо впечатление във времето са ми направили тези двете:

# 424
peperuda333, страхотни книги! Отделям си ги и тях. Simple Smile

http://mishki.log.bg/article.php?article_id=70664 Simple Smile

# 425
Някой знае ли, защо в текста изписват определени думи с италик, например изречение и една дума в него написана така? Сякаш не съм го срещала в книги по-стари издания, а само в новите.
За да подчертаят ирония, да речем. Или да натъртят на определена дума... Не съм се замисляла дали съм го срещала в старите издания, може би защото не ме дразни...

# 426
За да подчертаят ирония, да речем. Или да натъртят на определена дума... Не съм се замисляла дали съм го срещала в старите издания, може би защото не ме дразни...
Ето например за какви неща става въпрос:
"Вмъкнах се в сепарето срещу Г... и кимнах за поздрав."
"Така ли не видяхте какво става?"
"Чакай ме, идвам."
"Каква услуга предлагаш?"
думата непроницаемо написана "непроницаемо"
и т.н. не мисля че текста печели нещо от тези гимнастики....

# 427
  • Видин
Само очите ти печелят  Laughing
Може би наистина е за наблягане на дадената дума Rolling Eyes

# 428
След много суперлативи за "Сватовникът от Перигор" си я взех за четиво на плажа и е малко да се каже, че останах разочарована - ще запомня кожените сандали от супермаркета и роклите, отрязани до коляното ...

# 429
И аз я започнах,нещо трудно ми вървеше и я оставих за друг път.  А имах големи очаквания... Confused

# 430
Ето например за какви неща става въпрос:
"Вмъкнах се в сепарето срещу Г... и кимнах за поздрав."
"Така ли не видяхте какво става?"
"Чакай ме, идвам."
"Каква услуга предлагаш?"
думата непроницаемо написана "непроницаемо"
О, тук става въпрос за някаква простотия явно.  Laughing Laughing Всяка втора дума да е италик дразни. Аз съм засичала примерно в Соло tatko да речем, тогава разбирам. Но откъса, който си посочила е безумие. Мними преводачи, издателства и луди решения да искаш... ooooh!
   Забелязала съм, че във файловете за електронни четци често се получават недоразумения при сканиране. Но ако горното е отпечатано така, лошо Седларов, много лошо...

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 03:35 от ТинаХрис

# 431
  • Пловдив / София
След много суперлативи за "Сватовникът от Перигор" си я взех за четиво на плажа и е малко да се каже, че останах разочарована - ще запомня кожените сандали от супермаркета и роклите, отрязани до коляното ...

Аз я четох миналото лято. Не бих казала, че е шедьовър, но на мен ми хареса. Неангажираща, да.
Освен това съм голям чревоугодник и ми действаше възбуждаща сетивата ми.

Докато я четях, си представях френска комедия, развиваща се точно в някакво малко градче с площад и странностите на неговите обитатели.

# 432
  • София
Здравейте.
Преди два дни приключих "18% сиво%" на Захари Карабашлиев. Препоръчвам я с две ръце  Peace.
Сега е ослушвам за някакво ново интересно четиво.

# 433
  • Benelux / Varna
Колибри са пуснали летни намаления по 5 лв.
http://colibri.bg/books.php?pageNum_start=0&totalRows_start=117&disc=2

# 434
  • Видин
Да препоръчате нещо?

Общи условия

Активация на акаунт