Литературен клуб - XI

• 56 912
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Benelux / Varna

До средата на книгата се надявах на положителен край.
Не плаках, беше ми тежко.

Аз не съм чела книгата, но ми е известно, че се разказва за дъщеря й, когато е изпаднала в кома, а и доколкото знам тя е починала. Това е една от книгите, които съзнателно отбягвам, но предполагам, че ще я прочета след като изчета всичко друго от авторката.

# 106
Аз от самата Алиенде (т.е. от последната й книга, която четох) знам за това, че в тая книга се разказва за дъщеря й. И съм чувала предимно лоши отзиви за нея, но и аз си знам, че рано или късно ще стигна до нея. Зори, ти какво ново чете на Алиенде? "Афродита..." нещо не ми допадна чак толкова много, но има много хубави рецепти, готвача в мен ги оцени.

# 107
  • Benelux / Varna
След Инес, нищо ново не съм чела gundie, защото нямам други нейни под ръка в момента, чак септември ще ме огрее отново сблъсък с нейните романи ( предпочитам да си ги купувам). Привърших почти всичко  що си бях взела на хартия и сега се метнах на книги от читанката, които не съм чела и са с добри отзиви тук, имам доста да наваксвам...

# 108
( предпочитам да си ги купувам).

Да и аз . Hug

# 109
  • София
Нов член на клуба приемате ли?

Чудя се какво да започна да чета. Чете ми се нещо леко, точно в момента не ми е до изпълнени с дълбок смисъл и философия книги, макар че по принцип обичам книгите да ме карат да мисля. Подариха ми "Повелителка на реките" на Филипа Грегъри. Не е лоша авторката, макар и на моменти да поукрасява малко повечко историческите факти. Чудя се обаче дали да я започна тази книга; анотацията на гърба ми звучи малко блудкаво, като от евтин любовен роман. Някой да я е чел? А други препоръки за по-леко четиво?

# 110
Нов член на клуба приемате ли?

Hug е как, тук всеки любящ книгите е повече от добре дошъл.

# 111
  • Пловдив / София
Снощи започнах "Хайде да крадем коне" на Пер Петершон. Прочетох първите две глави. Предчувствам, че ще е много добра книга.
Ще пиша пак, като я завърша.

Привърших почти всичко  що си бях взела на хартия и сега се метнах на книги от читанката, които не съм чела и са с добри отзиви тук, имам доста да наваксвам...

Какво четеш в Читанката. Все търся някакви книги там и все ги няма. Сподели, моля. Макар че не обичам да чета он-лайн.

# 112
  • Benelux / Varna
Fam, в момента чета " Хиляда сияйни слънца", свалила съм си " На изток от рая" също, "Вино от глухарчета", поредици исторически романи на Морис Дрюон, "Парфюмът на Патрик Зюскинд, книги на Джеймс Клавел, Маркес, има доста за четене, зависи какво ти се чете и какво не си чела, по новите естествено ги няма, но все пак библиотеката е доста богата. Аз си ги чета  предимно на таблета.

# 113
Fam, в момента чета " Хиляда сияйни слънца", свалила съм си " На изток от рая" също, "Вино от глухарчета", поредици исторически романи на Морис Дрюон, "Парфюмът на Патрик Зюскинд, книги на Джеймс Клавел, Маркес, има доста за четене, зависи какво ти се чете и какво не си чела, по новите естествено ги няма, но все пак библиотеката е доста богата. Аз си ги чета  предимно на таблета.
Добра, много , много добра програма за четене, само  "Вино от глухарчета" не съм чела.

# 114
До средата на книгата се надявах на положителен край.
Не плаках, беше ми тежко.
Аз не съм чела книгата, но ми е известно, че се разказва за дъщеря й, когато е изпаднала в кома, а и доколкото знам тя е починала.
да.  Simple Smile
Авторката разказва за бабите и дядовците на Паула, за нейния си живот, за детството на Паула, за историята на Чили и идването на Пиночет на власт.
Увлекателна е.
През цялото време авторката се надява дъщеря й да се събуди. Освен това трябва да реши дали ако момичето се влоши да я вкарат в болница и да се мъчат да я закрепят жива или да я оставят така и да почине. Интересен е прелома от надеждата за край на комата и взимането на крайното решение че няма смисъл да се продължава агонията й.
Книгата е около 500 страници, но мисля че си заслужава времето отделено за нея.

Продължавам с Мемоарите на една гейша. Интересно ми беше обяснението за змиорката и пещерата  Mr. Green както и че най-еротичната част у жената е врата й. Simple Smile

# 115
  • Пловдив / София

Тези всички съм ги чела. Без Дрюон. Истор. романи много не обичам. Предпочитам да ги гледам на филми.
Аз може би, защото наистина търся по-нови там и няма.

Иначе тази Паула още не съм я чела. Чувам противоречиви мнения. Даже една съфорумка ми я е обещала.

# 116
  • Benelux / Varna
Паула я има и в читанката.
Аз нямах много време за книги последните години ( въпреки че работех в много голяма търговска верига с много книжарници, ама пусто му бях счетоводител и освен за фактури за друго нямах време), така че имам доста да наваксвам сега Simple Smile
От друга страна, то добре че сега не работя там, че щеше да ми отива цялата заплата ....Simple Smile))

# 117
Вместо запис, много се запалих от едно ревю в "Книголандия" по тази книга:

Моля за отзиви и вас.

# 118
Аз ще почвам за втори път

Първият път ми натежа и не успях да стигна до никъде.

# 119
  • София
Все пак започнах "Повелителка на реките", прочетох 100-тина страници, засега не ме впечатлява особено... Ще видим по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт