Какъв жесток човек трябва да си,за да направиш такова нещо???!

• 14 083
  • 165
  •   1
Отговори
# 120
Пише ясно-хората в София. Много се оплакват софиянци гледам....Няма ли лекар, кандидат за кмет на тая столица?

# 121
Абе, момата не е в час....кво сА дърлите....четете....луди хора...

# 122
Brutal__Girl  силно ме трогна случилото се с твоята немска овчарка. Моите искрени съболезнования. Представям си какво ти е на душичката. Прочетох само твоите мнения, без останалия пълнеж.  Hug

Моето куче беше простреляно вътре в двора ми Twisted Evil За радост е живо. Аз нищо не постигнах, но ти имаш свидетели. Първо подай жалба в полицията, след това в съюза на ловджиите. Не разбрах от кой град си.  Thinking

Може би ще санкционират групата на ловджиите, което ще им донесе неприятности и може да стегнат положението. Едва ли ще постигнеш нещо повече.

Ако искаш на лични ми пиши Hug

# 123
  • Варна
amelie.pou, няма смисъл! Grinning Какъв човек си- да просълзяваш съфорумки!  Twisted Evil

Чакам някоя нова тема в Клюкарника, например за зайчета, за да се изкажа за бездомните кучета!  Peace

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 01:10 от kikaha1

# 124
Относно насилието над животни, което е просто направено за забавление или без разбираема за мен причина - има повече отколкото човек може да си представи. Веднага се сещам за случая от вчера в Казанлък с коте, което е заливано с масло и горено, като паралелно с това е хвърлено в капан, 4 крака са пострадали, като единия е вече ампутиран. И това е случай които е разпространен по един или друг начин, колко не са - дори не може да си представите.

Обаче тук в случая за мен има много неясни неща, като стопанин, смятам, че собственика на кучето тук има много грешки - държи активно куче на верига, убедена съм, че не е разхождано достатъчно, не е кастрирано - не мога да си представя колко ужасно е да не може да задоволиш нагон, който те мъчи, защото така е заложен. Не мога да коментирам - ваксинация, регистрация и чип и т.н.
Не може да знаем дали кучето е нападнало някой или не, дали някой се е защитил или се е позабавлявал, но крайния резултат е налице и за мен това е небрежност на стопанина.

# 125
Виждам, че в София проблема с кучетата е станал огромен. Един съвет, ако позволите, изберете си за кмет доктор.

а, това е друга Тема, за Кмета...ми действащия кмет в момента Не е моя Кмет, не е мой избор.Как да си избера друг, като масата избира все нЕкви Такива... Crazy TiredАз съм гласувала за друг, ма на.... Flutter Whistling

# 126
Виждам, че в София проблема с кучетата е станал огромен. Един съвет, ако позволите, изберете си за кмет доктор.

а, това е друга Тема, за Кмета...ми действащия кмет в момента Не е моя Кмет, не е мой избор.Как да си избера друг, като масата избира все нЕкви Такива... Crazy TiredАз съм гласувала за друг, ма на.... Flutter Whistling

И това го има. Може би хората трябва да чуват непрекъснато, че на други места това чудо-уличният помияр, е сведено до минимум.... Rolling Eyes Иначе и ние тук си имаме същите проблеми с кучкарите...затова чакам кога пак някой доктор ще се кандидатира. Ако може пък да е и хирург, опирирал кучешки тении, още по-добре Laughing Надявам се да приложи яко законите. Трябва воля, за да се реши този проблем, но само пряко засегнатите имат тази воля.... Tired Confused

# 127
Според мен цялата тази работа има връзка с магията ти.
Припомням:
Във предишната си тема ви споделих за моят приятел(бивш).Сега искам да ви кажа нещо от което малко се срамувам,но дори до там стигнах от обич,за да си го върна.И така значи преди няколко дни четох във интернет за една магия с менструална кръв,която карала човекът на който я прилагате,да се влюби във вас.И така аз не знам дали съм я направила правилно,сложих от менструалната си кръв малко в едно шише пълно с ракия,но не знам дали ще се получи защото цикълът ми беше в последните дни и беше леко съсирен,не знам това дали е от значение.сложих вътре и малко захър, защото трябвало да има нещо сладко.И се помолих с мойте най-искренни желания,това да подейства.И така днес една обща приятелка,занесе на въпросният човек ракията да пийнат по малко,естественно без той да знае какво има вътре.Той си е пийнал само 2 малки глътки,не знам дали са достатачни,но силно се моля наистина да подейства...Сега ще ме помислите за лудаа,вещица и не знам си каква,но човек когато обича толкова много е готов на всичко за да върне любимия си човек.И така,ако знаете нещо за тази магия моля ви да споделите Simple Smile

THE_dilian, ще те помоля да си оправиш поста. Моят цитат, който си използвала, не завършва с твоите думи. Naughty
Оправих го, извинявам се

# 128
Оправих го, извинявам се
  bouquet Hug

Относно кмета доктор - има ли значение какъв доктор, например гинеколог, гастроентеролог...? Mr. Green ooooh!

# 129
еми хирург, да е отстранявал тении... Mr. Green

# 130
Знаех си, че не става всеки... Joy

# 131
Simple Smile Прочетох на всички коментарите. Аз много добре ви разбирам. Никъде не съм споменала, че когато куче нападне детето ви трябва да стоите и да цъкате.  Нито съм написала, че кучетата трябва да стоят на улицата и да не ги закачаме. Не съм и написала, че изпражненията им не са опасни. Не съм написала също и че популацията ще спре, когато кучетата са нахранени и щастливи. Всъщност не съм споменала думата "щастливи" нито веднъж.  Thinking хм.. май вие не четете аз какво пиша. А това за пълния игнор- много грубо, наистина. А аз си мислех, че форумите са за това, да си дискутираме. А не когато нямаме с какво да оборим противника да се измъкваме така детински Simple Smile
Относно това, че съм била псевдоприродозащитничка... хахаха. Предпочитам да бъда наричана псевдокучкарка, защитничка и всякакви други безумия, отколкото да бъда подвластна на предразсъдъци и манипулации и да говоря на изуст.  Wink
Разликата между мен и някои от вас е, че аз освен да пиша в този форум, всеки ден давам своя принос за решаването на проблем, който силно ме вълнува. (отчет няма да ви давам, но всеки, който има желание да научи как точно правя това може да ми пише лично съобщение и ще му разкажа на дълго и на широко) Ако всеки от нас го направи (не говоря само за кучетата, а за всички теми, включително и за така любимите ви деца, които никога не пропускате да споменете в постовете си) ще се разрешат доста проблеми Simple Smile
Разбира се по-лесно е да се хленчи и да се обвинява другия.
Аз пък вярвам, че вина имаме всички, пряко и непряко. Пряко имат онези, които си изхвърлят домашните любимци на улицата + нежеланите им потомства (ако някой пожелае мога да му пратя информация само за последния месец колко бременни кучки са изхвърлени в големите градове и колко чувала с новородени са намерени до казани), непряка вина имат всички онези, които упорито си затварят очите и си настояват на глупавата и смешна теза, че решението е едно-масово изтребване. Ще ги избием, после ще се появят нови, ще ги избием, после нови, ще ги избием, после нови, ще ги избием, после нови и така до края на света... (за неразбралите, новите ще се появят от безотговорните стопани, които уж случайнос и изпуснали кучето и то забременяло... )
А невярните, вероятно подучути от тук там разсъждения, които пишете за това как се решава проблемът с бездомните животни в другите страни са меко казано смешни. Занимавам се с темата бездомни животни повече от 2 години и ако някой наистина има желание да разбере как точно са се справили с проблема и продължават да се справят в повечето страни, моля да ми каже. С удоволствие ще му разясня стига да има желание и да МОЖЕ да прочете какво ще напиша. Не само да го погледне, а да впрегне малко усилие да поразбере нещо Simple Smile не е толкова трудно.. от опит го казвам.
Започнах да пиша в тази тема не за да се заяждам, а защото за мен е много важно хората да се осведомяват реално за нещата. Много голяма част от информацията, която получаваме от медиите и интернет е силно манипулирана и в по-голямата си част представена чрез личната позиция на журналиста, с други думи пристрастно. Винаги съм вярвала, че човек трябва да разполага с всички факти преди да отсъди. И в този ред на мисли, нямам за цел да ви убеждавам в правотата си, а да ви провокирам да потърсите сами информация. Защото хората в другите страни, които така обичате да давате за пример се интересуват от това какво реално се случва в страната им. За това и са по-напред от нас. Имат гражданско общество, което се подкрепя се бори заедно срещу несправедливостите, с които се сблъсква. Не се делят на кучкари и антикучкари като нашето Simple Smile
Работила съм като доброволец и към Екоравновесие и към някои от приютите, стопанисвани от НПО. Повярвайте ми, наясно съм как работи общината по въпроса за справянето с проблема, знам и как работи европейския съюз за справянето с проблема в другите европейски страни.
Тъй като, както споменах, не съм тук да се заяждам или да тропам с крак и да мърморя, ще спра да коментирам в тази тема.
Ако някой, воден от грижата за детето си или от чувството си за граждански дълг, има желание да се осведоми, с удоволствие ще го насоча къде да отиде лично да се убеди какво се сучва и кои са истините и кои са митовете за бездомните животни у нас. А за всички онези, които ще продължават да си затварят очите и ще отказват да помислят като свободни хора им пожелавам прекрасна вечер! Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 20:53 от amelie.pou

# 132
амин...
 Crazy
обаче, това е форум и:"...Разликата между мен и някои от вас е, че аз освен да пиша в този форум, всеки ден давам своя принос за решаването на проблем, който силно ме вълнува. (отчет няма да ви давам, но всеки, който има желание да научи как точно правя това може да ми пише лично съобщение и ще му разкажа на дълго и на широко)..."-не я знаеш скъпа, каква е разликата, само си мислиш, че я знаеш.Точно щото отчети не всеки дава тук и там.Ти явно даваш, или мечтаеш да дадеш, като те гледам.Голям напън да разкажеш какво правиш.

# 133
  • София
Ще ги избием, после ще се появят нови, ще ги избием, после нови, ще ги избием, после нови, ще ги избием, после нови и така до края на света... (за неразбралите, новите ще се появят от безотговорните стопани, които уж случайнос и изпуснали кучето и то забременяло... )

До тук успях да прочета.
Идеално, ще ги избием и ще останат само онези "новите", изпуснати от безотговорните стопани.
Добре ще се редуцира бройката. Приемливо ми се струва.

# 134
Това с избиването вече е правено по време на Софиянски и крайния резултат никак не е добър, напротив - разходите по големи, бройките кучета скитащи повече и кръга е затворен и никога няма приключи.

Програмата "Кастрирай и върни" е препоръчана от Световната Здравна Организация - на нея не и пука за животните, зайчетата и кравите, а само и единствено за хората. В много страни е приложена успешно, паралелно със следните рестрикции:
- задължителна регистрация;
- задължително чипиране;
- огромни данъци за некастрирани животни и освобождаване от данък при кастирано такова;
- огромни глоби за изоставяне на животно;
- масова кастрация;
- сериозна борба с нелегитимните развъдници;

Сега в тези страни има приюти в които се прибират малкото появили се бездомни и  се приспиват след 14тия ден, но техния размер на фона на нашия е в стотици пъти по малък.

Просто към днешна дата много от стопаните когато видят, че кучето им купено от съседа не е всъщност хъски, го изхвърлят, или защото е изяло пантофите, или защото пуска косми. Средно на ден само в София се изхвърлят между 20 - 50 животни минимум. 90% некастрирани.  

Общи условия

Активация на акаунт