Какъв жесток човек трябва да си,за да направиш такова нещо???!

• 14 097
  • 165
  •   1
Отговори
# 90
jp,  не е приятно да заварваш в двора си кучета, но все си мисля, че има и цивилизован начин да се разбереш със собствениците им. За себе си мога да кажа, че съм нападана от куче 4 пъти, но не мога да вдигна пушката и да го застрелям. 4 пъти от едно и също куче, НО беше насъсквано от човек в три от случаите. Опитах по нормалния начин няколко пъти, не стана, не съм и очаквала да стане, понеже става дума за човек от ромски произход. След 4- тия случай изяде един бой и 5- ти нямаше. Но това са крайни мерки и говорим за агресивно животно.

Чудесно, когато носиш отговорност и взимаш решения само за Себе си.Когато кучето напада детето ти, какъвто е случая при мен, Колко ли Пъти Ще Чакаш, Молиш и Опитваш Доброволно Някой да се сети, че така е Лошо?4, 5, 6?Каква е Нормалната бройка Нападения срещу Дете от отвързало се куче?
пп.не съм го застреляла това куче, защото , разбира се, нямам с какво.

# 91

Чудесно, когато носиш отговорност и взимаш решения само за Себе си.Когато кучето напада детето ти, какъвто е случая при мен, Колко ли Пъти Ще Чакаш, Молиш и Опитваш Доброволно Някой да се сети, че така е Лошо?4, 5, 6?Каква е Нормалната бройка Нападения срещу Дете от отвързало се куче?

Ех, не схващаш ти как е правилно да се действа. Само трябва да пребиеш собственика и проблемът е решен.  Peace И разкажи после...

я си огледайте полянките и градинките пред блоковете и къщите и пребройте колко са ВАШИТЕ и колко са ТЕХНИТЕ..............

Огледах - мои няма. Какъв извод сега ще си правим?

# 92
Нали се сещаш, че и аз съм нечие дете все пак, не ме е донесъл щъркел Peace Тогава бях на около 14 години.
jp, няма да бием собствениците на агресивни кучета, понеже ги насъскват срещу хора, ще гръмнем кучето. Така вече проблемът е решен. Няма куче - няма проблем. Само дето кучетата не свършват и ще дойде следващото куче при същия собственик, което също ще бъде насъсквано срещу хора, понеже на него така му е кеф. Ама ние пак ще го гръмнем. И така, човекът ще насъсква кучето си, ние ще го гърмим, той ще вземе друго, ще гръмнем и него. Сега ме извинете, но отивам да се запиша на курс за ловджии, че под нас има един пудел, който ме дразни ужасно и мисля да започна от него #2gunfire

# 93
Нали се сещаш, че и аз съм нечие дете все пак, не ме е донесъл щъркел Peace Тогава бях на около 14 години.
jp, няма да бием собствениците на агресивни кучета, понеже ги насъскват срещу хора, ще гръмнем кучето. Така вече проблемът е решен. Няма куче - няма проблем.

Ами, tanch, аз не мога да пребия никого - какво да направя в такъв случай?

Мисля, че всеки собственик се позамисля, след като загуби куче. Така или иначе, е нормално доказано агресивни кучета да се приспиват - само дето някъде това го правят институции.

Не е нормално/законно собствениците да се бият обаче.

# 94
На около 14 можеш да Реагираш.Когато си на годинка и за Възран в количка, а кучето скача върху теб кО праиме?Броиме да станат 6 пъти, че да Реагираме?

# 95
    Любопитно ми е владеещите изкуството да се справят с агресивни кучета кога успяват да попитат: "Извинявай, ти домашно куче ли си?". В случай, че голямо животно се е затичало срещу тях.
    Отглеждала съм две немски овчарки и то по време, когато центровете за обучение бяха някакъв лукс. И най-омразното нещо на света ми е собственик на куче да ми подвиква, когато замръзна "Не се тревожи, то не хапе". Хубаво, аз няма да се тревожа, нищо че адреналинът ми е на макс и съм като магнит за животното, ама как  по дяволите да обясня на двегодишния си (тогава) син, че агресивната болонка, пусната свободно в магазина, която се хвърли върху него, няма да го ухапе? И на забележката, наглата собственичка отвърна, че не съм никаква да й кажа да си върже кучето. Еми, сритах го и още как. И уведомих собственичката на магазина, съседка на родителите ми, че ако още веднъж заваря животно в магазин за хранителни стоки, ще звънна директно в ХЕИ.
     В магазин за хранителни стоки, куче от което е пропищял половината квартал влиза със собственичката си без да е на каишка! И то дребосък! Какво ли би било ако е овчарско? Колкото и да обичам животните, нещо любовта към детето ми е много по-голяма.

# 96
Цитат
Какъв жесток човек трябва да си,за да направиш такова нещо???!
Уплашен, застрашен, нападнат иии.... прочие.

# 97
Ами, tanch, аз не мога да пребия никого - какво да направя в такъв случай?
Мисля, че всеки собственик се позамисля, след като загуби куче. Така или иначе, е нормално доказано агресивни кучета да се приспиват - само дето някъде това го правят институции.
Не е нормално/законно собствениците да се бият обаче.
Ами и аз на 14 не можех да набия 18 годишен видимо агресивен ром, наби го брат ми.
Мислиш ли, че тумба роми, които са почти диваци като манталитет, ще се замислят ако им гръмна кучето ? Говоря за конкретния случай при мен, не като цяло за ромите. Кучетата не се раждат агресивни, средата и хората ги правят агресивни, изключвам заболявания на мозъка, които се срещат при някои. Да, не е законно да се бият собствениците, както и не е законно да насъскват куче срещу теб. Като не става по цивилизования начин, става по нецивилизования.

И на забележката, наглата собственичка отвърна, че не съм никаква да й кажа да си върже кучето. Еми, сритах го и още как. И уведомих собственичката на магазина, съседка на родителите ми, че ако още веднъж заваря животно в магазин за хранителни стоки, ще звънна директно в ХЕИ.
     В магазин за хранителни стоки, куче от което е пропищял половината квартал влиза със собственичката си без да е на каишка!
Проблемът е в собственичката, че кучето и е агресивно, а тя го е пуснала свободно. Дори би трябвало да е с намордник в такива случаи Peace Не казвам, че като ви нападне куче да ви хапе, вие трябва да стоите мирно и кротко, много ясно, че ще го сритате. Но не приемам за нормално отстрелването на кучета и котки, когато не са проявили агресия. Всяка ситуация е сама за себе си, а в случая никъде не прочетох, че кучето е с агресивен характер. Прочетох, че на този човек това му е явно нещо като хоби. Не забравяйте, че все пак други хора са казали на авторката какво всъщност е станало.
И аз не съм съгласна в магазини и заведения да се допускат кучета, макар да ги обичам, не им е там мястото. Но тук е позволено кучето ти да е с теб в ресторанта, че си искат и купа с вода, а заведенията имат кучешки купи за клиентите. Когато за първи път видях това, направо се втрещих и попитах защо не им направят забележка. Отговорът беше, че имат право, законът не го забранява. Не говорим за куче на откритата тераса, а вътре в ресторанта. Влизат си с кучетата навсякъде- в ресторанти, кафета, банки, в магазини... За мен не е нормално. Но пък в същото време не съм видяла човек, който е извел кучето си, да няма кутийка с найлонови пликчета за изпражненията му. И си чистят хората след кучетата, не мога да си изкривя душата. Но това не попречи да видя майка, която " изаква " детето си на главната улица до една палма, пред огромна табела, на която пише, че е забранено кучета да се изхождат там. Или е решила, че кучета не могат, ама дете може. Така че всичко е до самия човек, възпитанието и средата му. Слагането под общ знаменател на всички кучкари е безумство, както и слагането под общ знаменател на каквато и да било група хора. Хора всякакви, затова и трудно се въвежда ред, който да бъде спазван от всеки. Има хора, които са пълни простаци в БГ, но ги вижте тук дали си хвърля боклука на пътя, дали плюят по тротоара, или смеят да не изчистят след кучето си. И няма нужда от полиция да го глоби, който е около него и види такова нещо, веднага надава вой и събира всички минувачи, които вдигат скандал до небето как може такова нещо.

# 98
     Съгласна съм с теб, tanch. Знам, че проблемът е в собственичката, а не в животното, но когато човек брани детето си, няма време за много размисли, а и не му е присъщо да ритне другия човек (ако е наблизо).
     Против безсмислената агресия към животни съм. Но всичко написано в темата са само предположения на авторката. Ако имаше поне един очевидец на стрелбата, а не споделено по мрежата ЕЖК, първа щях да й кажа - подай жалба. Ако го направя сега, мога да я поставя в положение да клевети или набеждава в престъпление. И отговорността ще е за нея. 

# 99
Аз намирам за агресия обаче системното нахлуване в чужда собственост и осирането и.

# 100
    В конкретно тази тема това също са предположения. Grinning

# 101
Знаеш, че се излиза винаги от конкретиката.Форум е.

# 102
  • В тъмната гора.
Оставете кучкарите да се кефят и действайте според това, как ви идва от вътре. Те няма да са до вас, ако улично или домашно куче ви нападне или заръфа ваш близък.

Колкото и да се обяснявате, те едно си знаят и все него повтарят. Не се хабете в подобни теми, може и единици кучкари да има тук, както гледам, но наглостта им е за стотина.

# 103
.... Като не става по цивилизования начин, става по нецивилизования.

Тъй де - да си дойдем на думата, нали за това е цялата тема... Simple Smile

# 104
Оставете кучкарите да се кефят и действайте според това, как ви идва от вътре. Те няма да са до вас, ако улично или домашно куче ви нападне или заръфа ваш близък.

Колкото и да се обяснявате, те едно си знаят и все него повтарят. Не се хабете в подобни теми, може и единици кучкари да има тук, както гледам, но наглостта им е за стотина.

Интересно ми е какво точно имате предвид под думата "кучкари"? Наистина ми е страшно любопитно. Ще бъда много благодарна ако получа някаква дефиниция от Вас.
Благодаря предварително. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт