Фигура лесно се показва щом Дюкан се спазва - 260

• 49 364
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
neli_d аз винаги, когато има начин предпочитам стевията пред подсладителя. Чая специално го пия чист, но кафето, ако е без мляко го пия с малко стевия.
Янa и двете диети са хубави и дават добри резултати, естественно ако си стриктна. Прочети подробно и двете и сама реши коя е по-удобна за теб и коя по добре ще ти пасне. Аз съм правила и двете, за мен Дюкан дава по-добри и бързи резултати, просто по ми подхожда на психиката. И има предимството, че има фаза за задържане на свалените килограми, което е най-големия плюс на диетата, освен това е трепач на целулит  Crazy С 90 дневната винаги ми се ядеше нещо друго, а не това, което ми се падаше в деня. И все ходех гладна  ooooh!

# 331
  • София
Може и малко късничко да стана, но да ви почерпя все пак за мое здраве!!! 
Няма да казвам на колко години ставах днес  Crazy, само жокер ще дам - режима работи и за тези над 40   Joy, както беше отбелязано.
с нещо соленичко:

и  нещо сладичко:

пък за пиене - кой каквото обича!

ПП:
Натали, че паднах от стола - паднах, поплюх те де, да не си помислих, че съм пропуснала   bouquet
dory77, това е страхотен резултат - браво!!!    bouquet

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 23:44 от MariDi

# 332
Натали Никол ! УАУУУУУУУ! smile3501. Още когато се появи във форума ми стана една от любимките, заради невероятното ти чувство за хумор, винаги е било голямо удоволствие да чета постовете ти!  Hug Невероятна промяна  - мисля че отиваш в ТОП 10 на променените от режима и за постигнати  резултати!! Малееее - какъв крак си изваяла!!! БРАВО!БРАВО!БРАВО1  Hug

Маради   newsm59!!! на патерици  Hug

# 333
Здравейте, момичета. От днес и започвам да боря кг с този режим. Изчетох ви до тук и съм очарована от хъса ви, както и постигнатите ви резултати. Голям стимул сте. Искам да помоля и аз за малко помощ, понеже съм в чуденка - овесените трици от първия ден на ударния етап ли се използват и 1 и половина лъжици ли (от книгата Чудото на овесените трици) или по 3 лъжици.
Благодаря предварително.

# 334
  • Германия
Интересно ще ми е да разкажеш за реакцията на хората, които си срещала след промяната.Аз не бих те познала  Shocked

"Ти да не си се развел, къде е жена ти? Нова приятелка ли имаш?" - семеен приятел тихо към мъжа ми. Аз съм на една крачка, но със шапка, очила и наточена като скалпел за секцио  Whistling. Равен ботуш над коляното, пола с косинус 32 см (!), кожено яке и самочувствие по формулата на Ойлер eix = cos(x)+i.sin(x), където х са свалените кг.

"....." - това пък е съвършено празния поглед на позната, на чийто врат се хвърлям и я поздравявам високо. "добре сме, вие как сте?", продължаваме да балтаем и след 5 минути виждам как бавно е храносмелила коя съм. Погледът ѝ най-после придобива фокус и изведнъж изпищява. ooooh! "леле, Наталиии"

"ама ти си оставила половината си в Германия, идваш наполовина", близка, която следи откъсо развоя.

И все в този изненадан дух.
Много ме трогнахте с комплиманите си, означават много за мен.  Hug
Умишлено говоря като напомпана под налягане със самочувствие - също, че снощи Ричърд Гиър ме е съпроводил до вратата след вечерята в Риц, а Брад Пит ми е държал палтото. Whistling Crazy Намирам, че е нужно и да се смеем повече - затова.

"Второфазни хроники а ла Никол"

(част II)
продължението...

В тази втора част на хрониката, ще се опитам да дам и формули от практичен характер, не всички от които непременно заимствани. Нищо ново от това, което е предъвквано в 260 теми не мога да кажа, но поне мога да дам приноса си в повтарянето му за всички, които сега се включват.

- "пържене" на всички храни, които се налага да бъдат пържени, правя с прясно отворена газирана вода. Нагнетявам по познатия начин като клатя бутилката с пръст върху гърлото и после обръщам малко в тигана. Шупти, свисти, цвърчи и изобщо пресъздава правдоподно пържене не само с шума. Изпарява два пъти по-бързо от обикновена долята вода, запечатва вкуса, без да го прави воднисто варен.

- картофи замествам с нарязани на кубчета корени от магданоз, пащърнак или глава целина. Първите два корена приличат досущ на бели моркови и се продават при мен в тарелки по няколко. След сваряване имат оптика и плътност на картоф. Дори вкусът наподобяват правдоподно. Супите стават значително по-плътни, за витаминозността да не споменавам. Веднъж седмично приготвям и яхния с такива - илюзията е именно за "картофена яхния".

- ритуалът на вечерната салата е едно свещенодействие, заради което се опъвах като муле на ЖП прелез да вляза в режима. Беше ми психологическия препъни камък за П дни - как ще се откажа от вечерното чуруликане над чиния салата. Един гениален ден ми светна, че не е изобщо нужно да се отказвам. В чисти П дни правех салатата от варени яйца, връзка копър, риба тон, пушена сьомга 2 % мазнини (!! много съм щастлива, че я открих, иначе имах угризения с 13-процентната в големи количества), скариди, миди, калмари, пушена пъстърва. Елементарно Уотсън, не знам защо ми трябваше толкова време да се сетя, че да започна най-сетне режима. Много съм била смотана.

- не защото съм си го поставяла за цел, но така се случи, че никога не достигнах до тавана от 1 кг. на разрешените млечни за деня. Дори и до половината му не съм стигала. Прецених, че най-обемоемък би бил айранът и с него ще влизам често в преразход. Замених го с чай и чиста вода. Айран не съм пила просто така вместо течност, както съм чела, че го правят момичета, които не могат да пият друго. Без него всъщност, дневният лимит млечни е повече от предостатъчен.

- не съм стояла и половин час гладна. Хранех се толкова често, колкото чувствах глад, дори преди да го почувствам.  Всячески се стремих да предотвратя осезаемата форма на глад, когато вече коремът гъргори. Реших, че тогава вече е светнала аварийната лампа и тялото ми задейства режим на самосъхранително натрупване на това, което ще му подам. Затова следих да е вечно в работен режим, никога на празен ход.

- за разлика от много други момичета, споделяли опит, при мен не се получи механично (от само себе си) редуциране на порциите, нито на апетита. Наказана съм да съм ящна по природа, затова и си избрах режим в който да не меря с триъгълника кубчето сирене или кашкавал и да го изчислявам по кубатура колко разрешени грама е (отказвам и в трета да го правя, просто го изключвам от менюто на своя глава). Не съм се и натъпквала с шомпола отгоре - само се ослушвах за първите симптоми на засищане и тогава спирах. Ако това означава 3/4 пиле, значи изяждах без капка угризение 3/4 пиле. Не се научих да се храня по-бавно, но си наложих в началото да дъвча точно 10 пъти преди да преглътна. "и как ....две...мина...три...деня...при теб...четири...нещо....пет....ново....шест....в офиса....седем...Щефан....осем....пак ли е.... девет...болен....десет", в самото начало даже броих наум, после стана рефлекс. Бавно хапвах само десертите - удивително, но факт: едно парче от шоколадовия чийзкейк от темата на Смайлс, давало повече порция ендорфини от два шоколада. Shocked

- количеството храна, която съм изконсумирала в осемте месеца втора, е съизмеримо с цялото погълнато за 40 години живот. Това не е буквално вярно като фактическо твърдение, а като усещане за нещата. Допреди Дюкан съм считала дебелоглаво, тъпо и упорито, че слаб е синоним на гладен. Още по-тежката ми форма на заблуда е била, че слабите хора са щастливци със слаб ген, респективно наднормените не могат да противодействат както и да се опитват. Предвид на което мислено отричах всяка диета и ограничение като предварително обречено на неуспех или кауза пердута. Съчувствах искрено на пълните като мен, с убеждението, че сме санкционирани по рождение. С днешна дата се срамувам от това си неграмотно мислене. Елегантна фигура може да се поддържа и без елегантен ген - изисква само познаване на механизма, по който работят основните три групи храни - белтъчини, мазнини  и въглехидрати. Моментът, в който осмислих този така добре описан от Доктора механизъм, се почувствах най-после като дерибей над тялото си. Иззех му суверенната власт, която съм смятала, че то има над мен. С небивало задоволство ме преизпълва факта, че мога да се храня нормално до ситост и при това здравословно, без да дебелея непременно в геометрична прогресия. Не съм сигурна, че се разбра какво искам да кажа, повтарям го по друг начин: Дюкан е начин да имаш вето правомощия над телесната си форма. Никога не ми е било проблем да се откажа от дадени храни, но преди него не съм виждала смисъла. Проблем ми е било да стоя гладна, с главоболие и световъртеж, с немощни и треморни ръце и крака, в абсолютна невъзможност да функционирам нормално - такава беше алтернативата за да съм слаба, допреди режима. Днес, 11 март, 2012-та, в 7.47 часа немско време, аз се чувствам като открила ключ за осмия кръг на рая, където са кръшните и красиви тела. И ако това звучи самохвално и високоПОпарно, понеже тепърва ми предстои най-отговорната фаза на задържане, държа да подчертая за всички скептици, че аз не просто отслабнах, ами знам как да съм сита и въпреки това ненаднормена.

Пак ще спра дотук, че  едва ли казвам нещо неказано, само се фукам, че и аз съм го разбрала най-сетне. Crazy
Тепърва имам да дописвам "Филипики и пристрастия по трета фаза".

katti79,  Hug Hug, непременно ще постна Мус "Натали Мока", той е баш като за теб. Не само, че с теб имаме еднакви немски продукти, ами и ти правиш нещо подобно /четох някъде назад, мисля в твой пост./

MariDi,  Hug Hug, ЧРД! Бъди весела!

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 09:14 от Натали Никол

# 335
  • Испания
ДобрЮтро ви!  Hug

MariDi, честит рожден ден! Да си жива и здрава, все така позитивна и усмихната! Много усмивки, любов и удовлетворение от показанията кантарови!  Wink

alis_1,  Hug Много си права за Натали Никол. Вчера няколко пъти й гледах снимките.  Rolling Eyes Зашеметяваща е промяната й. Човек само може да й се радва. /Пу-пу!/

gotova za promqna, добре дошла!  Hug Страхотен ник! Ама нали знаеш как се представят новопокръстените дюканки? Възраст, колко имаш да сваляш и всичко друго, което се сетиш. На въпроса ти: от първия ден и докрая на живота. Приели сме 3 лъжици от първия ден. Има безброй рецепти за вкусното им приготвяне. Успех!  Simple Smile

ЕДИТ: Лелеееееее, докато публикувам и Натали Никол се разписала. Отивам да те чета!  Hug

ЕДИТ, ЕДИТ: Пак е страхотен постът ти. Човек като си промени драстично визията, спокойно може и да подмине някои познати, ако реши. Или пък да се спре и да се наслади на "уоууууууу, уаууууууууу". И ти напълно го заслужаваш.  Hug Размислите ти са абсолютно точни, изпитани и поучителни за останалите. Успех, успех и пак успех в Трета - нещо, в което не се и съмнявам.  Hug

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 09:09 от smileys

# 336
SMILEYS, благодаря за бързия отговор. За мен: на 24 г от Варна, кг ми в момента са 63, минала съм през какви ли не диети и това е теглото което поддържам без проблем, тоест слизала съм до 56, но после пак се връщам на 62 - 63, а съм 163 см и не се харесвам. Работата ми е в магазин и нямам мн движение, ходя от 1 година на фитнес 3 пъти в седмицата. Ами това е общо взето за мен.

# 337
Привет и от мен  Hug! Чак сега се измъкнах от леглото  Embarassed! Снощи  прекалихме на женско парти ,което завърши с дискотека ! Няма по - хубаво обаче след такава разнообразна нощ да си изпие човек сутришното си кафе в приятна компания като вашата  newsm10!
MariDi честит рожден ден! Бъди жива и здрава newsm51 !
Натали Никол всичката тази информация ще ни бъде много полезна smile3525 !
Целувки  love001 !

# 338
  • София :(
                    Ха добър ви ден  Hug
               Ама да не помислите, че сега ставам? Неее, оцъклила съм се от часове, ама бях обещала на половиния баничка за закуска, пък като се земислих рано сутринта - не си струва 60 л фурна да грее заради половин пакет кори и се започна - ха да си заджуркам тричавото хлебче, ха да пиперосам пангасиуса..., пък докато се мотаех си рекох, че мога да си сваря и воденичките за една тенджера "шкембе чорба" по дюкански и ей ма на - преди малко изсърбах една купичка от последната с много лют пипер и дневната доза трици, и чакам да ми сготви пилешкия гулаш. И по този повод днес вместо с кафе, ще ви гостя с обяд  hahaha

gotova za promqna, след това, което прочетох, не съм убедена че Дюкан е твоят начин да свалиш килцата, които ти пречат, но ти си знаеш най-добре  Peace
               Натали Никол, много приятно се четат полезните ти постове изпълнени с хумор  Hug
                    Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 339
  • Испания
...                                  
gotova za promqna, след това, което прочетох, не съм убедена че Дюкан е твоят начин да свалиш килцата, които ти пречат, но ти си знаеш най-добре  Peace
               Натали Никол, много приятно се четат полезните ти постове изпълнени с хумор  Hug

Напълно подкрепям и двете заключения.  Peace Peace

Мимсче, сръбнах си от твоята чорба.  Joy

# 340
  • Пловдив
Искам да попитам дали можеше да се хапва телешко шкембе ? newsm78

# 341
  • София
Здравейте,момичета.
Аз напоследък съвсем рядко се включвам, но не мога да пропусна да отбележа 2 неща:

Натали-Никол, Браво, браво, браво!!! Изглеждаш повече от чудесно! Поздравления за постигнатите резултати, промяната е меко казано като след "скалпел"   Grinning  Да разгледа човек снимките ти е удоволствие, а да чете постовете ти тук, в темата-награда!   bouquet
Успех! (какъвто изобщо не се съмнявам, че ще имаш)

Мари
 Hug, безкрайно съм щастлива, че сподели рождения си ден с нас, и още по-доволна съм от почерпката, която ни беше организирала  Mr. Green Вчерашната ни среща беше страхотна-с настроение, усмивки, красиви момичета и безкрайно вкусните кулинарни произведения на очарователната ни рожденичка!

# 342
...                                 

Напълно подкрепям и двете заключения.  Peace Peace

Уважавам чуждото мнение и винаги съм готова да приема съвети.За това моля да кажете защо смятате така.Може и на лични. Благодаря

# 343
Здрасти банда  Hug

Ох , тази Натали Никол , невероятно чудо си ти !!!  Hug И те плюх и те поплювах   love001  страхотна си  smile3501  Вярвам , че ще се справиш и в още по-дългата трета фаза , която ти предстои - с такъв дух няма начин да не успееш.

АНАФЕЙС , радвам се че ти дойде акъла в главата , че иначе на другата среща щях да се появявам с тигана  Naughty Hug

Моята четвърта си върви много добре - другата неделя правя една година с режима и два месеца в четвърта - ще се отчитам тогава.

Лека и отслабваща неделя на слабеещите  Peace

ЕДИТ : Ааааааа неееее , неееее  , нееее - отивам да живея в София !!!!!!!!! 
БигБаба4 - няма ли скоро да идваш към Русе....  Praynig
Страхотни сте момичета , както винаги !!!

# 344
  • Испания
SMILEYS, благодаря за бързия отговор. За мен: на 24 г от Варна, кг ми в момента са 63, минала съм през какви ли не диети и това е теглото което поддържам без проблем, тоест слизала съм до 56, но после пак се връщам на 62 - 63, а съм 163 см и не се харесвам. Работата ми е в магазин и нямам мн движение, ходя от 1 година на фитнес 3 пъти в седмицата. Ами това е общо взето за мен.

Затова и те попитах подробности. Висока си 163 см е си 63 кг, което е напълно нормално. Щом си минала през много диети, значи, подлагаш организма си на постоянен стрес.

Пишеш, че не се харесваш. Вероятно, искаш да свалиш 5-6 кг. Според скромното ми мнение, можеш просто да се откажеш от пържено, тлъсто, тестяно, както и от бялото брашно и захарта. Закусвай трици, пий много вода, яж обезмаслени млечни продукти, както и не неограничено количество плодове, а по 1 на ден.

Така мисля, че много успешно ще свалиш тези килограми и няма да стресираш драстично организма си. И така да продължиш да се храниш.

Вероятно, не си раждала и след време, живот и здраве, след бременности, раждане и кърмене, ще имаш повече килограми за сваляне и тогава ще е подходящ режима за теб.

Това е личното ми мнение, пък ти както си решиш.  Simple Smile Успех!

Деситка, благодаря за снимките. Страхотно изглеждате, софийски момичета.  Hug

Исаче,  Heart Eyes Hug

Онли, писах ти ЛС, за да не пиша през пост. Но ти отговарям и тук: може.  Hug

ЕДИТ:
Embarassed Embarassed Embarassedв подсладителите има ли въглехидрати, по точно в Суитили?

Стевията няма. Въглехидрати те в нея са по-малко от 1 г, което практически е 0%. За Суитли трябва да поровя и потърся. Междувременно някой друг може да ти отговори.

ЕДИТ, ЕДИТ: Доколкото виждам, вероятно, в Суитли има въглехидрати, гледайки състава: СЪСТАВ:

Всяка таблетка съдържа: лимонена киселина, цикламат натрий, захарин натрий, сода бикарбонат, лактоза

Източник: http://apteka.framar.bg/08000219/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80% … 2%D0%BA%D0%B8-300

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 16:17 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт