Фигура лесно се показва щом Дюкан се спазва - 260

• 49 367
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!

Благодаря за кафето и палачинката!

bowuu Ох, кога ли ще почнат да си гоня панталоните??!!

Успешен ден, без изкушения!

# 76
Дюкан развива режима и въвежда промени, както знаят всички. Затова и превеждам всичко ново, което намирам и го публикувам в темата ми с рецептите. Не мисля, че въвежда толерираните храни само, за да се хареса на западно-европейките и да привлече повече съмишленици. Както виждате, въвежда по малко въглехидрати. За мен, това е продуктувано от дългогодишния му опит. Въглехидрати, но ограничено количество. Точно определено. В книгата многократно споменава, че пълният човек има нужда от точни и ясни инструкции. Така по-лесно се справя със ситуацията. С тази цел въвежда и схемата 1 П/1 ПЗ. И точно затова, по мои наблюдения, много дюканки се провалят в Трета и Четвърта. Не спазват точно количествата храна в Трета, броя на галите, забравят за протеиновия ден и триците, намаляват водата. А в Четвърта вече настава пълна какафония.

С една дума: аз съм твърдо "за" толерираните продукти. Още във Втора. По 2 толерирани продукта на ден и в разрешеното количество. Какво като ще удължат периода на сваляне на теглото? Тия килограми да не са качени за 1 или 2 месеца? Отслабва се здравословно и трайно, когато не е светкавично бързо. Така тялото не изпитва огромен стрес /стересът е в Първа фаза/, свиква с дисциплината на новия начин на хранене, поема от всички храни /протеини, зеленчуци, по малко въглехидрати и много малко количество мазнини/.

Не мисля, че трябва да се препоръчва бърза и строга Втора /без толерирани/. Хората, особено свикналите да пазят многобройни диети, смятат, че трябва силно да се ограничават: "Дай, сега да ядем само протеини!", "Дай, да ядем по 100 г, та да стане по-бързо!" и след това последствията са много лоши.

Много се радвам, че някой / особено това, че си ти, Смайлис Hug/, най-после споделя и моето мнение, което много често съм споменавала по срещите ни, а и тук от време на време. Винаги съм казвала, че за мен тези промени не са заради разглезените западноеврооейки, а едно разумно развитие на режима от страна на Дюкан и то именно по причините, които споделя и Смайлис.

# 77
  • Варна
Здравейте,Мили Дюканки!!!
Днес се навършва 1г. от началото на режима и естествено с Вас Hug  bouquet!!!
Без Вас едвали щях да успея„за което много благодаря!Всяка сутрин закусвам с вас и естествено се просвещавам„защото има много добри момичета,като smileys,mimensita и много други да не пропусна някоя„се грижат за нас освен съвети има и добро настроение иии жакуска естествено Grinning!
Благодаря Ви мили момичета  bouquet  bouquet  bouquet newsm51
За мен какво да кажа,вече съм 65-66кг. и Дюкан каза-66кг.!Сега продължавам с борбата„нооо„вече за задържане на кг.
На новичките искам да кажа„че режима действа при всички стига да са режимни и търпеливи Simple Smile,казвам го от личен опит„понеже и аз съм на хормонално лечение„но се справих с гадните кг.
Пожелавам на всички постигане на целите и успешното им задържане  newsm10!!!

# 78
  elan71 поздравления за постигнатото тегло newsm10! Честито ти годинка newsm38!
 mimensita , smileys благодаря ви  Heart Eyes! Изкарахме си добре и комбинацията между режима и доброто настроение прави чудеса! Ама вие това си го знаете от личен опит Party.
 dodojoro на следващата среща март месец  Peace!
 Onli само така! Няма да се даваме  newsm10!
GalaEluard ще се радвам да направим една среща и в нас в градината  Party! До тогава се надявам да е подобрена и още по- хубава.Аз си купих витамините които ми препоръча и започнах да ги пия.Изобщо съм много сериозна -бетон  Joy!

# 79
  • София
Здравейте, момичета.
Напследък нещо много се разписах  Laughing

Понеже се заговорихме на последните страници за отражението на режима върху общото здравословно състояние, да споделя днешния си профилактичен преглед. Моята лекарка го прави така: измерване на ръст, тегло, талия, кръвно налягане, пулс, кардиограма, преслушване. Изводите от тези неща са: "изглеждаш чудесно, нормален ИТМ, тийнейджърска талия , нормално кръвно (120/80), пулс на спортист (65), идеална кардиограма"...
Попита ме дали имам нужда от консултация с някакви специалисти, някакви притеснения дали имам, оплаквания... Казах, че оплаквания нямам никакви, но имам притеснения заради хранит. режим, който спазвам и всички мнения, съвети и статии, с които ме облъчват от всякъде. Попита ме какво ям, какво не ям, по колко пъти на ден..Казах си всичко-и за продължителността (вече повече от 3 години), и за свалените килограми (над 30), за минимум въглехидрати, за ограничените мазнини, за подсладителите... Споделих си притесненията за бъбреците и черния дроб (нали това се спряга непрекъснато) и тя ми каза, че въобще не вижда причина режимът да е вреден и да се отразява зле, защото точно такъв тип хранене се предписва от всеки лекар на диабетиците, като препоръчителен и лечебен. Все пак ми прегледа черния дроб (мануално-опипване с ръка), каза че няма индикации за каквито и да е проблеми, но за да съм спокойна, ми пусна всякакви изследвания-пълна кръвна картина, урина, кръвна захар и някакви чернодробни показатели, та другата седмица ще си направя и ще споделя резултатите.

elan71, поздравления за постигнатите резултати и успешна трета фаза!!!
smileys, темата ти е много полезна, а рецептите са буквално съкровищница... Само човек да има достатъчно време и ентусиазъм, и може да си доставя истинска наслада... Поздравления за отделеното време и усилия! Последно си правих брауниса като го нарязах на малки "плочки", направих и "паста" за слепване и  се получи супер бърз, лесен и вкусен "оргазъм" за сетивата...

Успех на всички новопостъпили в редиците ни!

# 80
  • Варна
almeg, katti79, mimensita, благодаря за честитките  newsm51

Днес получих поздравления и от външен за семейството ми човек ,че много съм отслабнала. Щом почва да си личи, значи всичко е ОК с режима  Grinning Само ,че отслабвам основно в горна част на тялото - ръце, рамене ,талия, лице . Бедрата и ханша са ми доста едрички все още, и там смъквам най-бавно. Някаква гимнастика ли да включа  newsm78

За  пикочната киселина го написах не заради нейната вредност или безвредност , а затова ,че като се събира в ставите, те се подуват и болят . затова и запитах момичето, това ли и е проблема с кокалчетата. Така или иначе с кръвни изследвания мисля ,че може да се потвърди или отхвърли, има ли подагра или не. И за д-р Емилова не сте разбрали какво съм казала ,но както и да е, минали работи. Обикновено бързам като пиша и може би не се разбира много какво искам да кажа.

Чао   bouquet

# 81
  • София
Момичета знам че е дискутирано, но все пак да питам - кажете добри витамини, които нямат ГМО и т.н., режимни са и вие сте пробвали и сте доволни. Предполагам назад в темите е писано, но нямам възможност да изчета всичко. Мисля и фосфорна киселина да пия "профилактично"  Rolling Eyes  тъй, че ако я има във витамините още по-добре.

И да се похваля - дрехите вече не ме стягат толкова много въпреки че съм свалила само 3 кг.

Лични наблюдения - поправителната сесия тече много по-бавно. Предишния път бях свалила 4.5 кг в ударна и още 2 следващата седмица. Сега за същия период само 3.100 кг.
Но здраве да е, вчера започнах 3 седмица и продължавам смело напред до заветните 67 кг. (демек още 24 кг.) Калкулатора казва че средата на юни ще съм ги достигнала, но аз мисля че по-рано от септември няма да е.  Peace

# 82
  • Лутаща се
                             skarlet71, много неприятности ти се стовариха на главата, но ако е вярно правилото, че сериите са по три, тази ще трябва да е последната  Peace Иначе... не мисля, че режима е виновен за тях. Да, може би в комбинация с други обстоятелства да има пръст в отключването им, но сам по себе си едва ли е причината. И да знаеш, сърдита съм ти, ама мноооого - да си на две преки от мен и да не свиркаш да дойда да се видим..., направо го приемам лично  Crossing Arms

Мимс, просто бях със силни болки, не исках да виждам никого. А и бях във ВМА, там трудно пускат за посещения.
Живот и здраве на 26-ти съм на контролен преглед, може за тогава да си чукнем среща  Simple Smile

# 83
Днес сутринта се претеглих след 4 протеинови и 4 пз дни съм -3,5кг., като последните 4 дни съм свалила 0.500кг, а аз мислех, че само ще задържам.
Не се чувствам много добре, но пък имам и много работа и много тежко ежедневие.
Мисля да почна някакви витамини и добавки.

# 84
  • София
Днес сутринта се претеглих след 4 протеинови и 4 пз дни съм -3,5кг., като последните 4 дни съм свалила 0.500кг, а аз мислех, че само ще задържам.

И аз съм така, все ми е едно замаяно... И аз така с ежедневието и затова търся съвет за витамини

# 85
  • Испания
alis_1,  Hug Отшумяха ли проблемите ти?

elan71, честита дюки-годинка!   bouquet Успешна Трета!  Hug

desitka*, чудесно е, че си споделила за визитата при личния ти лекар. Все така да нямаш проблеми!  Hug Така де, колкото повече оргазми /и душевни, в това число/, толкова по-здрави и красиви!  Joy

---

И аз съм така, все ми е едно замаяно... И аз така с ежедневието и затова търся съвет за витамини

Нормално е. Организмът ви се чисти от токсините. Освен това в него циркулират мазнини /цитатът ми вчера от книгата на Дюкан/. И пак от книгата:

През първите два дни може да се почувствате леко уморени и неспособни за продължителни усилия.
     Това е периодът на изненадата, когато тялото изгаря тлъстините, без да се колебае и без да се съпротивлява. Така че не сега е моментът да му налагате големи разходи на енергия. Избягвайте натоварващите физически упражнения, състезателните спортове и главно карането на ски в планински условия. Но не се отказвайте от гимнастиката, джогинга или плуването, които практикувате редовно.
     От третия ден нататък умората преминава и обикновено бива заместена от усещане за еуфория и динамичност, засилвани от насърчителните показания на кантара.

Лек дъх и усещане за сухота в устата

Тези симптоми не са специфични само за протеиновия режим, а за всяка диета за отслабване. При ударния режим са само по-подчертани отколкото при по-постепенни режими. Те означават, че слабеете и трябва да ги приемате с удовлетворение. За да ги смекчите, пийте повече вода.

Момичета, отговорът на всичките ви въпроси е в книгата. Повярвайте! Пийте повече вода за справяне с проблема. За витамините ще ви кажат момичетата, които живеят в България.

# 86
  • София
smileys  чела съм я тази книга и точно това няколко пъти, пък и съм на поправителен.  Peace Но предишния път 3 седмици не ми е било замаяно (това 2008 г.), може би и не съм била толкова натоварена, по-млада  Joy и т.н.
А за водата под 1,5 л. не падам, стремя се винаги към 2 л. (това само вода, без другите течности)

# 87
krrasy, аз пия всеки ден по 1 капсула зелен чай и 1 вит.С с отложено действие. Това са антиоксиданти, също смятам да си купя Q10, който го пие споделя, че получава прилив на енергия от него. Аз мисля, че се чувствам така от това, че не ям нищо сладко, може би ми пада кръвната захар много  Rolling Eyes
Оф, и още нещо, вие се бъзикате, ама наистина ми заминава мозъка от дюканската глава, миналата седмица доста неща обърках на работа ooooh!

# 88
Привет Simple Smile
elan71, честита ти годинка   bouquet
krrasy, very nice, аз пия витамини Фавио, препоръчват ги за диабетици, предразположени към диабет и хора спазващи диета или хранителен режим Simple Smile Вече 3та опаковка започнах, като си изпия опаковката (стига за 1 месец) си почивам седмица и пак си ги започвам. Доволна съм от тях, не ми повишават апетита. Пият се по 2 хапченца на ден. По препоръка на аптекарката ги пия след като обядвам, защото давали тонус и не било хубаво вечер да се пият да не развалят съня. Най-добре било сутрин да се пият след закуска, но нали се коментира преди време приема на хапчета и това, че триците извличали и полезни вещества. almeg също ги е започнала, да сподели как се чувства Simple Smile Бях си взела и рибено масло на капсули, пих го 2 месеца, но си мисля, че само с витамините си набавям нужните вещества, а и гледам да хапвам риба най-малко 2 пъти седмично.
ААА almeg, със сестра ти сте сериозни дюканки  Peace поздрави я специално Simple Smile В тази твоя градинка ще стане чудна среща лятото  Crazy Няма да можеш да се оттървеш от нас  Joy
Хубава вечер на всички  Hug

# 89
GalaEluard, рибеното масло го забравих, да. Него си го пия постоянно, не можеш само с риба да набавиш нужното количество омега 3-трябва 3 пъти на ден риба. Хубаво е и за топенето на мазнините. Ще ги видя тези витамини, аз по принцип избягвам да пия комбинирани вит., че в повечето случаи има много неща вътре, но от нищо достатъчно като мг.
П.С. Добавки поръчвам от един американски сайт, че тук цените са убийствени.

Общи условия

Активация на акаунт