Фигура лесно се показва щом Дюкан се спазва - 260

• 49 385
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
...От третия ден нататък умората преминава и обикновено бива заместена от усещане за еуфория и динамичност, засилвани от насърчителните показания на кантара...
От кога го чакам аз тоз момент, ама няма я още енергията нещо при мен, хем вече почти 2 месеца станаха. Първо си мислих, че заради настинката ми е такова отмаляло, но вече съм здрава, а още се чувствам като парцал   Tired Едно такова ми е смачкано и нямам енергия за нищо. Като излезнем с децата на разходка после едвам се докопвам до вкъщи, а сили за задълженията просто не остават  Rolling Eyes Пия витамини - такива за коса+ вит С и рибено масло, ям си зеленчуците, когато трябва. Май моето тяло прави всичко възможно, за да си запази запасите. Защото освен, че ми е уморено ми е и студено cold  Ама независимо, зали тЕлото ми бойкотира или не - продължавам, че ми писна да съм дебела  Sick  Naughty

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 23:17 от katti79

# 91
  • София
Здравейте,Мили Дюканки!!!
Днес се навършва 1г. от началото на режима и естествено с Вас Hug!!!

Elan71, честита Дюки - годинка!!!  bouquet Hug
Промяната във визията ти е невероятна! Имаш пълното право да се гордееш с постигнатото.  bouquet

Аз тази седмица се опитвам да прилагам препоръките на Дюкан за вегетарианици и съм на калмари, риба и тофу. На всичко отгоре се паднаха и 5П дни. Трудна работа, но не невъзможна. Триците си ги хапвам сутрин с водичка, канела, подсладител и аромати - нещо като сладка попарка става  Laughing. За следобедно хапване и си желирам соево мляко - натурално, като си добавям аромати и подсладител.
smileys,  още веднъж  bouquet. Благодарение на информацията дадена по този въпрос от теб, имам възможност да изкарам тази седмица така както ми е нужно без да си нарушавам режима.

Май моето тяло прави всичко възможно, за да си запази запасите. Защото освен, че ми е уморено ми е и студено cold
Katti79, относно студа, аз съм така откакто съм започнала режима. В началото беше по-зле. От около 5 месеца всеки ден ям поне по 1 л. канела - слагам я или на триците, или на различни десерти. Тази зима нещата са много по-добре от миналата.  Аз смятам, че е от канелата. Има доста инфо по въпроса в интернет. Потърси ако те интересува.  Wink

# 92
  • Испания
katti79  Hug, нямам представа защо при теб така се получава. По време на Първа и Втора буквално летях. Бях като булдозер /испанците казват: като земетресение/. Чудех се как да изразходвам енергията, която имам. Може би, зависи какъв метаболитен тип си /според теорията на един друг доктор - Папе/. Вероятно си тип "земеделец". Другият тип е номадец. Ама това е друга тема...

MariDi, много се радвам, че съм ти била полезна.  Hug А за чувството на студ е нормално. След загубата на първите килограми, започнах да треперя като лист  /започнах режима в края на март 2008/, но си знаех, че ще е така. Губят се килограми, събудили сме матаболизма си, тялото работи на максимални обороти, за да се справи със задачката, която му поставяме всекидневно, освен това, белтъчините имат ниски калорийни стойности, ядем малко въглехидрати, почти никакви мазнини... Страшно няма! Студено ви е и слабеете. Аз се радвам, като ми е студено. Преди при минусови температури, ходех с разкопчано палто, цялата в пот и зачервена като домат.  Wink Както казва един приятел испанец: "Как няма да ти е студено, като си изгуби слоевете топло от тялото?"  Joy И продължавам да спя на студено, да не се навличам много, като излизам и у дома, да ям студена храна. Вадя от хладилника и нищо не топля.  Simple Smile

Цитат от книгата:

Чистотата на белтъчините намалява калорийния им принос

Храната на всички животински видове представлява смес от белтъчини, мазнини и въглехидрати. Но за всеки вид съществува специфично идеално съотношение между трите вещества. За човека то е 5-3-2, ще рече, 5 части въглехидрати, 3 части мазнини и 2 части белтъчини - състав, доста близък до състава на майчиното мляко.
            Когато това оптимално съотношение е спазено, калориите се усвояват максимално и улесняват напълняването.
     Обратно, достатъчно е да променим съотношението, за да затрудним абсорбирането на калориите и да намалим енергийния принос на храната. На теория най-радикалната промяна, която в най-голяма степен би възпрепятствала усвояването на калориите, би се състояла в консумирането на храни, съдържащи само едно от хранителните вещества.

---

При консумация на протеинови храни храносмилателният орган трудно се справя с вещества, за които не е програмиран, и не може да се възползва пълноценно от калорийното им съдържание. Оказва се в положението на двутактов двигател на скутер или на моторница, задвижвана със смес от бензин и олио, която се опитваме да подкараме само с бензин.
     При подобни условия организмът се задоволява да извлече калориите, необходими за поддържането на телесните органи (мускули, кръвни телца, кожа, нокти), и зле или малко използва останалите калории.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 22:51 от smileys

# 93
Ето ме и мен днес е 2-ри ден и съм минус 2кг  newsm44 . Цял ден съм се нахилила и се чувствам много добре  Heart Eyes
само ми е малко отпаднало,но взех витамин C  и сега се чувствам по-добре. Не стоя гладна не знам на какво се дължи тази отпадналост newsm78 Може би организмът ми  се чуди какво става  #Crazy
Много ви се радвам на всички  newsm10   

# 94
  • София
Да се запиша и се връщам да ви чета назад.

# 95
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
               dodojoro, всяка пропусната среща е повод да те е яд. Хем нашите са през седмица...
               almeg, може ли и аз в градината, че в моята си, детската де, ми писна  hahaha
               desitka*, добър избор на личен лекар  Peace Ще трябва да посетя и аз моя да ме поизследва, че и без друго не съм ги правила тези упражнения от има - няма 100 години  ooooh!
               Сребърна паричка, без спорт не става Peace
               skarlet71, само посмей да ме прескочиш пак  Naughty
               very nice, това неразположение май не ще да е от режима. Обикалят разни гадни вируси, които не те разболяват, но успешно се справят със задачата да те карат да се чувстваш като парцал. Аз вече две седмици се влача така и взе да ми писва  #2gunfire
               За това и ви оставям тук по някоя козинка и отивам да пробвам дали пък моите няма да се примирят да бъдат нагушени...

Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug

# 96
  • Испания
Точно това търсех, но имам и куп други задачки, та се забавих:

Когато организмът е изгубил доста килограми под натиска на ефикасна диета, се наблюдават няколко реакции, чиято цел е да се компенсира тази загуба.
      За да ги разберем, трябва да знаем какво означава образуването на резервни мазнини за нормалния организъм. Натрупването на мазнини по време на хранене осигуряващ ви повече енергия, отколкото можете да изразходвате, е средство да се икономисат известен брой неизползваеми за момента калории, които впоследствие да влязат в работа, ако хранителните източници се изчерпат.
     Това е най-простият начин, измислен от природата, за да запази и натрупа енергия в най-концентрираната форма, позната в животинското царство (9 калории/грам).
     В наше време и в свят, където храната е толкова леснодостъпна, можем да се запитаме защо съществуват подобни механизми.
     Нека още веднъж да си припомним, че биологическите ни структури не са замислени за свят като нашия. Те са се създали във време, когато достъпът до храна е бил случаен, несигурен и винаги получаван в резултат на упорита дейност или на ожесточена битка.
     Притежанието на тези мазнини, които днес толкова ни дразнят, е представлявало за първобитния човек ценно средство за оцеляване.
     С други думи, организмът ни, чиято биологическа програма почти не е еволюирала от появата си насам, отдава все същото значение на тези защитни мазнини и потресен присъства на тяхното стопяване.
    Отслабващият организъм поема риска да се окаже напълно беззащитен при най-малката липса на храна.

Той е биологически застрашен и затова реагира, реакциите му имат една-единствена цел: да си върне въможно най-бързо по-голямата част от изгубените мазнини.
За да направи това, вашето тяло разполага с три много ефикасни средства.

Първото се състои в предизвикването и изострянето на усещането за глад и тази реакция е толкова по-силна, колкото по-строг е бил спазвания режим.

Второто средство, използвано от организма, е намаляването на енергийния разход.
     Когато заплатата на един човек намалява, първата му реакция е да харчи по-малко. Подобна реакция се наблюдава и на ниво биологически организъм.
     Ето защо много пациенти, спазващи диети за отслабване, се оплакват, че са станали зиморничави. Това е последствие от намаленото изгаряне на калории.     Същото се отнася и до изпитваната умора - усещане, чиято цел е да ни накара да се откажем от ненужното усилие. Всяка изискваща усилие дейност ни става мъчителна, жестовете ни се забавят. Умората се отразява и на паметта, и на умствения труд, които са големи консуматори на енергия. Засилва се потребността от почивка и сън - източници на икономия на енергия. Косите и ноктите растат по-бавно. Накратко, по време на продължително отслабване организмът се опитва да се приспособи, потъвайки в нещо като зимен сън.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 23:37 от smileys

# 97
... започнах режима в края на март 2008
хе хе хе, ти си го започнала, аз като съм го свършвала (втората фаза де) първия път  Laughing По спомени и аз предния път летях от енергия ( с изключение на ударните 5 дена де),а  сега к`во ми се повреди обмяната newsm78
MariDi , канелата за засилване на обмяната ли е ?(може и на лични) А това желирано соево - какъв вкус има  newsm78
elan71, честита годишнина и поздравления за упоритостта ти ( не е лесно да си постоянен, когато имаш насрещно течение, но ти си успяла   bouquet )
Наред с оплакванията да споделя, че днес констатирах, че при сегашните ми 70 кг фигурата ми изглежда много по-добре от миналата година (когато завършвах 90-дневната) при 66 кг  Crazy Просто Дюкан наистина прави чудеса. 
Паричке и аз така слабея - отгоре- надолу и последни са гъзерите  hahaha Но предния път задните ми части придобиха доста добри форми, така че  Peace

Второто средство, използвано от организма, е намаляването на енергийния разход.

Тъкмо щях да публикувам и видОх какво си написала (как успяваш да откриеш всичко Hug). Точно това изречение ми е пред очите последните дни  Laughing Затова и ми светна, че просто организма ми се бори с нокти и зъби да не си дава така скъпоценните резерви  #2gunfire А целия последен абзац - просто все едно за мене е писан!

# 98
  • Испания
За канелата /последно за днес и спирам да пиша, че се улях  Embarassed/

Известно е, че метаболизмът се засилва от подправки като канела, къри, лют червен пипер, джинджифил и кимион.Всички те, могат да помогнат за намаляването на телесните мазнини. Канелата е може би най-широко признатата подправка за засилване на метаболизма. Канелата може да преобрази метаболитната активност на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и също така повишава чувствителността към инсулин. Инсулинът е основният хормон, който управлява използването на енергията на организма. Промяната в чувствителността към инсулин е основният определящ фактор за процеса на загуба на телесни мазнини.

От интернет

Освен това намалява и кръвното налягане. Някои учени говорят, че действа и като афродизиак.  Wink

Използвам я безобразно често и преди бях писала, че горещо я  препоръчвам.  Simple Smile

Лека нощ от мен! 

# 99
Е, т`ва е, зарибихте ме  Mr. Green
Отивам да бъркам йогурт с трици и канела за сабалям  Sunglasses Ще си задвижвам обмяната, да я видим  де ще иде мръсницата #2gunfire ! А това за афродизиака, хммм то като цяло целия режим има някакво такова дейсвие (което се забелязва най отчетливо къде петък вечер  Mr. Green ) та ще видим каква ще излезе накрая  Whistling

# 100
  • София :(
                      Добро утро  Hug
               Хайде да пием кафе в днешния извънреден ден  Wink

Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 101
Добро утро!
Мимс, Смайлс, много  Hug Hug Hug на всички.
Туй четвърта фаза е като да вървиш в минирано поле... От всичко ми се хапва и  Animal Pig напира да излезе от кочинката, но аз го завръщам с някоя пръжолка или рибка.
Скоро не съм влизала и дано не съм изтървала някоя Варнянска дюканска среща, имало ли е скоро такава?
За протокола тази сутрин съм 63,400 кг. /много нережимности ви казвам Embarassed/

# 102
  • Варна
Мен пък ту ми е скапано, ту ме гони някаква еуфория. Аз мисля, че е от дългата зима тази година, като пекне слънцето малко по-продължително ще ни дойде и енергия и настроението   grinning039

Мерете си кръвното, от режима пада кръвното и чувството за умора може и да е от това, особено ако обичайното ви кръвно не е такова.

Канелата засилва кръвообращението, затова помагала и срещу целулит. Да вземем да се и масажираме с нея ли  newsm78

Но предния път задните ми части придобиха доста добри форми, така че  Peace

Надявам се  имоето де се смали до нормални размери  Mr. Green

mimensita, мерси за кафето  Hug

Честито на виделите минуси на кантара  goodscale

# 103
Здравейте и от мен , момичета Simple Smile Тези дни съм много заета и докато изчета всичко от началото на темата вие сте стигнали 7-ма страница  Grinning Та и аз да кажа за бельото - черното си е класика , но като видях бялото, такъв срам ме хвана за самата мен...та всяка мисъл за прегрешения ми се изпари  Sick Twisted Evil А не мога да се похваля с особени резултати, но се радвам за всички ваши минусчета като за свои Simple Smile Един половин килограм го разхождам нагоре надолу и това е след 1 фаза , но съм се потготвила за дъъъъъъъъъълга 2-ра Simple Smile Да уточня , 1 ф. беше 5 дни , после съм направила 5 дни ПЗ и сега съм 2-ри ден П. МИсля да ги редувам 5/5 . С рецептите на smileys няма да ми е трудно.Направих някои от  тях , както и една друга за "парфе" , но не помня откъде съм я записала  newsm78 . Не знам само дали тук да кача снимките или в другата тема за рецептите на Смайлис Simple Smile
Тези дни и аз нещо се чувствам отпаднала , но го отдавам по-скоро на грипния вирус, който върлува около мен:) За мой късмет обаче нещо ме заобикаля ..или поне само ме е докоснал , без да ме събаря  Wink
Хубав ден от мен на всички Дюканки  Hug

# 104
mimensita само да се стопли !Ще дойдеш ,защо да не дойдеш  yes!

Сребърна паричка да пекне слънцето , ама неще ! Днес пак се мръщеше и даже сняг валя cold!
veroni76 успешна четвърта и вържи здраво . Animal Pig  Party.
smileys не спирай да пишеш ,защото много ни помагаш по този начин newsm51!
Лека нощ  smile3524  love001!

Общи условия

Активация на акаунт