Професионални серии за коса - 30

• 47 624
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
a.l.e.n.a арганов ми е единствено финиша, крем за къдрици.А чисто арганово масло започнах да мажа преди всяко миене от горе 20 дни.Според теб от всички които си пробвала, кои са най силно хидратиращи Hug  bouquet

# 331
  • в 1001-та нощ
 newsm78 до колкото успях да ги проследя - понеже не си ги описала в в един пост синтезирано - хидратиращия шампоан и балсама, който се ползва след двустъпковия протеин, ако си ползвала него

най-хидратиращия продукт с отмиване, който аз съм ползвала е балсама с малко то чаено дърво на пол мичел и след това инфра маската на ЧИ, хидра маската - на ЧИ не съм ползвала - може да е по-хидратираща то инфрата  Peace

хареса ми една маска с арган на голдуел, предполагам, че ще ти допадне линията нутритив на Керастаз (оранжевата)

момичетата хвалят хидратиращия шампаон на Афоджийхй - аз не съм го ползвала, за да дам съвет за него  Peace

ако ти се занимава, опиши в един пост синтезирано:

1. фин или плътен косъм
2. къдрав/прав
3. дължина - как стилизираш
4. третирана ли е - боя, преса, друго
5. какви продукти ползваш, от кои си доволна
6. какво очакваш от косата - какъв ефект търсиш от грижите

така и за мен и за другите - ще е по-удачно да дадем посока на грижите   bouquet

Gety  newsm78 държиш ли да е на лореал, хидратация ли търсиш?

какви шампоани и финиш ползваш, сушиш ли я?

# 332
Среден косъм, нито тънък нито дебел, много къдрава, дължина около 10 см под раменете, боядисвам я всеки месец,използвам единствено дифузер и то само зимните месеци.От както започнах да използвам професионална козметика най-доволна съм била от едни продукти ANGEL бяха в едни оранжеви опаковки с някакви водорасли.Изпробвала са Интенс рипеър, Абсолют рипеар, Форс вектор  и преди доста време  цимента на Керастаз.Искам да постигна да станя някак по-жива, по лъскава, да се преборяря със сухотата и накъсването Rolling Eyes

# 333
a.l.e.n.a  bouquet

търся и хидратаця и протеини всякакви нови неща, а тези маски са ми интересни и искам да ги пробвам всичките  Embarassed та затова търся отзиви спрямо тази която съм ползвала(интенса, форс вектора и абсолюта). Уиш листата ми е бая дълга и се чудя дали да ги включвам в нея, дали са подходящи за моя тип коса
А иначе финиши ползвам  коприна, арганово масло, реконструктора със зелен чай, зеления реконструктор на Yunsey, фиксатори за къдрици+термозащита за сешоара  Peace
Благодаря предварително  bouquet

# 334
  • в 1001-та нощ
добре  Peace ще ги опиша, както съм ги усетила

интенса - по-маслена, с малко протеини, ако ползвам последователно няколко пъти ми утежнява, иначе ОК, не ми е любима

ейдж сюприйм - лека и хидратираща, по-течна консистенция,преди имаше микроброкати (ненатрапчиви) - за по-зрели дами  Blush

лис ултим - изглаждаща и по-силиконова, удачна при заплитаща се коса и преса

ботокс маската - по-хидратираща и лека, приятна

солар сюблим - хидратираща и лека, по-ежедневна - да се ползев всеки ден след.преди плаж  Blush

с изключение на лис ултим, всички се струват по-леки от интенса, лис ултим, не е по-тежка, различна е, но не и за подценяване

най-близо до интенса е лумино контраст - но е по-лека пак  Peace

аз лично нито една не бих купила отново  Peace

yanads  newsm78 накъсването от третиране ли е? какво? кога  Rolling Eyes

# 335
Солар сюблим ми е една от любимите,освен,че мирише страхотно,не утежнява косата,може да се ползва често,на мен ми разплита и омекотява косата след плаж,аз и сега си я ползвам от време на време.Определено е по лека от интенса.Другите за които питаш не мога да кажа мнение ,не съм ги ползвала.

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 20:46 от Nadeto...

# 336
Да, от третиране е.Въпреки, че доста я скъсих още не се оправила.Преди 1 година една прехвалена фризьорка ми обърка боята и я направи 3 тона по-тъмна #2gunfire, след което последва обезцветяване и всичко това се отрази много зле на моята суха коса Sick

# 337
  • в 1001-та нощ
това ли е, което си ползвала на Angel http://parfium.bg/angel-thickening-conditioner-balsam-za-plutnost-i-obem-250-ml

# 338
Да, това е едното и от тяхната серия ползвах и балсам и от начало ми действаха перфектно, но в един момент спряха явно защото ги ползвах доста дълго, след това направих прекъсване и пак пробвах, но ефекта не беше като в началото. Rolling Eyes

# 339
  • в 1001-та нощ
като цяло - мисля, че можеш да опиташ еластисайзер - без толкова тежки продукти след него  Peace

ако нямаш еластисайзер - можеш да ползваш маска с добавени масла в нея - пради шампоана, ако това ти се отразява добре - на немита коса - леко я навлажняваш - нанасяш маската, увиваш с шапка за баня, нагряваш със сешоар и постояваш, посел отмиваш с шампоан и т.н. ; след тази маска - нещо леко, не тежка маска  Peace

паралелно - ми се струва, че имаш нужда от стабилна хидратация и после протеин и така да ги редуваш

под стабилна хидратация - има предвид - да постигнеш хидратация, която се задържа при няколко измивания и после протеин - примерно форс вектор  Peace

двустъпковия на Афоджи - вероятно ти е харесал, защото си ползвала хидратиращия балсам след това

ако е така - можеш да вземеш и хидратиращия шампоан  Peace

имаш нужда от хидратация, за да усещаш косата си жива и лъскава и имаш нужда от протеин, за да подсилиш сърцето на косъма и преодолееш накъсването

в момента кои продукти са ти налични (от изброените - не зная кое е свършило и кое налично  Blush) - за д апреценим достатъчни ли са за момента или нещо може да се добави  Peace

# 340
В момента разполагам с Абсолют Рипеър маска и шампоан, двустъпковия протен на Афоджий, 2 мин р-р, ш-н на Чи(задържащ влагата), пак на Чи реконструктора Дийп брилянс и остатъци от запечатката на Фиберкютик за плътна коса.Изкам да изпробвам и нещо на Керастаз, но не мога да реша какво newsm78

# 341
a.l.e.n.a , Nadeto... Благодаря ви момичета   bouquet
Ще се пробват, но сигурно чак на лято  ooooh!

# 342
Разбира се , че бих споделила опита си. Мисля, че ще е от полза.
 Като за начало бих започнала с това, че косата се късаше на най-горния пласт, но сравнително високо от връхчето. Първоначално започнах грижа с форс вектор, но ефект нямаше. Харесвам маската , но за мен е подходяща като превантивна грижа, не и при съществувашо накъсване- идва някак слаба.
Грижата ми продължи с еластисайзър екстрийм - видим ефект нямаше и не съм във възторг от продукта, но вярвам че все пак е оказал положителен ефект в цялостното възстановяване. Започнах използване на ампули - ботокс, реню ц  ( средно слагах по 2 на месец от всяка), като същевременно редувах с еластисайзър.
След като достигнах някаква прилична хидратация вкарах в грижата и ампулите - вита цимент, аич ричарч, понякога и в комбинация с буустери ( оранжевите), също форс интенс пак на керастас . В продължение на 2 месеца сложих 5-6 ампули. След тях за първи път почуствах подобрение в състоянието и намаляване на накъсването. Грижата ми с отмиване беше основно - форс вектор , анту ашуре, интенс и абсолют рипеър.
Като грижа без отмиване ползвах кератиновия мист на чи, финиши - чисто арганово масло ( когато косата ми беше сужа , то подейства най-добре) , коприна и от скоро олео релакс. Термозащита - нектар термик и спрей лумино контраст
По-късно дойде и манията по афоджии. Най-ефективните продукти. Те са ключа към успеха ми и ще продължа да си ги ползвам с кеф като превантивна грижа. Ползвах 2 стъпковия протеин (протеин и балсам ) много интензивно през миене. Е за 6 седмици не спря накъсването , но постепенно за 3 месеца наистина го спря. Сега продължавам да ползвам протеина , но на 2 седмици. Миналата седмица си взех и 2 минутния- също много ми хареса.

Косата ми е с нормален към тънък косъм, но за сметка на това имам много гъста коса. Като цвят 2-ка към 1-ца и изрусявана с блондор до 8-9. Не ползвам преса, но за сметка на това винаги изпичам със сешоар и четка. Косата не съм скъсявала драстично. На около 2-3 месеца по 2-3 пръста. Общо взето си я нося в една дължина ( малко под раменете). Иска ми се да я пусна, но не ми се получава. Връхчетата не ми цъфтят, но когато са за подстригване се получават топчета (предстоящо накъсване) на около 5-6 милиметра нагоре и аз искам не искам-  режа.

Еми това е. Не съм писала толкова дълъг пост  Embarassed  Като извод мога да кажа , че инатът ми надви проблема. Доволна съм, че не се отказах макар и в началото да не се виждаше никаква светлина в тунела. Благодаря и на вас, които ме насочихте към правилните продукти  bouquet

# 343
Като заговорихте,аз имам този сет на Angel http://parfium.bg/angel-samples-suit-komplekt-kozmetika-za-kosa-mostri и съм много доволна от тези продукти,а как ухаят само. Crazy Ползвам си ги отвреме навреме да си разнообразявам.
Замислям  се да пробвам и някоя маска тяхна.

# 344
  • Велико Търново
 Здравейте и от мен Simple Smile Влизам да споделя впечатления от Хрома рич-вярно,че съм го ползвала само веднъж досега,но това което остана като усещане след него е ...блясък...много блясък Peace комбинирах го с една маска на лореал/от масовите/,после пръснах от Л2,но усетих прекалено мека косата си,и допълних с р-ра с кератин и зелен чай-след него винаги чувствам косата си по-плътна Peace
 Тъй като целя най-вече обем в корените,чудя се спрей или пяна за обем да си взема...и като марка още не съм избрала...ще се радвам на предложения/суша с дифузер/  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт