Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако цикълът ми закъснее и имам положителен тест за бременност?
Какво може да означава кафявото зацапване по време на ранна бременност?
Какви са последствията от пропускане на доза Дуфастон?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако цикълът ми закъснее и имам положителен тест за бременност?
При закъснение на менструацията и положителен тест за бременност е важно да се консултирате с гинеколог. Те могат да препоръчат кръвен тест, който да потвърди бременността и да оцени нивото на хормона hCG. Освен това лекарят може да предложи подходящо лечение, ако има кървене, като например хормонални лекарства като Duphaston или Utrogestan, които се използват за подпомагане на ранната бременност.
-
Какво може да означава кафявото зацапване по време на ранна бременност?
Кафявото зацапване по време на ранна бременност може да бъде нормално, но понякога може да показва проблеми. Може да се дължи на имплантационно кървене, хормонални промени или лекарства като Дуфастон. Въпреки това, ако кървенето продължава или се влошава, трябва да потърсите медицинска помощ за проверка на по-сериозни състояния като извънматочна бременност.
-
Какви са последствията от пропускане на доза Дуфастон?
Ако пропуснете доза Дуфастон, не трябва да я наваксвате. Вместо това продължете с режима си на приемане на следващия ден. Дуфастонът не натрупва ефект, така че пропуснатата доза не би трябвало да има сериозно въздействие. Все пак винаги е добре да се консултирате с вашия лекар относно спецификата на вашата терапия.
-
Какво мога да очаквам, когато приемам Дуфастон или Утрогестан по време на бременност?
не знам какво да си мисля! Утре пак ще направя тест ... цял ден имам такова зацапване - кафеникаво ... малко е, но го има и има и малко кръв, но не е като цикъл.... кажете миии! притеснена съм ...
Докторът ми каза да ходя при него в сряда и тогава можело да се види, ако има нещо ....

Днес докторката каза ,че е трябвало да взимам фолиева киселина от началото ,но аз днес едва ходих на преглед...Дали няма да се навреди на бебето това ,че започвам да я пия в чак началото на 6.та г.с ? Сега това ме тормози...
Към 13-14 часа обаче отново чувствам лек дискомфорт ,не болки ,но..напрежение ,както преди да започна да го пия..Въпросът ми е ,мога ли да го взимам по 3 пъти дневно ,след като е прогестерон, вместо по 2 ?Докторката ми каза ,че го предписва в тази доза ,защото нямам постоянно кървене,но много мами го пият по 3 пъти..Мисля ,че така ще съм по-спокойна..Дали е правилно ,как мислите ?
Най-добре е разбира се ,всичко да е наред ,без да боли и без никакъв дискомфорт.. На 10-ти съм на преглед ,трябва да се види ембриона и да се чуят тоновете