Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 549
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Търся френско лекарство - таксотер. В Русе ще се лекувам. даже вече говорим с онколожката (мисля,че такава се води). И чака сега да изпия едни антибиотици, да намерим въпросното лекарство и да ме почва Simple Smile

# 571
Защо ти го търсиш , мила?.Генова ли ще те лекува- вички казват , че много си разбирала от работата , била много компетентна .Всъщност каква химия ще правиш? newsm78 Май съм много любопитна , извинявай , ако те притеснявам с въпросите си .Защото аз правя в момента ФЕК - 4 курса и после още 4 таксотер или таксол- не помня какво точно пише в  досието ми.  

# 572
Ами кой да ми търси лекарството?  Rolling Eyes То не е по здравна каса и трябва ние да си го намерим. Точно тя ще ми е терапевта Simple Smile Как ме разпозна. Аз май ще имам 6 курса с това лекарство. Още не говоря уверено,защото лично не се познавам с Генова.

# 573
То в Русе няма голям избор на онкотерапевти - или тя или Иванов . Не знаех , че някой от лакарствата хората си ги търсят сами , просто е съм попадала в такава ситуация. newsm78

Сега му разгледах листовката - то е ужасно скъпо  #2gunfire

# 574
Тихо, тихо, да не говорим за пари  Whistling

# 575
KaRoLa, защо Таксотера да не е по здравна каса? Миналата година направих 8 курса. В момента наистина няма в СФ, затова вливат генерик - Доцетакс. Между впрочем, всички лекарства за химиотерапия се поемат от ЗК - виж Наредба 34 на МЗ. Ако инцидентно се получи дефицит, за да не прекъсваш терапията може да се наложи да си купиш за едно вливане, но за всички...
Проучи по-добре нещата, успех ти желая!

# 576
  • Пловдив
Момичета, стига вече сте се бъзикали с тези изследвания. Ще напусна темата, ако трябва да чета само за това какво още изследване съществува, защо не сме го направили, трябва ли да го направим, колко лимфни възела са ни махнати и дали е трябвало да бъдат махнати. Ами аз лично не искам да мисля денонощно само за това. Ако някой иска да споделя такива неща, нека да го прави на лични. Съобразявайте се и с това, че има скъпи изследвания които не всеки може да си позволи. Не опира въпроса само до желание.
Искам да се извиня на всички, на които съм донесла някакъв негативизъм с въпросите си.
Във тази тема съм, тъй като ми се струва, че от тук чрез вас мога да получа компетентна информация и съвети. Благодаря на тези, които са ми писали!
Аз лично винаги съм се опитвала да бъда максимално полезна с неща с които със сигурност съм запозната. И го правя с удоволствие за това, че малко или много съм от полза за някой, който сега е в това объркано и стресирано положение в което съм била аз навремето и отчаяно съм се нуждаела от помощ.
Мисля, че има възможности (не финансови) и в България да се случат някои неща, които не са типична практика.
Имам седмица преди да легна под ножа и затова препирам.
Моля, да бъда извинена!

# 577
  • пловдив
Поради постъпили оплаквания от сухота и еднообразие настъпило напоследък в темичката ни.... аз като една достатъчно откачена "странична" наблюдателка и към момента временно изпълняваща длъжността - "откривател на следваща тема" .... реших да капна малко хумор за разнообразие.... преди да са ме   #2gunfire старите кучета, че не съм взела мерки за внасяне на хармонично разнообразие в полза на духовното оцеляване....  Joy

Специално лекарство за отслабване   публикувана от Бойка на 23.09.2011
Някакъв човек чул за ново изобретение на един доктор - специално лекарство за отслабване. Взимаш една таблетка преди лягане и на сутринта си свалил пет килограма.
Издирил този доктор, купил си една таблетка и я глътнал преди лягане. И започнал един сън - той в леглото с млада, много красива и сексапилна жена. И цяла нощ правил любов с нея, откъде взел толкова сили. На сутринта се буди бодър, доволен, изпотен. След душа се претеглил на кантара, чудо - пет килограма по-малко. Много доволен и щастлив отишъл на работа. Негов колега го пита какво се е случило, че е толкова усмихнат. Разказал му подробно, дал му адреса, че и колегата поискал. На връщане от работа и той си взел една таблетка, бързо се прибира, взима таблетката и ляга. И започва сън - в стаята влиза огромен гол негър, който се опитва да му свали гащите. Човекът се измъква от ръцете на негъра, опитва се да избяга, но вратата е заключена. Тогава почва едно гонене из стаята, на живот или смърт, цялата нощ. На сутринта се буди потен, уморен, изплашен. След душа се мери - пет килограма са изчезнали.
На път работа отива до доктора, който го пита дали има резултат. Той му казва:"Да, наистина има резултат. Отслбнах пет килограма, но защо е тази несправедливост? Какво сънува моя приятел и какво сънувах аз? "
Докторът отговаря:"Точно това е справедливостта. Твоят приятел се обърна директно към мен като частно лице, а ти мина през здравната каса."

Психиатър към пациент   публикувана от Лиляна на 19.08.2011
Психиатър към пациент:
- Поздравявам ви! При вас се забелязва голям напредък!
- Какъв напредък? Преди половин година бях Наполеон,
а сега кой съм? ....Никой!

Какъв е проблемът с жена ви?  публикувана от Щеряна на 04.11.2011
- Какъв е проблемът с жена ви? - пита психиатърът.
- Нямате представа колко ми е трудно с нея! Тя ми задава някакъв въпрос, отговаря си на него сама и после половин час ми обяснява защо съм й отговорил неправилно....

и като се посмяхме... за финал едно стихотворение, което ми хареса  Wink

От нета

2) Отстояване

Бъди сигурен, че съм смела.

Бъди сигурен, че не ще се сломя.

По ръцете ми, раните още не са

заздравели,

от онази несекваща, непрестанна борба...

Бих се с Дявола,

после Ангела милвах,

рових в огъня,

после въглен в ръцете държах,

гоних вятъра,

после дъжд ме обливаше,

борих се даже,

със страшна триглава ламя...

Но, духът ми все тъй несломим е

и за нищо не ще се предам,

и съдбата си във ръцете поела,

аз едва ли на някого, съм готова да дам!

lovekiss момичета

# 578
Добро утро с пожелания за топъл, слънчев и спокоен пролетен ден!
Вчера се върнах с документите си от от онкокомитета...Бях си обещала да не ги разглеждам, страхувах се ужасно, но естествено, не издържах, пък и докторите всичко казват... ХЕР2-отрицателен, карцином, който добре се повлиява от всякакъв вид лечение,...химиотерапия, операция...следоперативно лечение...ще е кошмарна годината...
Обаче някак си ми е по-леко...Не зная да споменавам ли имена на лекари, но един от тях ме "върна" и ми сложи крила-днес съм на работа, и денят ми започва и ще протече така , както и предишните...Никога, никога няма да забравя този човек.
 Вече съм с къса коса-ами отива ми, и преди 15г съм била с такава. Сега съпругът ми каза, че няма да ми разреши никога повече да си пусна дълга. А вчера една доцентка два чАса ме подминава в коридора, защото не се сещала коя съм-тя ми беше оформяла някакъв документ, останало нещо да ми обясни, обаче...нямала спомен за мен. Божееееееее, идеше ми да ревна, седя в коридора и не зная какво да правя-накрая сестрата И обясни, че почеркът е нейн и трябва да се сети и тя благоволи да разгледа документите. Хвана ме за ръката, извини се-чакала да дойде жена на 37 г, а аз съм И приличала на момиченце...Айде, от мен да мине, извиних я...
 Момичета, днес ще ходя за перука-в социалните освен протокола от ВМИ нещо друго трябва ли ми?

# 579
  • София
Стихотворението много ми хареса! Stop

# 580
  • В царството на игрите:)
Антомче, наистина ме разсмя, особено с вица за Наполеон Joy
Стихотворението е готино също! Мерси за ведрия дух Peace
Незабравка, не го приемай лично. Изследванията, диагностиката и т.н. можеби подпомагат физическото, но духовното оцеляване се крие другаде Hug Къде ще ти правят операцията?
Луди пеперуди, радвам се, че вече си по спокойна. Какви са ти резултатите от хормоните?Освен протокол нищо друго не ти трябва за социалните.
Защо ще ти правят само таксотер? ФЕК няма ли да имаш? На мен също май са ми вливали Доцетакс, но не съм плащала нищо newsm78
Хубав ден!

# 581
Въпрос към тези,които са били на таксотер- и вие ли като мен си го търсихте сами и покри ли ви се по ЗК?

# 582
  • пловдив
Антомче, наистина ме разсмя, особено с вица за Наполеон Joy

Аз пък след този виц, взех твърдо решение, кракът ми да не стъпва при този психиатър..... харесвам си се и като Клаудия Кардинале и като Клеопатра.... според часовото време ...  Stuck Out Tongue Winking Eye
Слънчев и топъл ден на всички! Сложила съм масата, всички са поканени, наминавайте  Wink

# 583
KaRoLa, по принцип лекарствата за онкоболни се осигуряват от МЗ, така че аз, а също и Милми, която е била на това лекарство не сме ги купували. Но преди малко говорих с една дама от АПОЗ и тя ми каза, че в момента наистина има голям дефицит на лекарства, затова и пациентите трябва да си ги търсят. Ще ти пиша координатите й на лични – обеща, че може да ти съдейства за намиране на лекарството.

# 584
  • у нас - на брега на морето
antom, благодаря за усмивката, която изкара на лицето ми! Много весели вицове /то при психиатър си е така Laughing/. Благодаря за почерпката! Надявам се да съм успяла да се вредя за втората чаша след  nadia_0606  newsm62!
Момичета, обичам ви! Отивам на работа и като се върна имам няколко въпроса, така, че цял ден мислете, какво ще ми отговаряте!!!  love001

Общи условия

Активация на акаунт