Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 525
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  smile3532 Имаше в предвид ЧАЙ, нали?!    Joy Joy Joy

Аааа, не се знае, може да е имала предвид БОЙ!  smile3532

# 661
Мили хора, минавам често от тук да ви чета...И не е минал ден да не ви се възхитя. както в болницата, така и в тази тема  Hug Не знам от къде намирате толкова сули и кураж, но продължавайте ! Това е прекрасно за вас и ви влияе добре  Hug
Искам специално за всички вас, да напиша какъв е редът в нашата болница ако на някоя от вас се наложи лъчелечение. Защото често ви мотаят от кабинет на кабинет и не знаете къде д а отидете , губите и ценното си време.
Работя в Болницата по онкология, Отделение по лъчелечение. При нас, всеки ден от 8.00 до 14.00 има лекар в Амбулатория, който преглежда, консултира и дава дати за лъчелечение. Кабинетът е номер 49 и е на партера. Ако имате открито заболяване и ви предстои лъчелечение, то идвате сутринта пред 49 кабинет със всички епикризи, снимки и всякакви други медицински документи, които биха били полезни на лекарите ни. Преди да дойдете пред кабинета обаче, изваждате си на регистратурата картон на нашата болница срещу 4 лв. Той е важен, защото в него лекарите ни вписват консултациите и това става основният придружаващ ви документ в болницата. С картона и всички документи лекарят ви приема и разглежда случаят ви. Назначава се лъчелечение и ви се дава дата, на която ще дойдете за планиращ скенер.
Планиращ скенер - той не е диагностичен, този скенер показва планът по който лаборантът ще ви облъчва, както и мястото. Не се заплаща !!!!!!   Скенерът се прави една седмица преди назначеното ви лъчелечение. Например ако на 20 март сте на лъче, то на 12 или 13 е хубаво да дойдете да ви планират. Това ще ви го обясни и лекарят.
Лъчелечение, апарати - имаме три апарата : Гълмей - намира се на партера и е апарат за дълбока рентгентерапия. С него се облъчват предимно кожни тумори или костни метастази, но не само разбира се.  Терабалт - намира се в мазето, като се слезе по стълбите веднага в ляво. ; Примус - линеен ускорител - намира се в мазето, в края в дясно.
Лъчелечението не е болезнено и страшно. Може да изгорите, но лекарят ще ви предпише необходимото лечение. Продължителността на лъчелечението зависи от заболяването, локализацията и стадия на развитие. Лечението ви се покрива от здравната каса. Никога не давайте пари на ръка !!!!! Ако някой лаборант или лекар се опита да ви поиска ,консултирайте се веднага с Началник клиника или отделение.
Имайте предвид, че имаме много болни и понякога трябва доста да почакате пред амбулатория. Освен това лекарите ни са много заети и често ги няма веднага на разположение, ще трябва търпеливо да изчакате.
Забравих да ви кажа, че при приемането си носите направление номер 7 от личния лекар.
Няма да ставам досадна Simple Smile Ако имате някакви въпроси може да ми пишете. С радост ще ви помогна да не се лутате по коридорите, да не сте объркани и уплашени. МОже д а ми пишете и на ЛС.
Много късмет, положителни емоции и лошото нека е зад гърба ви !  Hug
Не бях съвсем изчерпателна, но ако има нещо питайте  Hug

П.С. Не съм лекар или мед. сестра и нямам претенции да разбирам от всичко, но винаги мога да попитам  Simple Smile

# 662
  • София
Близначе, благодаря от името на всички, за готовността да помогнеш.
Що ли си мисля, че не го правиш  за първи път  newsm78
И ако съм права, още един път ти благодаря !
Ти си единствената от другата страна на бариерата, която "нахлува" в нашата тема с опит да помогне. Подозирам, че много лекари четат тук, но досега освен реклами за безсмислени "лекарства" друго не сме получавали.

# 663
Мила Хули, писала съм и преди...Но не го правя да се изтъквам  Blush Наистина ви съчуствам и искам да помогна с каквото мога. Днес, след като при мен дойде една адски уплашена женичка, притеснена и неадекватна....реших че  трябва поне основните неща да ви кажа. Така, поне един час лутане и висене да ви спестя, пак е нещо. А дали ще ме попитате тук, или като ме видите по коридора е все едно. Но просто тук като отговоря, ще знаете предварително какво трябва да направите и ще си спестите време.     Hug
А лекарствата......абе всеки гледа да изкара пари, особено от нещастието  #Cussing out
Важното е да се ръководите от едно:ракът е просто диагноза, не смъртна присъда !!! Знам, че е лесно така отстрани да го казвам и може би нямам право....но наистина е така.

# 664
  • София

Близначе,

Мило момиче,Благодаря ти ,че се опитваш да помогнеш!!!!!!!
Ти си много стойностен и добър човек. smile3525

Тези цветя са най-малкото,което заслужаваш. newsm51 newsm51 newsm51 и лично аз много съм трогната от теб.

# 665
 Blush недй така, просто съм обикновен човек..... Blush
Моята майка беше болна от рак, знам какво е. За щастие тя се излекува напълно и вече 15 години е в перфектно здраве ! Така че, вярвайте ! Ракът се лекува, а ако не, то се подържа и човек може да си доживее дълбоки старини ! Разбира се важана е профилактиката и всичко да се хване точно навреме....Макар че а съжаление, и навереме хванат ако попаднете на някой некадърник който да ви забави..... Sad Всичко е въпрос на късмет мили хора ! Пожелавам ви МНОГО КЪМЕТ !!!!!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 666
blinza4e,не мога да повярвам, че все още има такива добри и безкористни хора като теб-особено от другата страна.За това-поклон пред голямото ти сърце и всеотдайност!Дай боже да се множат такива хора като теб!

# 667
  • София
Аз правих лъчетерапия в онкото в София. Процедурите ми бяха на стария апарат, но слава на  Бога той не се повреди нито веднъж и приключих терапията съвсем в срок, без никакви странични реакции. Всичко това дължа на двете мили и любезни лаборантки, които положиха максимално внимание и старание. благодарна съм и им от сърце. Но...ооо не така стоят нещата с докторката на която попаднах. Няма да споменавам името и ще се опитам да се изразя максимално деликатно - просто държанието и бе отвратително. Когато отидох при нея, във въпросния картон вече ми бяха назначили химиотерапията и тя естествено го прочете и знаете ли какво си позволи да ми каже на мен "объркания и шашардисан" пациент - че не трябва да правя химия, защото тя няма да ми помогне, а ще ме убие. И аз направо на бегом при лекуващия ми доктор - хирурга който ме оперира. Чух неговите думи и ми олекна на душата. В последствие разбрах, че тя си позволява да се държи и с другите пациенти по този меко казано странен начин. Но не искам повече да коментирам темата за българското здравеопазване, защото тя е омръзнала на всички ни. Пред този въпросния кабинет се чака с часове, впрочем както навсякъде в онкологията в София, включително и диспансера в Младост. Но това е най-малкия проблем, проблем е просто възпитанието и поведението на някои от лекарите и не само в онкото. В крайна сметка, аз съм безкрайно благодарна на всички лекари които ми помогнаха и продължават да ми помагат, не само с лечението, а с хубавите думи с които ме посрещат и изпращат. Всичко останало няма значение. newsm20
Криси целувам те мила !!!!!!  love001

# 668
 margi4, аз мисля че знам за коя лекарка говориш  Peace Само д-р К. може да се държи така грубо. Добър специалист е, но понякога просто съсипва пациентите си с отношение.... Tired

# 669
  • София
Няма значение! Аз дължа живота си на всички лекари, сестрички, администратори, лаборанти които наистина се погрижиха и се грижат за мен!!! Правя поклон!!!!!! Вярвам им и искам и останалите момичета да повярват на своите лекуващи доктори. Вече няколко пъти пиша в темата, че всяка една
от нас трябва да прави това което ще и донесе спокойствие. Не съм против това, което всеки сам за себе си решава. Аз вярвам на нашата медицина, защото зная със сигурност, че нашите доктори прилагат схема на лечение както и в другите държави. Докторите ни са в крак с най-новите методи.
Е може да сме беднички и да нямаме възможност да купуваме най-добрата апаратура, но това ги прави още по-добри, а не по-лоши. 

# 670
Лили,нито една дума в българския език не завършва на Й!
Хайде,мацки,аз потеглям след два часа! Следващото ми включване ще бъде от Стамбула града голяма! Peace
АААА, има, има, но това е друга тема!
Приятно изкарване, скъпа! И като се върнеш, да ми звъннеш да се отчетеш!

Имах предвид нито една дума в множествено число не завършва на Й,ама само съм си го мислела,но не съм го написала... ooooh!
Преди щях да се оправдавам с химиите,ама сега с какво ли да се оправдая за тези мои забравяния... Mr. Green

Ха здраво живо от Стамбул града!!!
Такъв дъжд ни валя днес,че сега чак кокалите си усещам влажни!
Емо Чолаков един път да познае какво ще е времето и то на мен да се случи... Mr. Green
Ама за утре обещава слънце,пък да видим!
Сега ви казвам чао,не чай или бой Mr. Green, и отивам да се напаря с топла водица !!!  bouquet

# 671
  • София
Еййй,  Фнимавай да не се удавиш  Joy Joy Joy

# 672
  • пловдив
Еййй,  Фнимавай да не се удавиш  Joy Joy Joy
Joy аааа пращаме спасителен вариант.... Дръж се Сисссс и лодката.... и чашата.... пътуват  Wink

# 673
Еййй,  Фнимавай да не се удавиш  Joy Joy Joy
Joy аааа пращаме спасителен вариант.... Дръж се Сисссс и лодката.... и чашата.... пътуват  Wink

Аферим аверки мои!  bouquet

Това Й в мн.ч. ,е същото както някои пишат уЙкенд,уЙски,УЙлям...
ВъоПще този УЙ мноУ разпространен! Mr. Green

Днес навън грее слънце и Истанбул ни очаква!
Бай!

# 674
Добро утро!
 И тук е слънчево-пожелавам ви прекрасен ден! И чакаме снимки от този прекрасен град!

Общи условия

Активация на акаунт