Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 509
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Като споменахте психолози... Отначало ми предложиха психолог ,но аз мисля, че ако сами не си помогнем,колкото и неща да ни изговорят, няма да се оправим. Не се старая да мисля позитивно,просто да не се давам на емоциите... А аз мисля, че вече няма грам емоция в мен. Само ми е малко свито под лъжичката.

# 616
Точна щях да ви помоля да не казвате, че съм силна .
Напротив, и аз като вас съм нежна  и ранима. И аз се вбесявам от различни неща.
Но живота ме научи на друго. Че трябва да намеря сили да се справям с предизвикателствата.
Било то от здравословен характер, даже и тогава, когато всички казват, че няма надежда...

smile3501 smile3501 smile3501

# 617
  • В царството на игрите:)
Аз пък съм от хората, които не се притесняват нито от психолози, нито от психиатри Rolling Eyes Без помощта на моя близка приятелка /психиатър/ не знам как щях да се справя  Mr. Greenи без розовите хапченца. Сега като се сетя, май съм била доста срината и я стреснах като и обяснявах, че няма да правя никакви химии и лечения. Мина, но смятам, че психолозите трябва да са даже повече и от лекарите в онкологията. Имам прекрасни приятели, подкрепа срещах и срещам всеки ден, но въпреки това не можах да се справя без помощ. Тук се знае какво плямпало съм и, че като ми има нещо само президента не разбира и момичетата много са ми помагали емоционално, но пак червейчето като ме загризе ми трябва друг вид помощ. Страхът е нещо страшно и той може така да те разяде, че да не знаеш на кой свят се намираш. Всеки трябва да намери пътя си за оцеляване, но затварянето и несподелянето определено са най - неподходящия начин да се бориш с това. А , и да добавя, че от репликата "Мисли позитивно!" ми се повдига.... newsm61

# 618
  • София
Ми тогова - НЕ МИСЛИ НЕГАТИВНО  Stop

# 619
Аз не съм почуствала нужда от психолог досега / понякога си мисля , че съм професионално изкривена newsm78 , затова толкова философски гледам на нещата /.Но съм на мнение , че такъв човек е задължително да присъства в болниците  и  да разговаря с пациентите - особенно с такива като нас и подобни диагнози.

# 620
  • София
Оооо, не се е родил човека, който може да "бие" Миленка  Joy Joy Joy

# 621
Не знам за розовите хапченца Joy Joy Joy, но мен ме посъветваха да ходя да прегръщам дърветата в парка , защото съм изглеждала  много "сдухана" Mr. Green

# 622
Я да попитам- много ми се ходи на масаж .Дали е удачно сега и какъв да бъде ?Освен това мернах една оферта за рейки - някой правил ли е такова чудо newsm78

# 623
Хайде аз днес пак да се впиша!
 Благодаря ,че споделихте с мен красотите ми!
  Относно психолог, психиатър-е ,мен ме пратиха .....след малко разговор какво ..що...и хоп-ей ти на два вида антидепресанти!В първия момент като излезнах от кабинета ме напуши на смях, после изпаднах в друг вид ужас!Викам си ,не стига дето си имам раче, ми сега и душевно нестабилна ще ме изкарат...не, че не  преминавам през различни състояния, но....както и съпруга замина в чужбина и си гледам сама детето, няма баби и дядовци , остава по цял ден да спя,да ставам на парцал и да съм апатична.Казах си -хайде, стегни се, може да си го отрева ,та ако щете и с глас като децата, но никакви хапове.Та хвърлих зелената рецепта и талона от психиатъра в шкафа и приключих.Запилявам се по разходки ,задачи, домакинства и ей ти на психо-терапия.Единствено хирурга ми си направи труда да ми даде малко повечко разяснения дори и от психологична гледна точка ....но след запис в частния му кабинет.Това е положението.
 П.С-почвам да шия поетапно ,че да имате спомен от мен  Joy

# 624
  • София
Ший си, ший  Peace
Но ние спомени не искаме, искаме си ТЕБ !

# 625
Nadia,благодаря ти за отговора,а що се отнася за системата ти никак не е лоша пък и щом върши работа Simple Smile !аз миналата година звънях и на МЗ,принципно ми се струва че институциите имат малко по различно вече отношение към болните,не се опитват да те разкарат!На война като на война Simple Smile!

# 626
Здравейте дами, искам да споделя с вас че резултата ми от цитонамазка е ВТОРА група Peace след пета група и карцинома ин ситу това е направо върховна новина за ушите ми.Останах си с едно раче да се справям само.Относно темата която обсъждате за психолог на мен също ми предложиха в онкологията ако имам нужда от разговор -отказах не защото си мисля че съм силна и нямам нужда от това просто нуждата от разговор я насочих към съпруга ми ,винаги съм обичала да разговарям с него  Simple Smile

# 627
  • Пловдив
Момичета, моля кажете ми някоя от вас оперирана ли е и/или лекува ли се в Болница Токуда в София?
Какви са наблюденията, впечатленията и мненията ви за специалистите и за методите на лечение  там?

# 628
  • София
Аз не се лекувам там.
Зная от източници /баси клюкарката съм/, че там имат страхотна апаратура и никакви специалисти.
Не бих рискувала там, това е моето мнение .

# 629
  • Пловдив
Аз не се лекувам там.
Зная от източници /баси клюкарката съм/, че там имат страхотна апаратура и никакви специалисти.
Не бих рискувала там, това е моето мнение .

Клюкарствай, клюкарствай, хубаво е човек да е информиран, а не като мен да се лута като "муха в тъпан" (лафа на  Карола, ако не се лъжа) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт