Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 508
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
 Joy Joy Joy Joy Моя си е да Simple Smile

# 631
Nezabravka - майка е оперирана в болница Токуда от д-р Панов. Нищо лошо не мога да кажа.
Изряза й само тумора от гърдата, за да направят биопсия и да може да започне химиотерапия. Тъй като в нейното състояние беше много рисковано да прави каквото и да е. Беше с вода в корема (асцит) и множество разсейки.
През януари онкологията в Дървеница не приемаше пациенти-правеха някакъв ремонт. В Плевенската болница я бяха отписали-казаха ми че умира и нищо не могат да направят за нея. Та така попаднах в Токуда. Ако те интересува нещо друго питай  Simple Smile
И аз да попитам Simple Smile
Днес на майчето не й направиха 3 химия, защото левкоцитите и още нещо беше близо до долната гарница, но не са под нея.
Та освен бирена мая за левкоцитите - нещо друго какво мога да й давам.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 22:19 от silveto_5

# 632
След всяка вливка ли се взема кръв за показатели?  Днес си отрязах косата Sad Може и да не опада, но ако опада, поне да го преживея по-леко. Моята фризьорка чак се натъжи като й казах защо я режа. Каза, че ако трябва ще ме вземе последна някоя вечер да ми удари една машинка и да слагам перуката (ако се наложи). най-накрая получих последната си ВЯРНА епикриза. 3 пъти я писаха  ooooh!

# 633
  • София
Аз не се лекувам там.
Зная от източници /баси клюкарката съм/, че там имат страхотна апаратура и никакви специалисти.
Не бих рискувала там, това е моето мнение .

Клюкарствай, клюкарствай, хубаво е човек да е информиран, а не като мен да се лута като "муха в тъпан" (лафа на  Карола, ако не се лъжа) Simple Smile
Не забравяй, че стажа ми е като за пенсия  Joy Joy Joy
Дай боже всекиму !!!
Карола, ПРЕДИ всяко вливане се взимат кръвни показатели.

# 634
Да де, има логика да е преди Simple Smile Ще знам да се подготвя психически. Благодаря ви,че ме просветлявате  Hug Hug

# 635
  • у нас - на брега на морето
Сияние35, гоблените ти са невероятни! Браво!  smile3501 Като гледам, какви чудеса си сътворила, разбирам, защо не ти е нужен психолог и психиатър - ами ти имаш толкова здрави нерви и търпение да шиеш!!! Продължавай все така.  newsm10
@tani4ka, като как точно дърветата ще ни ремонтират "гарнитурата" като е сдухана?! Чувала съм и аз нещо такова, но като се има впредвид, че не остана непрепикано дърво, не съм сигурна, колко ще е полезно.  newsm78 Joy

# 636
  • Костинброд
Здравейте,
Извинявам се,че така нахлувам в темата.Тайно ви следя от поне 3г. и винаги съм се зареждала от борбеността и силата на духа ви.Следя ви заради моятя свекърва,която е оперирана преди 21г. с "всички екстри".През 2010г.след като спрях да кърмя малкия си син имах разни болки в лявата гърда и тя ме заведе при нейната мамоложка да ме види.Но лекарката вика дай първо да видя свекървата-да си я прегледам-така и така е дошла-и направи мамография.В един момент започна да гледа в мен и в нея и вика-веднага за операция-имаш рак и в другата гърда.Така и стана-в понеделник го откри-в четвъртък беше оперирана-този път не е отстранена цялата гърда.Мина химио и лъчетерапиите и сега е ок.Преди 20дни пак ходихме заедно на мамолог-тя на редовен преглед,а аз пак с моята болка в лявата гърда,подмишница и ръка.Според лекарката ми няма нищо-болката била преди цикъл и при овулация.Но мен ме боли-приди по време и след цикъл.Не е постоянно,но ме боли.Даже е по-чувствителна лявата гърда-ако ми е студено-лявата ми настръхва болезнено.Знам,че въпроса ми не е за тук,но според вас трябва ли да потърся и друго мнение на специалист?
Извинявам се за дългия пост и за въпроса ако не е за тук.     

# 637
  • В царството на игрите:)
adenis, колкото и странно да звучи, поста ти ми прозвуча някак си отпимистично..Дай Боже поне още 20 години "приятелчето" ни да не се обажда при свекърва ти, а ти никога да не имаш вземане даване с него! Mr. Green
Тъй като така и така ще го мислиш, е добре за твое собствено успокоение да направиш още една консултация. Добре е да е поне седмица след цикъл, за да е достоверен резултата. Инфо за добри мамолози има много, но един от най - добрите образни диагностици е д-р Гергов в Онкологията. и д-р Спиридонов в ИСУЛ. Втория работи и с направления.
Що се отнася за Токуда, това е болница, към която имам мноооого особено мнение...Не знам за какви специалисти говорим, а методите на лечение на РМЖ не може да са по - различни, от която и да е друга болница. Лечението е стандартизирано. Незабравка, ти защо искаш да се лекуваш там?

# 638
adenis твоя пост в частта с болежките ти  все едно аз съм го писала. И аз съм така. Hug Родих ноември 2010, кърмих малко, ходих на преглед 6 месеца след като родих /вече се бяха появили леки болки в подмишницата и леко в гърдата/ на гинеколог, който ме гледа подробно на ехограф. Аз до преди да родя никога не съм имала ПМС . Цикълът ми идваше без никакви болки /преди и по време на/. Мои приятелки са ми казвали, че така ги болят гърдите .При мен болките продължават, имам чувството, че са постоянни , преди цикъл, по време на и по време на овулация. Казват, че до 2 години след раждането, хормоните влизали в ритъм. Все пак аз отново смятам да отида на преглед, за мое успокоение!

# 639
Минавам да се ,,похваля" -днес  започнах лъчетерапия, минах първата процедура.Дано мине благополучно и без проблеми до края.Начертаха ме едно хубаво...красиво...и черно Joy  ,та да видим как сега ще издържа да не се мокря там цял месец.Не ми се мисли какво индианcко къпане ще пада newsm78.Нищо не ми казаха за режим на хранене, ма добре, че сте вие тука и нета ,та ставаме едва ли не половин доФтори.
  Сега обаче нещо на  сестра ми  се появи  подобно оплаквание-зачервена гърда и бучка до зърното -утре на видеозон, да видим какво ще излезе.
  Хубав ден ,мили дами!

# 640
Silveto5,за левкоцитите съм чела, че помага стафиди накиснати във вода от вечерта, на сутринта изпиваш водата и ги изяждаш.По принцип знам, че гроздето е много препоръчително при операций!
Nazabravka, ако се насочиш към Токуда заради това което са написали в сайта им за сентинелния възел, попитай първо дали правят този метод и проучи този  който  ще те оперира!

# 641
Лили,нито една дума в българския език не завършва на Й!
Извинете ме за спама,но не понасям правописни грешки!

Хайде,мацки,аз потеглям след два часа! Следващото ми включване ще бъде от Стамбула града голяма! Peace

# 642
Браво, Сисссс! Имаш подкрепата ми! Hug Hug Hug

Приятно пътуване!

# 643
  • В царството на игрите:)
Лили,нито една дума в българския език не завършва на Й!
Хайде,мацки,аз потеглям след два часа! Следващото ми включване ще бъде от Стамбула града голяма! Peace
АААА, има, има, но това е друга тема!
Приятно изкарване, скъпа! И като се върнеш, да ми звъннеш да се отчетеш!
И ние утре семейно отлитаме за един уикенд на язовир Въча.
Като се върна и аз ще се отчитам:)))
р.р. Имам една болчица на гърба по нерва, от която ми се скапва адски настроението. Rolling Eyes Какво мога да пия newsm78

# 644
  • София
Сиско пожелавам ти да си изкараш едни прекрасни дни в Истанбул. Да опиташ от всички благинки които поднася прекрасния град. Всъщност ти си знаеш! Laughing Весели се и заради нас! Целувам те!
Сияние мога да те посъветвам как да запазиш  маркировката Laughing Тя по принцип се прави с водоустойчив маркер. Ти си купи от книжарницата един такъв маркер за в къщи. Когато се къпеш в банята не трябва да търкаш върху очертанията. Те ще избледнеят от топлата вода, но понеже маркера както казах вече е водоустойчив не се изтрива напълно. Като се подсушиш след банята с леки потупвания, повтори върху избледнелите очертания и си готова.
Миленка и на теб желая приятно изкарване.!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт