Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 502
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Карола , кога започваш химията ? На мен  във вторник ще ми вземат кръв и ако всичко е наред , в сряда ще е третата вливка ФЕК.

# 691
Предполагам,че наа 9ти ще ми е първата вливка.

# 692
  • Пловдив
margi4 благодаря ти отново за ориентацията и за разбирането.

Моето скромно и лаконично мнение - Незабравка, не се доверявай на докторите в Токуда. Потърси второ мнение от специалист в Дървеница !
Имена няма да съобщавам, има ги на първата страница и всички са достатъчно добри.
И аз се замислям за второ мнение в онкото в Дървеница. На първа страница има написани само 4 специалиста и доколкото разбрах само д-р Марков е от онкото в Дървеница или греша?

·٠•● Лорън ●•٠·, vanichka75, относно това от кои лекари в Пловдив съм разочарована, ще споделя по-нататък, когато нещата са уточнени окончателно.
Сега съм Каролската "муха в тъпан".  Laughing

# 693
Добро утро!
 Момичета, аз нямах куража да търся второ мнение и да минава още време, а рачето просто да се шири в мен.Доверих се на лекарите, и без това останах изумена от отношението им, при всичко, което се изписва за тях...Направиха няколко жеста за мен-а коя съм аз...В четвъртък беше първата химия. Против прилошаване ми сложиха инжекция, а за у дома ми дадоха няколко вида хапчета,така че минах без тази екстра. В следващите два дни ужасно ми се спеше, и другият дискомфорт беше упорит запек. Сега остава само да чакам и да се моля.
 Тук намерих и човек, който вече е минал по този път, и се отзовава на всяко мое питане.
 Чувствам се по-спокойна след химията, направо изпадах в ужас при мисълта , че нещо може да я забави.
Аааа, и започнах отново да плета-домашните като ме видяха, направо грейнаха от кеф Laughing

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 13:39 от Луди Пеперуди

# 694
  • Пловдив
Добро утро, дами! Coffee

Луди Пеперуди, предпочитах да ми се спи, някак си по лесно минаваше неразположението след химията. Аз започнах да шия гоблени и се занимавах с цветята си, постоянно ги чоплех.

Пожелавам ви един слънчев и усмихнат неделен ден! При мен програмата е пълна и запрятам ръкави! Laughing

# 695
vanicka75,станахме две с шиенето на гоблените Hug....и аз гледам да имам все странични занимания ...
   Хубава неделя на всички !

# 696
  • у нас - на брега на морето
@tani4ka , ти пребори ли вирусчето и последствията? Мен така ме е натиснал, че много се замислям дали да не взема болничен?  newsm78 Успех на химията! Явно във вашето онко са се заредили с всички лекарства и ще ти дадат за вкъщи, както казва Луди Пеперуди. Така, че споко, всичко ще мине. newsm10
Nezabravka , съжалявам за новината, а ми се щеше да е първоаприлска! Sad Ще стискаме палци оттук нататък! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Луди Пеперуди , браво на тебе! smile3501 Щом си подхванала и плеткитеще, ще те даваме за положителен пример  оттук нататък!!! Hug
Сиско,  wavey      love001 здравей!
sianie35 , писали сме заедно. Hug

# 697
Здравейте на всички,хубав ден ви пожелавам.Търся съвет от вас-в петък ми прекъснаха лъчетерапията за 5 дена ,такава е практиката в Пловдив нямах изгарания нито зачервяване и лекарката каза че профилактично може да се мажа с приготвен крем от мас и невен без никакви козметични съставки.Тази сутрин виждам че гърдата ми е зачервена леко, казвайте с какво мога да се мажа за да не изгоря когато почна отнова терапията идващата седмица, мехлема от невен няма как да го приготвя защото няма цвят от невен в момента newsm78

# 698
  • Пловдив
desert rosee, в аптеката има мехлем от невен, на една немска фирма Alter Heideschafer не е точно написано, че нямам немски инсталиран на клавиатурата. На упътването пише, че може да се ползва при изгаряне и екстракт от невен. Честно казано нямам никакъв спомен с какъв мехлем съм се мазала, помня, че слагах талк по няколко пъти на ден. Изрично ми забрани Д-р Тодорова да си повтарям сама очертанията, като избледняваха ходих да ме чертаят отново и да мокря мястото. При мен облъчваха малък таз, имах 27 облъчвания и не съм мокрила мястото, докато не свърши облъчването. Според Тодорова и лаборантките мястото не трябва да мокри, за да не се получат изгаряния.Нямах зачервявания.

# 699
Благодаря ти vanichka аз си мислех за мехлем от аптеката но се  страхувам да няма вътре някакви козметични съставки,ще попитам преди да го купя.Аз също не мокря мястото и слагах многократно бебешка пудра ама сега леко се притеснявам да не се зачерви доста и да се наложи прекъсване за по дълаг срок, че аз си бързам за химиите колкото и странно да звучи Laughing

# 700
  • София
Привет на всички дами!
Днес е първи април и моето много пораснало момче и татко на Вики навършва 34 години. Много се гордея с него! Тайно се надявах да сбъркат с прогнозата за времето, но уви вън вали дъжд премесен със сняг, което провали нашите планове да празнуваме на открито. Но важно е да сме живи и здрави!
На момичетата които имат зачервяване от лъчетерапията искам да им кажа вечер след терапията да правят компреси с реванол, а преди самата процедура да се пудрят обилно с пудра. В предишните теми много сме писали по този въпрос. Това с мокренето изобщо не е вярно, а пък с прекъсването нямам думи. Но в крайна сметка трябва да изпълнявате това което ви казва лекаря.

# 701
Добре де, стоя си днес у дома, сама съм, и ме е обзела треска за готвене...Обаче толкова изчетох за храненето при онкоболните, че май само супата ще си опитам , че и при нея ще имам угризения-застроена е с яйце и мляко...Сладко не ям под никаква форма, също и бял ориз и всякакви изделия с бяло брашно,катофи,почти без плодове, яйца и млечни продукти...Ям кафяв ориз, фидето е ръжено, салати, пиле, риба, меся си хляб от ръжено и царевично брашно,ядки,семена,всякакви зелении, маслини. Яйце, сирене, кашкавал и мляко-май само по веднъж съм яла-бяха домашни...Според вас дали има полза от цялата тази мъка, помагам ли на организма си да се чисти

# 702
  • Костинброд
adenis, колкото и странно да звучи, поста ти ми прозвуча някак си отпимистично..Дай Боже поне още 20 години "приятелчето" ни да не се обажда при свекърва ти, а ти никога да не имаш вземане даване с него! Mr. Green
Тъй като така и така ще го мислиш, е добре за твое собствено успокоение да направиш още една консултация. Добре е да е поне седмица след цикъл, за да е достоверен резултата. Инфо за добри мамолози има много, но един от най - добрите образни диагностици е д-р Гергов в Онкологията. и д-р Спиридонов в ИСУЛ. Втория работи и с направления.

Благодаря за отговора и за съвета.  bouquet
Честит празник на margi4 и порасналото момче  bouquet

# 703
Добре де, стоя си днес у дома, сама съм, и ме е обзела треска за готвене...Обаче толкова изчетох за храненето при онкоболните, че май само супата ще си опитам , че и при нея ще имам угризения-застроена е с яйце и мляко...Сладко не ям под никаква форма, също и бял ориз и всякакви изделия с бяло брашно,катофи,почти без плодове, яйца и млечни продукти...Ям кафяв ориз, фидето е ръжено, салати, пиле, риба, меся си хляб от ръжено и царевично брашно,ядки,семена,всякакви зелении, маслини. Яйце, сирене, кашкавал и мляко-май само по веднъж съм яла-бяха домашни...Според вас дали има полза от цялата тази мъка, помагам ли на организма си да се чисти

Е ,че то какво остана за ядене ... newsm78 ?За някои неща съм съгласна ,но защо без плодове -странно ми се вижда ,откъде тогава ще се докарат  витамините? Аз ям плодове, пиле , риба ,салати ,ядки -орехови и бадемови, но сурови, пия на ден един път зелен чай.И много минерална вода -по 2 л на ден поне.Това, което съм изключила от менюто са сладките неща р намалих драстично хляба.В този сезон наблягам на копривата и спанака руж гледам по време на лъчето да спазвам някакъв режимр заради кръвните изследвания.И за млечните съм учудена ....Но нека ветераните се изкажат повече за такива като нас -новички в борбата с рака.
  margi4,честито ти рожденик, да ти е жив и здрав и весел празник!

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 16:11 от sianie35

# 704
Луди Пеперуди аз също спазвам някакви ограничения с храната, но определено има неща от които не ми се иска да се отказвам, твърдо не се докосвам до нищо сладко но пък аз и преди това не го предпочитах много, чувам че и безалкохолно не било добре да се пие това като че ли ми е най -кофти защото обожавам кока кола, като цяло наблягам на плодовете и зеленчуците.Имам тук един списък кои храни де не използвам ами гледем го,гледам го и не ми се иска да съм толкова крайна в диетата.Другите дами с по дългия стаж Wink нека кажат как е най добре .
Честит празник на margi4 още безброй поводи да се гордееш с порасналото ти момче  bouquet  sianie писали сме едновременно Wink             

Общи условия

Активация на акаунт