Случи ми се нещо странно VIII

• 138 573
  • 834
  •   1
Отговори
# 165

А пък сатанистите и хеви метълите щяха да се самоунищожили
от мрачни мисли.
Joy Joy Joy
Дейв, много добре казано!

# 166

Подсъзнанието няма никаква сила, колкото и да ви се иска.
Ако имаше, нямаше да има раково болен и беден човек.

Написано без да се замислиш. Рака е автоимунно заболяване, бедността не е болест, а променливо състояние. Сатанистите не са такива на подсъзнателно ниво, а на съвсем съзнателно. Малко ти е вятър и мъгла темата, а? Подсъзнанието не е панацея за изцеление и средство. Не мислите, но отричате, странно. Йога на какво е изградена, извънземните ли само я владеят?! Laughing
А иначе, че народа пише и печели пари на гърба на целокупното население - да, прав си.

# 167
Moля ви се оставете на мира тия идиотщина на Джоновци и тайни.
Нищо странно няма в тях, хората мислят и пишат за пари и ги получават,
а лаиците доволно се омешват малко с популярна, но по важното
напълно тъпа и погрешна информация.
Но пък звучи гот, ти контролираш всичко, от теб зависи всичко...
 ooooh!

Подсъзнанието няма никаква сила, колкото и да ви се иска.
Ако имаше, нямаше да има раково болен и беден човек.
А пък сатанистите и хеви метълите щяха да се самоунищожили
от мрачни мисли.

Не си давайте парите на вяятъра, сериозно.
Освен това рискувате да изглеждате глупави в очите на сериозните хора.
напълно съм склонна да се съглася с дейв  Simple Smile
много малко зависи от нас.

пс. дейв, това за сатанистите е яко Laughing

# 168

много малко зависи от нас.

Кораба-майка ли те управлява да живееш тогава? :lol:

# 169
съдейки от собствения си опит - обстоятелствата променят хората, а не обратното. това е само за мен валидно, разбира се.

а от управляваните от кораба - майка- гледам да съм по-настрана.

аз съм обикновен човек, трудно бих могла /дори и подсъзнателно/ да изкача върховете на олимп.

не отричам всякакви странни случаи - напротив, интересни са ми, но ми се иска и някакво обяснение.

# 170
Слънчева, посъзнанието не е нещо като дар или свръх-способност.
Друго имам предвид, но явно различно го разбираме. Човек сам управлява живота си, обстоятелства сами ги избираме колкото и да ни е странно, не ни избират те нас. Дори и случайните.

# 171
Не може да ме убедите и това си е.
Да, рак и бедност са различни неща, но
НИКОЙ НЕ СЕДИ И НЕ СИ МИСЛИ
"Нещо май съм се разглезил. Дали не заслужавам един рак е така, да си преосмисля приоритетите?"

Освен това не ми говори за сатанисти  Laughing
Такива хора познавам, дето до мозъка на костите си са пропити от
странни утопични и нетипични идеи, съзнателно и несъзнателно,
че чичо Кехау изобщо няма да може обясни как не са се самовзривили досега.

Има силен трик в цялата тая кампания за осъзнатото и неозсъзнатото,
но той е изцяло бизнес трик.
Колкото по рано човек осъзнае, че не командва парада по никакъв начин,
толкова по-добре за него самия.

Искам да нарамите по едно томчо на Кехау или там какъвто беше и да обясните
на всеки, загубил близък, че сам си го е направил.
Няма да стане, нали?

# 172
Дейв, какво общо има подсъзнанието със загубата на близък? Пишем за съвсем различни неща. Това със седенето и мисленето няма също общо. Нямам идея от къде тези изводи за подсъзнанието вадите.  Rolling Eyes

# 173
И аз мисля,че всички тези книги се печатат единствено с цел печалба,и са една голяма заблуда,но понякога ми харесва да си мисля,че положителните мисли ще ми донесат хубави неща.

# 174
 Ето моята странна история. Майка ми беше много  болна и знаехме , че е безнадеждно. Вкъщи дойде приятелка малко да ме поразсее и седнахме в другата стая да пием кафе.А с тази приятелка много обичахме да си гледаме и да си предсказваме разни глупости ,като забравяхме,, предсказанията" 5 минути след като ги  изречем. Глупости за забавление. По навик обърнах чашата си и като погледнах-ужас! На дъното съвсем ясно се виждаше легнала жена ,а пред нея две жени /имам сестра/,които се държаха за ръце.Казвам ви -много ясно!Като нарисувани! Даже се виждаше , че косата на легналата жена е светла/утайката там бе по-рехава /  Просто чашата ,,говореше". Но аз възразих,като,,тълкувателка "с опит. ,,Виж сега ,невъзможно е ние със сестра ми да се държим за ръце ,знаеш колко студени са отношенията ни. Това е леля ми М. и братовчедките ми."Тази леля скоро бе починала при нелеп нещастен случай. Беше руса.
Когато след месеци краят дойде косата на майка ми вече бе изсветляла ,не ни беше до боядисване .А сестра ми пристигна в последния момент, аз се защурах в другата стая ,но тя ме помоли: ,,Страх ме е ,хвани ме за ръка!" И така застанахме и двете до леглото , точно като фигурите в чашата.  Аз даже не се усетих тогава ,чак след погребението си спомних тази подробност
За мен не е странно ,,предсказанието" .Странно ,дори ужасно е ,че фигурите бяха толкова ясни.
 Познавах истинска гледачка на кафе ,но за нея друг път.Много дълго стана,извинете.

# 175
Слънчева, посъзнанието не е нещо като дар или свръх-способност.
Друго имам предвид, но явно различно го разбираме. Човек сам управлява живота си, обстоятелства сами ги избираме колкото и да ни е странно, не ни избират те нас. Дори и случайните.

не знам, форчън. както казах, аз съм обикновен, прост човек. не притежавам/буквално/ никакви извънмерни човешки сили свързани с психиката, нямам развита интуиция, трудно разбирам хората, търся отговори, и не ги намирам.

сигурно си права. не знам. може да си права, а може и да не си. къде е истината Wink

# 176
Положителните мисли наистина носят хубави неща, оправят ти настроението, това малко ли е? Joy
Иначе сериозно: не разбирам как може да съществуват толкова много хора, които вярват на Кехоу и подобните му. Чудя се и как някой изобщо може да побере в главата си мисъл като тази, че друг човек е загубил близък или се е разболял тежко, защото сам си го е направил или дори сам си го е пожелал Shocked Shocked Не е истина колко хора имат нужда от психологическа помощ  ooooh!

# 177
unadaptable, аз не прочетох един да вярва на въпросният Кехоу. По-скоро дадоха творенията за пример. Самовнушенето не е подсъзнание.
Слънчева, всички сме хора, истината не е някъде там - досиетата Х не са ми приоритет, ако ме разбираш. Wink Пък и аз не се опитвам да те убеждавам в нещо, само написах моето мислене какво не е подсъзнанието.

# 178
А какво е?
 Laughing
Казвам ти съвсем накратко защо не вярвам в тия глупости:
Безумно и крайно себично е да мислиш, че от теб зависи нещо.
Нещата просто се случват и това е - никой не те пита ама ти с каква нагласа си аджеба по въпроса.
Намесих болест като пример, защото ето ти адски банална ситуация, което се разиграва всеки ден.
Двама души. Единият прави изледвания за произволна страшна болест, другия чака. И двамата се молят, вярват, надяват и там каквото се сетиш да е малкото зло.
Излизат резултати - страшното е.
Кой от двамата е издънил мисията?

Приемаме че и двамата се обичат взаимно, да не се плъзнете по анализи тип 'истинност на чувствата'.

Никой не е виновен, но и двамата страдат.
Е, подсъзнанието, като може всичко, що не направи един лек финт и не оправи нещата?
Щото не може. Може да четете техники, мантри, п*тки майни....
единственото, което правите е:
от една страна правите автора богат
а от друга си примивате мозъка.

Така че, мерсим, казвам аз на тия теории.
Когато бях млад и зелен и ми трябваше помощ, впрегнах де що имах полозителна мисъл и пара в моите идеи. Познай. Един гол *уй накрая  Laughing Навсякъде - и бизнес, и личен план, всичко рухна, а бях тъй свеж и позитивен.

След някоя и друга годинка поотраснах, помъдрях, станах песимист и животът ми е прелестен.
Значи, не ставала само с подсъзнание, трябвало и друго.

# 179
Съвсем на кратко ти отговарям. Laughing
Посъзнанието ни не лекува, това че се молиш и надяваш не е свързано с него. На такова ниво, ако можеш  съзнателно да го управляваш ще работиш или живееш с цел да не се разболяваш.
Надеждата е на съвсем осъзнато ниво. Примера ти е тъжен , но какво общо има с подсъзнанието като такова?

Подсъзнанието или както го наричат повечето е неосъзнавано. Идеята по принцип за това прословуто подсъзнание да се управлява. То се управлява като опознаеш неосъзнато - как ли, виж йога и ще разбереш. В насока йога няма да привеждам примери, там инфото е богато и  достъпно в мрежата.
Идеята не е да си внушаваш, идеята да опознаеш тялото си и да се научиш да го  управляваш или да живееш в хармония с него според нуждите му.. Тялото и духът най-общо казано са свързани - друго какво да ти обяснявам. Инак колкото и да си внушаваш ,че си здрав, а не си ...е, няма как да стане.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 17:12 от Fortune

Общи условия

Активация на акаунт