Случи ми се нещо странно VIII

• 138 604
  • 834
  •   1
Отговори
# 495
      Здравейте.За първи път пиша в темата, досега бях само "тих слушател".
  Миналата събота решихме с мъжа ми да направим една разходка до столичния...зооопарк.Отдавна не бяхме ходили и двамата.Разглеждахме, правихме снимки.Стигнахме до клетката на така наречения "Гарван гробар".Той представлява доста голям катраненочерен гарван с много голям клюн.В клетката бяха два екземпляра, сигурно мъжки и женска.Пред самата клетка има бетонов издатък, заобиколен с ниска решетка.Черно огромно перо беше паднало на издатъка, очевидно от голямата птица.Мъжът ми каза - "Искам да го взема това перо.Имаш ли салфетка да го сложа в нея?".Почнах да ровя в чантата за салфетка, когато единият гарван застана много близко до мрежата на клетката и почти провря клюна си през една дупчица.В клюна си държеше друго такова дълго черно перо!Държеше го, сякаш ни го предлагаше.Мъжът ми понечи да го вземе, при което аз изтръпнах, защото се уплаших да не би животното да го клъвне - клюнът му беше голям колкото 1/2 от дланта му и го задърпах да се отдалечим.
   После потърсихме информация за гарванът гробар и се оказа, че имал изключителни умствени способности, можел да брои и да заучава думи!Все още се чудя какво ли означаваше тази оферта на птицата.

# 496
Не взехте перо, нали?  Crazy

Аз веднъж убих гълъб самоубиец....ама как го казах. Беше преди много години, но до днес помня изражението му.Кацна на платното /аз нямаше как да спра/, погледна ме с такива големи молещи за смърт очи...ако щете ми вярвайте 2 дни тереперих после. Все едно човек сгазих.....

# 497
Witchy, ако гълъба те е гледал с двете очи едновремено - то хич и не те е виждал.  Crazy

# 498
      Здравейте.За първи път пиша в темата, досега бях само "тих слушател".
  Миналата събота решихме с мъжа ми да направим една разходка до столичния...зооопарк.Отдавна не бяхме ходили и двамата.Разглеждахме, правихме снимки.Стигнахме до клетката на така наречения "Гарван гробар".Той представлява доста голям катраненочерен гарван с много голям клюн.В клетката бяха два екземпляра, сигурно мъжки и женска.Пред самата клетка има бетонов издатък, заобиколен с ниска решетка.Черно огромно перо беше паднало на издатъка, очевидно от голямата птица.Мъжът ми каза - "Искам да го взема това перо.Имаш ли салфетка да го сложа в нея?".Почнах да ровя в чантата за салфетка, когато единият гарван застана много близко до мрежата на клетката и почти провря клюна си през една дупчица.В клюна си държеше друго такова дълго черно перо!Държеше го, сякаш ни го предлагаше.Мъжът ми понечи да го вземе, при което аз изтръпнах, защото се уплаших да не би животното да го клъвне - клюнът му беше голям колкото 1/2 от дланта му и го задърпах да се отдалечим.
   После потърсихме информация за гарванът гробар и се оказа, че имал изключителни умствени способности, можел да брои и да заучава думи!Все още се чудя какво ли означаваше тази оферта на птицата.
Е защо не го взехте? В зоологическата градина почистването на клетките е плачевно, пилето просто е видяло възможност да се отърве от някое и друго паднало перо, та като е видяло проявения интерес просто се е възползвало от ситуацията.

# 499
Моля! Hug

И аз съвсем скоро разбрах от една тема тук. А винаги съм се чудила какво ми има. Laughing
Ама може би трябва да си направим тема  Laughing аз няма да ви описвам по какви ключови думи го открих  Laughing (естествено на български, инфо =0) но си седнах на д-то че поне не съм единствена.
В този сайт се опитват да разберат дали тая свръхсетивност води и до други "умения". Мене честно казано не ми се слушат глупости за индиго и кристали и незнам си какво, както някои се опитват да изкарат нещата.

Но пък ми е любопитно дали имаме общи неща, примерно интелект (ама разбира се, че по-висок)  Laughing или по-развита интуиция и тн.

# 500
Да кажа за гарвана в зоологическата градина.
Това му е номера  Laughing   Даваш му пръчка,той я хваща с клюн,завърта я и ти я подава пак.Всеки,който си е играл с него знае  Laughing  И аз като бях тийнейджърка първия път се стреснах как умно я дава и гледа,но хоеата постепенно са го научили.Решил е,че трябва да ви подаде нещо,за да си играете на подай ми пръчицата.
Също така подсвирква след жени и казва " секси"  Laughing   Голямо шоу е при него и бързо научава..сигурно ако ходя да дни подред да го уча на нещо ще го научи веднага.А моя папагал учи за месец-два...даже и повече.
Много са умни,а гарвана в зоото е известен.Всеки от моите познати като е ходил там се снима с него и сурикатите под лампата  Laughing

# 501
Witchy, ако гълъба те е гледал с двете очи едновремено - то хич и не те е виждал.  Crazy

Не разбрах  ooooh!

# 502
Очите им са настрани на главата и виждат само от ляво и от дясно.За да погледне напред,право към теб трябва да си обърне главата настрани.
Поне така мисля,може да не е така  Rolling Eyes

# 503
Очите им са настрани на главата и виждат само от ляво и от дясно.За да погледне напред,право към теб трябва да си обърне главата настрани.
Поне така мисля,може да не е така  Rolling Eyes

Така съм чела и аз. За да те погледне птица трябва да обърне едното си око към теб.

# 504
Аз имам папагал и до скоро гълъб и също така гледаха.Могат нали и с лице към теб да седят,но като искат нещо да видят се обръщат.Папагалът ми като му подавам нещо си ме гледа в лице,но ако разглежда нещо,интересно му е се обръща и явно така по-добре виждат.

# 505
Да, с едното око ме гледаше. Дясното.

# 506
Има животни самоубийци.

# 507
Момичета, здравейте пак!Скоро не съм писала.Аз съм онази дето ви занимаваше с кръста на стената в банята.Сега ми се появи същия във всекидневната,отново на източната стена, отново все едно някой с мръсен пръст го е нарисувал.Вече незнам какво да мисля.пръсках навсякъде със светена вода.една приятелка ми казва, че трябвало да го приема като знак да имам повече вяра и че надали е нещо лошо.
пак питам за предположения и мнения от вас.

# 508
  • ГО
Момичета, здравейте пак!Скоро не съм писала.Аз съм онази дето ви занимаваше с кръста на стената в банята.Сега ми се появи същия във всекидневната,отново на източната стена, отново все едно някой с мръсен пръст го е нарисувал.Вече незнам какво да мисля.пръсках навсякъде със светена вода.една приятелка ми казва, че трябвало да го приема като знак да имам повече вяра и че надали е нещо лошо.
пак питам за предположения и мнения от вас.
В жилището, преди вас, живял ли е някой?

# 509
mimashki,виж дали кръстта е симетричен и също вертикалната черта-от коя страна е по дълга-горната или долната?

Общи условия

Активация на акаунт