Миналата събота решихме с мъжа ми да направим една разходка до столичния...зооопарк.Отдавна не бяхме ходили и двамата.Разглеждахме, правихме снимки.Стигнахме до клетката на така наречения "Гарван гробар".Той представлява доста голям катраненочерен гарван с много голям клюн.В клетката бяха два екземпляра, сигурно мъжки и женска.Пред самата клетка има бетонов издатък, заобиколен с ниска решетка.Черно огромно перо беше паднало на издатъка, очевидно от голямата птица.Мъжът ми каза - "Искам да го взема това перо.Имаш ли салфетка да го сложа в нея?".Почнах да ровя в чантата за салфетка, когато единият гарван застана много близко до мрежата на клетката и почти провря клюна си през една дупчица.В клюна си държеше друго такова дълго черно перо!Държеше го, сякаш ни го предлагаше.Мъжът ми понечи да го вземе, при което аз изтръпнах, защото се уплаших да не би животното да го клъвне - клюнът му беше голям колкото 1/2 от дланта му и го задърпах да се отдалечим.
После потърсихме информация за гарванът гробар и се оказа, че имал изключителни умствени способности, можел да брои и да заучава думи!Все още се чудя какво ли означаваше тази оферта на птицата.