Случи ми се нещо странно VIII

• 139 175
  • 834
  •   1
Отговори
# 630
кехлибаровка, стана ми любопитно кой е този друг план!  newsm78
Да кажем - астрален. "Паралелен".

# 631
  • При елфите ...
кехлибаровка, стана ми любопитно кой е този друг план!  newsm78
Да кажем - астрален. "Паралелен".

Аха, благодаря!   bouquet

# 632
Позачетох се във вашите случки и си спомних нещо странно и от моя живот. Понякога проявявам нещо като шесто чуство - неприятно усещане което ме спира или подтиква да направя нещо необяснимо за момента.
Така преди години заминавах в командировка, обаче нещо отвътре ме потискаше ужасно, чуствах се като смачкана и изобщо не ми се пътуваше (бленувана командировка в Гърция в богатия квартал Глифада на 50 м отплажа.........колежките едва чакаха заминаването)  едвам не изпуснах полета в деня на заминаването от размотаване и нежелание да тръгна , но заминах все пак. На 5 ден от пристигането ни (апропо престоя беше много приятен, но тъпото усещане за мъка по дома не ме напускаше) та  организаторите ни попитаха дали някой иска да се върне по-рано, защото им останал билет от предна група и разбира се под недоумяващите погледи на шефове и колеги аз веднага се наместих за обратно а трябваше да остана още 7 дена - всичко платено, но не  - аз си се чуствах притеснена и се върнах в Б-я.  Е още на другия ден ме приеха по спешност в болница - извън маточна бременност и лекаря каза че съм имала невероятен късмет да отида на преглед по мое желание, до ден два можело да стане и необратимото Rolling Eyes

Друг такъв далеч по лек момент беше когато не ми се ходеше на вилата на гости при нашите, но мъж ми настояваше за разходка и...........поскарахме се семействата и година после не се виждахме, а ако не бяхме отишли нямаше и повода за скарването да го има.

Трети съвсем пресен случай - чакам пратка и бях задремала, когато като пружина скочих сещайки се че мога да не чуя телефона ми, който се зареждаше в съседната стая, отивам хващам го да погледна за пропуснати повиквания и точно в тоз момент той извъня......бяха доставчиците  Laughing чак се стреснах като звънна така в ръката ми.

Имам и още но да не досаждам по-нататък ще пиша пак.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 16:23 от Sunnily*

# 633
Много лошо нещо е черногледството, не знам дали е съвпадение просто, но като си помислиш, че ще е нещо лошо обикновено става. Майка ми е такъв човек, баща ми същия беше, все най-лошите картини им минават през главата и устата, много пъти съм я молила да престане да нарича такива неща, но според нея е просто предвидлива и съобразителна. Последната случка  - купих си нова тенджера под налягане, но не много скъпа, нямаше други в магазина, ей като почна оная жена, че е скапана тенджерата, щом е евтина, че ще гръмне, да не я пипам... Със страх съм я ползвала, даже се улавях, че избягвам да готвя с нея, е не гръмна точно, просто и отворих капака без да изпусна парата, разсеяна бях нещо,  след една минута рече "бам" цялата вряла вода излезе на вън, попари ми и двете ръце и краката, още имам рани. Майка веднага, дотърча, да ми каже -"казах ли ти, казах ли ти?" Случаи много мога да разказвам, и за първия ми мъж ми е предричала, и за първото ми дете, все гадни работи, които станаха действителност, та не знам съвпадение ли е, не е ли, достатъчно ли е съобразителна и предвидлива както казва. Или може би наистина има нещо странно.

Вероятно става въпрос за майчина клетва , майчин инстинкт и т.н. Свекърва ми например има такава по-силна връзка със сина си (т.е. мъжа ми ) и на няколко пъти се е случвало да предупреждава за неща , които в последствие са се случвали .
Сега се , тъй като наближава и втория рожден ден на дъщеря ми ,  се сетих за една случка . Преди 2 год. преносих бебето и родих малко след термина .Но седмица-две преди събитието ми се обади моя приятелка , живееща на другия край на България , която ме попита кога точно ми е термина , че била сънувала , че ще родя на еди коя си дата . Така и се случи  Wink После беше и една от първите , на която се обадих  с новината  Wink

# 634
  • София
  Ох, на нас напоследък все странни неща ни се случват. Бях в една болница за рентгенова снимка, дъщерята беше излязла за малко, а мен ме викнаха за втора снимка,че първата не станала.Грабнах чантите, моята и нейната и влязох.Тя се връща, вижда,че ме няма и ми звъни на моя телефон.А моя нещо съм му натиснала в чантата и изгаснал.Седя си аз с моята и нейната чанта, и чувам нейния телефон звъни.Понеже е телефон само за работа, доста се почудих дали да вдигна, но накрая реших да вдигна, тя ме търсеше къде съм.Интересното е,че тя е звъняла на моя номер, а звънеше телефона на баща и, този който е за работа.После гледахме, беше наистина набран моя номер, как така звънна другия телефон,така и не разбрахме.Не съм го настройвала моя да прехвърля разговори на друг номер, дори не знам как се прави. А и моя е на Виваком, а на баща и на Мтел.

# 635
  • София
С интерес ви чета. Ще прочета и старите теми. И за да не е само запис ето и нещичко от мен.
Аз лично способности да усещам, предвиждам, сънувам нямам. Мъжът ми обаче ме изумява на моменти. Случките са много, но последни за които се сещам:
Три пъти вече ми казва, че съм бременна преди аз самата да съм го потвърдила с тест. Вярно, че е знаел че има такава вероятност, но и други пъти е било възможно,а не е казвал нищо.
Преди около месец след една вечер, в която попрекали с пиенето почти до безпаметност се оказва, че е загубил връзката с ключовете си. След разбор на вечерта става ясно, че първо е бил в един бар, после ходил пеша през едно поле около километър до друг бар, после се върнал пеша до дома и в моите очи безнадеждно за ключовете. Той каза - не, отивам сега да си ги намеря. След 10 мин. се върна с тях. Намерил си ги в тревата на полето насред буци пръст. Като го питах как го прави номера само ми каза, че си ги повикал и те се показали.
Непрекъснато ми обяснява, че не трябва да бързам и как за всяко нещо си има точно време и може да е случайно но постоянно ни се случват неща с перфектен тайминг - спиране на дъжд в секундата, в която слизаме от колата, заливане на шосе, по което трябва да минем около 30 мин след преминаването ни, принудително оставане в друг град, което сме изкарвали вълшебно и сме били благодарни на съдбата, че ни е направила такъв подарък, телефонни обаждания тъкмо когато трябва. Може би вече съзнателно търся такива съвпадения и малко си ги нагласявам в комбинация с нещо като "позитивно мислене" тип - "всяко зло за добро", но да си призная е много приятно да имаш чувството за вълшебства около себе си Simple Smile

# 636
Като чета вашите случки се сетих и за най-странния ми случай със сън.
Загубиха ми се едни важни документи в работата, голям проблем настана и цял ден 3 колежки търсим и се чудим как така ги няма.........вечерта със свито сърце си лягам и вече пресмятам кой и как ще понесе негативите от ситуацията, но през нощта съвсем ясно сънувам самите документи в шкафа и как заради хлъзгавата папка, в която са събрани се изхлъзват и попадат в пространството под рафта и над пода, една такава малка кухина на шкафа получена от дизайна му, няма как да ги открие човек ако съвсем умишлено не ги търси точно там.
На другата сутрин нямах търпение да отида и.................документите бяха точно там където ги сънувах  Shocked.

# 637
А не усетих, че съм бременна, дори категорично мислех, че не може да съм. Но за пола някак си бях напълно убедена.Сънувах, че е момиче още докато я правехме...моя мъж твърдо беше за момче, само за мъж говореше, но аз си сънувах момиче, мислех си за момиче..все женски имена ми изникваха в ум.И вече две мнения казват, че е момиче и някак съм напълно сигурна, че е така.
Иначе напоследък нещо изкуквам и ми се струва, че виждам прабаба ми насам, натам.Знам, че не е нищо свръхестествено, просто съзнанието.ми си играе с мен.Много ми липсва и ми се иска да е тук, да и кажа, че ще има втора пра-пра внучка и да се радваме заедно.Успя да види само детето на сестра ми и поне от това съм щастлива-доживя да види пра-пра внуче...две седмици по-късно си отиде.
Виждам я по разни ъгли, разни други баби ги мисля за нея и си я сънувам как говоря с нея.

# 638
  • Vienna
на мен сьщо 4есто ми се слу4ва насън да намеря реШение на някакъв актуален проблем, или да "видя" къде е нещо загубено и търсено в момента.
Когато бях бременна сънувах, 4е имам моми4е (доста преди да разберем)...  Laughing

# 639
  • София
Сега се сетих и за друго, то не е толкова странно, а по - скоро за тема за положителното мислене, но като бях малка , а и сега си е така, ужасно се страхувах от медицински операции. Няколко пъти се разболях от гнойна ангина и лекарят ми каза, че още веднъж, ако се разболея ще се наложи да ми извади сливиците. Толкова се уплаших от операцията, че никога повече ангината не се повтори и така до ден днешен.
После пък ми откриха херния при лабиалната гънка. Била съм около 7 годишна. Лечението било само оперативно. За тези, които не са наясно, това е нещо като изсипване в слабините. Като яйце от едната страна в слабините изглежда. Плаках много пред майка ми и я умолявах да не разрешава да ме оперират. Тя се съгласи с мен и ми купи някакви колани , които се слагат там да поддържат. Отказах да слагам и това. След това не помня как сме спрели да обръщаме внимание на проблема, но година по - късно нямаше и следа от херния. Дори не помня от коя точно страна е било. А си го спомням това образувание като яйце, че си го имах. Сега в последните години изчетох разни статии в интернет по въпроса и навсякъде говорят, че е по - слаба коремна стена и че лесно се отстранява оперативно, но при мен изчезна от самосебеси.
Другата случка е по - скорошна. Една нощ бях заспала. Беше студено и бях се изкъпала, затоплила и ми беше много сладко да си спя, а мъжа ми не беше се още прибрал. В един момент се събудих внезапно и сякаш някаква сила ми каза да се облека и да изляза навън. Подчиних се на този повик и не се облякох, но както си бях с одеялото излязох навън да огледам и тъкмо се чудех толкова ли съм луда, че да излизам по нощите, завита с одеяло и  да гледам навън на вратата се появи мъжа ми. Тъкмо се прибирал и установил, че няма ключ да си влезе и се чудил как ще стане номера, защото сигурно съм заспала. Е, с моя ключ в ръка му отворих и не можех да повярвам, че е истина.
Преди много години брат ми сънувал как катастрофира при удар в дърво. Той не е шофьор и кола няма, но както и да е. Та след удара умира и при него идва едно много красиво и лъчезарно момиче с черна права коса и му казала здравей. Той я попитал коя е, а тя му отвърнала, че е моя бъдеща дъщеря. Сега 10-тина години по - късно действително имам дъщеря (както и син) и действително е с тъмна права коса като тази от съня му.

# 640
Аз пък да споделя една случка от детството ми. Зимата винаги ходехме на почивка на Боровец. И аз постепенно спрях да карам ски и с голям зор се пусках. И през една от почивките през цялото време ме увещаваха да се кача на лифта с паничките (както му казват) ама аз все се дърпах. Предпоследният ден като бяхме на пистат направо ми проглушиха ушите да се кача ама аз не та не Simple Smile  С огромно нежелание се съгласявам и заставам на опашката и само си мисля как НЕ искам да правя това. Намалява опашката и пред мен има едно семейство и те тъкмо да се качат и спира лифта. като поглеждаме една от ролките така надъвкала въжето )или както се казва там) и ни напред, ни назад Wink Смъкнаха всички от лифта. Цял ден след това и на другия ден лифта не работеше Wink И до ден днешен се шегуват,че аз съм го счупила  Twisted Evil Twisted Evil

# 641
Това не е странно, а напълно нормално, аз задачи по математика на сън съм решавала. Мъчих я една задча няколко часа, и не става и не става-легнах да спя и я реших Simple Smile)) Просто мозъкът ти продължава да се "труди" над проблема и намира решение.

# 642
Ама то мойто си беше по-скоро чиста проба ясновидство, нямаше как да се предположи, че тази кухина съществува, че и документи да се хлъзнат точно там, колкото и аналитичен да е ума на сън, ако не знае нещо не го знае. Иначе и на мен ми се е случвало да се сетя за решение на задача на сън, но всички формули са ми били в главата  Mr. Green

# 643
  • София
Може да си видяла кухината, но да не си осъзнала, след това си го сънувала и си помислила, че може да са там. Съгласна съм с Терминатор Hug

# 644
  • Варна
Преди 2-3 дни бях сложила сушилник с пране срещу климатика. Вечерта изпрах 2 дрешки на малкия и ги метнах при останалите. На сутринта тръгнах да ги събирам - всичко беше сухо, с изключение на едната блузка на детето, която беше абсолютно мокра. Вдигнах я, а от долната страна на пръчката на сушилника се беше отцедила капка вода Confused Може и да има съвсем банално обяснение, но не се сещам какво може да е. После дрешката си изсъхна де Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт