Отговори
# 90
Добро утро  Hug

jaded,  spoko
Няма смисъл да повтарям казаното вече от останалите момичета. Присъединявам се към тях  Hug

Дана, честита половин годинка на Сара  Hug

Валери, вчера в супермаркета гледах дали има само пюре от тиква, защото сега няма откъде да си набавя, за да направя домашно и случайно се зачетох в етикета на едно пюре на Ганчев - тиква с морков, мислейки го за пюре на Бебевита, понеже беше оставено на техния ред. Съдържа само зеленчуци, без захар, масло, мляко и т.н. Дори вода не съдържа, за сметка на това обаче има ябълков сок в малък процент - 5 %, за да сме точни. Вероятно не е голяма драма такова количество.
Май зеленчуковите им пюрета са по - безумни, съответно - неподходящи за "претенциозни" майки като нас  Mr. Green, докато плодовите ми изглеждат по - добре откъм състав.
Поне с такова впечатление останах след като прегледах сайта им  Peace

Q-T, колкото повече задачи имам, съответно - колкото по - натоварен ми е денят/седмицата/месецът, толкова по - организирана ставам и успявам всичко  Grinning
Живея добре под стрес  Grinning
Такива работи като да се излежавам до късно и да пия кафе, после да спя и т.н., не са за мен. Пък и мисля, че си полежах за няколко години напред миналото лято  Crazy
Е, понякога искам някакво време, прекарано в тишина и спокойствие, но бързо ми омръзва и започвам да се чувствам безполезна и трътлеста  Mr. Green

Благодаря за честитките на първия зъб от името на малката Акула  Grinning. Подозирам, че зъбите обаче са два - един до друг, но все още не мога да кажа със сигурност.
Купих му "четка" за зъби  Grinning

Андрей отдавна е с режим заспиване в 20.00-20.30 и събуждане най - късно в седем сутринта. Обичайно обаче се буди около 6-6.30.
Пробвала съм да го приспивам към 18 ч. с идеята да заспи по - късно след това, но не става. Буди се примерно след 30-40 минути и след 20 минути започва да мърмори, че му се спи.
Снощи заспа в 19.30 и пак се събуди в 6.30
Четох, че нормално за децата като цяло нощният сън да започва в промеждутъка 20.00-22.00 ч. и да се будят сутрин около 6-7 ч.
За мен е ОК, предпочитам да ставам рано, така денят е по - дълъг. Имам претенции само относно качеството на моя нощен сън - предпочитам да е непрекъснат, но засега май няма такива изгледи. Суче на всеки два часа, като часовник е.

Вчера картофа в началото бе приет отново с отвращение, но после започнах да му давам съвсем по мъничко и да му слагам повечко кърма. Така му се услади, даже пискаше радостно за още и още. Мисля, че успяхме да докараме до две лъжички. Днес продължаваме.

Обаче голяма мъка ми е това с размесването с кърма. Не мога да цедя качествено нито с помпа, нито на ръка и едвам успявам да докарам някакви минимални количества. Сега ще взема да прочета някакви насоки за цеденето.

Оставям ви, че имам и да работя, а ми се ще да използвам максимално времето, през което бебето спи.

# 91
славче размазах се от смях Joy Joy.Ама това ми трябва на мене някой да ми каже,жено откачаш..... Mr. Green)))))моя мъж днес категорично заяви ,че ако още един път спомена думата БИО ще ми вземе нивичка и мотичка 5 номер/че да ми пази сянка като я вдигна Blush/ и да си сея БИО продуктчета на воля.............аз се спирам ,повече етикет няма да чета, пак почвам да гледам отпред да пише,4,5,6 месец Mr. Green

# 92
  • София
Добро утро!

Искам да ви поздравя с една песен, която от няколко дни бях решила да намеря ( от рекламата на Булбанк за момчето с карта):

http://www.youtube.com/watch?v=esFAe2BDwIc&feature=related

...Ah la la la la la la
Life is Wonderful...

Хубав ден от нас!

# 93
  • София
pavpb, благодаря за поздрава Simple Smile Мъжът ми цял уикенд ни я пускаше тази песничка, в резултат на което и двамата само си я тананикаме - фенове сме й определено Simple Smile

Аз пък ще Ви пусна една друга - песничката на майката, където много от нас могат да се припознаят, а някои от Вас тепърва ще го правят  Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=Nem0bkErGVY&feature=related

Koketka, респект за това, че активно работиш и гледаш малко дете  newsm10

Честити нови зъбчета на всички малки сладки зъбчовци  Heart Eyes

Честита месечинка на Сари и на другите месечинковци днес  Heart Eyes

Яна през деня спи по 20-30 минути между храненията. Вечер след храненето в 19 ч. е най-кисела и гледаме да я занимаваме и да не спи, почвам да я оправям към 21 ч. и после към 22 ч. примерно заспива /понякога и по-късно/. Сутрин 5-6-7 ч. се буди за ядене и после е различно. Понякога будува до следващото хранене, а друг път яде, поиграе и пак поспи.

# 94
  • София
Мила Лори все не успявам да се включа и да ти предам моите най-искрени съболезнования, да почива в мир човечеца. А ти гледай по-ведро на живота-не си сама....хората са поживели, видяли са внуци, правнуци, живота им е бил смислен!

Да ви кажа момичета ключовете така и не се намериха, върнах се по целия маршрут, който бях извървяла, влезнах навсякъде, включително и в църквата с киселата бабичка, но никъде ги нямаше, сега направих всичко наново, затова и ме нямаше вчера, просто обикалях като луда. Добре, че СОТ имаме и някак не ми е притеснено, а и сменихме веднага няколко брави. Разправии.....

Славче и аз съм като теб мила, направо им се чудя на някои мами как се вманиачават на тая тема захранването, аз и за това по темата много-много не пиша (не съм и актуална). Каквото-такова...детето ми гладно няма да остане, давам каквото й хареса, ако не хареса картоф, ОК утре давам друго, докато не попаднем на нещо вкусно!

Кокетка, много се радвам за зъбките на "Акулата", хайде така лекинко да са всичките пожелавам:-)

Дид, какво стана Жоренце как е със забетата, аз нали ти казах, че ако той скоро има зъб, аз трамвай ще стана! Рада няма и наченки......горкото то преди две седмици не можеше да расте от болки и недоспиване, за какви зъби да говорим:-))))

Данна, и аз съм решила да слагам на гърне Рада от 7-мия месец. Имам стратегия дано да проработи, вече съм я изтествала на племнника и той на 8-месеца вече вършеше всичко на гърне. Ма може Радето да е не толкова схватлива, знам ли. Ще видим.....още не сядаме, но щом започне да сяда стабилно, започвам с гърнето.

Иначе Рада вече се храни предимно в столчето си за хранене, в полу-легнало положение съм го поставила и там тя се чувства прекрасно:-)

pavpb мерси за поздрава мила, много е хубава тази песньовка:-)))

Ох днес ще идва свеки и някак самата мисъл за това ме натоварва, винаги я смотвам, изяждам и изплювам, всеки път си казвам да я пропускам покрай ушите, но такива като нея трябва да биват овреме смачкани, иначе много ще се вземат на сериозно, а и така й поддържам един сигурен респект към личността ми и много много внимава. Предлога за дофтасването й е да ни оставела мартеници......нещо много съм зла днес. Дано да оцелее горката, че много съм наострила кучешките зъби...хайде до после!

# 95
  • София
Поздрав от нас със стихотворение

ДА БЪДЕШ МАЙКА

Да бъдеш майка
никак не е лесно,
но пък чувството,
повярвай, е чудесно!
Девет месеца е в теб,
по малко се развива,
като излиза на бял свят,
голяма врява вдига.
А после взимаш на ръце
това пашкулче мило,
сърцето му до твоето сърце
и всяко зло се е отмило.

Малко е наивно, но пък е сладко. Понякога ми бръмва главата от сложнотии и простите думи ми действат ободряващо. Дано така да ви подействат и на вас.

# 96
  • София
Привет  Hug

Кокетка аз мога да изцедя някакво количество кърма само ако от другата суче Вики. Пробвай така. Докато Андро суче на другата гърда зареди помпата и когато тръгне млякото ще можеш да изцедиш колкото ти трябва.

И аз давам на Вики пюрета не точно по схеми и таблици. Първите храни въвеждах по-бавно, последните пък не толкова внимателно. Както сте казали, важното е да се храни  Hug

Дана, честита половин годинка на Сара. Нека е много здравичка и усмихната  Hug

Вики заспива в 22.00 и се буди в 8. Плюс минус 30-ина минутки. Тази нощ ни беше втората нощ, в която не сука. Спа си спокойно до 8 сутринта. Дано все така да продължава  Praynig

# 97
Привет, момичета!

Да се отчета, нещо все не стигам да се разпиша навсякъде Embarassed

Нашата консултация мина успешно, сложиха ни ваксините, не рева детето, държа се прилично, през нощта малко Т, но се държа мъжката д:) Тежим 9500 и сме високи 70 см.
Както казах захранихме се с каша, днес мисля и малко тиква дай сложа за вкус. Тя обича да папка, та мисля вече да започна активно да въвеждам, макар, че така си ни харесва да се кърмим и на дветеее...бързо, лесно, вкусно Simple Smile))

Ралева, привет! Wink Много сте напред вие със захранването!

Честито зъбче на Кокетка! Здрави и бели да ги наредите като бисерчета!
Еви, харесвам те така, много си ми сладка като извадиш кучешките Simple Smile))) Hug

Честито на всички месечинки! Здрави и весели да растат!
Моите съболезнования за загубата на близките ви! Flowers Rose

# 98
Да се разпиша и аз набързо, докато спящото бебе ме е пуснало. Иначе ме закопчава и ме кара да спя с нея обедния сън - таткото го нарича контрабанден сън, защото не си го отчитам и през нощта пак той става да разнася бебе. Simple Smile

Зорница придремва за половин час към 21,00 часа и е готова да се вихри цяла вечер. Предава се едва към 23,30 - 24,00 часа. Имали ли толкова късно заспиващи бебета? Като ви чета, май не. Уж се водим от нея,но се чудя дали несъзнателно не  й налагаме този режим. Кокетка, би ли споделила къде си чела, че здравословия сън започва от по-рано.

И по темата за съня - поздрав с три италиански приспивни песнички

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=6euMQmLOKh8

Започнах да съчетавам полезното с приятното и хем детето слуша музика, хем аз си припомням италианския език, че от липса на практика го забравих.

# 99
  • София
anniaiki, не сте само вие  Simple Smile Схемата ни вечер е същата. Дремва към 9 и после ококорва едни очи  Shocked Заспива към 12, даже понякога по-късно. Спи до 9-10-11, но с кърмене нон-стоп, абе лудница. Аз пробвах веднъж-два пъти, не много настоятелно да променя нещата, но не се получи. А и на мен ми е много трудно да ставам преди 8ч. Иска ми се обаче да заспива поне към 10-10,30 и да спи до 9  Laughing Ей така би ми било екстра. Надявам се като започне да се изморява повече по-натам, да заспива и по-раничко. И аз съм чела, че е хубаво децата да заспиват към 8-9ч вечер. Забравих да ти кажа миналият път колко се смях с твоите баби  Joy

# 100
Здравейте,
ние днес бяхме на консултация - наддали сме 300гр за 1 месец  и сме пораснали с 2см , вече сме 6,700кг и 66см. На мен ми се видя малко само 300гр,но според лекарката е нормално след 3м да наддават по мах 500гр на месец, т.к започват да се движат много повече и храната им е необходима повече за енергия, а и Мила е от тези бебета които не се спират за секунда. Тя е вечно в движение, доста е енергична.

esy - привет, ние сме напред защото аз започнах да я захранвам от 3 месец, по "старите" схеми, както съм гледала и баткото

Koketka - ние със съня сме по същия начи. Колкото и да се мъча да я сложи да спи след 17.00ч - тя не иска, опъва се, пищи, плаче - направо е ужасно и се отказах. Едва издържа до 19.00 - 19.30ч, когато се къпем и в 20.00ч е заспала, разбира се сутрин в 6.00 - 6.30 е будна и готова за игра. През ноща се буди 1 път към   3.300ч, пие чайче и пак заспива.

# 101
Шаманка, благодаря за отговора. Действително явно притеснението си е казало думата, днес съм малко по добре с кърмата. Но и аз се сетих за житото като стимулатор та вчера взех че си сварих и цял ден ядох. Иначе относно отговора на педиатъра - тя каза че тъй като детето ми е много светло/бяло/ може и да е типична алергия, но просто трябва чрез пробване /предлагане на различни храни в различни дни/ да разбера от какво точно е алергията. Даже ме посъветва да взема да му дам малко АМ за да видя дали от него ще се изрине. Но аз мисля да не му давам за сега и да почакам няколко дни и след това да му предложа безмлечна каша. Иначе на 5 месеца и половина тежим 8,500 и сме 67 см /а се роди само 3,000 кг./ Наддава си добре. Относно това дали съм предлагала и други храни - не, дори и вода почти не пие - само кърма. Е давала съм няколко дни домашна тиква защото имам вкъщи но по няколко лъжички. Що се отнася до мокрите памперси - малко понамаляха и ака по един път на ден за сега. А за нощното хранене - яде поне по два - три пъти. Даже през нощта яде повече отколкото през деня.

# 102
eli_krisi76 , чудесно е, че си по-спокойна и усещаш по-добре положението с кърмата  Simple Smile

Предположението, че детето е склонно към алергии защото е със светла кожа е доста общо. Възможно е да има връзка, но никак не е задължително. Само детски алерголог може да постави диагноза, а и те се затрудняват в точността. Но важното е, че сега имаш една червена лампичка и имаш възможността да си по-внимателна със захранването, особено с млечни продукти. Не съм убедена, че предизвикването на евентуална реакция с даване на АМ е оправдано, по-скоро може да е удачно дразнителите да се избягват. Внимателно отношение и към другите храни, спрягани като алергизиращи също може да има положителен ефект.

Успех  Peace

# 103
  • София
Честити месечинки на порастналите бебета! Да бъдат много много здрави и добрички  Simple Smile

Pav, и аз много я харесвам тази песничка. Ако не ме лъже пилешкия ми мозък, Валери я беше пуснала около рождения си ден  Grinning и аз честичко я пея на Макс. Не че звучи добре от моята уста, но той ми се кефи... засега  Wink

Макс заспива към 20 - 20:30, той сам така си избра още от втория си месец. Заспива си (вече) почти сам в креватчето и аз имам цяяяяяла вечер.... да работя  Crossing Arms Буди се да папка набързо в 00:00 и след това чак в 06:00. Напоследък обаче се събужда още в 05:00  Shocked, говори половин час, обръща се, защото сега му е много любимо и в 5:45 вече е озверял от глад. След това спи до 7 - 7:30 и следва пак 1 час говорене, обръщане, завиване през глава и дъвчене на калъфката за възглавница и след това спи още 40 мин, макс час. Така че към 9:15-09:30 сме станали.
Общо взето докато той се забавлява аз спя на пресекулки и ми е мноооого трудно и сънливо, но мечтая си за непрекъснат сън от 8 до 8 и чакам...
Иначе преди обяд към 11 дремва за 40 мин. След това спи 3 часа следобяд от 13:30 до 16:30, но това се случва само в количката  Mr. Green

Макс днес ясно ми показа, че е мъж с вкус   chef и гадния картоф няма да го яде, дори и втечнен с любимото му АМ  Heart Eyes

Мами, избирам столче за хранене и много ще се радвам да ми препоръчате някое от което сте доволни , функционално е, удобно за бебето и т.н. Simple Smile

# 104
Хай!Това мойто дете не ще и не ще да яде.С такава погнуса плюе ,че не знам вече какво да и давам.
Емо си хапваше всичко с удоволствие сега започна да проявява вкусови предпочитания. Понякога дъвчи само хляб нищо друго не иска.
Тара ,Гълъбина прегръдки ! Бъдете силни заради вашите слънца! Hug
И ние окончателно лягаме към 12 часа и спим до 11 с няколко хапвания през нощта .Емо и той спинка така че съм доволна на този етап .
На гърне сложих Емо на десет месеца когато седна стабилно  и сега там си ходи по голямата работа но все още сме с памперса за пишкането не знам докога говоря му че не е бебе разбира всичко, но се инати и не казва. Иначе Денито вече  не иска да е легнала постоянно иска или да е седнала или права или по корем въртим номерата че иначе мрънка.
Днес вече се разбра новината че ще съм леля на Момиче !
Ако се роди и на моя рожден ден ехаа!
Честити месечинки!
Честито зъбче на Андейчо!
Хайде утре пак ще се включа да ви честитя Баба Марта !Лека вечер и нощ !

Общи условия

Активация на акаунт