Отговори
# 630
 Кокетка, аз снощи се сетих за лайката и дадох хомеопатичното, но никакъв ефект Grinning Но и то като всички хомеопатични, действа с натрупване. Както и да е, вярно на тях няма нищо да им стане, но на мен тази нощ ми се събират четири часа и половина сън. През деня не мога да спя. А и освен това веднъж като се събудя, не мога да легна пак... ужас.
Андрей е много сладък Heart Eyes
Вио, успех при зъболекаря.
климс, каша с ръж, готова бебешка, няма. Трябва да се купи брашно от ръж, но и така, както си решила, става. Но не давай по много, защото знам, че е хубаво да не се въвежда глутена по много наведнъж. Добре е да се дава дълго време по малко. Не че аз си спазих схемата, не минах през ечемика, директно пшеницата и то със сирене и масло. Утре ако ревне за бира, надяявам се да не съм жалостива Laughing
Днес ще му дам повечко пюре.. Като съм почнала да го правя голям човек, поне да продължа със замах
Хубав ден и малко българска естрадна класика http://www.youtube.com/watch?v=Sj1hf37ZGMA

# 631
уфф пак не ви прочетох ама да ви споделя за Дентокид,на голямата ми дъщеря давам защото и на нея и излизат горните зъби/млечните окапаха Mr. Green Mr. Green/ венеца и е чак син такъв зор и при нея.Тя споделя ,че спира да я боли от дентокида и се успокоява.На малкото му давам от 1 седмица 4 таблетки и тука от 2 дена спи много добре Praynig.И кво среща без Климс аааааа Crossing Arms,хубавичко май сте си изкарали Party

# 632
  • София
Момичета, сега като стана на въпрос - при заместено хранене с готово пюре, по колко "трябва" да изяжда едно бебе на 6 месеца. Някой знае ли ? Яна изяжда едно бурканче от 125 гр. на Хип като й давам и 30 мл. АМ след това. То ако зависи от нея и още може да яде, но колко е препоръчителната доза така да се каже за тази възраст. /Майките с едно дете да не ми се смеят, но тези с по две и повече деца ще ме разберат как толкова много неща се забравят  Embarassed/

# 633
Добро утро
И аз да кажа колко се радвам, че ви видях на живо, всички сте много готини и малки и големи.
Ние пак не отразихме, че около нас има деца. Но явно не и е проблем шумотевицата, толкова време да седи и да се занимава с играчка не е било. И после като си тръгнахме заспа, докато не се прибрахме. Голяма разходка си направих, че и пеша се придвижвахме, но ще се радвам пак да се организираме.
И ние нямаме успех със захранването, нито на парчета нито на пюре. Въвела съм морков, картоф и круша, най-много е изяла от картофа, но дали има и две супени лъжици не е ясно. Като и дам си върти из устата манджата, какво глътне другото го плюе. Няма интерес и ние като ядем да посяга, вече се чудя дали не й е рано, нищо че вече мина 6 месеца. Но смятам да продължавам да давам така по малко, все е някакво запознанство с различни вкусове.
За ФГ мога да споделя следното. Както се дава инфо на jaded в момента за майките, така може да й се даде инфото от фейса. И да ни добави в група. Аз така участвам в група само с класа ми. Един съученик я направи,добави всички от класа и няма вмешателства.
Хубав ден ви желая.

# 634
Добро утро и от нас  Grinning
върнахме се от консултация, сложиха ни хепатитната ваксина, боцнаха ни за кръв и дадохме урина
много се ядосах с тази урина, защото успяхме да съберем известно количество в колектора и след това го пресипах в стерилно шишенце, което се оказало пробито и остана на дъното много малко
в крайна сметка ни казаха, че може и да свърши работа
мерките ни са 72см./9600кг.
лекарката ни се накара, че сме били дебели и не сме можели да седим, но аз не и отдавам такова внимание
особено, след като ми каза, че банан мога да давам след 10м., както и да намалявам оризовата каша, за да не пълнее
пак според нея, глутена трябвало да се въвежда към 9-10м.

Филип за сега се справя повече от добре със захранването, яде тиква, моркови, пащарнак, картофи, ябълка и круша
изяжда по 150-160 пюре + 40 АМ и пак реве след това, все не му стига  Shocked, а мен ме е страх да му давям повече, за да не го прехраня
сутрин към 9ч. хапва 100гр. оризова каша + 60 круша или ябълка
проблема е и там, че не прави повече от 3 часа пауза м/у храненията, става нервен и мрънкащ, а и често крещящ (като вчера на  срещата ни в кафето)  ooooh!

за столчетата за кола, ние вече сме обърнати в посока на движението (имаме комбинирано, което се върти в двете посоки и му се регулира седалката назад) и ни е доста интересно, проблема е само,че доста зяпа и не спи вече толкова дълго в колата

момичета, правили ли сте вече планове за море?
с таткото се чудим дали да е началото на юни, или септември  Thinking

Да не забравя да честитя на всички бебоци месечинките  Heart Eyes

# 635
Здравейте момичета,
аз както обикновено влизам 2 пъти в месеца да ви прочета и виждам, че вече май всички бебоци са захранени Simple Smile)) папкат картофче, тиква, месце...
Ние вече не се кърмим от около месец и минахме на кисело мляко, което изключително и се услажда на моята госпожица, но от няколко дни /3-4/ , започна да ми отказва млякото в 06.00ч сутринта. Просто не иска - върти глава стиска устни и това е. Сега сме минали на хранене 4 пъти на ден, което за нейната възраст ми се вижда малко, но пък от друга страна на обед и след обед изяжда по 1 голямо бурканче - 190гр от зеленчуковите пюрета и каша за след обедна закуска.
Вечер преди сън изпива по 180мл мляко с бисквита, а сутрин в 08.00 яде попара от 1 сухар, сиренце, малко масълце. Мислите ли че това е достатъчно? Другата седмица сме на консултация и ще видим колко е наддала, но така или иначе няма как да я накарам да яде мляко в 06.00ч сутринта.
Между другото вечер също не искаме биберона от 2 дни - след баня отново не иска шишето, а се храним с лъжичка, в което няма лошо, само че за мен става по сложно.
Вашите бебоци правят ли опити да се изправят? Мила се опитва да се изправя сама, като е в кошарата сяда сама и се хваща за пръчките, но още и е трудно. Подозирам обаче, че скоро и това ще се случи:)))
Виждам че сте си направили хубава обща разходка:)))) Дано да успея другия път и аз да се включа, че вече разходките са дълги и ми е скучно сама

Лек ден на всички

# 636
  • София
Привет,

Много не успявам да се включа с всички теми, по които искам да взема отношение, но така ще е няма как.....оная "СПОКОЙНАТА" Рада не дава много много да се заседявам пред компа....

Галче радвам се, че се появи, споменавахме те често тук с другите момичета и добре че беше фейса да виждаме, че там всичко е ОК за да не се притесняваме за теб и дечица:-)) ПИши...

miu_miu ние вече направихме резервация за море още Януари месец, аз съм свикнала всеки месец от годината да ми е планиран и разграфен. Аз съм служител в немска компания и там такъв маниер на поведение е задължителен. Точност и планираност във всичко (само с Рада не ми се получават плановете) но да сме живи и здрави и сме на моернцето на Царево от 09-16.06.

Валери много се радвам за Бобчо и кус-куса, еххх как искам и Рада вече да почва да маа луканки.

Дидка, повече никакви отсъствия!!! Казах ти -аз ще мятам Жорката във въздуха, ще му пея войводкси песни и ще го пускам при момата Рада, да му предава от нейното "спокойствие".

Днес съм решила да дам заешко, да видим ще стане ли и ще й хареса ли????

# 637
отново да питам - къде и как качвате снимки на бебоците тук? аз съм малко профан тук... имам нови снимки на Мила и искам да ви я покажа

# 638
Evita, на Царево е супер спокойно, или поне преди 5 години, когато ходих беше
ние от 3 години ходим в едно село в гръцко, защото ме дразни народа, а там си е празно, а и времето е по-сигурно да е хубаво в началото на лятото
притеснява ме дали бебо ще издържи пътя, но имаме още малко време да мислим
също така, недай си боже нещо да ни дотрябва лекар....много са злеее
миналата година юни бяхме там и като ме подхванаха контракции, нито мога да пътувам, нито има болница наблизо, та един фелшер се чуди какво да ми каже  Laughing

а Рада изглежда много кротичко и усмихнато бебе  Heart Eyes

# 639
Здравейте момичета,
Честита първа пролет ! Много хубава среща сте си направили вчера, благородно ви завидях  Mr. Green Аз освен, че пиша рядко, с това хубаво време и все по-рядко ми се отдава да ви прочета.
Днес имам специален повод да ви почерпя, преди 8 година на днешната дата станах за първи път мама. Сега всяка от вас знае какво е това прекрасно чувство  Heart Eyes В началото е това, че се чувстваш необходим, на едно малко същество, което по-късно ще почне да казва " МАМА", след това " ОБИЧАМ ТЕ МАМО". А на един следващ етап ще пише картички, макар и с много грешки, които трудно ще се разчитат, но ще са с най-милите и хубави думи на света.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 640
Здравейте и честита Първа пролет на всички -и малки,и големи Mr. Green bouquet
Страшно ви завиждам,че се събирате с бебоците за срещи.Аз нямам тази възможност,понеже не съм от Сф Crossing Arms
Krasuna,по повод прекрасния ти повод Grinning Hug  bouquetДа са ти живи,здрави и мноооого щастливи съкровищата и да се къпят в море от любов цял живот!
miu_miu,гледам,че твоят бебок доста добре си хапва Heart EyesМоята пък не може да се храни 5 пъти на ден.Явно много кратък й идва периода от 3 и1/2 ч. и нито се чувства гладна,нито си изпива шишето с мляко.Оставила съм се тя да ме води относно храненето и правя 4-кратни дневни хранения.Така поне яде с апетит и всичко си изпива....
raleva,с какво кисело мляко храниш детенцето?Стана ми интересно,понеже аз така съм се втрещила в това захранване,че стъпвам на пръсти,дето се вика в това отношение...
Тичам да готвя  chef...ноооо ще надничам Grinning

# 641
  • София
Krasuna, да Ви е жив и здрав малкия вече пораснал Иван  Heart Eyes Весело и безгрижно детство му желаем  Heart Eyes

Честити месечинки на всички други празнуващи  Heart Eyes

Относно кротостта  при децата, не бързайте с генералните заключения от пръв поглед  Peace Както казвам аз често за моите кокони "те са специалисти по правене на добро впечатление"   Mr. Green Само мама и тати си знаят всъщност колко "кротки" са всъщност те /както и всеки който прекарва малко повечко време с тях/ Joy

# 642
Честита първа пролет!  bouquet
Здравейте мами искам да ви попитам вашите малчовци по колко хранения имат  за деня и през какав интервал ги храните newsm78
Желая на всички ви хубав слънчев ден Hug

# 643
  • София
Красуна, да ти е живо и здраво детенце, да те радва и да има много щастливо детство   bouquet
Нинче, мисля, че около 150-160 гр. пюре трябва да изяждат на тази възраст  Peace
Валери, браво на теб за кус-куса. Оказа се, че банановата каша, която давам на Вики съдържа твърд пшеничен грис....което си е глутен, и което означава че тя е захранена директно с пшеница  ooooh!. А аз съм с претенции, че чета етикетите  Whistling, може би е време за очила. Предполагам, че тея дни ще я пробвам и аз или с кус-кус или със сухари попара.
Джадет, тази "хранилка", както я нарича Кокетка  Laughing, според Иво е биберон за големи деца. Снощи много искаше да си я цока  hahaha. Днес обмислям да я пробваме  Peace.

За ФБ групата си мисля, че админа познава добре всички пишещи и просто няма да пуска там "кибици"  Laughing. Смисъл, че активно пишещите се знаем, и Диди е права...не сме повече от 25 човека....което предполага и групичката да ни е от толкова.

Ставам да обядваме и да излизаме навън, че днес закъсняхме. Трябваше да домакинствам  Tired, после дребчо заспа и така станало обяд  ooooh!.

# 644
Танче-Свежарче, да ми е жив и здрав, добре си хапва, но аз не мога да се оставя той да ме води в храненето, защото ще изеде сигурно половин кило пюре, та и мен даже  Grinning

Ninche, така е с кротките бебета, и аз си имам "послушко", който пред другите хора се усмихва, но в къщи е вечно мрънкащ и кисел

Красуна, честит празник   bouquet да са ти живи и здрави дечицата!

ние хапнахме и ще щурмуваме парка

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 12:22 от miu_miu

Общи условия

Активация на акаунт