Отговори
# 465
Jiema честито с пожелание за лека и безпроблемна бременност! Много се радвам за вас браво за смелостта! За очилата не се притеснявай ще свикне сладката Гери Hug Wink
Чакам и аз новини от Аничка и продължавам със стиснатите палчета за Андреа! Praynig Hug

# 466
Минала е операцията на Анито, преди малко се чух с Аничка, и с Андреа също. Heart Eyes Всичко е наред  fingerscrossed, утре ще се приберат вкъщи.

Дописвам. На Андреа са й дали някакво успокояващо/приспиващо лекарство (не упойка) преди операцията, което е трябвало да подейства за 15-30 мин., за да е спокойно и отпуснато детето преди операцията, а тя си е останала все така буйна цели 40 мин., шилцето ми то любимо. Heart Eyes После татко й е асистирал на лекарите като я е завел той до операционната, за да е по-спокойна тя, и там вече са й сложили упойката. Операцията е минала бързо, докторът е казал, че всичко е наред. След като е излязла от операцията и са я върнали на Аничка, е спала още 2 часа и сравнително лесно (по думите на мама) е излязла от упойката. Почти веднага е станала и се е раздвижила, става й лошо, но явно не издържа мъничето съвсем да не мърда. Аничка звучеше много спокойна всичките пъти когато се чухме днес, по-уплашена беше вчера. Confused Таткото на Анито се е уплашил малко повече като си е видял детенцето в болница.
Пожелах им това да им е влизането в болница, друго да нямат. Praynig Много поздрави ви пращам от двете Анита и звучни целувки (които малкото Ани ми прати в слушалката). Heart Eyes
Аничка няма да има нет няколко дни и ще се включи малко по-нататък.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 20:45 от Desirée

# 467
  • София
Много хубави новини от двете Анита си ни донесла, Деси. Дано вече са вкъщи и да нямат повече болнични посещения.  Hug

Момичета, благодаря ви на всички за хубавите думи.  Hug Hug Hug
Аз стягам багаж и надявам се да мога да се включа от морска територия тези дни.
Хубава събото-неделя на всички.

# 468
Jiema, това е прекрасна новина! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и много щастлив финал! /аз също като Рони имам слабост към скорпиони от мъжки пол  Blush/

Много се радвам и за Аничка,че всечко е минало леко.

Момичета как и кога представихте на голиамото детенце бебето? В болницата или когато ви изписваха? Купихме и подарък от бебето за баткото АТВ с акумулатор и съм сигурна, че много ще се зарадва, но ми е притеснено дали не се чувства заплашен. Според нашата педи,той и в момента започва да изживява това, че ще има бебе и има срив в имунната система.

# 469
Io_io, бебето представихме на баткото при изписването ни от родилния дом. Той сякаш много не разбираше първите месеци какво се случва (на 2 год. и 10 месеца беше), и Анелия му беше по-скоро като играчка, трудното му (за мен) поведение дойде няколко месеца по-късно, когато може би е осъзнал по-добре, че вниманието вече не е само към него. Тогава беше станал много мълчалив, плачлив, затворен и вечно недоволен, удряше контра на всичко, което кажа или направя. Това ми беше най-трудния период на мен откакто станаха две децата, защото бе твърде мъничък Сашко за да изрази чувствата си и да споделя и се чудех какво да правя (освен гушкането), почти бяхме стигнали и до психолог, защото наистина много исках да му помогна, а не знаех как (внимание не му липсваше, защото на него му се обръщаше много повече, отколкото на сестра му, имайки предвид кроткостта и поспаливостта й първите месеци). Но в детските главици явно изглеждат по друг начин нещата. За радост кратко продължи този период (2-3 месеца), и както дойде, така си и отиде. Ревността дойде доста по-късно, чак като се очовечи Анелия, т.е. след като проходи, след като проговори и след като започнаха да делят играчки. Laughing Crazy ooooh!
Преди няколко дни попитах Сашко дали помни времето, когато не е имал сестричка, а той каза: "Аз винаги съм я имал, никога не съм бил сам! Ние сме двама бе, мамо, ти пък... ама че въпроси!? Ани, чуваш ли? Мама говори смешки." Mr. Green Много миличко ми стана... И се замислих откога започват спомените...  Rolling Eyes

# 470
  • Варна
Jiema, страхотна новина! Много се зарадвах! Всичко ще е наред, дано тази бременност бъде лека и безпроблемна, с още по-леко раждане накрая! Heart Eyes

Много се радвам и за добрите новини след операцията на Анито! Party

Мара Подробната, Пипо още като беше бебе го диагностицираха с "атопична екзема" - тогава от едни памперси, купени от Бг, се беше обринал целия, като на сгъвките на крачетата беше чак с кървави рани. С помощта на хомеопата ни, се оправи много бързо. Оттогава го къпехме само с разни шампоани за атопична и много суха кожа, мажехме го след всяка баня с Нахткертцен балсам, А-дерма на Мустела и др. подобни и доскоро нямахме никакви проблеми, освен някое и друго лишейче. Нямам обаснение от какво, обаче проблемът отново се отключи преди месец (всъщност, имам подозрение, че е от къпането - къпят се заедно със Симона във ваната и май са си изливали от нейните шампоани и някаква пяна за вана). Сега положението наистина е тежичко, защото се чеше диването, явно го сърби. Сега го мажем два пъти дневно с това: http://www.pharmapoli.com/Images/Products/Product490.Photo1.500x500.jpg и му даваме сулфур сутрин и вечер. Виждам известно подобрение, на не се е оправил изцяло. За съжаление, хомеопатът ни вече не е наличен (във Варна  Laughing) и просто давам това, което беше предписал някога. Замислям се за нов хомеопат обаче, ако не се оправят скоро нещата.  Твърдо съм против кортикостероидните кремове, смятам, че повече могат да навредят, отколкото да помогнат, независимо, че за момента ще доведат до някакво облекчаване на симптомите. Според хомеопата ни (предишния) причината за атопичната кожа на Филип е това, че в края на бременността (ако си спомняте имах ужасно сърбящи обриви, предизвикани от т. нар. уртикария на бременността или PUPP) ползвах крем, който беше с леко съдържание на кортикостероид. Tired

Desirée, много миличко. Heart Eyes Мерси за гушките. Hug

# 471
Йо Йо, Саши дойде с баща си в болницата веднага, щом беше възможно- родих през нощта, на следващия ден на обяд дадох зор и ме преведоха от реанимацията в двойна стая. Бати и тати следобяда дойдоха на свиждане. Към мен Саши беше резервиран, малко студен и сякаш ми се сърдеше, че не съм се прибрала с тях предната вечер-когато се прибрахме с бебето в къщи и видя, че отношението ми къ него не е променено всичко си стана по старо му. (той беше с нас, когато постъпих за раждането- нали си се гледаме сами и винаги на всякъде сме всички заедно) Кърмих в тандем до скоро. Окончателно отбих Саши след рождения му ден. Преди това имаше известен период на подготовка- само с едно кърмене на ден и постоянно напомняне, че скоро Саши става на три годинки и вече ще бъде голямо момче, което няма да има нужда от кърмене. Кърменето е нужно амо на малките бебенца и че мама винаги ще го обича и т.н....
Не така стоят и до днес нещата с братчето- голяма обич и грижа, голямо нещо  Heart Eyes  е има и "възпитаване"- особено, когато Мишо се опита да вземе някоя точно в този момент любима и много важна играчка на Саши Mr. Green

Деси, ти пък какви смешки разказваш само   bouquet

ПП Саши също прави едни обриви на свивките на колената и ръцете, които от чесане превръща в рани. Минават от Stelatria на Мустела.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 22:05 от i√k@

# 472
Чудно геройче е Анито, както и мама Аничка!  Hug Heart Eyes
Деси, и аз не мога да си спомня някога да си си имала само Саши. Какви смешки говориш само?!  Grinning Heart Eyes
ЙоЙо, няма как да съм спец по въпросът ти. Ти си познаваш Дими и си следвай инстинкта. Иначе подкупът може и да свърши работа.  Wink Навремето си спомням как племеничката приветства брат си (с година и 8 месеца по-ситен само) в родилния дом. Оцеля фъстъкът.  Laughing Все пак бих залагала на активно включване на баткото в живота на бебето. Да носи памперси, кърпички, мазила ...
Ако още не сте открили книжките за Франклин, доста сполучливи са за разни житейски ситуации, вкл. и за ходене на градина.  Wink
Мария напоследък развива някакви много сериозни страхове. Понякога с такава хватка се закопчава за мен, за да се пази. Последният хит е ужас от една реклама на Хенди. Само по звук може да си докара истерия. На долния етаж при новото жилище пък има фотоапаратна дръжка и това пак е повод за драма.
Поне вчера беше доволна че гледахме "Пластелинът  bowuu на пръстените" и там имаше казващо дърво.
  bouquet
Хубава седмица желая!

# 473
Добро утро! Hug
Ние тази сутрин се успахме и не можах да заведа торнадото Саши на детска градина, та след малко ще го водя при другото торнадо - снахичката ми, да си я видим. Heart Eyes
Рони, рекламите на Хенди действат по същия начин на Анелия, а аз се чудя как може наистина да са толкова противни.  ooooh!
Книжките за Франклин са ни любими (да, и на децата, и на мен  Grinning), има си тематични за всяка възраст, в момента хитовите вкъщи (за Сашко) са "Франклин и компютърната игра", "Франклин сменя зъбче" и "Франклин тръгва на училище".  Grinning
Йо-Йо, Анито като се роди, на Сашко четяхме "Франклин, мечето Рошко и бебето" от тази поредица.  Simple Smile
И само да вметна, че ние показахме Анелия на Сашко при изписването само защото в нашия родилен дом не пускат никого освен майката при бебето, до изписването. А за подкупите, и вмъкването на голямото дете в дейностите около малкото, абсолютно подкрепям РониSimple Smile
И голямо внимание трябва обаче, че грижите на големите деца са повече отколкото трябва (ако помните, Саши захрани Анито с близалка като беше на 2-3 месеца  Laughing Crazy).

Малко нови кадри от нас: от тук нататък.  photo
(Нашият тати редовно ни иска снимков материал и аз се активизирах в снимането, че напоследък съвсем бях забравила да го правя  Embarassed)
Ивче, отварят се само първите две снимки, които си пуснала.  Simple Smile Големи са сладкишчета Мишето и Саши! Heart Eyes Heart Eyes

# 474
Милата Мария  Hug дано този период да отмине бързо.
И аз напълно подкрепям казаното от Рони за ангажирането на голямото дете по грижите. Доверявайки му се, то ще си изгради и самочуствие, и би трябвало да развие привързаност и грижа към малкото...
Гушки и целувки и от нас на Анитата.
 Дес, следващите са от ФБ и само съм ги смалила, да не заемат място... а там има и снимки от рождените дни, които отбелязахме заедно...
Аз похвалих ли се, че вече имам само едно кърмаче?   Whistling

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 11:30 от i√k@

# 475
Джиема, честито и от мен! Да е лека бременността и раждането.

# 476
Джема честито и от мен лека бременност и здраво доносено бебенце. Шапка ти свалам че си решила да имаш 3 дечица  Hug
Йо йо всяко дете е различно така че вярвам че ще намериш правилния път по който да срещнеш баткото с бебето  Hug Ако е като тайфунките който през ден ме питат дали в на мама корема няма бебе няма да имаш проблем /те много искат да си имат братче, но аз не съм навита/
Голям герой е Андреа бързо да се възстанони  Hug
Не съм писала от отдавна ходя на интервюта за работа, Мади получи много тежък пристъп но вече е добре. Ходиха 3 седмици на ясла и взех та ги заведох сред природата / парка/ в събото и на гергьовден прекарах 5 часа в спешното Важното е че вече е добре иначе тайфунките са си все същите изправят ми косите но предпочитам това вместо пристъпите 
Мади от преди 2 часа " Не мога да заспа защото нямам лепенки на очите "  ooooh! Mr. Green

# 477
Момичета, благодаря много за споделенето. И ние с таткото, както и педиатърката ни, сме на мнение, че трябва да включим баткоо активно в живота около бебчето и че само така ще се чувства пълноценен и няма да ревнува от отнетото му внимание. Но да видимще пробваме и с подкупа  Laughing

Аз от днес спирам всички видове хапове и се впускам в чакане,макар че раждането ми се вижда като едно далечно събитие,което няма да се случва на мен  Laughing

# 478
  • Лудогорието
Здравейте и от мен  Simple Smile
Не съм писала отдавна, но ви чета редовно. При нас нищо ново... Работа, ясла, вируси... От вчера сме в къщи с Ванката-ларингит и лека кашлица. Нищо сериозно според педиатърката. Малко инхалации и сиропче и сме готови. Ванката е щастлив, че не ходи-много нови дечица има в групата му и те доста плачат през целия ден. Той се изнервя съответно и не иска да ходи, въпреки, че има и големи дечица колкото него, с които си играе. Живот и здраве от следващия месец е на градина  Party
Лично аз втора седмица съм в някаква депресия-криво ми е, нищо не ме радва, все ми е притеснено за малкия, в същото време всички и всичко ме дразни...  Rolling Eyes
Извинете за лошия пост  Hug
Io_io хайде не остана, още мъничко и ще гушкаш здраво прекрасно бебче  Heart Eyes
Джиема поздравления и от мен за смелостта! Лека бременност!  Praynig
Desirée страхотни кадри със усмихнати муцунки!
Много  Hug и за двете Анита!

# 479
Деска, много са ти трудолюбиви децата и сигурно затова са толкова красиви. Нали трудът бил красял човека. Simple Smile  Heart Eyes
Маймунка, дано се оправи депресарското ти състояние или поне да си има една хубава причина за него. Wink
ЙоЙо, сега е моментът да започнем по няколко пъти на ден някой да те пита дали не си родила още.  Hug
Дани, успех в интервютата!   bouquet
Дано само дечицата да не ти образуват такъв адреналин.  Hug
Честито му отбиване на Саши.  Simple Smile Ей на, няма неотбити деца.
Вчера голям лов на локви направихме. Как обаче успя да влезе вода в ботуша въпреки екипировката, не ми е ясно. Но установих, че само аз и още една майка (и нейният с бронхит) използваме скачането в локви като част от лечението на бронхити.  Crazy Ще трябва да попитам докторът някой път дали да не я оставя само на локволечение някой път.  Mr. Green За съжаление, от многото мрънкане , че апаратът вече не прави хубави снимки, като капак взех и че го изтървах. Та сега съвсем никакви не прави. Ще ви удостоя с удоволствието да не гледате моите изложби от мазало. Просто сърце не ми дава да слагам всичко под ножа. Все си харесвам Гарджето въпреки лошото качество.  Sunglasses Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт