Отговори
# 570
Джема честит рожден ден на вашия батко да е здрав и много да се гордеете с него                        
Деси тайфунките се сдобиха с книжки от поредица " Аз мога да чета" във всяка има по няколко приказки с едри букви без пренасяне ние сме на етап опознаване на буквите ,но смятам че са подходящи за Саши. Ако бях на твое място щях да използвам следното разграничение " Буквите се пишат в книжките а звуците излизат от устата " за сричкуването защо не пробвате първо буква по буква " м,а " после сричката "ма" и повторение. По този начин преди много години научих едно дете вече жена да чете  Mr. Green

# 571
Честит ти рожденик, Жиема!  Heart Eyes Много радост и гордост да ти носи! На патеричка и честито да му е името, пък на 8ми ноември пак подарък да получи!  Grinning
Живо и здраво да е човечето, което криеш в тумбака. Знам, че за теб няма значение.  Hug В краен случай ще имаш поправка, за да няма страдащи дечица.  Wink
Деска, цяла година в предучилищна ще бъде Саши. Според мен след първата сричка нещата ще потръгнат. (Следвай логиката на проговарянето - ма-ма, та-та, ба-ба, ка-ка. Без книжка малко сухи тренировки по сричкуване на думичките си направете, за да усети, че думичките се състоят от тях. Не знам дали го обяснявам правирно. Всъщност даже не знам дали това е правилния начин. Погледни в Нашите деца дали нямаше някакви системи за ранно започване на четенето. Евентуално в темите за предучилищните и първолаците.) Покрай батко си, Ани поне няма да я усетиш кога е започнала да чете.  Grinning
Честит прием на Вики и Преси.   bouquet успех и на Дали утре!  Praynig

# 572
Десиq Валя не можеше да сричкува много много - само мама, лили . Всичко научи в училище първи клас.
Буквата се пише а звука се изговаря.
http://bukvar.webnode.com/juukn%20s%20fknu%27%20%D1%9D%27/ - ползвали сме това електронно букварче. Надявам се да свърши работа. Но въобще не бива да се притесняваш и да не се научи да сричкува хубаво в училище като тръгне в първи клас ще се научи.
http://www.zaikubik.ru/- тези кубчета също са добра идия, но нямам представа къде се продават. Но като ги гледам може да се измайсторят.
А Саши в градина или в училище ще бъде предучилищна? Тук в Бс децата  в предучилищните групи в училищата учат и научават  повече отколкото в градините. Направо си ги учат да четат.

А имали и друго дете, което е прието в детско заведение? Похвалете се!!! Във тази връзка Вери Найс - честито приемане на Вики   bouquet  bouquet  bouquet

# 573
ЧРД на Саши и Емко! ДА са живи и здрави децата ви Деси и Джема! Да са най-добрите и грижовни батковци  bouquet Hug Heart Eyes
Джема честита розова новина!
Ние също имахме имен ден вчера, да ви почерпя по случая:

# 574
  • София
Jiema, да ти е живо и здраво порасналото юначе! Да е най - усмихнатото, щастливо и слънчево дете. Да получи най - желаните и хубави подаръци на Деня си.  bouquet Hug Heart Eyes

Миме, аз се сетих вчера и за вас, но не знаех празнувате ли, като името ми звучи леко чуждоезично Grinning и затова не посмях да те спомена в честитките. Да ти е жива и здрава кукличката и на теб, гледах снимки, само за мачкане е. Пухче. Heart Eyes

Дес, колкото и да ми се иска, съвет не мога да ти дам за Саши. Вели е много далеч от първолак, все още, въпреки напредъка си. Sad Кой знае за кога ще го отложат.
Аз също споделям мнението на рони, че най - добре ще се научи в предучилищната. Сега да набляга на игрите. Heart Eyes

Хубава вечер на всички.

П.С. Джиема, утре ми се гледат снимки с кафето...  Blush

# 575
ღолчеღ всичко празнуваме де що има празник, важното е да се черпим и да има торта, усмивки и настроение Mr. Green
На мен ми намалява кърмата  Rolling Eyes мрън-мрън (оплаках се)

# 576
Юхуу, и аз да се похваля  newsm44. Вики е приета на първо желание-в градината, залепена за училището на Габи. При нас наплива беше много голям-за 150места в 3-те градини, в които сме кандидатствали, са били над 650деца.
Сега почна треска да ме тресе как ще приеме Вики промяната. Тя дрехите едва си сменя, какво остана за децата, мястото и госпожите. За последното най-не се притеснявам, че те в тази ясла смениха над 10 госпожи.

И Лекси я приеха и съм много доволна, второ желание, но пък за ДГ само хубави неща съм чувала.Отдъхнах си...

# 577
Честит празник на всички деца!
Бъдете здрави, весели, безгрижни!

Деси, първо се учат гласните. Купи и един буквар и там гледай последователността, но по-добре първо да научите само буквите и да играете повече, малък е още Сашко. Нека да играе. Габи преди 1 клас въобще не можеше да чете, научи се в училище, като 1 за 2-ри клас четеше, но не й беше кеф, сега като се зачете и чак върви с книгата  Grinning Всичко си идва с времето. Имаше деца, които можеха 1 клас гладко да четат, сега някой от тях даже са по-назад от Габи.
В тази връзка да си похваля детето, че завърши 2-ри клас с пълно "6" bowuu

# 578
  • София
Честит празник на всички дечица!!! Да са здрави, весели и засмяни!!!

Благодаря на всички за хубавите пожелания за моето синче Simple Smile

Деси, и аз не мога да ти дам съвет. Емо се научи да чете малко преди да стане на 6, но не съм го учила аз, дори се изненадах точно защото знаеше буквите отдавна, но веднъж ме пита за четенето. Аз обясних за сричките и ми се стори, че му е трудно да разбере как се сричкува. Казах му, че има много време и постепенно ще се научи. Чела съм 1-2 пъти конкретни думички в книжка, сричкувайки и после някак сам го нацели. От тогава вече цяла година, но не бих казала, че чете много. Само, когато сам си реши - основно табели по улиците и менюто в ресторантите  Mr. Green.  Понякога и приказка чете на сестра си, но сам ми казва, че като чете на глас на практика почти не разбира историята - съсредточен е в изговора на думите. И аз мисля, че няма за какво да се притесняваш. Занимават ги много в последната (подготвителна) група, а и да тръгне на у-ще, без да може да чете не е проблем.  Hug

Вери, честито отличие на вашата кака. Все така да ви радва   bouquet

Рони, наистина няма значение - живо и здраво да е само  Praynig, защото чичо доки не дава и да се издума за поправка, а и аз не мисля в тази насока.

Миме, много хубава торта сте имали! Покажи и госпожиците. За кърмата не се притеснявай толкова. Вече сте в периода на захранването и е нормално да понамалее. Колкото и да има, пак си е полезно за бебка  Hug

Ето и обещаните снимчици от италЯнско (Олче, за следобедното кафе ще да са... Simple Smile ) http://jiju.snimka.bg/?album;aid=680996;pid=27407165

Хубав празник на всички и да се налудувате с децата.  Grinning

# 579
Уааа Джема,страхотни снимки,невероятни гледки!За последната седмица,освен ти,сестра ми и още две приятелки се върнаха от екскурзия в Италия и ми напълниха душата с прекрасни снимки!Особено съм впе4атлена от Тоскана-там си е като приказка!Определено ще отидем и ние някой ден!Дано само да е по-скоро!А на теб корем4ето е по4нало да ли4и  и изглеждаш много добре за жена,родила ве4е две и бременна с трето Heart Eyes

4естит празник на вси4ки малки и големи деца!Щастливо детство и прекрасни игри!

Вери,браво на отли4ни4ката!
Миме,таман навреме де Hug Аз не съм много сигурна,ако имам някога второ,дали пак ще го кърмя до 3 години Embarassed

# 580

Jiema страхотно изглеждаш! Италия  Heart Eyes направо се влюбих от снимките!
Марче на мен с Еми ми е рекорда, защото с Диди успях само до към 4тия да го докарам и то на смесено с АМ, ама няма да се натъжавам важното е да е здрава, другото са бели кахъри Mr. Green

# 581
  • Лудогорието
Честит празник на всички дечица!  Heart Eyes
Днес официално изписаха Ванката от яслата и го записах на градината. Голямо бягане беше! На всичкото отгоре в градината има варицела и ще го сложат временно при големите преболедували дечица. Всичко това е защото няма кой да го гледа вкъщи - всички сме на работа  Rolling Eyes Аха да ме върнат с документите за другия понеделник! Опитвам се да го подготвя, че ще е с по-големи деца, да се защитава.... Та така-имам си "абитуриент"  Hug

# 582
maimunka07, желая на Ванката безпроблемно адаптиране и дано не се налага да се защитава от по-големите. Племенникът ни, който е с 2 години по-голям от Преси, като си играе с нея е много внимателен, понеже са го учили още в яслата да внимава и да не бута/стиска по-малките.  Hug
А на мен ми е много носталгично и  Sad  за прекрасната ясла на Преси, която вчера напуснахме, заради пустите ревове, че не иска без мен да ходи там. Дори вчера малко си поплаках...може и да е от хормоните, знам ли, но персоналът и условията там са страхотни, и Преси можеше да я посещава до края на август.   33uu  Дано случим на персонал и във Виница.
Jiema, прекрасни картини си заснела. Голяма красота! Ние ходихме през пролетта на 2011 за два дни до Рим, като падна голямо трамбоване /крака и кръст не ми останаха/ и щракане на старините на вечния град.

# 583
Благодаря на всички, включили се по въпроса ми за четенето.  bouquet Беше ми полезно всяко мнение и съвет. Hug Само явно съм оставила погрешно впечатление, че се притеснявам за това или едва ли не че аз искам да започне детето да чете, а не то. А то всъщност просто има голямо желание, и затова беше цялата ми питанка.  Grinning
Имамама, в детската градина ще е предучилищна група Сашко. Благодаря за линковете.  bouquet В единия линк, освен игрите с букви, думи и др., открих и рисуване (почти фотошопско) и без да искам зарибих и детето по това. Laughing Crazy А другият не се отваря, обаче ми станаха много интересни тези кубчета какви са... Можеш ли да опиташ пак да ми ги пуснеш? Blush

Маймунка, честит абитуриент! Heart Eyes bowuu
И аз да похваля Анито, че е приета в Сашковата детска градина, на 1 юни излезе класирането, и наесен с песен ще ни очакват. Grinning

Миме*, със здраве да си носи името малката ти принцеса!  bouquet
Jiema, напълни ми очите с фотосите! Heart Eyes Hug

# 584
Дезире, виж тук има за кубчетата-http://www.drebcho.bg/stories/23/Kubchetata_na_Zajcev/Metodyt_na_Zajcev.htm

Общи условия

Активация на акаунт