Баба Марта се задава ,мартеничка тя на ЮНЧЕТО дарява!

• 41 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добро утро  Simple Smile

Бюти, благодаря за кафенцето. Заредила съм и аз едно до мен. И на мен пролетта ми вдига настроението, колкото и да съм недоспала в момента.
Ама то и слънцето дава много ценни вещества и хормони.

Ани2, благодаря ти за отговора, а на вас честито зъбче   bouquet

Цвети, бързо оздравяване  Hug

Да кажа благодаря на мамата, която каза за Калпол. Осигури ни 4-часов непрекъснат сън по никое време, т.е. след 1. По това време се буди на 2-3 часа и спи много леко и се стряска, а последните нощи с голям рев и мрънкане. Да избиват тези горни зъби, че ще ни пощурят, особено мен всъщност, мъжът ми спи като пън.

Чин, много сили и вяра ви желая, дано всичко се оправи  Hug Ичка, и при вас  Hug

Аз да си призная вече казвам на Виктор, че е разбойник  Blush Дано да не стане такъв в действителност  Laughing Но е очевидно, че е изключително буен, вече на тази възраст мисля, че може да се направи сравнение и нека си знае. Дано не го повредя нещо. Но също така освен всички бебешки работи чува и че е много умен и много други хубави нещица.
Аз много добре си спомням като дете - не знам какво са ми говорели - но още от детската градина бях убедена, че ще бъда много добра ученичка (тогава това беше ценност  Simple Smile). Дали нашите са ми говорили убедително, че съм умна или е било мое вътрешно усещане, не знам.
Шуши, разбрах те. Майката е поизтрещяла малко, някой трябва да й каже как изглежда отстрани.

Много хубави снимки от Южния парк. Аз се надявам също най-накрая да се срещна с вас на живо, но трябва да е или наоколо, или събота или неделя, за да може мъжът ми да ни закара и после да ни върне, че не съм шофьор, а с таксита хич не ми се занимава.

И аз космонавт така и не сложих цяла зима, но шалчето е задължително. Успяха да ми втълпят, че без шал - бронхопневмония   ooooh! Tired

Ние снощи излизахме, а се очертава и довечера, един изскочил внезапно РД. В това отношение съм много благодарна на моите свекъри, никога не са отказали досега да дойдат да го гледат, ама те са и през два входа. Той си спи Виктор по това време де, но снощи като се е събудил в 11 и половина не са успели да го приспят пак докато не се прибрахме към 1.

Ире, браво. Къщите за бебета и малки деца са благодат. Пускаш го да си лази и търчи на воля и да опознава света, а и на чист въздух.

# 556
  • софия
Добро утро,
Иве, мерси за кафето, как е Лори със сополките.
Опитах се да прочета снощните дискусии, но ми е малко рано. Ние сме будни от 6ч., но слънчицето ми оправя настроението.
Хубав ден Heart Eyes

# 557
Извинявам се, че пиша през 2 поста, но стига толкоз за възпитанието. Сега за шопинга Simple Smile
Вчера купих колан за прохождане, защото Камен вече не го удовлетворява проходилката, а кръст не ми остана от навеждане вече...
Взех този на Чиполино и беше голямо разочарование #Cussing out - ще го връщам Sad

отпред има коланче пред гърдите, което не е застопорено никъде и се качва на вратлето и го беси  #Crazy

# 558
  • София
Добро утро,
момичета, аз гледах да съм кратка и за това разсъжденията ми само Деси ги разбра Blush. Съгласна с Чин, Шунка и Ваче.  Hug
На това детенце му се повтаряше във ВСЯКА една минута някаква рестриктивна реплика и НИТО една положителна за целия им престой тук. Вярно е, че това беше предизвикано от загриженост на майката. Дори като му разрешат да направи нещо, вместо да кажат "добре, ето качи се тук да се возиш", те му викат качи се, ама ще го счупиш, голям си вече, ще го счупиш и т.н. до безкрай. В малкото моменти, в които аз си говорех с детето, то ме слушаше и беше ДОБРО. Просто беше очевиден мигновения ефект от майчините думи - за пръв път виждам такова нещо. Всяко обвинение предизвикваше чиста АГРЕСИЯ. Беше интересно. Peace

Шуши, извинявай, обаче това не е практика  Wink Това, което ти правиш е да тълкуваш някакви факти. Да, обаче не се обиждай ги тълкуваш така, че си личи липса на опит и в професионален и житейски аспект. Много ми се иска наистина да не се обидиш за това, което пиша, защото в съвсем добронамерено. Ако забелязваш родителите, които имаме не второ, а ПО-ГОЛЯМО дете рядко правим толкова категорични изказвания. Това е, защото със сигурност сме миналия по твоя път. Аз също така се палех, също бях категорична и постепенно си посвивах перките, защото с израстването на голямото ми дете виждах колко са пъстри нещата. Как една теория приложена към едно дете не дава същия резултат, приложена към друго и не само заради характера, а заради куп обстоятелства.
Много ми е интересно да наблюдавам от страни подобни дискусии и виждам как всеки е спрял на нивото на наблюденията си, след което прави умозаключения на същото това ниво. Аз със сигурност съм спряла на нивото на 9 годишните и разсъжденията ми за големия пубертет със сигурност са доста гръмки в очите на някой дето сега е във вихъра на пубертет на детето си  Wink
Със същия интерес ще наблюдавам как вие се променяте кат възгледи с израстването на децата ви. Аз също ще се променям, ни на мен това със сигурност ми е ясно, защото вече съм се променяла  Crazy

За агресията...
Тя е провокирана обикновено от липса на внимание  Wink Това е простичката истина. Колкото повече обръщаме внимание на децата си и колкото повече те се чувстват обичани, толкова по-малко агресия ще наблюдаваме. Щастливите деца не са агресивни. Сега те са бебета и са обгрижвани на 100%, а когато порастват нещата се променят. Ние също се променяме и тогава е важно едно дете да се чувства обгрижено. Ще видите, че колкото сега това да ви изглежда напълно постижимо (разбира се, аз всичко ще дам за детето си  Crazy) това не се получава баш така. Но ще говорим след около 5 годинки Wink

Шуши, доколкото разбрах вашето гостенче е било около 2 годишно.. за каква агресия говорим на 2 г.  newsm78 Те хората затова са ги нарекли "ужасните две" или детски пубертет  Wink Това си е етап на израстването, всички ще минем през него и ще изглеждаме като гостите ти общо взето.
На теб ти е рано да се замисляш за някакви грешки. Всеки етап от развитието на детето изисква различни реакции. Едно нещо, приложено на 2 г. не може да се приложи на 5 например. Така че от това, което виждаш за 2 годишно не сравнявай за своето дете на 9 месеца. Както и не може да сравниш реакциите към 9 месечно и към новородено. Но тия работи ти би трябвало добре да ги знаеш, по мой спомен учиш психология, нали?  Hug

Голяма реч дръпнах!  hahaha
Стиснете сега едни палци за Саша. След малко отиваме на математическото състезание "Европейско кенгуру" с изключително интересни задачи. Дано да се съсредоточи, че при нея това е ужасно голям фактор  Rolling Eyes

# 559
Ваче     202uu със сигурност имам бая да уча...от живота Simple Smile За да се обидя, трябва да си злобна към мен, но ти не си  Hug Нямам по-голямо дете и точно за това ми е интересно да видя какво ме чака и да си разсъждавам по темата Simple Smile то какво друго ми остава Simple Smile
А, ето точно за това говорех и аз -"колкото повече те се чувстват обичани, толкова по-малко агресия ще наблюдаваме." Ти успя да го формулираш по-точно от мен.
ПП: стискам палци на Сашата!

Мейдънли  Hug аз не се наемам да й го кажа  Joy не й е лесно и на нея, че и други да й се бъркат. Кой обича непоискани съвети Wink особено от човек, който е купил бесилка на детето си

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 22:37 от Шуши-

# 560
Според мен баланса във възпитанието е много важен. Не може само да го упрекваш, че не прави правилно нещата и да му показваш, че му нямаш доверие както майката, познатата на Шуши. Не може и да няма никакви забрани и органичения, защото ще свикне да получава всико с лекота, а това няма да е добър урок за живота му по-нататък, защото нищо не се поднася на тепсия. А и какъв респект ще има от родителя в такъв случай?? Детето трябва да бъде поущрявано, да му се създават ситуации в които да разбере, че и то има отговорности, да му се отделя внимание и търпение, да усещата любовта на родителите, но определено мисля, че си трябва и строгост, няма как да го възпиташ без ясно зададени правила. Да се чувства обичано и специално, но да има ясно изградена представа за това къде е границата и прекрачили я да знае, че ще има съответните последствия... Simple Smile Това си е моята предтсава де, съдя по себе си и това как аз съм възпитана, по това, което съм говорила с майка, с приятеля ми...но е много е сложно и комплексно...и наистина само на теория Laughing

Зверче, завиждам ти за педикюра. Не съм ходила от месеци, все не намирам време...

Деската, тези пък твои познати просто Rolling Eyes

Като се събудя и видя слънцето някак денят ми започва с настроение и желание за всичкооо...
Днес времето е уникално. Ние с Маги ще правим походи. Ще обиколим квартала, до пазара, ще се видим и с нашето приятелче и майка му и накрая пристигаме при родителите ми където има двор и сме цял следобяда там Grinning Нахлузвам удобните обувки и отпрашвам Laughing
Приятен ден Sunglasses

# 561
Добро утро.
Бюти, благодаря за кафето.
Искам да пожелая хубав уикенд на всички, че май няма да сме много активни. Аз след обяда на Йоана смятам да излезем, дано да мине леко разходката.

Ваче, много хубаво го казваш от гледна точка на един спокоен човек, какъвто смятам, че си ти. Или може би се дължи наистина на факта, че вече си се променяла както казваш и можеш да си дадеш обяснение за случващото се и да анализираш ситуацията. Аз именно и заради този опит, който мога да черпя от вас с по-голямо дете често си споделям чуденките в дадени ситуации. Не се притеснявам да си призная, че има моменти, в които не знам как трябва да постъпя.

Обаче ако знаеш колко изтрещели родители има, които хич не ги вълнува бебешки пубертет ли или какво друго. Раздават "правосъдие" наляво-надясно и не им пука. Понякога като ви чета имам чувството, че само аз съм се сблъсквала с такива екземпляри. Щом майка на 3-4-5месечно бебе може да го квалифицира за лошо дете, какво повече да говоря. И ако за мен е нормално да видя тръшкащо се дете, чиято майка го чака да му мине истерията, за много хора това дете е глезено и трябва да се ошамари веднага, за да види кой командва. За повечето наши познати, които са с деца е много лошо това, че Йоана е толкова привързана към мен и баща си. Като ми кажат това и ми иде да ги  #2gunfire, че към комшията ли да е привързана. И такива ми ти неща, ама и на мен като Цвети ми е рано, затова спирам, че да не изтряскам някоя глупуст  Hug

Бейби, за тях мога да пиша доста случки, но не смятам, че тук е мястото все пак  Peace

# 562
Здравейте...

Благодаря за кафето.
Силно се надявам днес да видя Слав... че ще изтрещя всеки момент.

Деси, аз не виждам лошо в това, което са казали, зависи как са го казали де. На мен също ми го повтарят постоянно и аз знам, че е така.  И знам защо ми го казват- защото той вече ме търси и скоро аз няма да мога никъде да мръдна дори да има на кого да го оставя. Аз съм била такова дете- все до мама и тате и така до много късно.  Децата трябва да са самостоятелни, да могат да се делят от родителите си. Мисля, че затова са ти го казали, а че едно бебе може да е лошо на 3-4-5 месеца, то  в същността си не е лошо, но децата са егоисти, искат своето си и моя Никола в този си период беше ужасен, не просто лош. Не съм го оставяла да ми се тръшка за да си покажа ината, но ми се е случвало да го оставя, защото съм била безсилна пред него. Говорили сме си и и преди какъв беше преди да започне да сяда... с Лорчето се надвикваха в парка.
Никола скоро ще стане на 10 месеца, аз съм го оставяла 2 пъти вечер. А Асан не е ли хора? Така е при родителите, които гледат сами децата си...  Rolling Eyes

Мейдънли, хубаво да си прекарате.  Wink

За възпитанието- това, което забелязах е, че за много неща се заричахме, а започнахме да ги правим. За това, сега не се заричам за нищо, защото не знам какво ще ми дойде до главата.

Хубав ден.   bouquet

# 563
  • Sofia
Добро утро Simple Smile

Ама гледайте сега, не можете да правите генерални заключения по бегли наблюдения. Това дете 2-годишното не е било в нормалната си среда, а на гости. И аз да съм на гости, ще се притеснявам да не счупи или повреди нещо, като не знам дали отсрещният родител няма да се ядоса за нещо, а вкъщи със своите си играчки може да играе и по-грубо или да рита топка в хола. Като малка без да искам счупих играчката на едно гостенче (аз много си пазех играчките, та това съвсем случайно се е разпаднало в моите ръце), направиха го огромен проблем, въпреки че купуваха на детето си по 2 от всичко, да не би да се счупи едното.  ooooh!
Отделно, че децата реагират различно на собствените си родители, на баби/дядовци и на останалите хора.

Деска, тази майка явно е в стрес и с изпилени нерви. И аз съм казвала за моето дете, че е ужасно, но не го мисля, когато е добричък, е ангелче. Но понякога просто не се издържа и щото не мога да направя нищо друго, само си говоря. Много лоша майка съм, да. Simple Smile

# 564
Добро утро!

Аз бързам, че се приготвям за един детски РД, а ММ ме остави с двете деца и замина на работа.

Ваче, търсих картинка на новите памперси в нета но не откривам. С царевица бяха, тютюнево-зеленикава опаковка; от 7-19кг. И аз трябва по добре да ги огледам.
 Peace за Саша.

# 565
Здравейте! Ама тема сте захванали...
Склонна съм да се съглася напълно с Шунка - детето е било в чужда среда, майката може би се е притеснявала детето да не повреди нещо и затова е повтаряла често "не". Има, разбира се, такива родители, които постоянно квалифицират и "вменяват" вина на детето, както има и такива, които не поставят никакви ограничения...И двата типа поведение ми се виждат крайни. Баща ми например винаги нарича Явор "лош" и си прави генерални заключения какъв ще е като порасне. Понеже е във фаза да не харесва нищо в себе си, постоянно се идентифицира с него - " И аз съм бил сигурно така и съм тормозел майка ми" и т.н. Не мисля, че детето на този етап може да е "лошо", то е бебе, действа по инстинкт, поведението му е обяснимо и изисква просто повече спокойствие.
Чинче, сега точно е възрастта, в която бебетата вече ни осъзнават като най-близките хора и се страхуват да не ни загубят - едно излизане през вратата може да доведе до истерия - помня, че на тази възраст и  Румен реагираше така, а пък той специално никога след това не ми е бил проблемен от гледна точка на зависимост - и на ясла, и на градина ходеше без драми, без ревове. Така че знам колко натоварващо може да е, но щом си ги гледаме сами особено, ще трябва да го изтърпим този период. Ще видиш колко бързо минава времето...
Ваче, успех на Саша!
Аз днес съм на лекции. Приятна разходка на всички!

# 566
  • Sofia
Само да добавя, че на мен би ми било безкрайно неприятно да разбера, че съм поканена на гости, за да бъде обследвано поведението ми и това на детето ми, дори и да не е била това първопричината за поканата.  Confused
И ние ще излезем, половин ден съм сама вкъщи и май рискувам да ми реве, ако не сме навън...

Ани2, приятни лекции на теб!  Hug

# 567
Шунка, съгласна! Просто написах вчера нещо набързо, а то какво стана... хич не трябваше да продължавам днес да изпадам в подробности. Съжалявам, че изобщо започнах темата, а всъщност исках да кажа, че открих свои грешки, а не да приказвам за другите.
По същия наин съм научавала и много интересни и полезни подходи и съм се опитвала да ги пригаждам към нашето дете. Според мен няма лошо в анализирането на околните, а и всеки го прави без да иска, но съм съгласна, че не трябва да се разказва.
Редактирах се и сега спирам. Stop
Хайде да оставим тая вчерашна тема и да се порадваме на слънцето. Ние отиваме в южния парк. Peace

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 11:41 от Шуши-

# 568
Здравейте,
сериозни теми  сте захванали ,имам мнение ,но засега са ми интересни вашите.
Аз минавам набързо да ви пожелая приказен уикенд .Ние от 6 сме на крак и с ММ в екип-закачихме пердета ,обличахме дивани,Дара и тя помага ,т.е се мотка в краката ни Laughing,мих прозорци ,две перални ,изкъпани ,ММ на подстрижка ,аз след 30мин . той като се върне на изсушаване и после семейно 3мата на пазар ,че утре той е рожденник ,а тази вечер двамата романтично ще си празнуваме утрешната ни първа годишнина.
Изобщо заредена съм с енергия отвсякъде и ми е хубаво на душата.ЛЯ-ЛЯ -ЛЯ Hug

Изпращам ви мноооого целувки ,прегръдки и ви желая слънчев пролетен ден. Hug Heart Eyes Hug

# 569
                                Здравейте, момичета и момче.

Аз позачезнах тия дни, защото имах гости-брат ми и снахата бяха тук, та не ми оставаше никакво време.Изкарахме си чудесно, ходихме къде ли не, те караха ски, а аз с Даниела се пързалях с шейна. Mr. GreenСтрахотно беше, а на нея много и хареса.Посетихме автоизложението в Женева, ММ имаше рожден ден, времето беше чудесно, та не скучахме нито миг.

Даниела също не иска да яде.Сутрин едва изяжда пет-шест лъжички от закуската, на обяд две-трети от пюрето, а следобед ако е каша яде, но кисело мляко с плод и бисквити е мъка. ooooh!Суче по пет шест пъти дневно.Давам и плод някакъв в ръчичката, тя като отхапе едни големи парчоци...Онзи ден се задави яката, чак се разтреперих.Не знам как да се справя с това.

Миналия понеделник бяхме на консултация.Станала е 8,500 и 68 см.Не е едра, но лекарката каза, че чудесно се развива.Споделих, че ще ходим в България, и получихме веднага ваксината срещу морбили, която нормално се слага на годинката.Педи рече, че отиваме в опасна зона.Пита ме дали яде вече всичко, въпреки, че тя не ми е давала никакви съвети за захранването.Ядосах се малко, ама нейсе...Казах и, че девойката не се изправя сама, не пълзи, не се държи още по мебелите да ходи, но педи не се разтревожи въобще.Нормално било, като и дойдело времето ще прави всичко.Питах също и за прохождането-трябват ли обувки или не, че ММ се полуди с тия обувки, та викам да му натрия носа.Каза, че перфектния вариант, препоръчван от ортопедите е без обувки, с тънки чорапки, а за навън много меки обувки, които може да се сгънат на две и да са високи толкова, че да държат крачето отзад на сухожилието.Взеха и кръв за изследване, хемоглобина е 126, док рече, че е идеално.В общи линии това беше, вече чак на годинката ще сме на консултация.

Много може да се говори по темата за възпитанието, но Ваче правилно е казала-сега имаме едни теории и виждания, след време ще са съвсем други.Децата са различни и ако при едно работи даден метод, при друго същия този метод е провал.Аз имам четири, до едно коренно различни, при всяко от тях подхода е различен.Не съдя родители, поведението на децата им ако не ми хареса, и не поставям табели, защото живота ми поднесе доста изненади.

Чин, пожелавам човека да се стабилизира, а на вас много сили. Hug

Ваче, Шунке,
 Hug Hug

Още искам да пиша, ама стана много дълго.Чакам Даниела да се наспи и отиваме на разходка в съседния град.

Хубав ден ви желая.Радвайте се на живота, че е прекрасен и само един.

Общи условия

Активация на акаунт