Баба Марта се задава ,мартеничка тя на ЮНЧЕТО дарява!

• 41 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Шунче, и аз вчера казах, че Йаона е ужасна. Нямах това в предвид като цитирах майката. Няма значение, явно наистина не сте попадали на езкезмпляри, което е много хубаво. Не е нервна майката, просто начин на мислене е при нея.

Чин, няма лошо, ако не е казано с лошо  Peace В смисъл такъв, че за хората явно съм я научила нарочно да е привързана към нас и че трябва да не й се връзвам като реве, а видиш ли на сила да я науча да не се инати и т.н. и т.н. И аз ни най-малко искам да й е трудно с адаптацията с хората, но това е за сега положението.

Спирам и аз по темата, че явно не мога да напиша това, което всъщност мисля и не искам да стават недоразумения и едни безкрайни обяснения.

# 571
Здравейте и от мен в този слънчев прекрасен ден!

Изчетох набързо (и на места по диагонал), влизам да се похваля, че преди малко ни дойде отремонтираната количка и бързаме да я досглобим и да излизаме и ние към Южния парк! Приятни разходки на всички бебоци!

# 572
Здравейте Hug
Бюти мерси за кафенцето  bouquet

Чакам шефа да се наспи, включвам се набързо и отивам да бъркам някакъв буламач за обяд Crazy

Аз да ви кажа, колкото деца - толкова характери и ние ще се нагаждаме към тях, а не те към нас Crazy Единственото, с което съм се заела от сега, е да се научи, че когато мама каже НЕ - означава НЕ. Да ти омилее по магазините "мамо, искам тази кола" -> "не може" -> "ама искааам" -> "нямаме достатъчно пари" - > "Ууууааааа!!!" -> "добре, маме, коя кола искаш"  ooooh!(предпочитам да гледам как майката го чака да се нареве, без да купува нищо или да играят шамари Peace).  Няма шанс просто Naughty А като знам племенника на ММ, и че живеем в един двор, и че той ще е пример за подражание на моето дете, от сега ми се реве Crazy Twisted Evil Другото много важно за мен е всеки ден да чува колко много обичан е, ама в прав текст, не с намеци и подразбиране. Моята копнееща душа и в огъня влизаше за първото ми гадже, 'щото само от него го чувах. И сега често питам ММ "а ти днес каза ли му (на малчото де Grinning) колко много го обичаш?".
БТВ, вече виждам резултат от маминото Не - вдига ми ръцете да го взема, върти крушки, "ън мрън", режа го с едно Нее и започва да си играе нещо. От друга страна - бабата идва, сценката същата, бабето се прави на ударено, а момъкът зейва в един звучен рев без сълзи, тя го вдига и той почва да се хили едно самодоволно Crazy Естествено, ако се разплаче го гушкам малко и го връщам пак на същото място Mr. Green

Хубав топъл и слънчев уикенд на всички, цунки на бебочковците Heart Eyes Hug

# 573
  • софия
По темата с  възпитанието, ние го мислим едно то става друго, не се заричам и голяма дума не казвам, не упреквам никого как си гледа детето той си знае какво му е , както и не търпя да ми се меша някой без да съм му искала мнението,разбира се ми правят впечатление някой неща. На Дани му казваме непрекъснато че го обичаме.
Доста е трудно.........

# 574
 Hug Здравейте, скъпи дами!
Нова съм в този форум, имам момиче, Лора родена на 09.06.2011г.  Досега не знаех за този форум и реших да се запиша, защото темите, които обсъждате ми станаха интересни! Да споделя и аз някои неща, храним се не много редовно, което естествено си личи и по теглото ни - 8кг и 600гр., не кърмя от когато беба стана на 2 месеца, основно адапт. мляко и каши. Опитваме се да и давам месни каши със зеленчуци, но то инатчето отказва. Само на адапт. мляко сме и на плодови каши, не съм се виждала скоро с доктора, от последната ваксина, за да го питам за нейното ядене! Момичета, имам нужда от съвет, как да я накарам да хапне месо и зеленчуци, разбира се пюре от такива, вече е на 9 месеца и малко и продължава да си го плюе. Попари не яде изобщо, види ли лъжицата започва да се крие и да реве, особено ако е пълна с попара или месно-зеленчуково пюре. Овесени ядки не яде изобщо. Киселото мляко също го мрази със дъното на душата си, някакви предложения, как мога да и вкарам храна в устата??? Тя се скъсва да реве, защото е гладна, то е логично да реве от това, защото от сутринта поне е изпила само малко адапт. мляко и   това си е! Ние вече имаме четири зъба, но пробива още един, лека полека. Лорката лази стабилно, даже вече се изправя, седи си, добре се развива детето, но яденето е просто кошмар, всеки път когато я храня дори и с любимите и плодови кашички тя не спира да реве. До току-що бяхме навън, около блока и по градинките да се насладим на хубавото временце, Лора спа почти през цялото време, но поне я удари малко и слънцето.
Лек ден от мен, чакам отговори как да го нахраня това дете, защото много се притеснявам!  Praynig Hug
Колкото до възпитанието, не се знае какъв ще е харектера на децата ни за напред, затова не може да се говори от сега за това, имам предвид следното, че още са малки, за да мислим как ще ги възпитаваме. Зависи от това как реагира детето на някои неща, как му е оформено съзнанието. Но колкото да ги научим сега да не правят някои неща - да, може да опитаме нещо. Ето, например Лора много скубе и дере, въпреки че и режа ноктите, то просто така си поставя пръстите и дере, казвам и Не! Не! то момичето не спира и даже нарочно още по-силно скубе! Не знам и аз какво да правя, но скубането при нас не  чак такъв проблем, по-неприятно е това, че не яде и даже малко отслабва!

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 15:33 от clar

# 575
 Привет  мили  мами  Simple Smile много   време   не  съм ви  писала сигурно вече ,  сте  ни  забравили   Sad но, продължавам   да  ви   чета и  за   голямо съжаление нямам  време   да   ви  пиша Confused Никол    е  добре  имаме   две  зъбчета и много  добре премина и този  период без температура , но е  доста  злояда имаме периоди  които папка  много  добре и  аз съм  много   щастлива , но   в по вече то   случаи едвам  едвам  си  отваря  устата Shocked и   не  яде  почти  нищо  без   сирене ......  ако някоя  от   вас  има  такъв  проблем, а  всички които  знаят нещичко  за  разрешаване  или подобряване  на   такава   ситуация  МОЛЯ  ВИ ПИШЕ ТЕ  Praynig Praynig 

# 576
Здравейте момичета!
Ние днес си направихме една хубава гоооляма разходка,Сами много слуша.Купих обувчици на Колев и Колев,надявам се да са добри,защото в момента имаме едни маратонки,които са и големи и бяха позорно изхвърлени през количката Laughing
Искам да ви кажа,че моето дете на девет месеца най-накрая се научи да използва залъгалка(биба)!
До момента изобщо не я искаше,а сега само с нея заспива.Сигурн после ще се чудя как и от нея да я отуча,но за сега е супер иначе обикновено започва да реве и да се къса навън докато не я прибера и приспя,а така е супер Party
Да се похваля още,че от вчера чувам МАМАМАМ и направоооо ще се разтопя от щастие!
Шуши-Не знам със сигурност ама аз си мисля,че тези коланчета са по-подходящи за вече проходили деца! Peace
За възпитанието и аз да се изкажа:Мисля си,че всяко дете е различно и подхода към него е различен.Също така си мисля,че майките някак усещат кое е правилното отношение точно към нейното дете!Аз от сега изпробвам да и кажа със строг тон ако прави някаква бела и забелязвам,че много добре ме разбира и осъзнава какво се случва!
А като стана дума за бели:Вчера допълзяла до купичката с храна на котката и гребе,гребе,а котката с ужас се опитва да си хапне,малката я бута  изобщооо Joy.Добре,че я хванах на време и не си хапна!
clar:Добре дошла!Ами какво да ти кажа за хапването,опитвай и никога насила.Все ще намериш вкус ,който и харесва.Не знам какво и даваш,но Сами не обича купени пюрета.Откакто аз и готвя яде абсолютно всичко.Успех!
Ирето:Харесват ми разсъжденията ти за възпитанието!

# 577
Мерси, Самиимами купувам пюрета на Хипп и на Гербер, понякога и на Нестле, но това си е, не яде! Опитах веднъж насила, но то стана такъв протест от нейна страна, че просто ми стана много жал. Пробвах да и направя домашно пюре - получи се идеално, пасирано и всичко както си трябва, но то пак не иска, да не би да има някаква непоносимост??? Имам предвид, тя само веднъж е яла месно-зеленчуково пюре и след това рева цял следобед, да не би от тогава да е усетила нещо???
Някакви марки, които да смятате, че са по-добри? Дали не трябва да и давам от специалните адапт. млека за злояди деца, или нещо, което да и отвори апетита??
Самиимами, ние също имаме от тези обувчици на КК за прохождане, разбира се стига да говорим за едно и също нещо, много съм доволна от тях, страхотно поддържат свода и малка Лорка много добре се движи с тях, е лази и се изправя! Grinning Колкото до залъгалките, и ние ползваме, защото иначе се скъсва да реве, и напоследък повече си я хареса бибата, иначе преди и предлагах постоянно - Не! и пак Не!
От последното плодово пюре за Лора, усетих че е много сладко, дали не слагат захар вътре? Все пак пюрето е за осем месеца нагоре, не би трябвало да има захар, но беше много сладко!
Лек остатък от деня, дами и тати!  Peace

# 578
  • Sofia
clar, виж съдържанието дали има захар.
Чувала съм преди за деца, които отказват някаква храна - постепенно им прибавят в любима такава все повече и повече от тази, която отказват и така прояждат. Включително някакви "гаднички" комбинации от плодово + зеленчуково пюре Simple Smile Но ти можеш да пробваш към кашата да прибавяш зеленчуково.
Обаче казваш, че дори на любимите си храни реве, така ли? Според мен за всеки случай направи консултация с педиатъра, може нещо да му пречи на детето, като преглъща или знам ли... За всеки случай го питай, ако не на място, то поне по тел.

# 579
Разкошен ден и днес Heart Eyes

Клер и Лора  welcome Аз не мога да помогна, че моето е всеядно Crazy

БТВ, човека прояде попарата, ама след обяд, нали ми е мързеланко (син на майка си Whistling) и май не му се ще да става за закуска, по-хубаво е мама да даде шишето в леглото Mr. Green

Самиимами Hug Честито "мама" Party Чувала съм че кърмените бебета не обичат залъгалки (нали си имат по-готини Mr. Green), а и съм виждала отбити бебета как изведнъж откриват бибите, вие нали бяхте доста намалили кърменето или се бъркам Blush

Шуши, и аз мисля че тези колани са за проходили деца, един вид като го водиш го предпазва да не се пребие някъде.

# 580
Шунка е права, ще проверя дали има захар, но ако има трябва непременно да сменя марката. Просто нямам думи с тези каши при нас е огромен проблем, много завиждам на Ирето за нейният всеяден сладур, омазан здраво на снимката! До колкото си спомням в няколко от пюретата на ганчев- плодови съм виждала, че има подсладители! Дали това е вредно? Аз от както видях това спрях да и давам и тя спря с разстройствата, но ако има захар в Хип ще трябва да се поразровя за някои по-неозахарени марки! Laughing Laughing
Колкото до коланите за ходене, аз съм съгласна с Ирето, те са за вече ходещи бебета, които само ги придържаш да не паднат с тях, но за да проходи едно дете не му трябва помощ от колан, а качествени обувчици, проходилка и тренировки с наблюдението на мама или тати.  Peace
Искам да ви питам, какво давате при случаи на запек? Днес Лора яде едно пюре от манго, ябълка и тиква и взе, че се запече, то ние ядем по две пюрета плодови на ден и доста адапт. мляко. Гледам, че устата и много съхне, което не е добре, а вода отказва и само я плюе и види ли, че в шишето или в лъжичката има вода, започва да се крие и да се тръшка. Какво да правя, устните и са сухи и устата??
Лека вечер!  Peace

# 581
Здравейте!
Ние днес почти целия ден изкарахме на вън. Днес след РД, ходихме в новото заведение на брат ми. Отваря дюнер и днес прави дегустация. След това с колелото и количката останахме в парка докато стана тъмно. Никола доста повървя на вън. Като го държа за ръчичките прави уверени крачки напред.  Simple Smile

Чар, добре дошла в темата. Защо не опиташ да даваш цели парчета храна, да и събудиш любопитството. Например половин сварен картоф или морков, коричка хляб, парче банан.

# 582
clar, добре дошла!
Самиимами, Ирето - тези колани са за самото прохождане, когато ги държиш под мишниците, защото им се подгъват коленете и не могат сами Simple Smile всъщност идеята е да спасят кръста на мама от болките Peace. Има такива, които хващат дупето като бънджи и сядат в него като столче като се изморят, но ми се вижда, че така ще го удари на мързел Naughty и за това исках такъв, който държи под ръцете. Той в парка прави по 10тина крачки, не е кой знае какво ходене, но просто си няма проходилка както вкъщи и не може без държане. Сега ползвам пейките, за да не се навеждам и ходи само върху тях напред-назад.  Crazy

Хубавото е, че в Чиполино не се направиха на ударени и ни върнаха парите. Е, опитаха да минат с номера "изберете нещо на същата стойност", но като им казах, че искам парите веднага ги дадоха. Peace

Бг-тати, много се радвам, че се видяхме.  HugНие направихме разходка 4 часа и то почти изцяло на крак и сега ходя като робокоп, но съм мноооооооооого доволна. Mr. Green

Деска, при вас как мина разходката? Имаше ли подобрение в настроението на милата Йо?

# 583
Добър вечер  Hug
С това топло време съвсем изпуснах края. Имам километри за четене, а гледам че много интересни неща сте коментирали, та ще се връщам да наваксам.

Надявам се няма вече болнички  Hug Чин, много сила ти изпращам, трудни неща са се насъбрали, а май се налага да бъдеш и майка, и опора. Ако има нещо, с което може да помогнем или да те разсеем...  Hug

За промяната на възгледите съм съгласна с Ваче. Сега от раз мога да кажа, че с тия колани децата ми изглеждат като кученца на каишка  Mr. Green, но утре като тръгне да прохожда бубуланчо и спра да си усещам кръста от болка сигурно друга ще я запея  Mr. Green Затова гледам да му давам максимално обич и спокойствие, за да сме щастливи и тримата, пък другото времето само ще си го покаже и обстоятелствата.

Няма да пиша повече, че не съм чела.  Hug на всички и добре дошла на clar!

П.П. clar а опитвала ли си да даваш храната с пръсти? Или сама да си вземе? Може пък да и стане интересно и да опита щом е стресирана от лъжицата Simple Smile Вода от чашка? Суха уста и устни... не съм специалист, но по принцип може да са признак на дехидратация. Предлагай чайче, сокче... Моето човече пропи вода с даване на чайче от чаша, иначе уж беше безнадежден. Успех! Може би не е лошо да се посъветваш и с педиатъра.

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 22:17 от rexdalia

# 584
Здравейте.

Каишка имам и аз. Според мен е вече за проходили деца, които обаче не са стабилно проходили. Такива, които се държат с двете ръце и не се пускат, не знам такава каишка как ще им помогне.

clar, добре дошла.

нинка, помним те, как Simple Smile  Hug

Рексдалия, много благодаря за отзивчивостта. Надявам се, че ще се справим. Днес го убедих да вземат жена, защото той физически не издържа. Става в 5:30 всяка сутрин, а последните дни се прибира към 20ч...

Като всички и ние днес бяхме на разходка. Изкарахме цял ден навън, а Нико искаше постоянно да го вадим от количката за да прави стъпчици. Видях се с приятели, отърсихме се от всякакви проблеми.

Хубава вечер желая на всички.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт