Отговори
# 465
Моля за помощ за марината за свинско месо - ще правя шишчета на скара и трябва да е много крехко. Аз никога не съм мариновала и ми стават малко жилавички, ние си ги ядем така, но сега ще имаме гости на барбекю и не върви. Само ми се ще маринатата да не е сладка и да няма изкуствени неща и соя.
   Оцет или червено вино,сол,пипер ,други подправки.

# 466
Здравейте,искам да попитам тези които са правили СЛАДЪК САЛАМ-каква трябва да ми стане консистенцията,направих,сложих за малко във фризера и после преместих в хладилника.Но Саламчето ми не е твърдо,а е леко меко,така ли трябва да бъде,или малко бисквити съм сложила.И по принцип в хладилника ли трябва да стои или във фризера?

# 467
Но Саламчето ми не е твърдо,а е леко меко,така ли трябва да бъде,или малко бисквити съм сложила.И по принцип в хладилника ли трябва да стои или във фризера?

Аз го слагам в хладилника, възможно е да си поразредила сместа. Изчакай го все пак, нека постои на студено, ако е толкова меко и е трудно да се реже, най-много да му добавиш още бисквитки и пак да го оформиш. Такъв салам винаги може да се оправи. Peace

# 468
  • София
 Вчера Гери ме запали с тази хлебчета http://thegingercookies.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html  и сега съм в последната фаза, след 1 час ще ги пека. Но нямам нито сусам, нито мак. Ходих до 2 квартални магазина и нямаше. Мисля да ги оставя без нищо и питането ми е трябва ли да ги намажа с вода отгоре преди печене, както е по рецепта?
 П.П. Намазах ги със зехтин. Хлебчетата станаха вкусни, предвид продуктите  Grinning, но най- много ни хареса хрупкавата коричка.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 13:14 от Ева на третия етаж

# 469
  • Варна
Имам една кутия размразена вече бамя, но не знам какво да я правя  Confused. Много се точи  Sick.

# 470
Имам една кутия размразена вече бамя, но не знам какво да я правя  Confused. Много се точи  Sick.

Панирана?

# 471
  • Варна
Някои бамички се разпадат направо, не знам как ще успея да я панирам.
Никога не съм панирала бамя, така че ще се радвам на рецептата за панировка и една по една ли се панират?

# 472
Ами аз веднъж или два пъти съм правила. Почти всичко панирам по сходен начин - първо посолявам, ако има нужда. В купичка разбивам яйце, смесвам с малко брашно, малко сол, ако имам бира добавям 2 лъжички - трябва дастане по-гъста кашичка. В чинийка смесвам пшенично с царевично брашно. Едно по едно топвам в течната смес, овалвам в сухата и после пак в течната. Пържа в по-сгорещено олио за кратко. Малко ще си поиграеш, ама не е лошо като резултат Simple Smile

Другото, което ми хрумва за разпадащата се бамя, е да я бутнеш в една яхнийка с картофки, моркови и каквото ти хрумне.

# 473
Ами като сглобяваш тортата,постилаш един найлон в тавата (например тези от листите за баница са подходящи) Нареждаш блатовете,заливаш там с каквото ти е рецептата и след като се стегне колкото е небходимо,вдигаш заедно с найлона и поставяш върху поднос,изрязваш го по подноса, за да не се жижда! Ако тортата не е за гости, без тези магии. Само първото парче се вади трудно от тавата.
Eй , много ти благодаря за идеята. Hug
Ева на третия етаж тези хлебчета и аз съм си ги заплюла. Изглеждат невероятно, само да ми мине житуването.

# 474
  • София

Ева на третия етаж тези хлебчета и аз съм си ги заплюла. Изглеждат невероятно, само да ми мине житуването.
Честно казано ми се сториха леко безвкусни, ако ги правя друг път със сигурност ще сложа малко повече сол и задължително сусам  Peace

# 475
  • Варна

Намачкай бамята, смеси я с варени картофи и подправки и направи картофени кюфтета.

# 476
  • Варна
Благодаря ви момичета за рецептите!
Ще опитам вариантите, които предлагате, но на фурна. Дано се получи!

# 477
  • София
Вчера Гери ме запали с тази хлебчета http://thegingercookies.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html  и сега съм в последната фаза, след 1 час ще ги пека. Но нямам нито сусам, нито мак. Ходих до 2 квартални магазина и нямаше. Мисля да ги оставя без нищо и питането ми е трябва ли да ги намажа с вода отгоре преди печене, както е по рецепта?
 П.П. Намазах ги със зехтин. Хлебчетата станаха вкусни, предвид продуктите  Grinning, но най- много ни хареса хрупкавата коричка.
На следващия тестен и аз ще си ги спретна.Също мисля да не използвам нито сусам ,нито мак ,на-вече заради малката ,че не съм я запознала с тях все още.

Моята одисея с тортата продължава  Mr. Green излезнах на пазар и забравих да си купя пекарска хартия ,нямам възможност да излизам пак и се чудя ,ако използвам принтерна хартия ,какво ли ще стане  newsm78 ?

# 478
  • Варна

Моята одисея с тортата продължава  Mr. Green излезнах на пазар и забравих да си купя пекарска хартия ,нямам възможност да излизам пак и се чудя ,ако използвам принтерна хартия ,какво ли ще стане  newsm78 ?

Можеш да намажеш формата с масло и да поръсиш леко с брашно. А и с принтерна хартия трябва да стане. Май е добре да я намазниш, да не залепне за блата обаче.

# 479
  • София
Да питам: Някой да е виждал халуми в района на Младост (София) ?
 Една съфорумка сподели, че купува от Кауфланд, снощи прекарах около 40 мин. пред щанда със сирена и не открих! Като питах момчето, което оговаря за този щанд, той мига, мига и ми каза "ааа, аз такава марка не съм чувал"
Мнооого  ми се е дояло, и сигурно вече ще почна да сънувам халуми, ако не открия в скоро време!

Общи условия

Активация на акаунт