Отговори
# 375
  • Bulgaria-Italia
Правих тази торта ,но не се желира .Бих ли могла да използвам сместа по някакъв начин  newsm78

kasier, добави още желатин. Peace

Ще пробвам .
Благодаря  Hug

# 376
  • София-Младост
Правих тази торта ,но не се желира .Бих ли могла да използвам сместа по някакъв начин  newsm78

Ще пробвам .
Благодаря  Hug
А колко време стоя в хладилника, аз като  я правих първо я сложих във фризера за 30 мин и после постоя в хладилника няколко часа.

# 377
  • Bulgaria-Italia

Ще пробвам .
Благодаря  Hug
А колко време стоя в хладилника, аз като  я правих първо я сложих във фризера за 30 мин и после постоя в хладилника няколко часа.

45 минути във фризера,и 3 часа в хладилник .както я сложих така си стои .
Сега добавих още желатин,и ще чакам  Praynig

# 378
  • София-Младост
kasier, дано вторият път се стегне, просто желатина нещо не е бил добър явно първият път:(

# 379
Извинявам се, не съм описала къдравите лентички точно. Сега ги намерих http://www.google.bg/search?q=Tete+de+Moines&hl=bg&clien … =1653&bih=918. Виждам, че използват някакъв уред. Къде се продава такъв и без него мога ли по някакъв начин да направя такива цветчета? А също и какъв кашкавал е подходящ?
Бързам да се похваля, че си взех този уред от Техномаркет хоум. Толкова се радвам в момента, че ми идва да скачам на един крак. Имаха и ножовете, които показахте, но казаха, че били за меки сирена или ако е за твърдо, ще направи лента, без онова набръчканото. Дали е така, не знам, но при положение, че имаше този уред не рискувах с ножа. Взех няколко сирена да пробвам с кои ще стане, според управителя на магазина, не трябва да са много твърди, че лентите ще се начупили, не знам и това до колко е така. Чедър и Едам не стават, защото като се пробият с металната ос, им се разваля формата и се разцепват, но с кашкавал Фрезко стана много добре. Ще продължавам да експериментирам и си записвам този уред в листата за подаръци ако се чудя какво да подарявам. Нямам търпение да дойде някой на гости да дегустира по този начин нарязано сирене и като пита как съм го направила да не казвам Laughing.

# 380
  • софия

Бързам да се похваля, че си взех този уред от Техномаркет хоум.
Духче,от кой техномаркет го купи и за колко парички

# 381
От варненския Техномаркет Хоум. За 26 лв. Сега ме е яд, че не взех ножа, който препоръчваха в темата с отвора, за момента не ми се виждаше интересно да прави лентички, но сега се сетих, че става прекрасно лентички твърдо сирене в зелена салата Thinking.

# 382
  • софия
От варненския Техномаркет Хоум. За 26 лв.
Мерси   bouquet

# 383
Кажете рецепта за токачка. Едната я направих в тенджера под налягане и после във фурната със зеле и кафяв ориз, защото по този начин пиле ми се получава хубаво, обаче нещо не ми хареса много с токачката -  има ми вкус на домашна кокошка, малко мазно за моя вкус и зелето се овкуси някак на мазна кокошка и не ми хареса особено. Сега във фризера ми останаха още няколко токачки и се чудя ако ги направя с картофи и лимон, дали лимоните няма да оправят малко мазния вкус.

# 384
# 385
Споделете рецепта за карамелизирани моркови, или печени, или глазирани!?
ИСкам да приготвя най-вкусните моркови!

# 386
  • София
Здравейте ,искам да ви питам от къде в София можем да купим хубаво и прясно агнешко месо.До сега винаги сме купували от Метро ,но все е новозеландско или австралийско ... иска ми се нещо по-Бг  Grinning .Миналата седмица в "Черешката на тортата" ,гледах Мария Гроздева да го купува някъде от арабите по Симеон ,някой да може нещо по-конкретно да ме ориентира и да препоръча магазин?

# 387
  • София-Младост
Здравейте ,искам да ви питам от къде в София можем да купим хубаво и прясно агнешко месо.До сега винаги сме купували от Метро ,но все е новозеландско или австралийско ... иска ми се нещо по-Бг  Grinning .Миналата седмица в "Черешката на тортата" ,гледах Мария Гроздева да го купува някъде от арабите по Симеон ,някой да може нещо по-конкретно да ме ориентира и да препоръча магазин?
В началото на Женски пазар, откъм Лъвов мост също има хубав месарски магазин.

# 388
Благодаря, но според мен приготвена по този начин ще стане още по-мазна, а аз се чудя как да не се усеща мазното.

# 389
Благодаря, но според мен приготвена по този начин ще стане още по-мазна, а аз се чудя как да не се усеща мазното.
Ами ,ако я свариш, после като изтине хубаво, тя мазнината изплува на повърхноста-махаш я  и си я готвиш както решиш.На яхния с картофи примерно.
Друго за което си мисля с картофи, без да добявяш мазнина.
Аз напоследък така готвя пилешки бутчета.Слагам в иена картофи, нарязани на едро, вода да ги покрие и отгоре бутчетата.Всичко това овкусено.За час и половина стават мозък,хем се задушават ,хем бутчетата стават с коричка , а водичката на картофите като се изпарява не изсъхват бутчетата.

Общи условия

Активация на акаунт