Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 47

• 71 099
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Дарленка,просълзи ме с разказа си за бебо.А името му,от това по-българско не може и да е.Браво на вас с Борис,вие сте герои.Има ли кой да ти помага за малчо,че имаш време да надникваш в темите  Wink? Или той е послушен и оставя свободно време на мама  Hug.

# 706
Моят трансфер мина бързо. Прибрах два ембриона на трети ден. Другите ще видим дали ще устискат  до утре, за да ги замразим. Избрах, да ги замразим на 5 ден. Ми това е.  Трансфера не беше на пълен мехур, никой не спомена дали това има значение. Постоях 5-10 минути и си тръгнах.

# 707
бананка, успех стискам палци  Praynig

# 708
Здравейте,

Аз в момента чета дали начина на ембриотрансфер влияе вурху шансовете за успех. Резултатите са много противоречиви! Има публикации които твърдят, че не е необходимо използването на ултразвук направляващ трансфера, други статии твърдят че използването му повишава шансовете. Споделете как са били вашите трансфери?

В статиите се споменава още, че лесно минал трансфера - без болка, без кръв по катетъра  повлиява положително на резултата. И други фактори се споменават, лежане след трансфер, част на матката в която се поставят ембрионите.... но и тези фактори са противоречиви.  Ако ви е и интересно, мога да постна линкове - статиите са на английски.

Кажете как беше при вас? Ако е коментирано се извинявам. Успех на всички!

# 709
  • София
Бананка, успех и от мен!  Praynig

Това с болката и кръвта по катетъра ме озадачи newsm78 При мен засмукаха ембриончето в една дълга тръбичка, сложиха ми я във влагалището и изстискаха ембриончето вътре. Всичко това го гледах на един голям монитор в манипулационната. Болка не може да има, катетър също не слагат, трансферът отнема 5 секунди.

# 710
бананка при мен мина супер бързо. Просто с една дълга тръбичка поставиха ембриона в матката.Погледнаха за сигурно под микроскоп дали не е останал някъде из тръбичката и после си станах. Никой не ме е питал дали съм ходила до тоалетната. От къде болка и кръв да има?  newsm78 Честно казано аз последните дни , след трансфера спрях да чета каквото и да е,защото няколко пъти ревах от форуми и статии из интернет. Прочета нещо различно или някой ахне ама как така са направили с теб и какво става, шашкаш се (поне аз се шашкам). Стана ми ясно,че отклиника до клиника има доста разлика в начина им на работа и кое е най-правилното нито аз нито ти знаем. Неща които тук са практика в България като ги чуят и се  Shocked и обратното Не се притеснявай сега и не го мисли.До сега всичко ти мина много добре, няма какво друго да направиш. Почини си, помързелувай и спокойствие. Двете юначета имат нужда от това.   bouquet Hug

# 711
Тази тръбичка не се ли нарича катетър - просто е мек. Четох, че при момичета с тясна шийка може да има болка. И кръвта идва ако тръбичката докосне стените на матката, явно ако е сложен по-дълбоко. Чета и се шашкам много. Трябва да престана. Все го мисля и сравнявам!

# 712
Ами може да му казват катетър. Мисля,че е по-добре да не сравняваш, поне на мен ми е по-добре.  Аз не разбрах ти къде си?

# 713
  • София
бананка, ти кръв , болка не спомена да си имала.
Не си създавай негативни емоции в момента, не ти помага. Изчакай си резултата, пък тогава прави разбор на ситуацията.

# 714
  • София
Тази тръбичка не се ли нарича катетър - просто е мек. Четох, че при момичета с тясна шийка може да има болка. И кръвта идва ако тръбичката докосне стените на матката, явно ако е сложен по-дълбоко. Чета и се шашкам много. Трябва да престана. Все го мисля и сравнявам!
При моя успешен (поне до 12г.с.)опит,нещата бяха така:

1.45 мин преди трансфера ми сложиха инжекция в дупето(мисля диазепам) и свещичка индометацин и двете против контакции на матката
2.Изпишках се точно преди трансфера-т.е. празен пик.мехур
3.Гледаха ме на УЗИ,ембриончетата "светеха"  на монитора
4.Беше напълно безболезнено и кратко,не съм лежала на магарето,но леко се свлякох до носилката и така ме закараха до стаята,там лежах неподвижно 3-4 часа и после се прибрах сама с колата,в полу легнало положение на седалката Peace
Дано съм ти помогнала с моите записки,които стриктно си водех Crazy

# 715
  • София
При моя успешен (поне до 12г.с.)опит,нещата бяха така:

1.45 мин преди трансфера ми сложиха инжекция в дупето(мисля диазепам) и свещичка индометацин и двете против контакции на матката
2.Изпишках се точно преди трансфера-т.е. празен пик.мехур
3.Гледаха ме на УЗИ,ембриончетата "светеха"  на монитора
4.Беше напълно безболезнено и кратко,не съм лежала на магарето,но леко се свлякох до носилката и така ме закараха до стаята,там лежах неподвижно 3-4 часа и после се прибрах сама с колата,в полу легнало положение на седалката Peace
Дано съм ти помогнала с моите записки,които стриктно си водех Crazy
приготви се тоя път всичко да е наобратно  Crazy

# 716
  • София
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content& … 39&Itemid=146

Тази статия за мен е доста интересна и ми помогна много при моите терзания,които имах,също като теб Peace

# 717
Чета ви и аз Mr. Green Моите 3 трансфера / къде успешни, къде не/, са все, били на пълен мехур Peace За 1 път чувам за ЕТ при празен такъв Thinking

# 718
  • София
Що бе,миличка,аз знам,че се дава предмедикаментация и се гледа на УЗИ докато ги слагат ембрионите в клиниката(при Перси),не е ли така?

Единственото,което знам,че е различно е за пълния пик.мехур newsm78

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 22:02 от Анализиращ се

# 719
  • София
Що бе,миличка,аз знам,че се дава предмедикаментация и се гледа на УЗИ докато ги слагат ембрионите в клиниката(при Перси),не е ли така?

Единственото,което знам,че е различно е за пълния пик.мехур newsm78
слагат ношпа, искат пълен пик. мехур, лежиш половин час и те изпровождат да си ходиш  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт