Бродирана красота - Гоблени 93

• 86 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
zori_man , мисля че съм виждала в нета схема. И аз съм го набелязала, но ми се струва недостижим - на черно не мога да шия, ужасно се изморявам.

# 646
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Здравейте! Днес ходих до магазина, за да си купя конци и очите ми останаха в един гоблен - "Натюрморт с червено вино" на "Риолис". В момента шия http://www.riolis.ru/catalog/details_2456.html. И понеже в момента шия това - http://zoriman.snimka.bg/daily/moeto-hobi.648049.2655840 се оглеждах за нещо друго, в червено-сиво на черна панама. Та въпросът ми е имате ли идея дали този на  на "Риолис" е на чисто черна панама или е на тонирана и може ли човек да си го сочплектова сам, ако разбира се се намери из нета схема?
Поразгледах схемата и като гледам (а то си и пише) е на черна панама 5,5 хлопок - мисля, че е по-едра от 14 каунт. Завършена е 30 х 30 см - значи е по-малко е от Пумата ( Пълнолуние). Не мисля, че е тонирана , а е чисто черно. Да пускам ли схемата?

Добри, за мен сърцето може да се шие с меланж конец .
Утре имам ходене в големиО град и ще търся да си купя такива меланж конци, а това сърце не е лошо като идея!

Апропо, плевенчанки, в магазините в Плевен виждали ли сте такива?

# 647
  • Стара Загора
vera, а шила ли си на черна панама? Аз не бях. Не бях шила и с кръстчета. За мен също беше ужасно страховита самата мисъл да се хвърля в дълбокото. В момента шия едновременно два гоблена на черна панама, е единият е малък! Ще показвам етапи скоро. Не бих казала, че е най-лесното нещо на света, но пък е супер ефектно и това ме мотивира да продължавам. Преди малко намерих и аз схема, но е в РМ и не мога да я отворя! Той не е и кой знае колко скъп в оригинал 32 лв. беше в нашия магазин, но щех ми останат много конци от другия, а имам и черна панама вече. Та си мислех да ги оползотворя.

# 648
Зори, това което намерих аз е скан на оригиналната схема. Проблем ще е само цветен принтер и конците. ако искаш пусни линк да ти оправя РМ в читаема схема и ще пусна линк на оригинала за да си сравняваш.

Скачать файл Riolis 1239.rar
Дори има и номерата на конците в ДМС.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 11:22 от ba4iiska

# 649
Здравейте! Днес ходих до магазина, за да си купя конци и очите ми останаха в един гоблен - "Натюрморт с червено вино" на "Риолис". В момента шия http://www.riolis.ru/catalog/details_2456.html. И понеже в момента шия това - http://zoriman.snimka.bg/daily/moeto-hobi.648049.2655840 се оглеждах за нещо друго, в червено-сиво на черна панама. Та въпросът ми е имате ли идея дали този на  на "Риолис" е на чисто черна панама или е на тонирана и може ли човек да си го сочплектова сам, ако разбира се се намери из нета схема?
Поразгледах схемата и като гледам (а то си и пише) е на черна панама 5,5 хлопок - мисля, че е по-едра от 14 каунт. - 5,5 е точно 14 каунт Hug
Завършена е 30 х 30 см - значи е по-малко е от Пумата ( Пълнолуние). Не мисля, че е тонирана , а е чисто черно. Да пускам ли схемата? - не тонирана, чиста черна панама "Гамма"
Шиет се с вълнени конци - не знам можеш ли ги намериш тука, предполагам че не Sad

Този гоблен има си 2 "другарчета" още - в осинка точно видяла схема Peace

# 650
  • Стара Загора
ba4iiska, докато отговарям на vera, и ти си писала! Пусни схемата, ако я имаш, да я разгледам, моля те! Аз нищо не разбирам от панами, моята черна е тази, която продават в магазина.

# 651
Добри, за мен сърцето може да се шие с меланж конец .
Утре имам ходене в големиО град и ще търся да си купя такива меланж конци, а това сърце не е лошо като идея!

Има много такива схеми в един френски сайт - бесплатни, а в осинка дори има отделната тема Peace

Ако искаш меландж - вземи на мадейра - хем по-евтини, хем по-дълги (10 метра чиле) хем според мен цветовете имат повече Wink

# 652
ba4iiska, докато отговарям на vera, и ти си писала! Пусни схемата, ако я имаш, да я разгледам, моля те! Аз нищо не разбирам от панами, моята черна е тази, която продават в магазина.

"Която продават в магазините" -  Joy много ми расмях Embarassed

На теб ти трябва 14 каунт, а мисля че ти говориш за българска - на нея не става.
Трябва ти унгарса или цвайгер, или гамма, в крайният случай Кирова Hug

# 653
  • Стара Загора

"Която продават в магазините" -  Joy много ми расмях Embarassed

На теб ти трябва 14 каунт, а мисля че ти говориш за българска - на нея не става.
Трябва ти унгарса или цвайгер, или гамма, в крайният случай Кирова Hug
Rolling Eyes Исках да кажа, че в единствения магазин в града има само тази, която си купих. Има черна и за гобленов бод, но моята не  етакава. Средващия път като отида, а това ще е в петък, май, за да си взема рамкираната "Среща в океана",, ще питам каква е точно моята.

# 654
Ама ти сама можеш я "опознаеш" - просто поброи колко кръстчета ще стане в 1 см - трябва 11 кръстчета в 2 см - това е 14 каунт Wink

# 655
ba4iiska миналата седмица гледах такива меланжирани конци в магазин Елица и бяха Ариадна ,не са скъпи.

# 656
  • Враца
Момичета, които нямате лампи за шиене, вижте какво има в Кауфланд, мисля ще вършат чудна работа за тези смешни пари:
http://www.kaufland.bg/Nachalo/01_Aktualni_predlozhenia/001_Aktu … p?productid=71655

Момичета,имам молба...ако някой минава през Кауфланд и ги има тези лампи,нека ми вземе...все още не мога да излизам ....много да ходя,за да стигна дотам...Много ще съм благодарна..  Praynig

# 657
 Аз малко спам.. Blush

Такива лампи има и в Немските магазини ( бившите ТСМ )  Peace

# 658
  • Стара Загора
Зори, това което намерих аз е скан на оригиналната схема. Проблем ще е само цветен принтер и конците. ако искаш пусни линк да ти оправя РМ в читаема схема и ще пусна линк на оригинала за да си сравняваш.

Скачать файл Riolis 1239.rar
Дори има и номерата на конците в ДМС.

Изглежда ми много добре тази схема. Благодаря ти!!!!!!  bouquet А иначе виж откъде я видях в РМ:
http://www.igolka.in.ua/load/frukty_ovoshhi/natjurmort_s_krasnym … vinom/20-1-0-3334

# 659
ba4iiska миналата седмица гледах такива меланжирани конци в магазин Елица и бяха Ариадна ,не са скъпи.

Ей, браво - утре ще си накупя тогава. Дано само шофьорът ми ( мъжОт) ме изтърпи, щото трябва да ходя до НАП, НОИ, че и до една болница. Представям си като му кажа, че ще трябва да купувам и конци как ще ме   #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out

Зори, пуснах схемата в скан. Да търся ли РМ да го преработвам?

не знам защо , но съм предубедена към иголка. След малко ще пусна линк от РМ.

Общи условия

Активация на акаунт