Дискова херния - 4

• 328 018
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • хасково
От опита който събрах тази седмица,разбрах че изправянето на пети и пръсти е тест за настъпваща пареза (евентуално).При мен също започна като отмаляване в крака,после леко схващане и се стигна до непоносима болка. Софи, отивай на невролог и започвай всичко на време. Просто за един ден болката стана непоносима.

# 91
Здравейте.Може да не искате нови членове..ама аз май се зачислявам към вас Rolling Eyes..Имам и нужда от съвет от разчитане на ЕМГ.Накратко-по повод на болка и чувство на сковаване на краката-над колене,колене,прасци най-после отидох на невролог за ЕМГ( до тогава в различни периоди бях ходила и ми бяха изписвали Ривотрил или Ксанакс–дистония било).Но сега,понеже вече съм като скована  в краката...посетих невролог,който направи ЕМГ-Данни за предно коренчева увреда на L4-L5-S1,редуцирана F вълна за Л5.Елементи на заангажиран двигателен неврон за долни крайници.Изписа ми Афламил и Мусант.Все пак някой може ли да ми каже на по-разбираем език за какво става дума,защото диагноза не ми каза,а само ако не се подобря след 2 седмици пак в кабинета.Много ме притеснява това чувство на скованост в краката,когато съм права(в легнало положение нищо не чувствам)..или все едно краката ми са бетонирани Sad

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 18:01 от deni-sta

# 92
Аз не мога да рачета написаното като специалист, но мога да ти кажа, че проблема е в кръста ти и е на два прешлена Л4 и Л5, може и да греша, пак казвам не съм специалист.
Моля те само да напишеш (може и на лични) по каква схема ти е изписал Мусанта.

# 93
Мусанта е от 2 мг,по 1 хапче на ден...
Това според вас дискова херния ли е....че вече си мисля и за Множествена склероза.. #Crazy

# 94
  • хасково
Еее... ти пък множествена склероза. Ако беше това доктора нямаше ли до го диагностицира!!!!!
Проблема си е в прешлените.Аз също не мога да дам отговор,че също съм от най-новото попълнение Sad. Но разликата при мен и теб е че мен ме боли без значение легнала,седнала ,права.Болката е постоянна. Помогнаха ми системи манитол и профенид. Също ми беше предписан мусант по 1 на ден.

# 95
Права си...яко съм се филмирала...когато съм легнала,когато съм на бюрото и работя-нищо ми няма...Ноооо..когато се наложи да стана и да измина 2-3 метра..и повече..краката са ми като гипсирани..имам чувството,че ще падна.Не знам,това симптоми на дискова херния ли са..

# 96
Здравей те.Отдавна не сам писала, загубих си регистрацията но децата бяха на кеф и пак ме регистрираха.Марина Димова с ДХ на Л4-Л5 С1с антиролистеза и стеноза на вертибралния канал,оперирана със стабилизация на кръста, в Пирогов операцията ми излезе 4500 за пластините. За сега сам добре като махнеш лошото.
Права си...яко съм се филмирала...когато съм легнала,когато съм на бюрото и работя-нищо ми няма...Ноооо..когато се наложи да стана и да измина 2-3 метра..и повече..краката са ми като гипсирани..имам чувството,че ще падна.Не знам,това симптоми на дискова херния ли са..
Сигорно знаеш че ДХ само с ЕМГ не се установява но симтомите за тежест в краката са като за частчна пареза,и аз не сам доктор но това което сам прижевяла преди 4г ,така мисля.

# 97
deni-sta,най-вероятно на амбулаторния лист е написал нещо.Опитай се да разгадаеш написаното,ако се чете де Wink
Странно е че сковаността е на двата крака.Изписа ли са ти ксанакс,който е за успокоение.Да не би усещането да е като слабост в крайниците?При мен имаше такава,но стегнат ми беше единия крак.

# 98
deni-sta Чети упътването на лекарствата, внимай с Мусанта, това е миорелаксант за отпускане на напрегнатите мускули на гърба. Като идеята е след като ги отпуснат да се даде време на тялото САМО да се пребори със възпалението.
При мен Мусанта веднага ме удари по черния дроб и го спрях  Sad
Ако си силно оболена не почвай упражнения без консултация с физиотерапевт.
Успех с ЯМР-то и със здравната система на държавата.

# 99
...Марина Димова с ДХ на Л4-Л5 С1с антиролистеза и стеноза на вертибралния канал,оперирана със стабилизация на кръста, в Пирогов операцията ми излезе 4500 за пластините. ...
Здравей!
Би ли споделила кога беше операцията и какво точно ти сложиха? Само пирони и пластини или и кейдж? Къде ги заплати? Кой беше опериращият? Избира ли екип? Усещаш ли имплантите или вече не и колко време ти отне тялото да свикне с тях? На мен също ми предстои стабилизация, но сумата, която ми обявиха с оферта за имплантите и гел възлиза на 9 240 лв. Фрапираща разлика. Офертата е от ПСД Комерс. Другите фирми, от които търсех казваха, че не поддържат всичко. Обикновено имаха само кейдж.

# 100
deni-sta Здравей! И добре дошла  Hug

За  съжаление аз съм и с двете диагнози  ooooh! ДХ и МС  Crazy
Схващане може да има и при двете болести! Но при МС няма болки  Hug Болките са от ДХ  Peace

За твое успокоение  си направи ЯМР на ломбални прешлени  Peace
И най-важното, не се притеснявай, не го мисли  Hug

# 101
Честа причина за смяната на боките от единия крак към другия, или комбинация от проблеми в двата крака или двете ръце , е когато хернията е медианна или пара-медианна.
Тогава изливането е по голямо. Промяната в посоката на компресията , която се оказва от прешлените води до промяна в издуването на излятия в канала материал, така се засягат неврони или на левия или на десния крайник. А по някога и на двата крайника.

# 102
Здравей. Булка Марулка.Аз отдаван  пиша тук но не се сещаш сигурно. На 8-ми април 08г.се оперирах в  Пирогов при Н. Габровски.Само пластинки и пирони ,те се виждат най -добре на рентген снимките,обясниха ми че ако сложат само гел много скоро има вероятност па да ме оперират,заради това приплъзване се налагало титанови пластини.Чрез фирма ги заплатих до иде жена от фирмата заплатих ме ги имам издаден документ (но сега не ми се търси) питахме дали може да ни издаде  фактура с касов бон защото то в общината към моя град решиха да ми помогнат като представя документ но трябваше  да плата някъде около 800 заради касовия бон ,и се отказах. По него време още не беше така навлязло избора на екип но никои не ме е карал да плащам за избора си ако искаш .Да усещам имплантите не дори на следващия ден  не съм ги усещала нямах никакви болки в кръста,Габровски постоянно ме питаше дали ме боли  операцията,шева защото бях зашита с тел.ботчета  нищо не ме болеше освен корема,и после ми мина.Не усещам кой знаи кава силна болка но когато се преуморя кръста ми тежи,след операцията получих срастване на по горно ниво нова ДХ ,но да чукна на дърво не искам друга операция.Оперираха лявата херния дясната остана и на погорно нова и някаде към врътът ми има нещо такова но то още не ме претиснява кои знай колко. Най чудното ми беше че преди операцията не можех да лежа на гърбът си а на другия ден трябваше да лежа цял ден без да мърдам само на гърбът си е издържах .

# 103
mimit0-dimova, благодаря! Помня те. Мисля че това ти е трета смяна на потребителското име. Помня, че си оперирана, но не знаех, че е с импланти. Дори ако не се лъжа след екстензии се беше влошила? Както и да е! Благодаря ти за бързият отговор! Други оперирани с импланти споделиха, че са ги усещлали в началото, затова попитах и теб. Благодаря!

# 104
Здравей те.Честит празник и честито на именниците.Днеска правя 4г от операцията,и за капак много ме боли кръста,но аз съм си виновна.Вчера чистих и реших да местя един шкаф и днес не мога да стана ,мъжът ми се базика днес да изместя секцията и леглото,но май ще мързелувам цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт