Дискова херния - 4

• 328 157
  • 733
  •   2
Отговори
# 135
Moля ви препоръчайте добър невролог в Сф,най -удобни са ми ВМА,Александровска и Св.Иван Рилски,но ако се наложи ,може и от други болници.Днес 2 часа висях,уж щяхме да пишем молба до ЗК за ЯМР,но ми каза да отида в четвъртък.....Примирих се,че ще си платя резонанса..но поне лекар да ми каже коя част от гръбнака да снимам..

# 136
Здравейте?

Някой може ли да каже нещо за ЯМР в Света Ана(окръжна болница) Варна. До колкото знам имат нов скенер, но как стоят нещата с ЯМР?

Наясно съм че в Света Марина е най добрия ЯМР, но там е 300 лв а може и повече, ......а в окр.болница е 250.    Петдесет лева са си петдесе лева, в момента имам проиблем с парите....

А във Варна някъде другаде има ли ЯМР под 300 лева и със сравнително добро качесто?

# 137
Извинявам се, че нахлувам в темата но имам сериозен проблем. Преди десетина дни както си ходех ме сряза болка в бедрото, жестока,  смешно звучи но паднах на земята. Не знам колко време продължи струваше ми се цяла вечност. Утихна но не мина, ходех нормално само с усилия и срам да не куцам пред хората. Минаваше с аулин, ставаше търпима. Понеже имах проблем с яйчниците преди години а и заради локацията, помислих, че става нещо пак там. Сутринта ходих при гинеколог, каза, че нищо ми няма, а най вероятно е дискова херния. Кръста и гръбнака не ме болят, само бедрото и крака. Работя като доставчик и на ден преминават по няколко тона през ръцете ми, предполагам, че е възможно да съм направила някоя беля заради това, по принцип внимавам. Проблема е че кракът ми изтръпва когато ме заболи силно а аз шофирам постоянно. Та въпроса ми е какви обезболяващи да пия. АГ, каза, че съм за невролог, но по-рано от другата седмица не мога да отида, много от колегите ми са в болнични, имам много черни точки в работата по същата причина и не мога да отсъствам. Та ако знаете нещо, което да помогне, моля кажете.

# 138
Хоп и аз при вас  Mr. Green
Надявам се приемате нови попълнения  Rolling Eyes

Току-що се връщам от д-р Ночева - невролог в МЦ Лора с рентгенова снимка в ръка и диагноза: дископатия /стеснение на дисково пространство му Л5 и Ес1/ + остеохондроза+засилена физиологична лордоза.

Изписа ми разни хранителни добавки + едно кремче за мазане + пртивовъзпалително лекарство.

Препоръча физотерапия и спорт и ме насочи към личния лекар да кандидатствам за някакви програми в НОИ. Връщам се назад да ви чета и да се информирам какво ме чака и какво се прави  Blush

Егати колко ми е тъпо, уж съм на 28 г. а ето какво ми дойде до главата  ooooh!

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 15:50 от Danito_d

# 139
Хоп и аз при вас  Mr. Green
Надявам се приемате нови попълнения  Rolling Eyes

Току-що се връщам от д-р Ночева - невролог в МЦ Лора с рентгенова снимка в ръка и диагноза: дископатия /стеснение на дисково пространство му Л5 и Ес1/ + остеохондроза+засилена физиологична лордоза.

Изписа ми разни хранителни добавки + едно кремче за мазане + пртивовъзпалително лекарство.

Препоръча физотерапия и спорт и ме насочи към личния лекар да кандидатствам за някакви програми в НОИ. Връщам се назад да ви чета и да се информирам какво ме чака и какво се прави  Blush

Егати колко ми е тъпо, уж съм на 28 г. а ето какво ми дойде до главата  ooooh!

Ох,не се радвам че се увеличаваме,ама все пак добре дошла!

# 140
  • хасково
Пак съм с питане! Вече ще си сменя ника на "питанката" Grinning
Правил ли е някой мануална терапия и озонотерапия? Също така кой е ползвал услугите на лекар остеопат и къде?

# 141
Ако наистина имаш дх не ти препоръчвам мануална терапия.Състоянието може да се влоши.Обикновено се прави при по леки случаи./така знам аз/На мен категорично ми бяха забранили да се подлагам на това мачкотене.Първите години на заболяването си имаше доста мераклии да ме"оправят"..ама не се получи...на третата процудура бях в неврохирургия..Тогава се разминах с операцията,но след някоя друга година.....и това се случи...
За озона съм споделяла много пъти....и от него нямаше никакъв ефект ,освен адски болки след процедурите.Не ми е правена дисколиза ,а инжекции паравертебрално около дх...За дисколизата нямам мнение...
В  крайна сметка резултата при мен дойде след операцията...Малко понакуцвам,ама не се влача както преди Wink

# 142
Мануална терапия и "МАКЕНЗИ" са ми прилагали многократно, ефекта от временното нареждане на прешлените в правилна посока е много осезаем и на момента се почуваш по-добре. Техниката се владее от всеки практикувал по-продължително масаж и от всеки физиотерапефт. Дали ще пожелае обаче да я приложи върху тебе е друга тема. Бил съм на цялостен масаж , който продължава около час и десет минути, много болки по мускулите ит стискането и разтриването, но след това си направо нов човек.
Самоотблокирането , което се учи по време на ЛФК е единия вид мануална терапия, която се стремя по няколко пъти на ден да си прилагам сам. За съжаление когато болките се засилят, не успявам да се "Изпукам" както трябва. Лекаря се справя по-добре с тялото ми Simple Smile

Озона е инжекции които се бият в зоната на възпалението, спомагат за разнасянето на токсините от възпалението ...... но нали и ензимите имат този ефект, верно по-бавен , но и по-ефтин. А ако засегнат коренче на нерв при поставянето на озона  с иглата? Мен ме е страх от тази процедура.

Ивет
Провери ако искаш как седи положениоето с Сити Клиник Брегалница д-р Темелкова 052/ 681 330 или 0892 20 20 80. Лежах с момче което имаше невероятен ЯМР с повече образи от този който аз имам само за 150лв ???????????? Има разлика и в сумата и във снимката Wink Нищо не губиш все пак си от Варна !

THE_dilian
Всички искаме и трябва да работим .... но има неща които не са за нас, твоята работа не е за тебе ВЕЧЕ !!! Колкото по-рано го осъзнаеш и приемеш толкова по-добре за тебе.  От силен възпалителен процес се възстановяваш за около 5-8 месеца, ако смяташ че си заслужава да потърпиш след време толкова болки и този период на принудителна безработица ...... Иначе ти трябва Диклофенак, Кетапрофен, Профенид, БиПрофенид /свещички/ сигурнпо има и още други но самолекуването при неясна диагноза не е препоръчително, посети Невролог все пак!

# 143
Здравейте на всички,чета ви от доста време и искам да попитам ако има някой от Пазарджик,къде правят цялостен масаж за ДХ.Майка ми е с ДХот юни месец миналата година.Опитахме почти всичконо болките и продължават,най вече долу ниско на десния крак около кокалчето.Има парене и тръпнене на кракът до коляното.Правихме лазер  ходи на Момин Проход ,на Баня Карловско ,една ревматоложка я лекува с нхжекции с колаген ,пие милгама прави упражнения ,носи колан...въобще всичко което трябва.Искам да ви попитам и за немските хомеопатични инжекции,мислим да пробваме и с тях.
Извинявам се за дългия пост и пожелавам успех на всички!

# 144
.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 16:19 от Ивет

# 145
Има ли някой с гръбначна операция в неврохирургията на Света Марина Варна?

# 146

Ивет
Провери ако искаш как седи положениоето с Сити Клиник Брегалница д-р Темелкова 052/ 681 330 или 0892 20 20 80. Лежах с момче което имаше невероятен ЯМР с повече образи от този който аз имам само за 150лв ???????????? Има разлика и в сумата и във снимката Wink Нищо не губиш все пак си от Варна !

Благодаря ти за информацията. Бях си записала час за днес сутринта в Света Марина , но го отказах тъй като не можах да намеря нищо с което да притъпя болките  та да мога да стоя 20 минути без да мърдам. Ще проверя това на Брегалница, аз уж го проверявах, но никой не ми вдигна телефона, там .

# 147

Ивет

Благодаря ти за информацията. Бях си записала час за днес сутринта в Света Марина , но го отказах тъй като не можах да намеря нищо с което да притъпя болките  та да мога да стоя 20 минути без да мърдам. Ще проверя това на Брегалница, аз уж го проверявах, но никой не ми вдигна телефона, там .

Сега им завъртях и цената е за съжаление 280, ..........но пък там са най добрите доц. Балев и д/р Цонев, тоест най добрите.   Но май апарата е по важен в случая, та ще се ходи в Света Марина където е 100% сигурно качеството.
Те и без това неврохирурзите НЕ гледат описанията....

# 148
Благодаря на всички, ходих на невролог, иска снимки.

# 149
Ивет, в ДКЦ "Младост" проверява ли за ЯМР. Апаратът е нов, а лекарят, който разчита е доц.Ковачев - много добър.

Общи условия

Активация на акаунт