Дискова херния - 4

• 328 555
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За този парацетамол не се ли изписаха куп негативни писания още от зимата във връзка с грипната епидемия? newsm78 И на мен много ми помага Енетра Hug

А, аз изобщо не съм застъпник нито на Парацетамола,
нито на което и да е лекарство, въпреки че ми се налага
да пия най-разнообразни хапчета. Иначе всеки си знае
от кое хапче се повлиява най-добре.
Другата истина е, че това, че за някое лекарство все още
няма написано черно на бяло колко е вредно, не означава
автоматично, че е полезно. Всички знаем за огромните
спекулации във фармацевтичните компании.

# 211
  • Другата България
За този парацетамол не се ли изписаха куп негативни писания още от зимата във връзка с грипната епидемия? newsm78 И на мен много ми помага Енетра Hug

А, аз изобщо не съм застъпник нито на Парацетамола,
нито на което и да е лекарство, въпреки че ми се налага
да пия най-разнообразни хапчета. Иначе всеки си знае
от кое хапче се повлиява най-добре.
Другата истина е, че това, че за някое лекарство все още
няма написано черно на бяло колко е вредно, не означава
автоматично, че е полезно. Всички знаем за огромните
спекулации във фармацевтичните компании.

Напълно съм съгласна, въпреки че за някои лекарства страничните ефекти са повече от полезните....та това си е вредно отвсякъде, ама нали сме свикнали да ги пием...... Peace

# 212
Здравейте,преди 2-3 седмици бях писала,че започвам борба със ЗК за направление за ЯМР.Направлението вече е факт,но имам питане-тъй като междувременно започнах лечение с Пропицил на щитовидната жлеза(с хипертиреоидизъм съм)-това ще попречи ли на изследването-лекарството..или болната жлеза..и ...трябва ли да отида с някого ..т.е. после чувствате ли нещо..замайване...или нещо друго ..мога ли след това да отида на работа,същия ден.Разбира се ще питам невролога ,но искам да си направя план за свободен ден от работа...или какво да обесня на колежки(зависими сме една от друга)...Извинявам се за дългия пост..

Не съм сигурна, но не мисля, че ЯМР-то има отношение към лечението и щитовидната жлеза, ако се прави без контраст.
На мен ми правиха изследването без контраст.
Аз съм с изключително ниско кръвно и миниероподобен синдром. Не ми е прилошавало. Сама бях.
След като приключи изследването (а беше на три зони - цял гръб), внимателно ме изправиха и изчакаха да "кацна" (замайването не бе по-различно от стандартното за мен при изправяне).
След като станах, всичко си беше съвсем наред, без никакви проблеми, абсолютно нищо нестандартно и неестествено не съм почувствала.

# 213
 Simple Smile Здравейте ! Моите страдания започнаха преди 6 месеца . Започнах да ходя по лечебни масажи защото се сковавах в кръста и имах болки в левият крак, януари месец направих скенер и се оказа ,че имам левостранна парамединна дискова херния на ниво L5 S1 с ръбцова остеофитоза. Февруари месец се подложих на озоно-терапия ,но при мен ефектът беше нулев . На 4-ти април се събудих и установих ,че не мога да се мръдна от болка ,след около десетина дни направих  ЯМР и се оказа ,че имам спинална стеноза и хернията е излязла от диска . Мнението на всички лекари до ,които се допитах беше едно - оперативно лечение. В началото бях много притеснена ,но след  като моят лекуващ лекар ме изпрати при доцент Светослав Калевски  взех решението да се оперирам . Само искам да кажа ,че два часа след операцията аз вече ставах ,а на следващият ден ме изписаха. Изключително съм благодарна на доцент Калевски и на доктор Димитър Харитонов ,които ми върнаха нормалния ритъм на живот . Вече минаха две седмици от операцията и се чувствам чудесно, пожелавам на всички вас  по бързо оздравяване и отърване от тази гадна болест!

# 214
  • хасково
desidi  В коя болница се оперира?

# 215
desidi  В коя болница се оперира?

Аз не съм desidi, но ако съдя по лекарите, Варна "Света Ана"

# 216
Здравейте,някой има ли отзив за това;
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=644932.msg21312647#msg21312647

# 217
Искам да попитам някой от вас през цялата си дискохерниална история получавал ли е някога от някого пък дори и само веднъж  възможност за ЯМР по каса. Искам да разбера това възможно ли е , на някой случвало ли му се е ?

# 218
Искам да попитам някой от вас през цялата си дискохерниална история получавал ли е някога от някого пък дори и само веднъж  възможност за ЯМР по каса. Искам да разбера това възможно ли е , на някой случвало ли му се е ?

Да възможно е , но се чака доста и трудно дават направления

# 219

Явно си получила такова. А можеш ли да кажеш/опишеш сложността на твоя проблем или ако става въпрос за друг човек. Просто искам да усетя за проблем с каква сложност дават направление....

Иначе това за което питаш, преди няколко страници имаше отзиви от съвсем скорошна операция при Стоев

# 220

Явно си получила такова. А можеш ли да кажеш/опишеш сложността на твоя проблем или ако става въпрос за друг човек. Просто искам да усетя за проблем с каква сложност дават направление....
Майка ми е с дискова херния от близо година,проведохме най различни лечения,но не и дадоха направление за ЯМР.Наша близка е с същата диагноза и и дадоха,защото беше за операция.Чака три седмици преди да направи ЯМР.Една съседка взе направление от невролог без проблем,а тя не е с дискова херния.Явно всичко зависи от невролога или неврохирурга.

Иначе това за което питаш, преди няколко страници имаше отзиви от съвсем скорошна операция при Стоев

# 221
  • хасково
То направление може да се вземе,но дали може да остискаш докато ти дойде редът е друг въпрос.В началото на април ме записаха за юли месец,а бях с ужасни болки и едва движейки левия си крак.Вероятно трябва да си неподвижен вече,за да ти дадат веднага Sad

# 222
Майка ми е от около година с дискова херния.Имаше и пареза ,но като че ли я овладяхме.На ЕМГ ,което направихме повторно след няколко месеца не показа пареза,а предишното показваше.Лечението което проведе беше лазер,милгама,магнезий,дипрофост,отделно куп обезболяващи и противовъзпалителни.Ходи на Момин Проход и на Павел Баня ,при кинезетерапевт на иглотерапия.Положението се овладя малко след толкова ходене къде ли не,но болката в глезена се появява всеки ден казва ,че усеща парене.Поне хвърли бастуна.Тя не мовеше да направи и пет крачки без да изпита страшна болка.Сега смятаме да опитаме с немските хомеопатични инжекции,то нищо друго не ни остава и ако и те не помогнат просто не знам какво друго остава освен операция.Борбата продължава вече годинаДиагнозата и е ДХ плчс две протузии и остеопороза на гръбначния стълб.

# 223
Привет на всички,който четат и пишат във форума.От близо година чета за споделените проблеми и пътищата  за отстраняването им.Сега пиша за първи път,тъйкато и аз получих хомеопатичните инжекций от Германия,но имам един въпрос? Във форума  всеки който си е слагал тези инжекций пише че се боцкат през ден ,през два дори през три дни.В листовката обаче пише :                                                                                                                                                        Dosierung und Art der Anwendung:Soweit nicht anders verordnet:Bei akuten Zustanden bis zu 3mal taglich 1 Ampulle.Bei chronischenVerlaufsformen 1 Ampullen pro tag injizieren.                                     Въпроса ми е : кое е правилното решение ? Знам че в крайна сметка решението ще е мое,но малко помощ от приятели никога не е излишна.  bouquet

# 224
Това е схемата предписана ми от д-р Христо Георгиев  Naughty

Понеделник-Вторник-Сряда-Четвъртък-Петък-Събота-Неделя

син цвят - боцкаш се!

Общи условия

Активация на акаунт