Дискова херния - 4

• 328 437
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Профенида е тежка артилерия. На мене ми деййства почти веднага, за не повече от час и вече действа. Но послушай съвета за упражненията.

В Павел Баня се ходи на стария санаториум, защото минералния извор е в двора на болницата. Другите болници си докарват по "някакъв" начин вода до тях , но ...... нали не вярваме на всичко което ни се казва  Laughing
Ето телефона за резервации, вдигат го предимно след 11часа до към 14.30, че преди това са с блокирала система за записвания и оправят записващите за деня.
04361 2119   Ако е само да се информирате, има дежурен на телефон , сестра или някой от санитарите вдигат,  може и в почивен ден да опитате да звъните. Трудно става свързването но само този номер имат.

За съжаление съм им писла писмо и още нямам отговор с покана за октомври. Иначе ако ще си плащате може би ще стане да ви приемат и веднага  Wink

# 406
  • Другата България

В Павел Баня се ходи на стария санаториум, защото минералния извор е в двора на болницата. Другите болници си докарват по "някакъв" начин вода до тях , но ...... нали не вярваме на всичко което ни се казва....

Тук може малко да поспорим, и за това къде се ходи, както и за водата....всеки ходи кой където си поиска Laughing, стария санаториум е с направление за болничен престой /талон №7 и задължително ЕМГ/ и той е 7 дни, стаите са по 3-4 човека с общ санитарен възел на етажа, и там са по-тежките случай.Все пак преди месец се върнах от Павел баня и това не е първото ми ходене Peace Масово се ходи в блоковете по НОИ, както и в частните хотели, и водата не се "докарва", а си има сондажи и там, аз поне доста съм разпитвала за това.То и без да питаш се усеща, повече от 30 минути в басейна не можех да стоя..... Naughty имам телефони на блоковете по НОИ, ако някой проявява интерес..... Peace

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 21:30 от Merri_An

# 407
Аз почти си запазих място по НОИ в новата част в Павел Баня,но се оказа,че водата е много топла за мен-аз имам възли на щитовидната жлеза и ми е противопоказано..Да знаете някъде по-хладка вода-хем хладка,хем лековита за мен-явно няма пълно щастие Joy

# 408
Аз почти си запазих място по НОИ в новата част в Павел Баня,но се оказа,че водата е много топла за мен-аз имам възли на щитовидната жлеза и ми е противопоказано..Да знаете някъде по-хладка вода-хем хладка,хем лековита за мен-явно няма пълно щастие Joy

В Хисаря също е подходящо.

# 409
  • София

Защо мислиш, че задължително трябва да
намериш минерална вода с температура
35-36 градуса? В Кюстендил, където ходя
аз, водата извира с температура 76 градуса.
Просто се разрежда със студена вода до
нужната температура. Във Велинград също
се разрежда, в Баня, Карловско, също.

# 410
  • Другата България
Тъкмо това щях да и кажа, в Павер баня също се разрежда, а освен изброените от теб съм ходила и в Роза-та в Стрелча и там се разрежда. Peace

# 411
Не знаех къде колко градуса е водата,даже и в Павел Баня нямах идея каква е..но когато споменах на физиотерапевтката си..тя ми каза,че не е подходящо за мен.За това търся инфо ..къде е добре за такива....като мен Simple Smile

# 412
  • София
deni-sta, най-достоверно е да прочетеш 
в сайта на НОИ какво е изброил всеки
от санаториумите като показания и
противопоказания за настаняване.

# 413
Здравейте, на 27 години съм , мъж от София. Моята история започна около февруари месец с болки в кръста , ябълката и изтръпване на левия крак когато е обездвижен. Ходих при невролог - дископатия  , месец лечение , още месец физиотерапия - никакъв ефект. Втори невролог нищо , трети - изпрати ме на скенер , оказа се голяма дискова херния на ниво L5-S1, оттам направление за неврохирург и мнение за спешна операция.Обясни ми колко е зле положението ,както и стадиите които ще последват ако не се оперира. Отидох за второ мнение при друг хирург който каза че по принцип трябва да се оперира, но без ЯМР не може да каже нищо. Отидох на ЯМР, но очаквах какво ще е мнението на всеки хирург , отидох на невролог. Лекара каза че малък брой от херниите се оперирали и моята не била такава, изписа ми лекарства и инжекции и сега съм по добре.
Предвид не добрите отзиви за операциите , още повече че припадам само при вида на лекар с игла в ръка камо ли нещо повече засега съм решил да поизчакам малко. От другата страна опасността да се увреди нерва не ми дава мира. Труден избор, но ще съм ви благодарен на всякакво мнение или препоръка!

Поздрави.

# 414
  • Другата България
За това търся инфо ..къде е добре за такива....като мен Simple Smile
newsm78Какво имаш предвид под "такива като мен"?Тука всички сме като теб hahaha ако имаш предвид щитовидната жлеза-аз съм оперирана през 2005 година , моята беше дифузна обаче, и си ходя без проблеми навсякъде, вкл. Павел Баня Peace

# 415
Под "такива като мен " имах в предвид с дискова херния ,хиперфункция на щитовидната и мнооооооооооого възли,който (поне за сега) не са за операция,но темповете,с който растат,може да се окаже,че наесен ще има операция.Ето това имах в предвид Grinning

# 416
  • Карлово
  А вие като имате умерена някаква болка как я успокоявате/щото разбирам,че НПСВ средствата ги ползвате само в краен случай-а дотогава какво- търпите си  и нищо ли? / Crazy Grinning
С лек масаж на проблемната зона с "любимо" мазило.

# 417
Здравейте, на 27 години съм , мъж от София. Моята история започна около февруари месец с болки в кръста , ябълката и изтръпване на левия крак когато е обездвижен. Ходих при невролог - дископатия  , месец лечение , още месец физиотерапия - никакъв ефект. Втори невролог нищо , трети - изпрати ме на скенер , оказа се голяма дискова херния на ниво L5-S1, оттам направление за неврохирург и мнение за спешна операция.Обясни ми колко е зле положението ,както и стадиите които ще последват ако не се оперира. Отидох за второ мнение при друг хирург който каза че по принцип трябва да се оперира, но без ЯМР не може да каже нищо. Отидох на ЯМР, но очаквах какво ще е мнението на всеки хирург , отидох на невролог. Лекара каза че малък брой от херниите се оперирали и моята не била такава, изписа ми лекарства и инжекции и сега съм по добре.
Предвид не добрите отзиви за операциите , още повече че припадам само при вида на лекар с игла в ръка камо ли нещо повече засега съм решил да поизчакам малко. От другата страна опасността да се увреди нерва не ми дава мира. Труден избор, но ще съм ви благодарен на всякакво мнение или препоръка!

Поздрави.

Какво искаш да кажеш с това "Предвид не добрите отзиви за операциите "? Посочи ми негативен пост за недобър отзив. Напротив, скоро даже и пари се събираха тук и в нета за операция, която мисля, че не беше отразена негативно. Аз имам две операции и се чувствам като преродена, съжалявам, че не съм ги направила по-рано а съм се измъчвала, че и другите покрай мен.
А сега да те поразвеселя - няма да припаднеш на операция-те те приспиват без да разбереш и даже не можеш да си спомниш какво са те правили. Че и лека нощ ти пожелават даже  hahaha

# 418
След всичко прочетено до тук останах с такова впечатление или може би съзнанието ми филтрира само една част от информацията  Laughing
Забравих да спомена че на резонанса диагнозата е пролапс ( не съм сигурен дали е точно херния) и лекарите споменаваха, че за момента съм късметлия защото канала е бил широк. Иначе при мен с движение болката отшумяваше за момент.       

# 419
Въпрос към дамите-правили ли сте си ЕМГ,когато сте били в цикъл????Има ли някакви противопоказания за това изследване в това състояние.Имам запазен час,цикъла ми закъсня и точно тогава ще ми е 2 ден..какво да правя-да отменя часа..или на място да решим??

Общи условия

Активация на акаунт