Дискова херния - 4

• 328 444
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • София
deni... няма никакво значение. Бъди спокойна, всичко ще бъде в ред, в добри ръце си. Доц. д-р Новачкова е най- добър специалист за ЕМГ. Успех.

# 421
  • София
ОК , прекрасно е, че при теб няма влошаване. Всичко е минало добре. Изчетох много мнения, но не всички са доволни като теб. При някои пациенти влошаването е доста сериозно, даже има и на инвалидни колички..Не е лесно да се вземе такова решение, а и операцията не е толкова елементарна, както го представяш ти. Да, може би наистина и аз ще стигна до там, но за момента ще се опитам да направя всичко възможно с физиотерапия и съответните бани, дали ще ми помогнат...нямам голяма надежда. При мен увреждането е голямо, /4 дискови хернии/ засегнати са нерви, които дават огромен дискомфорт, а болка в кръста нямам, но за сметка на това в краката..все едно ме залива гореща вода и болка, а на външев вид нищо няма. Това са периферните нерви, които са засегнати и силно изтънен гръбначен канал /дано да се изразявам правилно/ от там се получава невропатията. Даже и ако направя операция, не ми се дава 100% излекуване, а някъде до 60%????. Все още не мога да взема правилното решение..Поздрав!
ПП Въпреки, че имам 2 тежки коремни операции и които бяха животоспасяващи, тази, ако се реша да я направя ми се струва , че ще е най-сложната и тежка, а дали е така..При първите които ми направиха, резултата беше сигурен - нищо страшно и без последствия, а сега...може би ще се насоча към "Токуда", микроскопска неврохирургия, но не зная кой доктор оператор да избера. Този път изключително ме е страх.....ужасена съм.

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 01:47 от ma14

# 422
 А вие като имате умерена някаква болка как я успокоявате/щото разбирам,че НПСВ средствата ги ползвате само в краен случай-а дотогава какво- търпите си  и нищо ли? / Crazy Grinning
С лек масаж на проблемната зона с "любимо" мазило.

Simple Smile ти какво такова ползваш?...

Искам да споделя с вас тук,че онзи ден чак/след толкова упражнения  и др такива/ успя да ми се освободи напрежението в гр стълб/от около 1м ми е проблема, болката не беше продължителна, но усещането за захапано е неприятно........Ами -висях на един лост за тупане на килими  Crazy....не боли самото висене,н ое неудобно,щото вися и ръцете ми се изморяват...правих го в неделя 3 х 3-4 висенета/за х 15-20 сек Grinning и в понеделник се провиснах 2 пъти за по 10ина сек....след това леко си изпънах тялото встрани с вдигнати ръце и гръбнака ми "изчатка" по-сериозно.....и ми спря всякакво напрежение и "усещане " за тежест в нерва ми.....Останаха ми още 3 процедури от физиотерапията и съм готова../за сега Wink/като не съм спирала упражненията от преди да ми се случи проблема  Party....../.....ама той и отпуска ми значително намаля,всъщност ....Хубав ден от мен...   Hug

# 423
  • Карлово
 А вие като имате умерена някаква болка как я успокоявате/щото разбирам,че НПСВ средствата ги ползвате само в краен случай-а дотогава какво- търпите си  и нищо ли? / Crazy Grinning

Искам да споделя с вас тук,че онзи ден чак/след толкова упражнения  и др такива/ успя да ми се освободи напрежението в гр стълб/от около 1м ми е проблема, болката не беше продължителна, но усещането за захапано е неприятно........Ами -висях на един лост за тупане на килими  Crazy....не боли самото висене,н ое неудобно,щото вися и ръцете ми се изморяват...правих го в неделя 3 х 3-4 висенета/за х 15-20 сек Grinning и в понеделник се провиснах 2 пъти за по 10ина сек....след това леко си изпънах тялото встрани с вдигнати ръце и гръбнака ми "изчатка" по-сериозно.....и ми спря всякакво напрежение и "усещане " за тежест в нерва ми.....Останаха ми още 3 процедури от физиотерапията и съм готова../за сега Wink/като не съм спирала упражненията от преди да ми се случи проблема  Party....../.....ама той и отпуска ми значително намаля,всъщност ....Хубав ден от мен...   Hug
Ползвам от геловете с конски кестен или дяволски нокти, няма смисъл от по-скъпи.
Само да те предупредя за висенето на лост. Приятелка преди 2-3 години за да си "успокои" болката в гърба като се увиснала на лост, специално монтиран в апартамента и за тази цел, си скъсала сухожилие на ръката. Търпяла болките около 2 месеца, преди за разбере какво се е случило, мислила, че е разтегнато сухожилие. Сега освен болките в гърба има и сериозни болки в ръцете.
Желая ти бързо оправяне и никакви инциденти като гореспоменатия. Hug

# 424

Искам да споделя с вас тук,че онзи ден чак/след толкова упражнения  и др такива/ успя да ми се освободи напрежението в гр стълб/от около 1м ми е проблема, болката не беше продължителна, но усещането за захапано е неприятно........Ами -висях на един лост за тупане на килими  Crazy....не боли самото висене,н ое неудобно,щото вися и ръцете ми се изморяват...правих го в неделя 3 х 3-4 висенета/за х 15-20 сек Grinning и в понеделник се провиснах 2 пъти за по 10ина сек....след това леко си изпънах тялото встрани с вдигнати ръце и гръбнака ми "изчатка" по-сериозно.....и ми спря всякакво напрежение и "усещане " за тежест в нерва ми.....Останаха ми още 3 процедури от физиотерапията и съм готова../за сега Wink/като не съм спирала упражненията от преди да ми се случи проблема  Party....../.....ама той и отпуска ми значително намаля,всъщност ....Хубав ден от мен...   Hug
Ползвам от геловете с конски кестен или дяволски нокти, няма смисъл от по-скъпи.
Само да те предупредя за висенето на лост. Приятелка преди 2-3 години за да си "успокои" болката в гърба като се увиснала на лост, специално монтиран в апартамента и за тази цел, си скъсала сухожилие на ръката. Търпяла болките около 2 месеца, преди за разбере какво се е случило, мислила, че е разтегнато сухожилие. Сега освен болките в гърба има и сериозни болки в ръцете.
Желая ти бързо оправяне и никакви инциденти като гореспоменатия. Hug

Hugблагодаря,chatNoir  .....дано всички ние споделяме само минали преживелици от тук нататък..... уау...ама- тя /твоята приятелка / трябва да е с повечко кг,сигурно  ooooh!...или пък-може би трябва предварително раздвижване на китките и ръцете.....Отн този гел- много хора/всички,май/ са доволни от него/това е един немски гел,в голяма кутийка,нали..че сега ен ми се търси /....

# 425
  • Карлово
Е, около 60 кг е. И наистина, ако човек позагрее преди мятането на лоста, ползата ще е по-голяма.

# 426
...значи не са значими кг й...не знам- едно лекуваме-друго ново излиза... Tired...обаче да ти кажа "работи " и това,че като не мисля за болката/когато я имам/ наистина не ме боли и обратно- дори да е била слаба- като се сетя и ме заболява Party... Laughing

# 427
  • София
При последната ми криза невороложката
ме караше да вися някъде. Казваше да го
правя често и за кратко. Наричаше го суха
екстензия. Трябва да се слиза много леко
и внимателно, обаче, а не силно тръсвайки
се на земята.

Mamma, честит имен ден!  bouquet
Много, много здраве!  

# 428
След всичко прочетено до тук останах с такова впечатление или може би съзнанието ми филтрира само една част от информацията  Laughing
Забравих да спомена че на резонанса диагнозата е пролапс ( не съм сигурен дали е точно херния) и лекарите споменаваха, че за момента съм късметлия защото канала е бил широк. Иначе при мен с движение болката отшумяваше за момент.       
Пролапс си е сериозна работа,но все пак е добре да се уточни какво точно имат предвид.
Тук може да видиш инфо за етапите на хернирането.А дисков пролапс е когато значителна част от пулпозното ядро е извън пределите на междупрешленния диск и пролабира в гръбначния канал или това е етапа Дискова екструзия  от линка.Ако наистина е така бива да посетиш неврохирург с опит.Мой приятел се оперира(по спешност) успешно при доц. Габровски в Пирогов и вече се възстанови

# 429
ОК , прекрасно е, че при теб няма влошаване. Всичко е минало добре. Изчетох много мнения, но не всички са доволни като теб. При някои пациенти влошаването е доста сериозно, даже има и на инвалидни колички..Не е лесно да се вземе такова решение, а и операцията не е толкова елементарна, както го представяш ти. Да, може би наистина и аз ще стигна до там, но за момента ще се опитам да направя всичко възможно с физиотерапия и съответните бани, дали ще ми помогнат...нямам голяма надежда. При мен увреждането е голямо, /4 дискови хернии/ засегнати са нерви, които дават огромен дискомфорт, а болка в кръста нямам, но за сметка на това в краката..все едно ме залива гореща вода и болка, а на външев вид нищо няма. Това са периферните нерви, които са засегнати и силно изтънен гръбначен канал /дано да се изразявам правилно/ от там се получава невропатията. Даже и ако направя операция, не ми се дава 100% излекуване, а някъде до 60%????. Все още не мога да взема правилното решение..Поздрав!

Върнах се да прочета какво съм написала - е не видях къде пиша, че операцията е много елементарна! И никога не съм си го и помисляла! Не си спомням и за хора в инвалидна количка, а съм във форума от поне 4 години. Не знам къде си прочела такива мнения, но и ти не посочваш! Заради невярните твърдения за това колко са несполучливи операциите продължавам да коментирам мненията . Тук четейки такива постове много хора придобиват погрешна представа, която влияе върху решенията им.
Явно при теб ситуацията е доста по-сложна, имаш право да си притеснена и ти пожелавам от сърце успешно оздравяване ! Но смятам, че повече вяра в успеха би ти помогнал много.

# 430
  • София
Привет Simple Smile
Напоследък имам тъпа болка зад опашната кост (последната), от седене, но дори и при стоене се появява.
Имам талон за рентгенова снимка - препоръчайте ми къде да отида в София?

Преди 3 седмици се натоварих с един ремонт, от тогава понякога усещам сякаш гръбнака ми е прекършен (силно казано) по средата (иначе хернията ми е в лумбалната). Сега ми поминаха тези пориви на болка, но си спомням, че и преди 7години така затихнаха... ooooh!

С резултатите от снимката ще се върна на контролен при невроложката - тя ще може ли да ме диагностицира опасенията ми или ще трябва скенер/ямр?

# 431
  • София
hakama, рентгенова снимка в "Александровска болница" в дясно партер  д-р Гергов. Нама хора, спокойно е.

# 432
Здравейте. Подкрепям ОК и наистина се на дявам да няма хора с усложнения чак до инвалидност.Аз също съм оперирана близо 4г и от доста време следя форума.Но ако има нека да пишат сигурно е трудно но все пак ще научим нещо. А 100% никой не дава. След операция на ДХ всеки  би трябвало да го обясни има вероятност за рецидив,срастване,което води до мисълта че няма 100% чисто нов.... Но пък ако не го направиш на време дали няма да стигнеш100%инвалидност.Преди операцията имах 60% процедури Павел баня екстензии за еди месец бях добре и после пак,и при мисълта за операция все отказвах,тогава Габровски ми обясни че и ако този път отложа 100% пареза не ми мърда.Близо 8г съм с ДХ доста съм си увредила нерва парези на краката изтъняване+изтървания,е сега донякъде съм добре нямам обаче такива болки както преди операцията.Аз смятам че повече вяра в упеха на операцията би помогнал на всеки които ще се оперира.

# 433
hakama, от Бусарски син знам, че в Пирогов е най-добре настроен апарата за снимки на кости, а и е много нов. Снимките излизат на диск. Аз си ги плащах и въпреки, че бяха 4, мисля че сумата беше под 20 лв.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 17:14 от Булка Марулка

# 434
Здравейте,
Следя темата от октомври миналата година, когато за първи път ми откриха дискова херния. Имах изтръпване и много силна болка в десния крак. Бях в болница на класическите стероидни и нестероидни лекарства-венозно и с инжекции. Интересното беше, че болките намаляваха като ходех. Мислех, че по-голям ужас няма, когато през април тази година всичко се върна със страшна сила. Болките бяха неописуеми и бях свита на кълбо на земята 5 дена. После в болница и после на Павел баня. Там реално болките спряха и се възстанових. От известно време обаче болките се върнаха в крака, търпими са но вече съм наплашена и искам да предотвратя нова криза.
Молбата ми е ако някой има излишни хомеопатични инжекции искам да си купя, за да направя един курс и с тях.

Общи условия

Активация на акаунт