Дискова херния - 4

• 328 381
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Доктора нещо,не каза  Laughingможе и да не го е видял.Аз отидох да ми сложи инжекция и чак като се прибрах се сетих,че бях със сезала...
Кой знае,може пък да ни масажира /канапа/подобно на космодиска. newsm78Търкайки с в кожата може би загрява  Laughing Naughty

# 451
  • Другата България
Търкайки с в кожата може би загрява  Laughing Naughty

hahaha Joy Joy

# 452
  • София
hakama, рентгенова снимка в "Александровска болница" в дясно партер  д-р Гергов. Нама хора, спокойно е.
Taм разбрах, че бил стар и се чакало... дали не са два?

# 453
  • София
[quote author=hakama Бях там миналата седмица и ми направиха няколко снимки. Имаше 3 -.ма човека преди мен. Мисля, че си разбира от работата, защото работи там от много години,... все  пак е Александровска болница.

# 454
Grinning да....ами- не знам...казват,че неги боли кръста,като го връзват....то си е просто вързан така /като колачне Simple Smile/ и си стои там-на кръстовете им..

Умирам да го видя това с канапа. За пръв път чувам. Ох, ако един канап оправяше работата ей сега ще извадя цяла макара да намотая около кръста.
Това сериозно ли е наистина ?  newsm78

охооо...тя бая се е разисквала тая тема с различните видове сезали-конопи- картони  Laughing.....ами не знам- гледам ги вързани и като ги питам що са си вързали това на кръста  и те ми казват" щото не ме боли като съм с него"....гледам ги вързани с конопено сукно.. а и рехабилитаторката онзи ден каза,че някои си сплитат по-широкичко вече истинско"коланче" широко 4-5 см -и него така си го носят под дрехите вързано....може би самата материя на конопа в контакт с кожата прави нещо.....а относно упражнението на Иван Костов- това е едно от основните упражнения които отпускат напрежението в гръбнака..мога да ви дам още един линк руски....ако някой прояви интерес.... Simple Smile

http://vbox7.com/play:f8e2623a

# 455
  • София
[quote author=hakama Бях там миналата седмица и ми направиха няколко снимки. Имаше 3 -.ма човека преди мен. Мисля, че си разбира от работата, защото работи там от много години,... все  пак е Александровска болница.
Имах предвид, че техниката е стара Peace
Мисля в "Доверие" да ида засега.

# 456
  • София
Бях и в "Доверие" при доц. д-р Чакъров невролог.... нищо за сега, а имах такава огромна надежда. На мен "Доверие" ми е  далеко.

# 457
здравейте,искам да попитам някой ползвал ли е инжекциите Дискус мит калма ,но 5,5 мг.поръчах ги от германия,чрез познати които работят там.те проверили в аптеката и им казали ,че могат да им доставят опаковка от 5 броя по 5 мл.ако някой знае как да се слагат да помага.на две ли се делят ,дали са същите като тези от 2мг

# 458
          Здравейте !
Много отдавна не съм писал и, признавам си, почти не съм чел. Това е така, защото последните три години бях учудващо добре. Точно преди този период имах силна, болезнена и дълга криза и даже бях определил дата за операция, но съвсем ненадейно всичко отшумя. Припомням, имам огромна медианна дискова херния на Л4 Л5, която силно притискаше дуралния сак. Та така. През последните три години си живеехме с моята ДХ мирно и в разбирателство, като добро семейство  Simple Smile.
 Но не щеш ли, в началото на този месец внезапно се появи остра режеща болка в кръста, седалището, целия ляв крак и най-вече прасеца и стъпалото. Появи се и пареза с изтръпване, слабост в крка и ограничения в движенията. Предприех светкавични мерки. Само след половин час ми боднаха един Флостерон, назначиха ми и НСПВ. Това, естествено, само облекчи болката до търпими стойности. След седмица вече бях направил ЯМР и резултатите бяха категорични : Секвестрация (откъсване на парче от хернията) и засядането му в неврофорамена в ляво. В резултат-силно притиснато коренчето на Л5. Консултирах се набързо с трима неврохирурзи и присъдата им също бе категорична. Операция, и то по спешност.
С оглед на създалата се ситуация, не му мислих много. Оперираха ме на 17-ти този месец в СБАЛ Гръбначен център- екип с ръководител д-р Стоев. Изписаха ме още на втория ден. Сега съм си вкъщи и се чувствам много добре. Вече правя разходки по половин час, болки почти не усещам. Парезата още си я има, но като че намалява от ден на ден. Съзнавам, че за нея е нужно повечко време.
Мога да кажа с някоко думи, че в Гръбначния център работят изключителни професионалисти. Обстановката и отношението към пациентите също не е присъщо за българското здравеопазване. Благодарен съм от все сърце на работещите там !

Ако някой се интересува от подробности, да пита.

Хубав ден без болка ви желая !

# 459
...много е хубаво,че нещата са минали сполучливо...пожелавам ти /нищо,че не се знаем- съфорумци сме и с общ проблем,все пак  Peace/ това да ти е  последното подобно преживяване....Успешно възстановяване,Текс  Simple Smile

# 460
Здравейте, искам да споделя какво се случи с моят мъж. От около 1 година насам му изтръпват и двата крака през нощта. Това започна малко след като беше претърпял операция и му слагаха гръбначна упойка. Малко след това каза , че краката му изтръпват все едно е под упойка.Възможно ли е упойката да е увредила нерв? Какви ли не лекари посетихме.   Преди една седмица го изпратиха на ЯМР и му поставиха "Медианен пролапс на пулпозния нуклей във сегмента L5-S1 " - ТОВА Е ПОСТАВЕНАТА ДИАГНОЗА. Невроложката от вратата му каза за операция без да обясни нищо друго. Изчетох всички неща които сте писали и разбрах че има много хора с тази диагноза.Искам да питам не може ли да се пробват други методи за лечение преди операция.?

# 461
Здравейте, искам да споделя какво се случи с моят мъж. От около 1 година насам му изтръпват и двата крака през нощта. Това започна малко след като беше претърпял операция и му слагаха гръбначна упойка. Малко след това каза , че краката му изтръпват все едно е под упойка.Възможно ли е упойката да е увредила нерв? Какви ли не лекари посетихме.   Преди една седмица го изпратиха на ЯМР и му поставиха "Медианен пролапс на пулпозния нуклей във сегмента L5-S1 " - ТОВА Е ПОСТАВЕНАТА ДИАГНОЗА. Невроложката от вратата му каза за операция без да обясни нищо друго. Изчетох всички неща които сте писали и разбрах че има много хора с тази диагноза.Искам да питам не може ли да се пробват други методи за лечение преди операция.?

Чакай сега, каква операция са му правили-от дискова херния, или друга, налагаща епидурална упойка?
Ако е второто, мисля, че е напълно възможно при поставяне на упойката да се увреди нерв. Възможно е симптомите да се дължат на това (още повече, че са се появили веднага след операцията). Но може и причина да е находката от ЯМР.
Изтръпването силно ли е? Има ли слабост в някой крак? Болки в краката, или в кръста?
Разбира се, че е възможно човек да облекчи симптомите, или дори да ги излекува без операция. Тя е последното средство, когато останалите не помагат. За възможните методи на лечение, разгелдай подробно първата страница на темата. На всеки помагат различни методи, трябва да се пробва.
И мисля, че не е лошо да се направи консултация с ДОБЪР невролог.

# 462
Епидуралната упойка се наложи заради урологичен проблем. Болки  няма нито в кръста нито в краката , а само изтръпване и на двата крака понякога по- силно изтръпване , по- някога по слабо. Но пак да кажа , започнаха малко след тази упойка. Незнаем дали е и от нея или просто съвпадение.

# 463
poli555,напълно е възможно и от това да е....,но не е задължително.При мен проблемите започнаха също след операция/последната от няколко доста тежки коремни операции/,но определено не беше от упойката/тъй като имам  вродена Спина бифида на S1,предупреждавам и не позволявам да ми се слагат каквито и да е упойки в гръбнака/,в процеса на възстановяване започна да ми изтръпва десния крак,освен това получавах едни особенно болезнени крампи...на моменти болката беше нетърпима...после започна и левия със същата програма и тогава вече отидох на невролог,където ме зарадваха че имам ДХ.Като направих скенер и ЯМР се оказа,че имам и стара/калцирана/ фрактура на прешлен+ остеохондроза+Спина бифидата и направо в прав текст ми казаха,че даже съм добре,че имам толкова малко проблеми предвид състоянието ми.....Но,защо съм в това състояние-никой не се ангажира да каже/съвсем неофициално ЛЛ ми рече,че като едното нищо може и да са ме поизпуснали някъде при преместването,докато съм била под упойка,но няма как да разбера дали наистина това се е случило,нито пък някой ще си признае/.Иначе аз също в началото нямах проблеми с болки в кръста......само с краката проблемите,но сега освен тях имам и проблеми с ръцете,от време на време и с главата/писах за притъмняванията и губенето на съзнание/....лно това е по скоро с проблемите и в горната част на гръбначния стълб,каквито също се оказа че имам....Но,аз лично не съм склонна да ме оперират повече/освен,ако наистина не е въпрос на живот и смърт/....и пробвам да се поддържам с физиотерапия и алтернативна медицина/хомеопатия/..и от време на време с НСПВ.
Но,и според мен,най-добре е да потърсите наистина добър специалист невролог,с който да направите още една консултация и тогава да решавате и търсите начини за решаване на проблема.

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 14:47 от Анонимен

# 464
  • София
Здравейте,

Изникна ми възможност да си взема колело и/или стол (или поне едното). Вие карате ли колело? Мен ме притеснява факта, че имам три етажа да го качвам (11-12кг), мисля и в мазето да го оставям, но още не съм сигурен как ще стане. Последно карах до преди 2-3г едно доста високо, неудобно и тежко колело, сегашното ще е много по-добро.
Все още не мисля да си взимам колан, някои специалисти, при които ходих твърдо ми забраниха, други пък препоръчаха (само при работа). Последно една невроложка от старата школа ми препоръча на Thuasne Lombacross (153лв) ooooh! но определно иамше разлика в изработката с онези от 70-80лв.

Ако имате идея за ергономичен стол под 150-250лв - споделете. Мисля, че той е доста важен в профилактиката, наред с тренировките и рехабилитацията.
Търся материали за ергономия на работното място.

Да ме извинят дамите, но искам да попитам и за щадящи пози при секс  Embarassed   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт