Дискова херния - 4

• 328 332
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Привет,

Някой от вас има ли опит с нуклеопластиката?
Аз съм с хернии на шийните прешлени, ходих по всякакви невролози и неврохирурзи в София, като част от тях бяха категорични, че ми трябва стандартна операция със смяна на дискове (2 бр.) на скромната цена от около 15 000 лв #Crazy . Само един обаче ми каза, че не е толкова зле положението и че той лично не би оперирал, което ме накара да отида и на консултация в Австрия. Там ми ми казаха, че операцията изобщо не е вариант за мен, тъй като съм с хипермобилни стави и се рискува доста бързо да получа хернии на съседни прешлени и ми предложиха нуклеопластика. Като се върнах разбрах, че се извършва и тук, ходих на консултация в Гръбначен център, където пък ми казаха, че и нуклеопластиката не е подходяща за мен и препоръчват нещо подобно, но с озон....  И такааа, няма двама лекари на едно мнение за момента, та си мисля да продължа да се консултирам, но с някой, който поне е наясно и с други методи освен операция и смяна на дискове. Моля, ако някой от вас е имай подобен опит да сподели. Не съм ходила в  св. Иван Рилски, а четох, че има добри отзиви за неврохирурзите там...

# 496
Здравейте,

пиша ужасена от случилото се със свекъра ми в "Света София" при д-р Калин Михов! Внимавайте много, прословутите му методи са се превърнали в една машина за пари, с които не се решава проблема, а се постига само временно облекчение. Да, ама до време. За трети път свекър ми отива при него и се случва следното - приемат го с линейка, на носилка и кански болки. Извършват му интервенцията и една седмица след това той стои в болницата със същите кански болки и го наливат с обезболяващи, след което го изписват отново на носилка без грам подобрение и най-важното без информация какво се случва!!!! Невролога мрънка и не дава никаква информация. Михов си бъл във Варна и го нямало, пък и казал, че той си е свършил работата, да не го закачат повече. А човекът е напълно неподвижен и откаран в къщи, за да си изтрият ръцете и да се отърват от него. Оказва се, че нито в началото, нито след това му е направена снимка!!!! Въпросният д-р Михов оперира на сляпо!!! Ама то не се правело снимка, абе как да не се прави ние да не сме олигофрени!! Ще бърка в гръбнака на някого без снимка!! Що за чудовищна простотия?? Без думи сме... Сигурно ще ги съдим.
Ужасена съм и искам да предупредя колкото се може повече хора да внимават.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 497
  • София
ity, нищо не ми говори. За първи път чувам, ще търся да се информирам.

manisha, гони си правата. Ако имаш сили и нерви се опитай да ги съдиш, но дали ще има смисъл или е кауза пердута...

# 498
Ето това е методът:
http://www.nucleoplasty.com/

# 499
  • хасково
Заради такива случаи всички се страхуваме от операция.   Sad Дано няма фатални поражения и някой знаещ какво прави доктор да му помогне на човека.

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 23:44 от tanyaviolin

# 500
А вие защо го допуснахте това? Без ЯМР да го оперират  Tired

# 501

manisha, гони си правата. Ако имаш сили и нерви се опитай да ги съдиш, но дали ще има смисъл или е кауза пердута...

...дори само факта,че този лекар се наема да прави операция без наличието на нужния в случая резултат от изследването дали не е достатъчен  Confusedза завеждане на иск....може и да не е пердута тази кауза Wink.....

отн"болката е в главата"- и на мен моята колежка,която има този проблем от 5г постоянно ми напомня да не мисля за болката си...тя твърди,че най-добре й действа масаж и физиопроцедури- йонофореза някаква...от 2г сме заедно ине се  е обостряла/да не дава Господ/.... Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 19:06 от румид

# 502
Убедена съм, че "болката е в главата ти" - такова жУвотно няма, освен ако наистина ме боли глава, което е изключително рядко /веднъж на 10 години/ Много по-добре се чувствам при хладна пролет и зима, както и когато взимам по-хладен душ. Хладката морска вода, също ми действа прекрасно и всякакви такива  бани. Утре пак съм при пореден доктор-физиотерапевт. Дано да измисли нещо добро за мен. От сегашната физиотерапия /да не кажа голяма дума/, се чувствам по-добре. Това е самата истина, но до кога....

горещото време май наистина стимулира болката/по-напред в тази тема четох ,как някой обясняваше, че топлината ,разширявайки съдовете и тъканите в тялото , притиска нервите и така се създава чувството за болка/....напоследък в кабинета за неотложна помощ,където давам дежурства   идват предимно пациенти,страдащи от нашия проблем- след като и аз го имам съвсем си насочих вниманието натам/насам,т.е / -  в момента в това горещо време много дископатии са обострени ..може би 2/3 от всички страдащи в момента са с нашия проблем,включая и себе си,но при мен е тъпа и обхващаща цялото ми седалище област , а пациентите са с проблем и по крака,предимно десния, вътрешната страна...до палеца на стъпалото  Confused...

# 503

ако търсиш " Discus compositum",в Германия е регистриран само този за ветеринарна употреба 5мл.От Германия купуват " Discus compositum N mit kalmia",което е различно.

...а този  Discus compositum N mit kalmia няма същия ефект ,като Discus compositum- така ли?...ами аз току-що поръчах на един познат от Германия да ми търси , и обясних,че търся Discus compositum.....да взема да го предупредя за тази съществена подробност ли.... ooooh!...

# 504
Никога не сме могли да предположим, че ще се извършва операция без снимка... разбрахме го едва когато го изписваха и събирахме документите, епикризи и изследвания...
Сега сме се насочили към доц. Христо Цеков в Токуда.

# 505
Никога не сме могли да предположим, че ще се извършва операция без снимка... разбрахме го едва когато го изписваха и събирахме документите, епикризи и изследвания...
Сега сме се насочили към доц. Христо Цеков в Токуда.
До колкото знам те правят ендоскопски операции под рентгенов контрол.Така че не би трябвало да се оперира на сляпо.Но задължително трябва да има ЯМР преди и след 5-6 месеца,за да се види какво се случва.Изискайте епикриза,там ще се види какво са правили.
Цитат на: румид
...а този  Discus compositum N mit kalmia няма същия ефект ,като Discus compositum- така ли?...ами аз току-що поръчах на един познат от Германия да ми търси , и обясних,че търся Discus compositum.....да взема да го предупредя за тази съществена подробност ли....
Повечето от пишещите във форума ползват именно  Discus compositum N mit kalmia и са доволни,така че трябва да работи.Аз не съм го ползвал като инжекции и не мога да давам мнение за него.Взимах такива капки,но май нямаше ефект.От
Discus compositum съм доволен.Намирам го на добра цена от Англия.Многократно съм давал линкове.Ако имаш познати в Германия,кажи им да ти вземат Funiculus umbilicalis suis-Injeel  и Discus intervertebralis suis-Injeel Препоръчват ги за последваща профилактика видях го от тук това е сайт за продуктите на Хил.Дано и на теб ти помогнат

# 506
Здравейте,изчетох всичко публикувано..и реших да споделя и моя Здравословен проблем..започна се с болки в лява плешка ,рамо..пих обезболяващи не мина от там инжекции..подобрение няма болки ужасни от там на ренген и Ядрено магнитен резонанс..заключението е:Десностранна медиоларетарлна  дискова протрузия на: VC5-C6
 Шийна Остеохондроза VC5-C6...!!!...неврохирурга ми е на мнение да се оперирам..болките не минават ..вече месец аз съм на силни обезболяващи опияти!...досега съм пила:Аркоксиа/Вимово/Оксиконтин!!!/витамини..и други..Инжекции...Дексофен /Мовалис/Профенид/Дипрофос/Дексометазолин.Никакво подобрение.Амо има някой с подобна диагноза и е намерил лекар /лекрство ,моля да ми пише...това ще направя и АЗ !Казаха ми ,че болката ,като поотмине ..да опитам терапии бани и тн..,Но ТЯ/болката /в рамото ръката е ИНати не ще да си "ходи"Sad((...Благодаря ви предварително ..очаквам за добри новини .Дай Боже и с по леки болки..с уважение Рада..

# 507
  • София
Успях да влезна във връзка с" Нац.институт за интегративна медицина " Св.Йоан Рилски" на д-р Чавдар Нинов. За съжаление д-р Нинов-баща отсъства, приема д-р Нинов - син.  Определено има пациенти със сериозни заболявания, но и много такива които са доволни. По съвсем друг начин се практикува от познатото ни до сега, или по точно за Мускулно-Периостална Пунктура, Миопунктура и още много други за които не бях чувала. Може да се прочете в нета и да си извадите необходимата информация. Но, определено мога да кажа, че се работи много сериозно и най-вече се обяснява какво точно ще ти се прави. Хигиената е на много високо ниво. /за съжаление на много хора ще им се види скъпо/. Дали на мен ще се успее да ми се помогне - още нямам отговор, защото при мен нещата са сложни.
За информация ще посоча и нов адрес на клиниката: бул" Арсеналски" № 7, 2.ри етаж тел 0886 121 732 , 02/ 9681818
Ако някой от вас, има по-голям интерес ще изредя процедурите и заболяванията ,които се лекуват на ЛС.

# 508

Цитат на: румид
...а този  Discus compositum N mit kalmia няма същия ефект ,като Discus compositum- така ли?...ами аз току-що поръчах на един познат от Германия да ми търси , и обясних,че търся Discus compositum.....да взема да го предупредя за тази съществена подробност ли....
Повечето от пишещите във форума ползват именно  Discus compositum N mit kalmia и са доволни,така че трябва да работи.Аз не съм го ползвал като инжекции и не мога да давам мнение за него.Взимах такива капки,но май нямаше ефект.От
Discus compositum съм доволен.Намирам го на добра цена от Англия.Многократно съм давал линкове.Ако имаш познати в Германия,кажи им да ти вземат Funiculus umbilicalis suis-Injeel  и Discus intervertebralis suis-Injeel Препоръчват ги за последваща профилактика видях го от тук това е сайт за продуктите на Хил.Дано и на теб ти помогнат

...благодаря NikoDim , наистина е логично да е един продукта, но тази допълнителна съставка не знам каква е -за това попитах... Simple Smile.... а иначе онзи ден един невролог ми обясняваше за процеса на пролабиране на ядрото на диска  и каза"Ами то е нещо като ластик- прибира се...пак излиза,ако има условия за това.....като се пазиш- пак се прибира -и така- ластиче....."също и,че разположените латерално/странично/ давали по-чести "сецвания" отколкото разположените медианно хернийки ... Wink

# 509
Здравейте,изчетох всичко публикувано..и реших да споделя и моя Здравословен проблем..започна се с болки в лява плешка ,рамо..пих обезболяващи не мина от там инжекции..подобрение няма болки ужасни от там на ренген и Ядрено магнитен резонанс..заключението е:Десностранна медиоларетарлна  дискова протрузия на: VC5-C6
 Шийна Остеохондроза VC5-C6...!!!...неврохирурга ми е на мнение да се оперирам..болките не минават ..вече месец аз съм на силни обезболяващи опияти!...досега съм пила:Аркоксиа/Вимово/Оксиконтин!!!/витамини..и други..Инжекции...Дексофен /Мовалис/Профенид/Дипрофос/Дексометазолин.Никакво подобрение.Амо има някой с подобна диагноза и е намерил лекар /лекрство ,моля да ми пише...това ще направя и АЗ !Казаха ми ,че болката ,като поотмине ..да опитам терапии бани и тн..,Но ТЯ/болката /в рамото ръката е ИНати не ще да си "ходи"Sad((...Благодаря ви предварително ..очаквам за добри новини .Дай Боже и с по леки болки..с уважение Рада..

Здравей, Рада.
Странно. Пишеш, че проблемите ти са в ляво, а според резонанса, протрузията е десностранна медиолатерална. Това ще рече-назад и в дясно... Не съм специалист, но ми се струва, че болките не биха могли да са причинени от протрузията. Дали няма нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт