Дискова херния - 4

• 328 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,изчетох всичко публикувано..и реших да споделя и моя Здравословен проблем..започна се с болки в лява плешка ,рамо..пих обезболяващи не мина от там инжекции..подобрение няма болки ужасни от там на ренген и Ядрено магнитен резонанс..заключението е:Десностранна медиоларетарлна  дискова протрузия на: VC5-C6
 Шийна Остеохондроза VC5-C6...!!!...неврохирурга ми е на мнение да се оперирам..болките не минават ..вече месец аз съм на силни обезболяващи опияти!...досега съм пила:Аркоксиа/Вимово/Оксиконтин!!!/витамини..и други..Инжекции...Дексофен /Мовалис/Профенид/Дипрофос/Дексометазолин.Никакво подобрение.Амо има някой с подобна диагноза и е намерил лекар /лекрство ,моля да ми пише...това ще направя и АЗ !Казаха ми ,че болката ,като поотмине ..да опитам терапии бани и тн..,Но ТЯ/болката /в рамото ръката е ИНати не ще да си "ходи"Sad((...Благодаря ви предварително ..очаквам за добри новини .Дай Боже и с по леки болки..с уважение Рада..

Здравей, Рада.
Странно. Пишеш, че проблемите ти са в ляво, а според резонанса, протрузията е десностранна медиолатерална. Това ще рече-назад и в дясно... Не съм специалист, но ми се струва, че болките не биха могли да са причинени от протрузията. Дали няма нещо друго?
..Здравейте,от де да знам там чувствам болки ..направих снимки..после ямр..гледа ги неврохирурга..отзад също ме наболява ,но НЕ   е както в ляво..и ръката лявата днес цялата се вдърви ..много се изплаших..чудо невиждано..!!!...

# 511
А и тази Шийна Остеохондроза VC5-C6???...не води ли до тези болки в ръката и рамото?...

# 512

Цитат на: румид
...а този  Discus compositum N mit kalmia няма същия ефект ,като Discus compositum- така ли?...ами аз току-що поръчах на един познат от Германия да ми търси , и обясних,че търся Discus compositum.....да взема да го предупредя за тази съществена подробност ли....
Повечето от пишещите във форума ползват именно  Discus compositum N mit kalmia и са доволни,така че трябва да работи.Аз не съм го ползвал като инжекции и не мога да давам мнение за него.Взимах такива капки,но май нямаше ефект.От
Discus compositum съм доволен.Намирам го на добра цена от Англия.Многократно съм давал линкове.Ако имаш познати в Германия,кажи им да ти вземат Funiculus umbilicalis suis-Injeel  и Discus intervertebralis suis-Injeel Препоръчват ги за последваща профилактика видях го от тук това е сайт за продуктите на Хил.Дано и на теб ти помогнат

...благодаря NikoDim , наистина е логично да е един продукта, но тази допълнителна съставка не знам каква е -за това попитах... Simple Smile.... а иначе онзи ден един невролог ми обясняваше за процеса на пролабиране на ядрото на диска  и каза"Ами то е нещо като ластик- прибира се...пак излиза,ако има условия за това.....като се пазиш- пак се прибира -и така- ластиче....."също и,че разположените латерално/странично/ давали по-чести "сецвания" отколкото разположените медианно хернийки ... Wink

Това са напълно различни продукти.Аз си купувам Discus Compositum(той е с 37 съставки),доставката му е по-евтина от Англия,а и има много повече инфо за него в нета отколкото за този с Калмиа(той има 3 съставки-дафинов лист и други два елемента),а и до колкото съм чел този с Калмиата е по-скоро за остеохондроза,но много от колегите от форума са доволни от него.Аз съм го приемал само на капки,но май нямаше ефект при мен.Виж тук за хернията.

# 513
Остеохондрозата  са шипове,които могат да доведат до притискане на нерв  и оплаквания сходни с тези при дх.Кой неврохирург ти препоръча операция /ако не е тайна/?

# 514
Остеохондрозата  са шипове,които могат да доведат до притискане на нерв  и оплаквания сходни с тези при дх.Кой неврохирург ти препоръча операция /ако не е тайна/?
Според моята информация остеохондроза е началния стадий на хернията, ...шипове е спондилозата.

# 515
И  Шийна Остеохондроза VC5-C6 и медиоларетарлна  дискова протрузия на: VC5-C6  си ги имам и двечките и още куп кривинки по гр.стълб,но възпалението е голямо..и коренчетата притиснати..с две думи от там жестоки ите болки в поамо ,рака ..искам да попитам вчерА се свъРзах в ГЕРМАНИЯ  мои познати там къде живеят има двата вида инжекции..на по 20 ервонякъде ,но тъй ,като за първи път ги чувам и ползвам се колебая кой вид...моля да отговорите .за да поръчам ,че си идват в Б/я и да ги почвам,ч едвам удържам фронта!!!..и така Дискус мит Калма..ИЛИ Дискус Композитум..дано ги изписвам правилно;)..имам пак повтаряам дискова херния на 5/6 шийни прешлени и всичко останало..Много благодаря ,ако ми отговорите ..че нямам време !..Лек и търпим откъм болки ден..пожелавам....на всички !!!!с уважение Р.Г...Бургас..

# 516
И  Шийна Остеохондроза VC5-C6 и медиоларетарлна  дискова протрузия на: VC5-C6  си ги имам и двечките и още куп кривинки по гр.стълб,но възпалението е голямо..и коренчетата притиснати..с две думи от там жестоки ите болки в поамо ,рака ..искам да попитам вчерА се свъРзах в ГЕРМАНИЯ  мои познати там къде живеят има двата вида инжекции..на по 20 ервонякъде ,но тъй ,като за първи път ги чувам и ползвам се колебая кой вид...моля да отговорите .за да поръчам ,че си идват в Б/я и да ги почвам,ч едвам удържам фронта!!!..и така Дискус мит Калма..ИЛИ Дискус Композитум..дано ги изписвам правилно;)..имам пак повтаряам дискова херния на 5/6 шийни прешлени и всичко останало..Много благодаря ,ако ми отговорите ..че нямам време !..Лек и търпим откъм болки ден..пожелавам....на всички !!!!с уважение Р.Г...Бургас..

До скоро в Германия Discus Compositum 2.2ml,който е за хора не беше регистриран.Има и такъв от 5ml,който е за ветеринарна употреба,то за това е и доста по-евтин от колкото в Англия,Австрия,Белгия,Украйна,Русия...Състава е същия,но не знам някой да го е пробвал.Другия Discus Compositum N mit Kalmia 2.2ml е изпробван многократно.На някои помага,на някои не,но поне никой не се оплакал то влошаване.Питай ги от колко мг. е  Discus Compositum-а?Ако е от 5 значи е хайвански Grinning
Ти както описваш болките-в лявата ръка,а хернията е Десностранна медиоларетарлна  дискова протрузия.Може болките да са от Остеохондроза VC5-C6.Предполагам имаш слабост в бицепса.За това като че ли е по добре да пробваш с Discus Compositum N mit Kalmia 2.2ml,слагай си го през ден,защото си в острия период.Включи и други продукти на Хил-Зил Т-за пиене и мазане.И се постарай да се настроиш по-позитивно.Знам,че болката е ужасна,но позитивното мислене помага допълнително.Всички в този форум сме минали по този път.

# 517
Здравейте!

Предварително се извинявам, че нахлувам в темата ви абсолютно неподготвена!
Става дума за свекърва ми. В момента чака да й дадат направление за ЯМР, което ще стане най-рано на 1.10. До сега е правила какви ли не изследвания, престой в болница, инжекции, хапчета и т.н. Тя е от гр.Лом и там вече няма с какво да й помогнат, затова ви моля да ми препоръчате добър невролог в София  Praynig

# 518
  • София
forest_  veil, направо за "Токуда". Много добра апаратура и добър екип от невролози шеф д- р Стойков/Стайков/ и д-р Симеонова въпреки, че е млада е много отговорна и разбираща. По принцип екипа на невролозите  там, са добри. Успех!

# 519
Привет,искам да направя консултация с неврохирург,какво е вашето мнение за д-р Кондов от Токуда?

# 520
Привет,искам да направя консултация с неврохирург,какво е вашето мнение за д-р Кондов от Токуда?
Много добро, но не за гръбначни операции. Моето мнение е д-р Стоев или д-р Бусарски син, като аз съм пристрастна за първият.

# 521
Аз не мисля,че съм още за операция(ама знае ли господ newsm78).Имам сковаване в краката,установиха ми латентна тетания,пия Вигантол вече почти 1 месец,но не съм по-добре. Днес си говорих с позната кардиоложка и тя изказа мнение,че съм за консулт с неврохирург.Нямам болка в кръста,а скованост в краката..с ЯМР са ми установени 2 бр.дискови протрузии,засегнати неврофорамени(пиша по памет)...и вече не знам какво да правя...Мислех,че е сковано от липсата на вит.Д и недоброто усвояване на калции.но май и радикулита си казва тежката дума в случая..

# 522
   Здравейте!
   От два месеца съм буквално на легло.Изчетох толкова информация за дисковата херния,влизах в толкова много сайтове,че и опит имам-веднъж вече преди шест години претърпях операция от дискова херния.Оперираха ме в Плевен,д-р Овчаров,да е жив и здрав.Тогава бях в инвалидна  количка-изправи ме на крака и след шест месеца заминах за Гърция.И все още съм си в Гърция.От едно кихване преди три месеца ,усетих едно сецване в кръста,придружено с лека болка.И така един месец-то си ме боли,аз си работя.На 02.07 сутринта усетих изтръпване в областта на седалището и отидох на лекар.Даде ми инжекции и 10 дена болнични.Прибрах се и вече влачейки се и виеща от болка.И така една седмица.В неделя беше адът-виех от болка и не можех да си намеря място на десния крак-сякаш ме въртяха с нажежени шишове.След обяд болката стихна,но и кракът ми от коляното надолу остана безчувствен.Направих си ЯМР,не съм сигурна какво точно пише,на гръцки е.Посетих неврохирург,който ми каза,че след 2 седмици посещение на физиотерапия ще тичам.За съжаление след пет седмици физиотерапия,все още не усещам крака си.И от Гърция не мога да тръгна,защото съм осигурена тук и чакам за ред бумаги.А Гърция е шампион по бавна работа.
   Та исках и аз да попитам за тези инжекции Дискус компоситум.Също и за Лазерен център на д-р Л.Димитров в гр.Пловдив.
    Знам,че при толкова голяма травма и толкова голямо закъснение,едва ли ще се оправя напълно,но поне да изчезне тази упорита тъпа болка и неприятното изтръпване в областта на седалището.

# 523
Здравейте! Каква е продължителността на лечение с Discus Compositum? Имам предвид - след като три пъти през два месеца се направи курс, след това веднъж годишно ли се прави?

# 524
zypi,по сайтовете пише,че след тройния курс се прави профилактично по-един път в годината.Аз в момента съм в края на третия.Ще преценя по състоянието си,ако има нужда ще продължа още.За профилактика тук препоръчват инжекции Funiculus umbilicalis suis-Injeel и Discus intervertebralis suis-Injeel.Мисля да ги приложа догодина и още един курс с Дискуса,ако няма проблеми де.
Ако някой има повече опит е добре д го сподели.

Общи условия

Активация на акаунт