Седем часа разлика сезон 2 - "Ти да видиш" (Тема 9)

• 46 939
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Дайте да преговорим  пак, колко Мировци има:
1.   Миро без тату, любовник на Стоицев, протеже на Стоева, разпознат  от Неделчев като негов нападател, застрелян в хотела.
2.   Миро с тату, нападател на Неделчев.
3.   Имаме и красив младеж, нападател на Неделчев, замесен в случая с Мая и Тео, отново с татуировка като на Миро, разпозната от стария прокурор.
4.   Имаме и обаче Миро с татуировка, отвлякъл Гончев, но малко или много вече няколко човека се съгласихме, че татуировката е различна.
Ако приемем татуировката за следа, а не за режисьорска или операторска грешка, ако приемем, че и показването на лицата при нападението на Неделчев не е случайно, ако приемем, че и самия Неделчев може да разпознае нападателите си и би казал, ако са близнаци, имаме поне 3-ма, ако не и 4-ма Мировци.
Ай, ся трай коньо за зелена трева! Защо му е на пустия Неделчев да казва, че татуирания, който очевидно не е близнак на Миро, и жив и здрав (което си е и така видно от последния епизод, с тази ралзика, че е близнак), а баш Миро е мъртъв, а после да ни ги изкарват близнаци?
Аз, друго обяснение освен „Гаф“, не мога да измисля. Надявам се, че ЛДС и МФ, са измислили нещо по-добро.
Ще ми се да понапиша нещо за Распутин и Гончев. Няма да се обяснявам много, но и при двамата има една сериозна шизофрения. В различни моменти са толква различни, аи похватите им са уникални. Мафиот, борещ се за дупка, която вече май дори и не работи и не прави никакви пари, събиращ влюбени, правещ се на инвалид, муьльо, който стреля като барета, смотльо, който не се страхува от най – опасния мафиот.
И защо Таня да убива Милото? Кой проблем ще и реши това? Никой. Обвиненията няма да паднат. Все още си е заподозряна за 2 убийства, че вероятно и за нападението над Неделчев ( той знае чий фитнес инструктор е бил Миро). Ако пък набарат корупционна следа, все тая дали е жив Милото. Най – много даи лепнат и неговата смърт. Да го убие в болницата, където е охраната му, персонала и има и камери. Много умно. Дори и някой, който се разхожда с револвер посред улицата, би се позамислил. И от маската лесно се свалят отпечатъци.
Поред мен тя маха маската, защото той иска да и каже нещо. Нещо което може и да поразреши доста загадки, надявам се.

# 406
442, повдигаш отново интересни въпроси.
По отношение на Мировците и аз залагам повече на версията "гаф" - сериозно недоглеждане и подценяване на взискателна публика като нас. Peace

Относно "шизофренията" - за Разпутин съм съгласна. Този образ на мен никога не ми е бил приятен, а и руският много ме дразни, може би заради имперският стил, който демонстрира Женя. Както и да е... Гончев, него мога да го извиня, защото е знайно, че "любовта е лудост".  Той продължава да ми е симпатичен, но ми е жал за него - Таня ще го използва без да й мигне окото. Е, после ще й тежи на съвестта, но и тя като Милото е "свикнала с тази непоносима лекота на битието" (може да бъркам цитата).

По отношение на Таня и Милото (сцената в болницата) имам едно предположение. Ние знаем, че Милото има дял в "Избата", но Таня още не го знае. За нея интересът на Милото към Ню Йорк може да има само едно обяснение - Мая. И тя затова реши да стреля по него. Е, това е един от редките случаи, в които знаем нещо, което тя не знае hahaha. Много е вероятно Боян да й е казал. Тя е изтрещяла от яд, че Милото То е действал зад гърба й... А иначе, сигурна съм, че все още тя има смесени чувства към него и не може да се отърве от тях - затова бяха тези милувки и прегръдки. Но това, което видяхме всъщност е желанието й да си докаже, че може, а вероятно и трябва да го унищожи. Друг е въпросът, че това хрумване и действие е абсолютно лишено от здрав разум! Камери, персонал, охрана... Съвсем явно е, че е е "сошла с ума". За щастие на Танчето това се случва рядко и е временно явление.

Неделчев със сигурност подозира Таня и хич не й вярва. Той обаче определено не е под въздействие на нейния чар, а и е научил "урока на татуировката". Ще прояви търпение и ако не предприема бързи действия, то е защото стои край реката и чака да минат труповете...  Е, този на Къртев вече мина, както и на Миро, разбира се.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 08:16 от simpatikonia

# 407
simpatikonia , хареса ми интервюто на В.Цветкова. Жалко , че няма вече как да изиграе Фани Хорн от "Осъдени души", би   й паснала тази драматична роля, във всеки случай много повече отколкото на английската актриса, не й помня името, която играе тази роля.А ако тя е Фанихорн, кой ли би бил подходящ за отец Ередия, а?
Постоянни изненади, а? Готови сме за всякакви иненади стига да отговарят на нашите високи критерии за добър сериал  Joy
442,  с първия и втория  съм съгласна, за третия - да, той е замесен в случая с Мая и Тео, но не се знае дали има татуировка, тъй като още не знаем дали "красивият младеж" на Неделчев, който има тату, съвпада с "красивия мъж" на продавачката от магазина с маските. Точните думи  на Неделчев и продавачката са в кавички. Възможно е това да е било повдеждащо. За четвъртия - аз не мисля, че татуировката е различна, ако има някои разлики в размера, го отдавам на гаф на гримьора Wink Но колкото и Мировци да има, май вече изключихме възкръсването на Миро1 като най-абсурден вариант. Гложди ме и нещо друго - както знаем от шпионски и криминални филми, лица много лесно се променят до неузнаваемост ,имам странното усещане, че дори няма близнаци тук, че Миро1 и Слав са може би доста различни, дори може би такива каквито ги  е видял Неделчев. Но когато е необходимо, могат да преобразяват лицата си така че да стават еднакви.

# 408
Аз залагам на трима Мировци:
1. Любовник на Стоицев, протеже на Таня, разпознат от Неделчев, убит;
2. Слав - брат близнак (или двойник), татуиран, реален нападател на Неделчев, може би и на Мая, похитител на Гончев;
3. Красив младеж - съучастник на Слав в побоя над Неделчев и вероятно над Мая, когото другаде не сме виждали.

Татуировката приемам, че е една и съща и поставянето й на различни места е гаф, или пък не е истинска татуировка и самият Слав има желание да я покаже като такава (в кадъра с Неделчев ръкавът му беше едва ли не нарочно вдигнат, за да се види тази татуировка). Защо Слав върши тези дела? Хм, тук усещам американската връзка, загатната с това, че говореше на вързания полицай на английски и с това, че татуировката му е свързана като смисъл с поговорките, които цитират Распутин и Цвета. За мен главният злодей е някъде в САЩ - така ми се връзва чисто стратегически, в противен случай и заглавието на филма, и цялата история стават нереални - историята в САЩ е излишна.

Гончев и аз да кажем, че го оправдавам, ако го ръководи обожествяваща любов по Таня. Распутин ми е луд и нереален.

Пък Таня... то нямаше логика и да си извади пистолета посред улицата, ама го направи. На мен най-силният коз срещу това, че се опитва да го убие не е логичността, а факта ,че натиска маската надолу и че както някой беше подметнал, ако това беше наистина основният коз в серията, едва ли щяха да го дадат толкова ясно в трейлъра Simple Smile

П.П. Monica21, писали сме едновременно. Тоест, подкрепям твоята теза за  броя наМировците. Не вярвам обаче чак пластични операции да си правят, че да приличат един на друг Simple Smile

Въпросът, който остава неразрешен в такъв случай е, защо му е на Неделчев да твърди, че убитият Миро е нападателят му без татуировка? Няколко обяснения: 1.чист гаф. 2. искат всъщност да ги представят  като близнаци (приемам отново за гаф). 3. Неделчев е в комбина с Миро (Слав) и праща Иванов в десета глуха с такава информация, както беше предположила 442 в предишен пост. Нищо друго не ми хрумва.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 08:36 от Lulu25

# 409
Lulu25, , аз също мисля,че някой в Америка ръководи работата, отдавна бях писала тук, че това за мен е Распутин. Думите на английски на Слав също подкрепят това, изключвам да са случайно казани. Но ми липсва мотивът, дали е нещо случило се назад във времето, обаче пък какво може да свързва Распутин с България , освен мафиотски интереси? Нещо друго лично- обаче какво? Няма и намек за това досега.

# 410
  А версия Мировци - братя близнаци?Аз така ги виждам нещата май,след дълго чудене...

# 411
Lulu25, , аз също мисля,че някой в Америка ръководи работата, отдавна бях писала тук, че това за мен е Распутин.
Той обаче не знаеше кой е изнасилил Мая.... Не знаеше дори въобще, че е изнасилвана.

А версия Мировци - братя близнаци?Аз така ги виждам нещата май,след дълго чудене...

Така де, защо да е сложно, като може да е просто и обяснимо?  Laughing Не го изключвам. Но силно се надявам да дадат по-добро обяснение за всичките несъответстващи на тази теория факти.

Замислих се за скоростта на движение на сериала във форума Simple Smile Ако още сме на нивото на размисли след серията - Миро трябва да е един и да е жив - това показа серията на пръв поглед. Ние обаче вече успяхме да намерим четирима Мировци Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 09:00 от Lulu25

# 412
Аз тотално се оплетох в броя Мировци, така, че просто чакам да видя какво са измислили сценаристите. А относно "nothing personal" не си мисля нищо друго, освен, че го е казал просто така. На мен (въпреки, че може да е "професионално изкривяване"  hahaha) редовно ми се случва да изръся някоя фраза ей тъй от нищото.

За мен главният злодей е някъде в САЩ - така ми се връзва чисто стратегически, в противен случай и заглавието на филма, и цялата история стават нереални - историята в САЩ е излишна.

Е що излишна. Разказва се историята на едно семейство - Таня и Боян(брат и сестра) - единия се опитва да оцелее тук, другия - там. Е, не изключвам и предположението някой от НЙ да е замесен, въпреки, че то няма голям избор...

# 413
И аз не мисля, че историята в НЙ е излишна. Там е Боян, брат на
Таня Стоева. Там е Пол- баща на Мая. Има доста роднински връзки.
Вече нещата в НЙ се задвижват и почват интригите.

Monica21, преди известно време подхвърлих възможност Миро2
да е човек с лице на Миро. Възможност първа- да си е направил по нечия
поръчка пластична операция или да ползва маска.
Коцев отдавна ми изглежда съмнителен. Щом е дружка с Лука, няма начин,
Опитва се да изглежда защитник на възпитаниците си, но в действителност
действа подло.

# 414
Снощи гледах отново промото за следвашите епизоди.
Гончев ще бъде притиснат от похитителя си. Похити-
телят предложи сделка на Гончев относно камерата
от хотела.

# 415
Ще ми се да понапиша нещо за Распутин и Гончев. Няма да се обяснявам много, но и при двамата има една сериозна шизофрения. В различни моменти са толква различни, аи похватите им са уникални. Мафиот, борещ се за дупка, която вече май дори и не работи и не прави никакви пари, събиращ влюбени, правещ се на инвалид, муьльо, който стреля като барета, смотльо, който не се страхува от най – опасния мафиот.
Гончев и Распутин- да имат моменти на психични отклонения. Особено Гончев, който
изобще не се вслушва в това, което му се казва, а си прави това което си е наумил.
Не знам дали наистина е такъв или трябва за такъв да се представя пред останалите.
Ако действително е подставено лице, което да работи при Стоева и да следи всяка нейна
крачка, то се справя досега с ролята си отлично. Но според мен той отиде твърде далеч с
прострелването на Милото.
За Распутин обяснението ми е участието му във събитията в Чечня и случката с починалата
майка. За мен това е спомен, който той не може и не иска да забрави. От този момент нататък
Распутин решава да въздава справедливост, но според собстверните си виждания. Той не иска
хората да се страхуват от него. Това е психическа рана останала му от войната.

# 416
Може просто Миро да си е сменял и заличавал татуировки, защо пък не?

# 417
Момичета, на мен все ми се струва, че човекът отвлякъл Иванов е този убил Миро. Може и да се заблуждавам, но тази походка ...

# 418
lulu7 , убягнало ми е когато си писала, че  Миро2 може да има лице на Миро 1. Извинявай, ама сме толкова богати на идеи, теории, разсъждения и прочее в нашата темичка, че аз лично не успявам всичко да прочета внимателно, камо ли да запомня. Някой беше казал скоро тук, че много по-интересно му е в темата, отколкото самия сериал, което си е признание за всички нас bowuu, независимо че накрая може да се окаже, че "не били съветски, а шведски, не компоти, а компютри"  Joy Искам да кажа, че не най-важното да разплетем всички загадки, а да ни е интересно и най-вече да тече купона. lalalala
Та на въпроса, точно това имах предвид и аз- както знаем от шпионските и криминални филми,  а и от други ("Тутси", "Мисис Даутфайър")не е трудно чрез маска, грим, лицето да се променя коренно. А в сериала, вече стана дума за маски, дегизиране (Таня, Гончев), така че няма да е нова идеята. Това може обясни защо Неделчев е видял двама различни по външност младежи. 

# 419
Момичета, на мен все ми се струва, че човекът отвлякъл Иванов е този убил Миро. Може и да се заблуждавам, но тази походка ...
Интересно! Но защо на таблото в подземието бяха имената на Таня, Милото, а и статиите бяха все за нападнати прокурори, виновен ли е Милото и т.н. някой вече беше казал,че най-вероятно това е човекът, който следеше и снимаше Таня от самото начало и веднъж го дадоха с белег на ръката. Но нали в анонса за следващия епизод пише, че щели сме да разберем защо е отвлечен Иванов, може би ще разберем и от кого, т.е. кой е този Чавдар и за какво се бори Laughing

Общи условия

Активация на акаунт