Седем часа разлика сезон 2 - "Ти да видиш" (Тема 9)

• 46 938
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • София

Между другото - някой да се е разхождал скоро край Съдебната палата? Щото ме гложди един въпрос - какво толкова има на "Алабин" 57?  newsm78

На Алабин 57 беше сградата, която се срути преди години и погреба 2 момичета в кола. Това е стара еврейска къща. През 50те години там е имало помещения на ДС. Зад  нея има  градинка и   хотел Рила. През комунизма беше ведомствен за властта и чужди делегации - настаняваха там средна номенклатура от компартии и разни  други органи. В стола на хотела се приготвяше и разнасяше храна за семействата на членовете на Политбюро на ЦК. За младите - върха на властта тогава. Около готвенето и обслужването на тия семейства гъмжеше от сътрудници на ДС. Дебнеха се един друг чез УБО.
Отсреща на Алабин 56 е община Триадица, под нея мин. година имаше читав ресторант. Сградата също е стара, с интересна история.
Само не знам дали това ще е свързано с филма или е съвпадение.

# 466
На Алабин 57 беше сградата, която се срути преди години и погреба 2 момичета в кола. ..През 50те години там е имало помещения на ДС.

Звучи доста в духа и тона на филма. Сградата, където е Иванов, е разрушена. Дали пък наистина не го държи там? Ама защо пък да си пише адреса?

Стана вече въпрос, че романтичната нишка съвсем я няма засега, ще бъдем доволни и ако има поне някой ретроспективен сантиментален момент с Таня- напр-да я дадат как си спомня някой щастлив спомен с Иванов Embarassed да покажат, че чувства още има в нея..., айде стига, че нещо се размечтах Laughing

Е, поне да опита да му се обади, да се притесни за него...и на това ще съм доволна.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 21:34 от Lulu25

# 467
На Алабин 57 беше сградата, която се срути преди години и погреба 2 момичета в кола. ..През 50те години там е имало помещения на ДС.

Звучи доста в духа и тона на филма. Сградата, където е Иванов, е разрушена. Дали пък наистина не го държи там? Ама защо пък да си пише адреса?

Съмнявам се да го държи в сграда на пъпа на София.  newsm78  В кадъра със спецчастите, който може би е свързан точно с освобождаването на Иванов, ясно се виждаше изоставена сграда в някакъв парк или дива местност. Този адрес на Алабин със сигурност има някакво значение, за да заема централно място на таблото. Все пак този Чавдар си е психопат - няма как да бъдем в неговата глава. Laughing

# 468
Здравейте, ,момичета ! Не пиша,но ви чета най-редовно. За мен е удоволствие newsm10

Гледам,че и вие,като мен ,сте гледали картата с лупите. За мен ,обаче, нещата остават неясни, защото не познавам добре София и нямам идея кое къде се намира и какво общо може да има със нашите хора. 
        Aisha   , Тази сграда, която казваш,че е гъмжала от хора на  ДС,ми навява мисли,че точно оттам идват проблемите на Иванов и сие, т.е. от ДС
За Неделчев си спомням Стефанакова като каза, че след нападението е бил 2 месеца в болница. Така че,не ми се вижда логично той да е замесен в нападението над Мая иТео. Thinking

# 469
Докато чакаме епизода довечера.... още малко в духа на горните разсъждения. Погледнах и аз кадрите с тези бележки. Обсъдихме почти всичко върху тази дъска, две неща още ми направиха впечатление. Некрологът на момиченцето е сложен върху друга снимка, Възможно е това да е снимка на детето и все пак психопатът да е и лично свързан с него. И другото - от другата страница на изрезката за обвинението на Милото в убийство има някаква много идиотска снимка, на която аз различавам само физиономията на някакъв човек с главата надолу, над него пък има две малки снимки, едната ми прилича на жена. На вас на какво ви приличат?

# 470
На тази мъглява снимка май се вижда някаква глава , обърната надолу, може би на някаква руса жена, приличаща на Стефанакова или Натали. Но е много неясна.
 Интересни подробности, Aisha, особено връзката на тази сграда с ДС.  Срутила се сградата преди години, казваш. Но сега трябвада е  възстановена. Там наистина са все стари сгради, принадлежали на богати фамилии на София преди 1944г.

# 471
Още една подробност, която си спомних... Тя е от първите епизоди на първи сезон. Лука обясняваше на Стефанакова подробности около миналото на Таня Стоева.
Пак ми се струва доста странно, че Светлето не е проучила основно биографията на жената, която толкова мрази. Още повече, че за нея е писано много в жълтите вестници. Явно Светлето не им вярва много на вестниците  Laughing
Та Лука каза по повод Таня Стоева, но и за Милото, че и за двамата може да се каже, че ръцете им буквално са изцапани с кръв. За Таня знаем какво е имал предвид. Въпросът е с какво убийство свързват Милото. Явно не е доказано и е оправдан... newsm78

# 472
  • Ню Йорк
Чакам с нетърпение епизодите довечера.  Интересни са ми и събитията в София, но основно май го гледам филма заради събитията в Ню Йорк. Нямам търпение за вечерята която организира Натали. Освен това искам да видя какво ще прави и Распутин, Боян какво е намислил, кого ще избере Аги и много други.

# 473
А аз се чудя какво ще ги правят Мая и Тео. Да ги оставят да си живуркат безпроблемно у НЙ  newsm78  то дето са скучни, още повече ще станат. Май ролята им беше само да ги понабият - да се заформи интригата и тва е  Crossing Arms

# 474
Довечера  ли започва  новият сезон?Извинявам се,прочетох само последната страница  Embarassed

# 475
Интересни са ми и събитията в София, но основно май го гледам филма заради събитията в Ню Йорк.
Май за пръв път чувам на някого да му е по-интересен Ню Йорк, отколкото София. Значи все пак и там е добре направено, просто не чак толкова по моя вкус Simple Smile
Довечера  ли започва  новият сезон?Извинявам се,прочетох само последната страница  Embarassed
Почна миналата седмица, довечера са 2  и3 еп.

# 476
Почна миналата седмица, довечера са 2  и3 еп.
Мерси ,пропуснала съм го  bouquet
Не съм в БГ.

# 477
И според мен събитията в Ню Йорк ще бъдат интересни.  Мая ще започне да се досеща, че е дъщеря на Пол. Таня нареди на Пол да не й казва докато тя самата не дойде в Америка. Ще мине доста време до тогава, а Мая не е глупава. С поведението си Натали няма как да не се издаде, пък и Боян няма да остане по-назад. Предвиждам доста неловки ситуации там.
Галактическа принцеса, вечерята при Натали наистина може да се окаже доста интересна! Wink

# 478
Започва се! Приятно гледане, момичета!

# 479
Започнааааааа!!! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт