МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 193
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Да споделя и аз един бисер, дето един непознат дядо ми изръси в БГ, докато купувах списания на децата и междувременно подвиквах да стоят около мен: "Ами така е , като си спала без гащи!" Laughing. Направо щях да падна, хем ми стана смешно, хем странно да го чуя от напълно непознат човек.
Лизи, добре дошла! Hug
Нашите емоции покрай Вики затихнаха. Бяхме на ехограф и ни казаха, че всичко е наред. Просто пораства. Дадоха ни диск със снимките и писмо до личната ни лекарка и утре ще отидем при нея за потвърждение и коментар. Та сега съм малко по-спокойна.
Идеята за обучението на родители е страхотна. Тук от училищата на децата ни дават всеки месец безплатно едно списание , в което има съвети по различни теми от ежедневието ни с децата. Последното например беше как да ги накараме да си оправят стаята. Аз също съм от желаещите за това обучение, ако има как онлайн
.

# 106
  • София
Лизи, добре дошла! Чудесно е, че очаквате още едно желано и обичано дете  Hug Hug Hug Много ще се радваме да пишеш, а и може да се видим някой ден  Wink

Наде, радвам се, че с Вики всичко е наред Hug

# 107
  • София
  Лизи лека и успешна бременност  Hug
  Какво ще е третото бебче, момченце или момиченце? Като гледам моите госпожици колко добре вече си играят заедно, макар разликата в годините да е почти три, при вас ще е още по.-добре  Hug

# 108
  • Варна
Лизи, добре дошла при нас.  bouquet
nadiaeuro, можеш ли да разкажеш по-подробно какво пише за оправянето на стаята. Никак не ми се получава да ги накарам да свършат тая работа.
За коментарите, мен пък много ме дразни един коментар дето би следвало да звучи като похвала. Като ми кажат че съм героиня и се чудя какво да казвам. Не се чувставм героиня, особено напоследък.
А като чу за третото майка ми попита кога ще го махам. Така че затваряте ушите и давате напред. Щом сме стигнали до тук, явно сме по-твърдоглави, отколкото околните могат да понесат.

# 109
  • София
 Hug благодаря за посрещането момичета
Aila, очакваме пак девойка Laughing
Ще се радвам да се видиме, като се появи бебка и влеземе малко в ритъм някакъв  Simple Smile
Трябва да кажа и на снаха ми да се включи тук, защото батко имат 4 деца....и като се съберем такъв купон става, а сега още по-голям ще е  Mr. Green

# 110
  • София
За коментарите, мен пък много ме дразни един коментар дето би следвало да звучи като похвала. Като ми кажат че съм героиня и се чудя какво да казвам.
И аз се дразнех, ама сега съм съгласна с определението! В БГ е геройство да оцелееш, пък да имаш повече от две деца е направо чудо! Откакто почнах с 400 лв заплата да плащам 500 лв ипотека и да ми остават за сладолед разбрах, че не съм герой, ами чудотворец! Joy

Добре дошла, Лизи! Тука аз съм сервитьорката, поради липса на други умения. Та, специално се съобразявам с бременните и го метвам безкофеиново Wink Който не иска мляко да казва навреме, че имам бърза ръка. Mr. Green

# 111
  • София
Ехо, здравейте Simple Smile
Аз съм нередовно пишещите, но редовно четящите  Embarassed
С удоволствие бих се включила в курс за майки! Предпочитам през седмицата, че събота и неделя домочадието протестира силно ако отсъствам.
Когато казах в офиса, че чакам трето дете, реакцията беше:
1. Е, ами щом е станало ... нищо, ще си отгледате.
2. Май вече е късно за аборт...!!!

Без коментар.

# 112
  • София
Vania мерси и кафенце с мляко пийвам малко  Simple Smile
Ще трябва на по едно кафе някой ден да кажеш как успяваш и за сладолед да ти останат парички  Laughing  Laughing

# 113
Здравейте, банда.
Отдавна не съм влизала, ама е по уважителни причини. Joy Просто ежедневното оцеляване е приковало цялото ми внимание и непрекъснато се опитвам да направя чудо по примера на Ванчето – т.е. с малко пари да постигна всичко необходимо, та времето все не ми стига. Обаче може и просто да е от лоша организация, де.  Embarassed
Иначе новините при нас са най-разнообразни. Подготвям двама (!) абитуриенти, при това момче и момиче, както знаете, за да мога да вкуся от всички екстри на това безумие – подготовката за бала. Всъщност, трябва да призная, че синът ми е от разумните абитуриенти, т.е. подбира това, което му харесва, стои му добре и е красиво И от финансова гледна точка. Обаче щерката не е такава…. Тя обикновено е разумно и разбрано момиче, но сега просто не мога да я позная. Дали с всички момичета става така?! Ходи, гледа, не й харесва нищо (ама наистина нищо), най-после се залепва за една много симпатична рокля, която и приляга точно (момичето ни е с перфектна фигура – високо, тънко, пу-пу), и решава, че тя ще е, само още малко да си помисли. След 2 (два) дни изведнъж ни сюрпризира, че тази рокля не била "празнична" и си е избрала друга. Коя точно? Ами една, която продавачката насила я накара да облече, просто за да види как й стои дълга рокля (тя не даваше да се издума за дълго), обаче тя била по-….. празнична, защото е маркова и цената й също е маркова. Тя прекрасно знае каква сума можем да й отделим. Защо е цялата тази дивотия, бе да му се не види?!
Ама да не помислите, че само ще се оплаквам. Имам и с какво да се похваля. Вчера Гого се върна от Рим, където беше изпратен да участва в Дебат за енергията и климата. Имаше участници от няколко страни, но първото и третото място бяха спечелени от българчета. Гого е на трето място. Снощи ги даваха в централната емисия на БНТ. Ако някой иска да гледа, ето линк (някъде около 27-та минута):
http://bnt.bg/bg/productions/76/edition/21412/po_sveta_i_u_nas_e … 0_00_18_mart_2012
Е, стига съм ви занимавала с моите истории, че постът ми взе да конкурира "Война и мир".
Само да кажа добре дошла на Лизи. Спокойна бременност, леко раждане и здраво бебче ти пожелавам. А за хорските думи, не го мисли. "Кучетата си лаят, керванът си върви". Важни сте само ти, мъжът ти и децата. Останалото е допълнение. Всяка от нас е чувала по някоя "блага дума" по отношение на броя на децата, някои – повече, други – по-малко, но се свиква и не пречи, ама хич. Аз рядко съм чувала нещо от този сорт – може би защото блясъкът в очите ми стряска "доброжелателите" и репликите им засядат в гърлото :mgreen: Но когато се случи, си повтарям крилатата фраза, отправена от една циганка към Антония: "Вааай, кака, ич не е лесно с много деца!" Много зарежда, повярвайте ми. Joy  Joy  Joy
Ами, да ви пожелая хубав ден, момичета.

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 11:14 от Пролетната Фея

# 114
  • София
 Joy Забавлявах се искренно с отправените ви реплики, аз нямам такива преживявания или поне не помя. Сега като се замисля май имаше някакви от към непознати, но близките ми хора не посмяха да свалят щастливата ми усмивка, с която им съобщавах новината.

Пролетна
поздравляния за Гого, представям си колко си горда и щастлива!  Hug

Добре дошла, Лизи!

Есма  Hug 

# 115
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте Hug. Благодаря ви за успокоителните думи.Знаех си ,че само вие можете да ме разберете.Истината е че съм чувала какво ли не вече по адрес на многото ми деца и си мислех,че нищо не е в състояние да ме извади извън релси,но сега покрай другото и ми дойде в повече.
Айси от нищото този път, и ей така за 2 часа влоши страшно много дишането си.Беше ми ясно ,че без урбазон няма да минем.Този път обаче престоят ни в болницата беше кошмарен.Случи се така,че пулмоложката която ни следи беше извън София и така попаднахме не в нейното отделение ,а в кърмаческо, където попаднах на Д-рииииииии кой от кой по големи професори.Единия против многото деца,за другия съм била лоша и безотговорна майка и за всички до един атрезията ни им беше мътна индия.След като се обитах да им уточня ,че детето в нормално здраво състояние има хрипове и хъркане ,че това е специфично за състоянието и  ме направиха на две стотинки.Кой бил лекар там ?Като видях дебелия и лепнахме и допълнителната екстра вирусче след седмица излезнах срещу подпис.Личната я видя ( а тя е човека ,който отлично познава състоянието и) и за нея лошото беше минало и дробчетата бяха чисти вече.Урбазона беше свършил работа + инхалациите на 4 часа+ зината,който бях започнала преди влизането в болницата.Обаче все още не е съвсем добре детето.След като умирах от страх през почивните дни да се влоши наново,помолих Петя(всички я познавате от радио Романтика) да ми уговори във Вела да ни запишат.Страшно съм и благодарна,че в събота рано сутринта за по малко от час тя успя да доведе до клиниката баш шефа,който се оказа много мил човек и добър Д-р.Сега Айси е всеки ден на преглед там и получава най-добрите грижи и отношение.Най-сетне мога да си отдъхна ,че детето ми е в добри ръце.Два пъти на ден се чувам с доктора по телефона да го държа в течение на всичко покрай лечението и( той се обажда) Такова отношение срещали ли сте до сега? Съжалявам,че още преди месеци не записах децата там ,а имах известни резерви! Сега съм доволна,че най -накрая ще имам денонощна помощ за трите ми деца под 18 години на смешна цена.Доктора се почуди как така до сега година и половина никой не е работил за подобряване на състоянието на това дете ,а е предприемано нещо само при влошаване на състоянието и.Сега ще се провежда лечение дори когато е здрава с цел да се намалят хриповете и изобщо максимално да се подобри състоянието и.Толкова съм обнадеждена.Не знам как ще им се отблагодаря на тези хора !В момента лекуват и Габи,която също кара тежкия грип.И двете ги преглеждат всеки божи ден.Личната ще мине много в ляво.Напоследък започна да си изключва телефона когато не е на смяна и все по трудно стана и влизането при нея.Става само при предварително записан час по телефона в рамките на работното им време,а часовете свършват за час и после не дигат телефона.Та с две думи там на помощ вече не разчитам.Пулмоложката ни също напоследък голяма хаймана се извъди и все е извън София.Сега най- накрая ще спя по спокойно с тази клиника.Пак се впуснах в много подробности...............ще ме прощавате.
Добре дошла на новата мама с коремче   bouquet Crazy налегна ме носталгия....................... в тоя ред на мисли вчера казвам на Жоро,че нещо ме боли глава чак ми се гади,а нашия подскача нахилен до уши и започва да си тананика  .............ако има две черти бързо ,бързо му кажи и Жоро е виновен  Mr. Green. После в магазина ми сочи едно коремче и ми казва ,виж мацо,колко е хубаво не ти ли липсва вече  Crazy.....шемет............................
Пролетна   bouquet
Хубав ден милички  ние ще се стягаме за клиниката за контролен.

# 116
Пролетна, браво на Гого! Още едно наше дете успешно намира пътя си!
Не се ядосвай за абитуриентката, тя ви пробва. Знаеш го. Simple Smile

Лизи, добре дошла!   bouquet

Елочка, това с новия доктор е страхотно! Ето един човек, който не е забравил защо всъщност е станал лекар.

# 117
  • София
Елочка, много се радвам, че си намерила добър лекар! Вярвам, че това ще се отрази благоприятно на здравето на Айси! Hug

Пролетна, дано имаш здрави нерви да се справите с изискванията на абитурентите! Wink Честито на Гого!

Лизи, добре дошла! Ще е чудесно, ако привлечеш и снаха ти при нас! Simple Smile

По повод многодетните майки, може би знаете, че по новия канал BTV Lady започва обновеното предаване "Часът на мама", чията водеща Дани Колева е майка на три деца. В първото излъчване днес представиха екипа, в който участва още една майка на три деца. Знам, че доста време още трябва да мине да се промени отношението на битово ниво, но все пак напоследък има положителна промяна в публичното пространство-

# 118
Здравейте  Hug аз съм от несериозните, които влизат все по-рядко напоследък, а и още по-рядко пишат Embarassed Но това е само поради липсата на време - 24 часа не ми стигат, ако някой знае как да добавя още час два ще е чудесно  Laughing Просто исках да кажа, че много ви се радвам и благодаря за идеите и съветите, благодарение на вас се справям с доста изнервящи ситуации  Hug

# 119
Здравейте и от мен!
Искам да честитя на Маминка Ваня малката и сладка рожденичка!
Днес Кати става на цели 5 годинки!
Да расте здрава, щастлива, талантлива и безгрижна   bouquet
Днес празнува и моето най-мъничко съкровище - Джиа стана на 4 годинки  Heart Eyes
Пожелавам й здраве, късмет и щастие  Heart Eyes

Аз последните седмици съм на ръба на депресия, нещо, което не ми се е случвало от поне 9 години...Обмислям да се върнем в България и само лятото да сме тук през юни, юли и август. Малкият не ще и да чува да ходи в българско училище, иначе иска да живее  в София  Laughing Малката няма проблем "както искаш, мамо, аз ще дойда с теб"  Heart Eyes Не знам, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт