МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 662
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Наде да са ти живи и здрави момчетата ! Hug   bouquet

Да много хубаво беше на срещата  Hug Hug Hug  Радвам се , че се запознах и с Ванчето , Албенка и сладкото Кате!

# 226
Завиждам за срещата.....Ако може едно предложение - поне снимка си направете и я пуснете във фейса,че да завиждаме повече.....

Докато все още е днес -

Честити празници при Надето и Пролетна! Живи и здрави да растат децата, умни и красиви! Хубави празници, момичета!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Честито бебче на Лизи!!! Да слуша и спинка, бързо да расте! Живо и здраво да е!

# 227
  • Sofia, Bulgaria
Пролетна ,Наде , живи и здрави да са ви дечицата.Да са умни,красиви  и на мама и тати гордостта!
Есма,благодаря ти много   bouquet.Ще се възползвам от предложението  Peace.Моля те прати ми телефона на някой от който си доволна и мислиш ,че ще помогне и на нас. Отчаяна съм момичета  Cry.В седем бяхме пак в клиниката на преглед.Откриха пак находка в дробчетата.До утре отново може да я обърне на пневмония.От събота е на аугментин.Дробчетата бяха чисти,гърлото уж беше проблем.Днес вече е  на път за бронхеолит и отново силен спазъм.Температурата поне вече е 38-38,5 а не 40,но умирам от страх да не я вдигне отново.За капак пробиват 3 зъбчета,много бавно и мъчително.Изписаха и нови неща за пиене  ooooh!.Тя вече страх развива от спринцовки и лъжици.7-8 неща вече и се събраха + инхалациите.Дано утре е добре вече.Явно трябва спешно да се махна от София.Сигурно планината и чистия въздух ще и дойдат добре.Чудя се обаче как ще стане и без пари  ooooh!. Къде е най подходящо да я заведа ? Нямам идея как става и със санаториума.Мислех си, че няма да се възползвам никога от това ни право,но както тръгнаха нещата май ще ходя да проверявам.Излезна ни решението на ТЕЛК-а.От 100% сега и дадоха 99%,но този път е с чужда помощ.До колкото разбрах от приятели обаче няма да ме е огрее да и стана личен асистент,така че за какво ли я дават тая "чужда помощ" изобщо?
Извинявате ,че ви вгорчавам живота напоследък с моите тревоги  Embarassed.Знам,че всеки си има проблеми,ама .................а уж не бях от хората ,който хленчат....................

# 228
  • София
Еми, провери дали нямате право безплатно да ползвате санаториум. Peace Не се отказвай и от идеята да й бъдеш личен асистент, знам, че е хамалогия, но в твоя случай се възползвай от всички права, които имаш. Съжалявам, че не съм запозната с процедурите, за да помогна с нещо конкретно, но те насърчавам да използваш всичко, което би могла да получиш като помощ без да се притесняваш!!!  Hug Hug

# 229
Еми, и аз не съм запозната с реда във вашия случай, но съм твърдо убедена, че трябва да си търсиш правата и да ги използваш без притеснения. Не мисля, че не може ти да си й личен асистент, даже обратното - струва ми се, че в повечето случаи все най-близките се заемат с тази отговорна задача. Искрено се надявам нещата да се оправят по-скоро и Айси да стане едно весело, здраво детенце.  Praynig Прегръщам те силно. И не хленчиш - ти си просто една майка, която има нужда да сподели болката и страховете си, точно както всички нас. Нали затова сме тук, да споделяме и радости, и тревоги. Hug Hug Hug

Момичета, благодаря още веднъж за поздравите и хубавите пожелания. Девойката е много доволна, имаше две торти, получи много подаръци ииии ....  беше в центъра на вниманието (не че друг път не е, ама сега е по-различно  Mr. Green). Какво друго му трябва на човек?!  Laughing 

# 230
Еми, прочети тук:
http://www.rehabilitation.bg/bg-priem-traini.php
Това е Интернет- страницата на санаториумите, които работят и по клинични пътеки и за хора с ТЕЛК. Има и телефони, можеш да се свържеш да попиташ за подробности. За заплащане мисля, че може да ползвате добавката за социална интеграция и почти нищо да не заплатите. ТЪРСИ СИ ПРАВАТА, моля те! Няма само ромите да се възползват,  #Cussing out! Иначе, може би най- подходящо за Айси е в Сандански, но не съм сигурна!

За личен асистент има програма, казва се "Алтернативи", проект "Подкрепа за достоен живот" към Агенцията за социално подпомагане, но бенефициенти са общините, така че трябва да се обърнеш според мен към експерт или отдел "Социални дейности" в района, в който живееш /или към Столична голяма община, не съм от София и не знам точно/.
Това беше информацията за първия етап на програмата, но й удължиха срока и в момента се сключват и нови договори, поне в нашата община е така/:
www.asp.government.bg/ASP.../Info.list%20za%20grajdanite.doc
Работя в сферата на публичните финанси, затова ако мога да ти бъда полезна  Wink!
Бързо оздравяване на малкото сладурче!

# 231
  • София
Добро утро в този хубав слънчев ден!  Hug   love001

Честит имен ден на Цвети, Лили и всички други малки големи в темата с имена на цветя!

# 232
  • София
Да не пропусна да подсладя и вашия виртуален живот с една торта.

Одъртявам, ама хората ме лъжат, че било помъдряване - само, ако знаеха... Joy

И тук да предам най-хубавия разговор днес с Кати:
''Мамо, на колко години ставаш?''
''На 36.'
''Аууууууу, много малко, бе!"

Joy

# 233
  • София
Честит Рожден Ден, Ванче!   Аз немога да се сравнявам с твоята поетична душа, затова ти пожелавам само : любов, здраве и хармония!  Hug  Хубав празник!   bouquet   ura

Поздарвите за цветница ги прочетете утре че, малко съм се пообъркала  Embarassed

# 234
  • Не съм от тук и съм за малко
Ванче, честит празник, мила!   bouquet   Много здраве,  любов и сбъднати мечти!  Hug
А Катето е една душичка сладка.  Heart Eyes

# 235
Да зема да се разпиша пак, че както е тръгнало следващия път ще е догодина...
Честити празници на всички рожденници, именници (включая утрешните), родили, бременни и пр.
Добре дошли на новите мами, дано ви е добре и уютно тук.

Днес сутринта изпратих 66% от зверовете на вилата под надзора на баща им. Останах крайно малодетна (на абсолютния минимум) - само с един, който (това по повод едни предишни коментари - чета аз, не пропускам!) не ми е член на семейството, щото бил пълнолетен Joy Ма, тва не са го публикували в никой Държавен или частен вестник и все още ми искат пари в магазина за храната му и за дрехите му, в образованието за таксите му, в зъболекарницата за зъбите му, в болницата за операциите му (май не съм споменавала, че есента и него го оперираха ПАК на онуй място по-горе тълкувано ама по друг от симптомите). Та, така де - до обяд правих СПА процедури (май не помня за последно кога съм спала самостоятелно и до когато си искам, може би беше преди да се роди първия newsm78), после мих, прах, чистих, прах, лъсках и бърсах и прах докато ми омекнаха подметките (тя и къщата ми не помни такива подвизи) и сега ... страдам Rolling Eyes - какво ще правя чак до утре?! Май трябваше да имам още деца Laughing
Кардам е добре - вече успява да ме залъже и да отскочи да играе баскет и други забранени игри, макар, че според батко му е ударил кьоравото с един удар - да не се къпе за седмица, да не ходи на плуване за две и да не играе физическо цял месец - тва последното само го преживя тежко, плуването и къпането май не са му любими спортове Twisted Evil

Толкова от нас, ако е малко несвързано не ме корете - Доместос-а ми е дошъл в повече Blush
 Blush

Оооо пропуснах да се похваля - записахме се на танци с мъж ми, голям кеф, голямо нещо. Нищо че като ме видят да пристигам съотборниците леееекинко посърват. Досега само два пъти съборих всички след мен, кво пък толкоз се вживяват! Embarassed

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 20:00 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 236
  • Варна
Vania3m, Честит Рожден ден! Само хубави неща ти пожелавам. Наистина са ти много малко годините. Рано е да се оплакваш.
Честито и на порасналите през седмицата дечурлига.

Еми, пиши как е малката душица. Мисля ви и двете. Дано вече да е по-добре и да се оправят нещата.

При нас нищо ново. Започна ваканцията, падна забраната за компютъра и днес не можем да ги извадим от него. Даже и да ядат не се сещат цял ден.

# 237
Ванче, честито, мила. Като гледам крехката ти възраст и ми става ясно, че има повече от достатъчно време да сбъднеш една от мечтите си и да направиш Катето кака.   Laughing
Да си жива и здрава, обичана и щастлива, даряваща радост и да се заседява дълго музата в душата ти.  Hug
А, да, и да "одъртяваш" все така красиво.
Mr. Green

# 238
  • София
Vania3m, ЧРД, да си много здрава, издръжлива и все така духовита   bouquet

Лизи, честито миличка, да расте здрава, спокойна и усмихната най-малката ти принцеса, пък като имаш малко време, сподели как се чувствате и оправяте. Ей, много те мисля с тези 3 малки принцеси..има ли кой да помага.. #Crazy

ДИП, и за теб се бях сетила последните дни, че нещо няколко вечери подред срещам онзи ти гореописания, пълнолетния, около училището и се чудех къде потъна и какво стана с Каро...! Ние сме открили сезона в 5то, та ако няма дъжд и се чудите накъде - заповядайте Дивна да поиграе с други диванета  Laughing

Кабо, до къде стигнахте с родителския тренинг, почвате ли на 11.04 ? Дали измислихте нещо за дистанционните желаещи, че и мен ме интересува, тъй като нещо не мога да се сборя с 5 годишното, което ми кръсти ръце отпред и вика ''хххмммм''. Освен това, в голям потрес съм как от няколко дни ми повтаря как най-важното било богатството, после здравето и накрая храната, щото с нея се живеело...?!!! нЕмам думи.... А това не е философия, чута от нашата къща и се опитвам да обясня, че ценностите са в малко по-различна последователност, ама нещо ...тццц...
Близначките другата седмица тръгват на ясла да сефте след дълго чакане и напасване на възраст-здраве-сезон и така ми се е свила душичката заради адаптационния период, че ще се пръсне  Cry

# 239
  • София
Здравейте, момичета!  Hug

Вещер и на мен ми предстои да пускам малкия на ясла след няколко месеца, и се надявам всичко да мине гладко както при момичетата. Според мен ако ние сме спокойни и уверени, че децата ни са в добри ръце и децата ще са спокойни . Peace

Аз напоследък се лутам в търсене на най-подходяща професионална изява, все разучавам нови неща( софтуерни) , всичко ми е интересно , но като цяло вече имам основни линии по който ще се движа. Естествено децата остават приоритет номер 1 , затова сега ставам да шия реквизит за новото представление в нашата детска стая ( Вярка пак се изявява с творчсеко-организаторския си талант)  Joy

Прекрасен празник на всички днес!

Общи условия

Активация на акаунт