МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Албена,да ти е здраво и щастливо момчето!  bouquet

Ей,останаха ми очите в тези бонбони!

# 316
  • София
А младежът беше щастлив  Laughing
Значи мисията успешна  Wink

Момичета пожелавам ви хубави почивни дни изпълнени с много усмивки, игри и забавления!  Hug

# 317
Другата сряда няма да съм на разположение, но напомням, че е първата сряда на месеца, така че ако искате, организирайте среща. Офисът работи, макар че като гледам слънцето, май вече навън става по-приятно. Ако се събирате в офиса, моля ви да предупредите момичетата.

# 318
Днес Клими навърши ТРИ годинки  Heart Eyes ... как бързо отлетяха...   party023 Почерпете се за здравe.
Имахме градинско парти с много подаръци и домашната торта нна мама  Wink разбира се. Мъничкият е неизказано щастлив.
Албенка,   bouquet да ти е жи здрав и разумен милия тинейджър!

# 319
  • София
Да е жив и здрав Клими и много радостни, вълнуващи мигове да ви остави за спомен!  bouquet  bouquet

# 320
  • София
Добро утро и от мен.
Да са ви живи, здрави и много щастливи рождениците момичета   bouquet

Днес случайно попаднах на сутрешното предаване по БНТ, в което даваха репортаж, как минава денят на една майка с четири деца.
Загледах се и една от гостенките на Мира Добрева, спомена за някаква европейска програма за многодетни майки. Информация имали в социалното министерство... но не казаха никакви подробности... Чували ли сте нещо?

# 321
  • Варна
Привет и от мен!
Желая здраве и щастие на малки и големи празнуващи през последните дни!  bouquet  bouquet
Напоследък работата ме е попритиснала и не ми остава време за интернет. Освен това, сега като се стопли и хлапетата още с отварянето на очите ме грабват за излизане на вън.  Crazy Чувствам се изморена, но и доволна от живота.
 Hug Hug Hug

# 322
  • София
Да са ви живи и здрави дечицата, момичета!

Кабо Алма, а обучение ще имаме ли?

# 323
  • София
Да са ви живи и здрави дечицата, момичета!

Кабо Алма, а обучение ще имаме ли?
Обучение ще има на 7-ми и 11-ти - понеделник и петък. Понеже тази седмица Цвети я няма а следващата в сряда Ива неможе да дойде.....  Hug

# 324
  • Варна
Влизам само да благодаря на включилите се за колите, че питах, пък после нищо не коментирах. Извинете. Тук на финала на пролетта ни налегнаха някакви вируи и се въртим в омагьосан кръг , и все някой у нас е болен, а миналата седница беше пикът, и двете момичета се тръшнаха, бебето с обилна хрема , а каката направо с бонхит (до сега не и се е случвало такова нещо ) и адски висока Т, няколко дена не бях на себе си,  и таман си отдъхнах един ден и бебето взе да дига Т.  ooooh! Сега те се оправят , а баткото пак взе да кашля, а беше болен преди тях и докато беше на оправяне момичетата се разболяха.  #Crazy Лудница
Нещо взех да сдавам фронта и имам чувството, че не се справям добре с многодетството Sad

# 325
  • София
Tanija, нямаме обучение на 11-и. Датите, които съм си записала, са:

7 май- 14.30
14 май- 14.30
18 май- 14.00
 Heart Eyes

Saly, дано скоро да приключи серията на боледуване при вас! Hug Нормално е да си изчерпала "батериите" при толкова болни вкъщи. Sad

# 326
  • София
Tanija, нямаме обучение на 11-и. Датите, които съм си записала, са:

7 май- 14.30
14 май- 14.30
18 май- 14.00
 Heart Eyes
Да така е  Embarassed Теди извинявай за грешката  Hug Миленка благодаря!  Hug

Сали много добре се справяш щом изобщо си стигнала до форума  Peace Кураж! И това ще мине.

# 327
  • София
Момичета, благодаря за информацията  Hug

Сали, ще го преживеете, няма начин  Hug Hug Hug

# 328
  • Варна
Благодаря момичета, вчера бяхме на контролен преглед, добре са момичетата, спряхме антибиотика. При Денис полжението се оказа не много драматично, хомеопатията дейста и май -май бързо ще му мине - пу-пу, да не чуе дявола, утре може да го пратя и на училище, но не знам дали има смисъл за един ден.

Така че почвам да гледам по-отимистично Simple Smile и да зареждам батериите за да боря ежедневието и най-вече домашната работа, където съм като пате в калчища. Не знам що така съм се окопала, ако трябва да докарам домакинската работа до едно прилично ниво (не казвам да я свърша) трябва само това да правя - да мия пода, правя закуски,  обеди и вечери, храня, слагам на гърнета, бърша дупета , вадя и прибирам мръсни / измити чинии  в/от мивката и миалната, пера, простирам и прибирам изпраните дрехи (за гладене и дума не става вече Embarassed) и още един куп дребни дейности (като поливане на цветята, бърсане на праха и т.н., които остават на заден план),  така ако искам да свърша всичко трябва по цял дена това да правя без да мръдна никъде. И понеже и аз искам да отида на разходка - винаги има несвършена работа - купчина с несортирано пране, боклуци на пода и т.н.
А като тръгнем да излизаме на някъде - ни трябва минимум поволин час подготовка и винаги има нещо забравено. Почивните дни ни бяха като в галоп и все бяхме с 2 часа назад от програмата. Дано момичетата като пораснат малко станат по-лесни организациите.
Никоя дейност почти не се получава без мой надзор, слагам закуската, ако правя нещо междувременно да уплътня времето, се оказва , че след 20 мин не е изядена и обикновенно почвам да дохранвам  Ния. Или ето вчера Денис нали е в къщи, почна да си прави уроците, а аз се занимавах с момичетата нещо, уж всичко бил направил, като взех да гледам по-късно , той написал куп глупости. Нещо ако едновременно се опитвам да свършя няколко работи  се оказва , че няколкото работи са свършени некачествено накрая.
А междувременно продължавам да размишлявам къде е ключа от палатката, вероятно в много добра организация и ред,  но не ми се получава нещо  newsm78

Момичетата от курса, издайте някоя хитринка  Grinning

И накрая Честито на всички празнуващи и подрави на новоприсъединилите се и на новородените. Кога се роди Белослава , а ето вече минаха 9 и не сме най-малкото бебе в темата .

# 329
  • София
Saly, малки са ти още децата, затова е такава лудница. Hug Със сигурност много време ти отива само за обслужването на мъничките девойки- да ги облечеш, изпишкаш, нахраниш, изкъпеш, гушнеш и пр. Simple Smile Според мен ключът да се справиш с всичко това без да хабиш много нерви е да се примириш, че винаги ще ти остава нещо недовършено, и да подредиш приоритетите- дали има нещо неотложно в домакинството, или просто зарязвате всичко и излизате навън. Wink Другото, което можеш да направиш, е да приучваш децата на самостоятелност- съобразно възможностите на възрастта им. Няма да можеш да "огрееш" навсякъде и при всяко дете, и неминуемо ще се наложи да се оправят с това или онова сами- няма да е перфектно, но....ще имат възможност да се научат да го правят по-добре. Hug

За обучението- вярно е, че създаваме впечатление на много "потайни", но това е, защото голяма част от уроците минават в споделяне и обсъждане на нашите родителски практики, разговорът е много динамичен и е трудно да се обобщи. Мисля, че когато приключим, всеки ще е в състояние да си направи някаква равносметка за наученото и тогава ще е по-лесно да сподели с какво го е променило като родител. Peace

Общи условия

Активация на акаунт