МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 716
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Чая не е с бром, нали........А моята торта е готова,  много я харесват, да я препоръчам и тук - http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html
  Може ли да ми кажеш, точните съставки, които са посочени в рецептата ли ползваш и ако да откъде ги купуваш или ползваш някакви заместители и ако да какви?

Да, спазвам съставките и пропорциите в рецептата. Блата наподобява много ореховка и е много вкусен.

За крема - ние го предпочитаме с малко по-малко сметана и повече карамел. Та вместо 1ч.ч. можеш да сложиш 1/2.

Търсиш в големите магазини ето това - http://store.hothouse.demo.mirchevideas.com/product.php?ProductID=565 - има го в Кауфланд(цена около 2,80лв.), Метро, Пикадили, а някъде го има и готово, сварено, директно карамелизирано. Варя по 2 консерви, в тенджера, постоянно да са обляни с вода, 4 часа. Приготвя се предварително. Оставям добре да изстине.

От същото карамемилизано мляко приготвям и бонбони(с орехи, бисквитки, кокос), а като не е сварено - стават десертчета тип баунти - с кокос и шоколад.....

Глазурата отгоре - да, отново спазвам съставките, като намалям сметаната. Правила съм я и с карамелизирани орехи както е по рецепта за украса, то зависи с какво време и продукти разполагам.

Това стана любима торта на децата, бонбоните също. Недостатък основен - малка е!

Прави се бързо, може би защото гледам да не остана без кутийка карамелизирано мляко в хладилника и не е кой знае колко сложна. Чела съм,че може да се сложи и банан между блата и крема - тогава се получава пай Банофи - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257461, но аз не обичам плодове в сладко.

Питай ако има още нещо......

Ванче, мерси за кафето, сега отварям очи и почвам моето кафе. За мен все още е Добро утро.........

# 466
  • София
Ейййй , много сте писали тези дни , май това са нашите дни с толкова дечица в темата  Laughing

Нашата кака е също от отлично завършилите третокласници. Тази година детето ми много израстна и физически и емоционално , но си остава дете  и за 1 -ви юни покрай сестра си поиска кукла бебе  ooooh! Както Сладка_ мама   Hug ме издаде на празника първо посетихме изложбата в която участваше и Вярка , после бяхме на пица а след обяда се запътихме за подаръци в Джъмбо.... И избрахме ние въпросните бебета , като им бях определила лимит за парите избрахме и кола на Светли( толкова я избирах за да издържи поне 2 дни , но не би ... беше потрошена на 20 - я час) .... и голямата госпожица поиска да и купя сутиен  Shocked Много смешно  ми стана , но се въздържах от коментар, че с кукли играем , а сутиени носим............ Обясних че не не е необходимо и не и купих , но малко се нацупи ......

За брат ми какво да ви кажа , толкова за малко се видяхме, от всичките 13 дни бяхме заедно 5 утре пак го чакам да дойде , за да го изпращам на летището  Sad. Почти като непознати сме , но се обичаме , не говорихме много типично в стила на нашето семейство. Той е станал мъж със сериозни стремежи на път да ги осъществи, но в същността си е все същия- подреден,  атлетичен, много внимателен  в храненето и е запазил способността си да се занимава с малки деца. Мъниците много му се радваха , особенно Маги, постоянно му казваше колко много го обича , изнасяха му  танцувално представление. Беше забавно.

# 467
  • София
Tanja, наслаждавай се на момента, докато все още търсят и си играят с такива неща! Hug Откакто Зори стана на 9, с малко тъга осъзнах, че лека-полека си израства играчките.

Радвам се, че си прекарала пълноценно, макар и кратко, време с братчето си! Много хубаво го описваш и се усеща, че дори толкова далече едни от други, нещо ви свързва завинаги. Аз нямам братя и сестри и ми липсва. Затова пък съм се погрижила моите деца да имат по двама! Wink

# 468
  • София
Момичета, излязоха ли резултатите на седмокласниците?

# 469
  • Не съм от тук и съм за малко
Излезли са.  Peace  Ванче, Сладка, тръпнем в очакване, казвайте как сте...  Hug

# 470
  • София
Средна работа - 5 по БЕЛ, 4 по математика.
Още им оформят годишните оценки и ще смятаме бала като излезе и оценката от допълнителния му изпит, който му беше труден. Та, или ще влезе с нисък бал или въобще няма да влезе, където искаше - ще видим. Училища - много! Аман вече, аз не'ам нерви! Така, ако я карам, ще побелея до бала на щерката! Joy

# 471
Ванче, за момче не са лоши резултатите. Зависи той какво точно иска, но би трябвало да му стигне за добри училища. Но при всички положения ще треперите, докато излязат класиранията. Стискаме палци!

# 472
  • София
БЕЛ- 5.304
МАТ-4.679

Прогнозата ни е за бал 30.94 за езиковите паралелки. Чакаме в петък и резултатите от изпита по биология в НПМГ.

(Кабо, преди 1-2 дена се зачетох в архивни седмокласни теми и попаднах на тази от 2009г., в която си участвала и ти с кандидатстването на Камен. Simple Smile Мило ми стана. Heart Eyes)

# 473
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета, надяваме се за най-доброто за децата.  Praynig Добри са им резултатите, каквото е било по-трудно, било е за всички. Вярвайте, че всичко ще се подреди, ние сме с вас.  Hug  Още малко остана.  Peace
Миленка, на география ще ходите ли?  Ванче, споко, след тая кампания имаш цяла година почивка и после пак.  Wink

# 474
  • София
Албенка, не го влече географията. Wink Мислех първоначално да се яви и по химия, но преценихме, че времето е малко и оставихме само биологията, та там ще се целим. Три паралелки са, да видим....Не знам защо толкова късно се усетих за НПМГ...почти в последния момент.....иначе можеше да се подготви по-отрано.
Благодаря ви за положителните мисли, надявам се, че ще има за какво да почерпим в края на месеца! Hug

# 475
  • София
Албенка, ти си като успокоително хапченце! Grinning
На мен ми се насъбраха много впечатления, покрай тестовете и на малкия, и на големия. Няма да се оставя на мира аз, не ми харесва как ги обучават в училище, не ми харесват резултатите им до сега. Началния курс - поносимо беше, но пети клас се оказа препъни камъка за малкия.
Когато му помагам за някои уроци се възмущавам по скалата на Рихтер как са им написани уроците в учебниците и какви лавини от информация се иска да запаметят по всички предмети без да има време да се упражняват и да ги ''смелят''.  Crossing Arms
Както и да е, пробудиха заспали чувства в мен и аз като някои ентусиасти ще заформя лятно ''училище - мечта'' на домашна почва да видим какви растителни видове ще поникнат. Mr. Green

Простете, моля, моите вълнения. Знам колко смешно звучи отстрани. Blush

Лукаса, снощи сънувах, че имам бебе, което гордо разнасям из къщи, докато кърмя.  hahaha Кати наистина е била нещо уморена, спа на връщане в метрото, после още почти три часа следобед вкъщи. Crazy

Пак да питам - ще има ли утре среща?

# 476
Да ви се похваля, мили момичета, с моята хубавица- седмокласничка:
Математика-6.000
Бълг. език- 5.393.
Много съм горда с нея! Пожелавам на всички деца да бъдат приети по първо желание!

# 477
  • София
Хе, хе Ванче, развесели ме  Laughing А Кати си е малко момиченце, нормално е да се изморява и при нови емоции. Дано да не се е стреснала от котарака... че той е добрър, ама в нейните детски очи, сигурно изглежда страшен  Rolling Eyes

Късмет на кандидатстващите деца и здрави нерви на родителите им  Hug

Момичета, хубав ден ви желая   bouquet

# 478
  • София
slavina_s, браво на момичето, страхотни резултати!  smile3501

Ванче, не знам дали ще има среща.....Кабо писа, че сме добре дошли, но май никой освен теб не се отзова. Grinning Аз този път най-вероятно няма да успея да дойда. Сама съм с децата, мъжът ми е в командировка до края на седмицата и графикът ми е доста напрегнат, като се добави и взимането на Зори от занималнята.

Иначе вълненията ти никак не са смешни. Naughty И на мен ми се трупа едно недоволство, и то точно от пети клас насам....а тази година се сблъскахме и с грозното лице на изкривената "педагогика". Хем съзнаваме порочността на подхода и практиките, хем ни се иска децата въпреки всичко да успяват в тази несправедлива система. Sad

# 479
  • През девет земи в десета
Лукаса, снощи сънувах, че имам бебе, което гордо разнасям из къщи, докато кърмя.  hahaha Кати наистина е била нещо уморена, спа на връщане в метрото, после още почти три часа следобед вкъщи. Crazy
Joy Joy Joy аааа Ванче ти ме уби, голяма си ентусиастка Heart Eyes

Славина, браво на седмокласничката Hug

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 16:06 от Зла Гад - Пиги®

Общи условия

Активация на акаунт