МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 737
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Теди, редът е много подобен на този за получаване на месечните добавки. За последните 12 месеца преди подаването на молбата доходът на семейството не трябва да надвишава 350 лв. на човек. Срокът за подаване е 30 септември. Необходимите документи са: удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията - за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения; удостоверение, че детето (децата) е записано в първи клас на държавно или общинско училище, издадено от съответното училище; акт за раждане (за справка) и лична карта (на родителя).

Емили, имаш моята подкрепа и положителни мисли! Hug

# 526
  • Варна
Здравейте и от мен. Чета редовно , но не пиша, не че не се вълнувам от обсъжданото, но някак не ми се пише. Пък и н неочаквано почнах работа, мнооого ме помолиха от работа, че имали голяма нужда поне за юни и юли, чак детегледачка ми наеха и аз взех , че се съгласих. Пък и си помислих ще изкарам някой лев, че август да идем на почивка. Освен това реших да се откъсна малко от тия грижи, че нещо след двумесчния маратон от разни детски болести съвсем се психирах. От една страна ми е добре, в събота излязох да си купя малко дрехи, че не бях го правила от една година, да не говорим , колко празен се оказа летния ми гардероб след 3 поредни лета ту бременее, бебегледане и ту пак бременеене, но най-важното е , че ми даже ми дойде лек ентусиазъм за такъв вид покупки, щото аз до сега даже нямах желание. В битов план нещата са добре, детегледачката добре гледа беба, даже и поошетва туй -онуй, майка гледа големите деца, аз като се върна от работа, не заварвам кочина у дома, както като цял ден сме били тука с децата и сме бързали ту разходки , ядене и спане Simple Smile  Joy , но пък ми липсва ми повечето време прекарано с тях, но от друга страна имам повече търпение да не им се нервя. Така ще е тия два месеца, после ще видим, не исках да почвам работа толкова рано, но така се получи, и сега се чудя дали да си остана после в къщи още някой друг месец или да продължа да работя, ама после условията няма да са баш като сега и детегледачката е временно  Mr. Green
Еми силно стискам палци да се оправи Айси и да си въздъхнеш облекчено.  Hug
Сладка мама , вие вече сте решили какво да правите, но да кажа и аз , че нищо лощо не виждам в дългокосите момчета. В исторически  план мъжете дълго време са носили дълги коси, късата мъжка подстрижка е стериотип на нашето време . А иначе мъж ми е с дълга коса (в същност в момента не много дълга 8-10см може би) и на Денис косата  е с подобна дължина, понякога е била и по-къса, но никога да речем първи или втори номер, прическата е от типа на момченцето от "Сам в къщи", ако това се води за дълг коса, но втехния клас друго момче с такава дължина няма.  Даже ако реши да се подстриже някой ден ще ми е мъчно, понеже има хубава руса коса.
В тоя ред на мисле , се чудя дали да подстрижа Ния, понеже нейната косица, макар и на сладки руси масурчета е редичка. а дължината и е малко над раменете. Мислите ли, че честото подстригване в детска възраст води до с състяане или това е мит ?  newsm78
girlsmum, добре дошла! В медицински план, дали е толкова притеснително, колкото ти го представя доктора. Ти си знаеш до колко можеш да му имаш  доверие. Но освен скорошното секцио, и това , че си родила второто дете малко по-рано., други предпоставки за опасения имаш ли ? Защо бременността ти е рискова ? Питам понеже у нас масата от лекари не препоръчват и вагинално раждане след секцио, но по цял свят хорато го правят.  Просто искам да вметна, че може и да не етолкова опасно положението, колкото ти изглежда в момента. Не пречи и друго менение да ,чуеш. А от личен опит -  Моите първи две бремености, бяха с контракции в първите месеци (особено с първта бременост),  все уж трябваше да се пазя, да не се натоварвам физически , е ходих на работа , ама в къщи гледах да полежавам. И третата започна по подобен начин, но си вдигах каката , беше 1.3 като забременях, просто има разлика дали ще носиш тежка чанта или дете. По друг начин е натоварването. Можеш да вдигнеш детето така , че да не натоварваш  корема. В къщи съм я вдигала до последно, за да я измия, да я сложа в леглото и  подобни.

На последно място искам да пожелая на кандитстващите 7 мокласници и кандидат-студентите много късмет и да направят най-верния избор.
Изинете за дългите писания, аз затова не исках да пиша , понеже з Laughingнам, че пак ще се отплесна.

Лека нощ!

# 527
  • София
 wavey

Ехо, как сте в тея горещини. Ние общо взето не се спираме. Аз съм си и с 3-те, че най-голямата ни как вече приключи с детската градина, а средната нещо кашля, така, че през деня съм си и с 3-те момичета. Не знам дали Ви се похвалих, но Билянка я приеха в училището, което най-много искахме и даже вече бяхме на родителска среща  Heart Eyes

Tedi, а какви са тези пари които се полагат за първокласници  newsm78. Нещо общо с многодетните семейства ли има или ти по друга линия питаш. За съжаление не Ви познавам добре и не Ви знам историите  Embarassed

Емили  Hug Стискам палци и Ви желая положително развитие на нещата при вас, какъвто и да е проблема Ви.

Girlsmum  Hug
--------------

Редактирам си поста, защото малко погледнах в нета за горните помощи. Всъщност съм чувала за тях, като помощи за социално слаби или нещо такова, а пък сега чета, че в някои случаи изплащали гуменки и анцузи вместо пари и се сетих, че преди време из медиите се обсъждаше именно това...

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 08:06 от Ninche

# 528
  • София
Преди еднократната помощ за първокласник била под формата на предмети, но имало много оплаквания и са я направили парична. Сладката, го е описала много добре, но да добавя, че подаването на декларацията е септември. Преди това ще те върнат.

Еми, кажи как е Айси  Praynig  Praynig Praynig

# 529
  • Бургас
Влизам специално да поздравя Пролетна фея за прекрасните резултати на сина и на матурите!  bouquet
Браво на детето ти! Grinning

# 530
Пролетна, похвали се, де!  Simple Smile Ние обичаме да се гордеем с нашите деца!

# 531
Благодаря ти, Славче. И аз съм много горда и доволна от това, което е постигнал, обаче той не е.  Confused Продължава да се тръшка и да повтаря до припадък колко обидно е, че съчинението му е оценено под 20 точки, което било минимума според него (от 30 възможни!). ooooh! Все си повтарям, че ще му мине, обаче резултатът е, че днес е абсолютно неадекватен и нищо не може да научи. А се готви за изпити по биология и химия! Много ще ме е яд, ако с тези глупави максималистични изисквания си провали подготовката за другите изпити. Сега излезе да се види с любимата - дано тя успее да го поукроти малко. Ама и тя имала повече по БЕЛ .....  Laughing

Поздравления и за твоето момче. Виждам, че и той е избрал да учи медицина. Пожелавам му успех в кандидатстването и в следването (защото съм сигурна, че ще го приемат).  Hug 

П.П./ Кабо, хваля се, де: БЕЛ - 5.71, АЕ - 6.00
  bowuu

# 532
  • София
Утре ще закъснея за срещата, към 11ч. ще намеря ли някой там? Wink

Aila, заминаха ли принцесите на морето, как си?

Hug

# 533
  • София
Аз мисля да съм там Simple Smile Без деца.

# 534
П.П./ Кабо, хваля се, де: БЕЛ - 5.71, АЕ - 6.00 [/b][/color]  bowuu

Та-да-да-даммммм!  bouquet newsm44

# 535
  • София
П.П./ Кабо, хваля се, де: БЕЛ - 5.71, АЕ - 6.00 [/b][/color]  bowuu

Та-да-да-даммммм!  bouquet newsm44

Поздравления и от мен Simple Smile И да диша дълбоко, да не се ядосва за глупости, ами да гледа напред. Успех и на следващите изпити!

# 536
  • София
Утре ще закъснея за срещата, към 11ч. ще намеря ли някой там? Wink

Там съм! Heart Eyes

Пролетна, Славче, поздравления за страхотните резултати на момчетата! Hug Успех на следващите изпити!  bouquet
Пролетна, според мен като му мине първоначалното разочарование, ще погледне по-реалистично на резултата и ще се мобилизира отново. Hug

Saly, моята фризьорка препоръчва до 6-7 год. възраст да се поддържа по-къси косичките, но си е и до вид косъм.  Peace
Честито ти връщане на работа! За по-нататък има време да решиш. Wink

# 537
Днес разбрах че съм бременна !!!
Имам три деца на 7г., на 4 г. и на 2г. а аз съм на 28г. .....не знам какво да правя ....... искам да му дам възможност да живее ако ме разбирате но защо не мога да се зарадвам на новината дайте ми съвет мами ......  Cry

# 538
  • София
Привет, Мария! Мога само да те поздравя, че на 28 години вече имаш три деца, и да ти кажа, че това е отлична възраст за четвърто. Wink. Всяка неочаквана промяна носи някакъв момент на шок. Сигурна съм, че радостта ще дойде по-късно, когато приемете (надявам се Wink) новината и започнеш да живееш с мисълта за новото бебенце. Имате време да помислите и да вземете най-доброто за вас решение, а междувременно си добре дошла в нашата темичка! Hug

# 539
  • София
Днес разбрах че съм бременна !!!
Имам три деца на 7г., на 4 г. и на 2г. а аз съм на 28г. .....не знам какво да правя ....... искам да му дам възможност да живее ако ме разбирате но защо не мога да се зарадвам на новината дайте ми съвет мами ......  Cry
Ще ти мине. Бременей си и не го мисли толкова, аз се радвам на такива новини - все едно аз съм забременяла. Grinning Бих казала, че завиждам на всички бременни в момента, има нещо необяснимо красиво в смесицата от страх и надежда, има нещо в очакването, в неизвестното, в хормоналния дисбаланс Mr. Green...И всеки път е като за първи път - голяма драма за нещо толкова малко, като запетайка...която е способна да промени смисъла на изречението. Wink

Не ме отразявайте, в овулация съм явно, пък е лято и много бременни наоколо...Бебехолизъм. Blush newsm32

Общи условия

Активация на акаунт